• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye´de yaşayamazsın diyorlar . . . ..

benim kizim mayisda 2.yasina girecek hala annelik parasi aliyorum :34:
Türkiyeye gitmek isteyen gitsin tabiki ben bunun icin birsey demem Vatanim :72:

benim yazdiklarim sizeydi,almanyada kötü yasam yok hatda rahat bunu anlatmak istedim

dil icin bedava kurslar cok , ögrenmek isteyen gider,kendini gelistirmek kadar güzel birsey varmi :34:

Evet Almanya cok rahat ama Yaslilar icin.. bu yüzden zaten almanyada yasamis bir cok yasli Türkiye - Almanya arasinda giris cikis yapip duruyor.. Yasli insanlar o yasta insanlar icin önemli olan Doktorlar sürekli gidip geldikleri icin burayi tercih ediyorlar..Buranin Saglik sektörü daha kolay öyle sabah gidip aksam cikmiyorsunuz bi doktordan ama dedigim gibi yanlizca yaslilar icin uygun görüyorum.. gencler icin cok pasif burasi ve bu yüzden okumus bircok Genc (Almanlar ve diger Uyruklarda dahil buna ) yurtdisina gidiyor.. Avustralya olsun Kanada olsun.. Biraz Haber izliyorsaniz Almanyanin Genc ve okumus nüfus konusunda aciginin oldugundan Haberiniz vardir zaten.. Cazip ülkeler arasinda türkiye olmayabilir is konusunda diger daha zengin ülkeler Isvicre Norvec veya Avustralya ya nazaran ama biz memleketimize sirt cevirirsek ne zaman kalkinacak bu ülke ? bu arada cok milliyetciyim biliyorum :) haha

pardon ama bu yaptiklarini kendi cebinden mi ödüyormus bu Devlet ? Ödedigimiz vergileri ben biliyorum bunun karsiliginda bir zahmet birseyler sunsun bu devlet baba öyle degilmi :-)

Cok dogru yazmissin. Hele bide iki kisi calisiyosa. Hani ikinci kisi calimasin daha iyi dicem oderece vergiler.
Calistimla gecineyim dersen normal ucret alan biri kit kanaat yasar maasiyla. Ama genelde devleti kandiriyolar ,aslinda kendilerini
Az calisir gosterip ,yada hic hem devletten alip hemde kendi maaslari oluyo.
Su annelik parasi icin evet burda gercekten 1 yil yasadigim sehirde. Normal cocuk parasida 180euro olmasi lazim. Bu cocugun ana okulu masrafi sadece aydatiydi, yemegi ,icecegiydi vsr...300 buluyo. Dusmuyoda burakam cikabiliyo. Ama bu trkyde sadece aylik 20 lira hadi 30 lirada ek masrafi olsun. Hemde Okullar daha rahat ,ferah ogretmenler daha sefkatli

Kizlar yine bu sabah cocugumu okula biraktim, evime geliyodum. Yanimdan son derece duzgun giyimli 40'li 50'li yaslarda bir alman erkek gecti. Tam benim yanimdan gecerken bana hakaret etti. Ya bu ilk degil bende bisey vardicem sadece bu bana degil buradaki arkadaslarimada yapiliyor, anlatiyolar yada beraberkende karsilastim.

Evet Almanya cok rahat ama Yaslilar icin.. bu yüzden zaten almanyada yasamis bir cok yasli Türkiye - Almanya arasinda giris cikis yapip duruyor.. Yasli insanlar o yasta insanlar icin önemli olan Doktorlar sürekli gidip geldikleri icin burayi tercih ediyorlar..Buranin Saglik sektörü daha kolay öyle sabah gidip aksam cikmiyorsunuz bi doktordan ama dedigim gibi yanlizca yaslilar icin uygun görüyorum.. gencler icin cok pasif burasi ve bu yüzden okumus bircok Genc (Almanlar ve diger Uyruklarda dahil buna ) yurtdisina gidiyor.. Avustralya olsun Kanada olsun.. Biraz Haber izliyorsaniz Almanyanin Genc ve okumus nüfus konusunda aciginin oldugundan Haberiniz vardir zaten.. Cazip ülkeler arasinda türkiye olmayabilir is konusunda diger daha zengin ülkeler Isvicre Norvec veya Avustralya ya nazaran ama biz memleketimize sirt cevirirsek ne zaman kalkinacak bu ülke ? bu arada cok milliyetciyim biliyorum :) haha

burda almanyayi övenler milliyetci degilmi saniyorsun :20::20:

burda herkes Vatanina düskün bilesin :72::72:

