• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye´de yaşayamazsın diyorlar . . . ..

Zaman zaman trkiyeye geldimde yada oncedende rastliyodum. Avrupa muhtesem ,trkiye neredeyse gozlerinde tas devrini yasiyor.
Avrupada hicmi zam yapilmiyor ,yol tamirati ,trafik,olmuyor dktrda beklenmiyor yada dktr ihmali olmuyor... Vsr..vsr .Daha bicok sey......zannediyolarda. avrupaya bu sevda trkiyeye bu haksiz tavir bilemem.
8 yildir burdayim. Modasindan ,mobilyasina ne bileyim tibbi cikan yeniseyleri uygulanmamasina kadar hersey ama hersey hic degismedenayni. Bunuda trkiyeye geldikce yenilikleri gordukce daha iyi anliyorum.
Surekli zam ustune zam baze biseye yude yuzun ustunde ama maaslarda bi artis yok. Konu sahibi arkadasinda dedigi gibi bide maasin neredeyse yarisi vergi. En basiti dktrdan randevu alsaniz . Sizdenonce randevu almadan gelen varsa beklersiniz sirada 2,3 saat
Artik nezaman sira gelirse sansa. hersey bitarafa yine konu sahibinin dedigi gibi birde yabancilar ozellikle turkler taaaaa3. Sinif insaniz
Onlarin gozunde ,yok olmaz