Son düzenleme:
Kizlar yine bu sabah cocugumu okula biraktim, evime geliyodum. Yanimdan son derece duzgun giyimli 40'li 50'li yaslarda bir alman erkek gecti. Tam benim yanimdan gecerken bana hakaret etti. Ya bu ilk degil bende bisey vardicem sadece bu bana degil buradaki arkadaslarimada yapiliyor, anlatiyolar yada beraberkende karsilastim.

ne diye hakaret etti :26:

Denemis biri olarak soyleyim ben size..
Yapamazsiniz!! Cok zor hatta imkansiz:((
Ben gittim ama ne hevesle anlatamam sizin yazdiklarinizin 10 kati.
TURKİYE ya TURKİYE gerisi var mi diyodum:))
Kendi insanim kendi vatanim kendi dilim..
3 ay sonra geri dondum. Malesef tatildeki Tukiye ayni Turkiye degil:(
En basit ornegi markette alistiginiz bi damak tadi var burda ama orda cok farkli. Yiycekleri ozluyosun kurallari ekonomik durumu.. En onemlisi aile sart yani yaninizda.
Tabi insanlar farkli psikolojide belki siz yaparsiniz denemek lazim. Burdaki hayati yikmadan oraya bi adepte olabilicekmisiniz deneyin derim.
Ben biraktim dusunmeyi. Guzel TURKİYEM tatil ulkem benim:))

pardon ama bu yaptiklarini kendi cebinden mi ödüyormus bu Devlet ? Ödedigimiz vergileri ben biliyorum bunun karsiliginda bir zahmet birseyler sunsun bu devlet baba öyle degilmi :-)

:) türkiyede ödenmiyormu vergi ?

Cok dogru yazmissin. Hele bide iki kisi calisiyosa. Hani ikinci kisi calimasin daha iyi dicem oderece vergiler.
Calistimla gecineyim dersen normal ucret alan biri kit kanaat yasar maasiyla. Ama genelde devleti kandiriyolar ,aslinda kendilerini
Az calisir gosterip ,yada hic hem devletten alip hemde kendi maaslari oluyo.
Su annelik parasi icin evet burda gercekten 1 yil yasadigim sehirde. Normal cocuk parasida 180euro olmasi lazim. Bu cocugun ana okulu masrafi sadece aydatiydi, yemegi ,icecegiydi vsr...300 buluyo. Dusmuyoda burakam cikabiliyo. Ama bu trkyde sadece aylik 20 lira hadi 30 lirada ek masrafi olsun. Hemde Okullar daha rahat ,ferah ogretmenler daha sefkatli

Burda dogup burda bügüdüm 26 yasindayim simdiye kadar bu yazdiklarinizin hic birini yasamadim okudum da okullari ögretmenleri de gördüm ne itildigimizi ne kakildigimiz oldu tam aksine almanlar genelde yabancilar bize cok sey ögretdi diyorlar yemeginden tut kültürüne kadar.

Inanin yasadiginiz ulkegi bu kadar kötülediginize üzüldüm.
Kusura bakmayin ama durduk yere kimsenin size laf atacagina anlam veremedim

B ilmiyorum kim yazmistida sasirdim cay kurutup yeniden demelemek ciddi olamazsiniz degilmi

ne diye hakaret etti :26:

Yabanci oldugum icin. Genelde bunu yasli kadinlar yapardi. Bugunde erkek versiyonuyla karsilastim. Yasli kadinlarda ya bas ortuden dolayi, ya turk oldumdan dolayi hatta kizlar cocugumun benle turkce konusmasindan dolayi hakaret ediyolar ,laf atiyolar. Bazende direkt hz.Muhammed (sav) hakkinda kotuseyler soyluyolar beni,arkadaslarimi gorduklerinde. Bu hakki nereden buluyolarsa....
:72:

:) türkiyede ödenmiyormu vergi ?

Burda dogup burda bügüdüm 26 yasindayim simdiye kadar bu yazdiklarinizin hic birini yasamadim okudum da okullari ögretmenleri de gördüm ne itildigimizi ne kakildigimiz oldu tam aksine almanlar genelde yabancilar bize cok sey ögretdi diyorlar yemeginden tut kültürüne kadar.

Inanin yasadiginiz ulkegi bu kadar kötülediginize üzüldüm.
Kusura bakmayin ama durduk yere kimsenin size laf atacagina anlam veremedim

B ilmiyorum kim yazmistida sasirdim cay kurutup yeniden demelemek ciddi olamazsiniz degilmi

Oncelikle ne cayindan bahsediyonuz anlamadim yani benle alakasi yok. Bende trkyde dogdum buyudum okudum. Buraya 24 yasinda geldim. 8 yildirda burdayim. Bu sebepleki iki ulkeyide kiyaslayabiliyorum. Amacim almnyayi kotulemek degil. Alnimin teriylede olsa ekmek yedigim yeri yermek istemiyorum.Sadece basimdan gecenleri sizlerle paylasiyorum. Hadi ben sonradan geldim alisamadim yadirgiyorum diyeyim. Cevremde burada okumus ,buyumus insanlarin okullarda yasadiklari ! Normal bi ogrenciden 2,3 kat daha fazla okumak icin caba harcamislar. Hala bicok yabanci cocugu , yabanci olduklarindan dolayi en alt seviye okullara gondermek istiyor ogretmenleri.
Tekrar edeyim amacim burayi kotulemek degil. Körü körüne trkyeyi yerden yere vuranlarin ne kadar haksiz oldunu anlatabilmek.

Birde vergiler trkiyede okadar agir degil

Yabanci oldugum icin. Genelde bunu yasli kadinlar yapardi. Bugunde erkek versiyonuyla karsilastim. Yasli kadinlarda ya bas ortuden dolayi, ya turk oldumdan dolayi hatta kizlar cocugumun benle turkce konusmasindan dolayi hakaret ediyolar ,laf atiyolar. Bazende direkt hz.Muhammed (sav) hakkinda kotuseyler soyluyolar beni,arkadaslarimi gorduklerinde. Bu hakki nereden buluyolarsa....

hayatim boyunca öyle birsey yasamadim,yasasam bile cevabini benden fena sekilde alirdi :19:

siz hangi elayetde kaliyorsunuz ?

Kimsenin durduk yere laf atacagini anlam veremedim demissiniz. Sizce ben, arkadaslarim komslarim neyapiyorda bunu hak ediyor olabilir.
Acikcasi bende sorunuza bu dusuncenize anlam veremedim.
Beni, bizi el ustunde tutuyolarda benmi begenmemezlik yapiyorum.hani buldukca bulanmak derler onun misali
Ozaman burada yakilan trklerde cani mangal istedide,buradakiler yardim edeyim derken atesimi fazla kacirdi. Nediyosunuz anlayamiyorum.:72:

hayatim boyunca öyle birsey yasamadim,yasasam bile cevabini benden fena sekilde alirdi :19:

siz hangi elayetde kaliyorsunuz ?

İnsallah yasamazsinizda. Hani bende sorun var dicem cevremdekilerin , komsularimin da basina geliyo. Hatta yolda arkadasimla beraber yururken. Bende cevabini veriyorum ama ister istemez uzuluyorum bu duruma
Hessen eyaletindeyim

Kimsenin durduk yere laf atacagini anlam veremedim demissiniz. Sizce ben, arkadaslarim komslarim neyapiyorda bunu hak ediyor olabilir.
Acikcasi bende sorunuza bu dusuncenize anlam veremedim.
Beni, bizi el ustunde tutuyolarda benmi begenmemezlik yapiyorum.hani buldukca bulanmak derler onun misali
Ozaman burada yakilan trklerde cani mangal istedide,buradakiler yardim edeyim derken atesimi fazla kacirdi. Nediyosunuz anlayamiyorum.:72:

ya neden bukadar cellallendin anlamiyorum :20:

halbuki ben size cok iyi niyetle sormusdum :19::19:

ben yasamadimi söyledim yasamadimda bundan ne varki :20:

onun icin size hangi eyaletde oturdunuzu sormusdum

böyle durup dururken laf atan insanlari sikayet etme hakkiniz var biliyorsunuz azicik disli olun

Almanları bilmem ama Ankara'da kızılaya inin bakalım nası laflar yiosunuz ben kadınlığımdan utanıyorum annemin babamın yanında sapık sapık laflar atıyolar. Otobüste metroda 'dokundurmaya' çalışırlar. Burda ırkçılık yok ama abazanımız sapığımız bol. Ayrıca sağlık sisteminin iyiliğinden dem vurulmuş ama devlet hastanesinde randevular 2-3 ay sonraya veriliyor bizde diye biliyorum. Özel hastane imkanlarıyla karıştırmayalım devlet hastaneleri süründürüyo insanımızı. Paran yoksa kapıdan almazlar, ölsen hastanenin dışında öl derler. Hiç abartmıyorum bunları, hatta ana haber bültenlerinde çok gördük hastane hastane dolanan hastaları/hamile kadınları. Parası olmayana yatak kalmadı kapasite dolu derler. Bu mu gelişmişlik? İşsizlik tonla,üniversite mezunu olmak yetmiyor. Vergileri bir dolu almayı biliyorlar ama bize hizmet olarak döndüğü de yok.

Son düzenleme:
ya neden bukadar cellallendin anlamiyorum :20:

halbuki ben size cok iyi niyetle sormusdum :19::19:

ben yasamadimi söyledim yasamadimda bundan ne varki :20:

onun icin size hangi eyaletde oturdunuzu sormusdum

böyle durup dururken laf atan insanlari sikayet etme hakkiniz var biliyorsunuz azicik disli olun

Arkadasim hangi birini sikayet edeyim. Ettimde sonu ne oldu hic. Sikayetimle kaldim.
Kusura bakmayin bu tavrim size karsi degil bole konular acilinca kendimi tutamiyorum artik. Okadar doldum ki....

Herhangi bi avrupa ülkesinde yaşamak gibi bi fırsatım olsa yarın çeker giderim bu ülkede hepimiz allaha emanet yaşıyoruz..yaşadığın yerin kıymetini bil memleket hasretiymiş falan boş şeyler yaşam kalitesi denen bişi var o da burda yok.

valla biz bile tatil için otel seçerken, minimum yerli turist olsun, mümkünse hiç olmasın diye seçiyorsak, normal.

bir otelde hiç bir turist,

1. sırayı bozmaz, araya kaynamaz, insanları itmez.

2. çocukları etrafta bağıra çağıra koşmaz/konuşmaz, varlıkları yoklukları belli değildir.

3. kimse dönüp de etrafındaki kadınlara bakmaz, gözünü dikmez, göz banyosu yapmaz.

4. tanışmazsınız, ama yemek yerken gülümseyerek geçerler.

5. çocukların haykırarak ağlaması, şunu bunu isterim diye tutturması yoktur, çünkü anneleri izin vermez.

6. şezlongda bırakılan eşyalar kaybolmaz.

bizde?

kuyruğun başı sonu belirsiz, araya kaynamalar gırla.

çocuklar saldım çayıra mevlam kayıra modunda, tatilde ya aile, tatillerini yapacaklar bu yüzden de etrafın ceremesini çekmesi dertleri değil.

şapkayla gözlüğü takınca görünmez olduğunu sananlar var, körüz ya biz.

telefon, araba anahtarı, fotoğraf makinesi almak ne mümkün, mecbursun odada bırakmaya yoksa soğuk suyunu iç.

açık büfe evet de, açık büfe et sotenin hepsini 1 aile alsın demek değil!

Doğma büyüme Yurtdışında yaşayan biri olarak bende güzel vatanıma dönmeyi arzulayanlardanım. Ezanın sesi kulağımda çınlıyor... Güzel camiilerimiz. Güzel vatanım...toprağının kokusu, rüzgarın esintisi, yağmurun ışıltısı.. herşeyi bambaşka...güzel vatanım

İnşallah hayırlıysa nasip olsun.

En azından bastığım toprakların bize ait olduğunu hissediyorum türkiyede...

Buralarda yüzümüze demeselerde her fırsatta bizim topraklarımızdan defolun gidin edası var bu soğuk insanların yüz ifadelerinde. Ne kadar çirkin tavırlar sergilediklerinin farkında olsalardı ne iyi olurdu...
Buralar bana göre değil. Rabbim sen hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle... Amin

Almanları bilmem ama Ankara'da kızılaya inin bakalım nası laflar yiosunuz ben kadınlığımdan utanıyorum annemin babamın yanında sapık sapık laflar atıyolar. Otobüste metroda 'dokundurmaya' çalışırlar. Burda ırkçılık yok ama abazanımız sapığımız bol. Ayrıca sağlık sisteminin iyiliğinden dem vurulmuş ama devlet hastanesinde randevular 2-3 ay sonraya veriliyor bizde diye biliyorum. Özel hastane imkanlarıyla karıştırmayalım devlet hastalaneri süründürüyo insanımızı. Paran yoksa kapıdan almazlar, ölsen hastanenin dışında öl derler. Hiç abartmıyorum bunları, hatta ana haber bültenlerinde çok gördük hastane hastane dolanan hastaları/hamile kadınları. Parası olmayana yatak kalmadı kapasite dolu derler. Bu mu gelişmişlik? İşsizlik tonla,üniversite mezunu olmak yetmiyor. Vergileri bir dolu almayı biliyorlar ama bize hizmet olarak döndüğü de yok.

Trkyede eskiden saglik sistemi oyleydi tam bi eziyet. Ama kesinlikle simdi boyle degil . Kapidan cevrilenler malesef yeniliklerden ,haklarindan haberi yok . Hala eski usul zannediyolar. Bide bunu devam ettirmeye ugrasan deyim yerindeyse saltanatini korumaya calisan bazi dktrlr , hemsrelerde olabiliyo. Karsisindaki cahilse (cahillik derken haklarini bilmiyosa) eski usulu aynen uyguluyolar. Ama baktiki siz hakkinizi biliyosunuz ,savunuyosunuz pasa pasa cit cikarmadan gorevini yapiyolar.
Ben bicok seyimi trky'ye gelince yapiyorum , baktiriyorum. Cunki bana gore daha hizli. Su andada ozel hastaneler de bile tedavi gorseniz bunun cogunu sigortaniz varsa devlet karsiliyo. Ee aciller tamamen ucretsiz.
Su issizlik konusundada bu sadece trkiyenin degil neredeyse butun ulkelerin sorunu. Hatta son yillarda trkye avrupaya gore issiz sayisisini baya bi azaltti.

Arkadasim hangi birini sikayet edeyim. Ettimde sonu ne oldu hic. Sikayetimle kaldim.
Kusura bakmayin bu tavrim size karsi degil bole konular acilinca kendimi tutamiyorum artik. Okadar doldum ki....

siz ozman irkci bir bölgede yasiyorsunuz,hakkinizi arayin gerekirse makhemeye kadar gidin,sahitler toplayin

birinden duydum,parmak isareti gösterdi icin o kisiden 1bin euro tazminat almis,hadi birdaha yapsin bakalim

Back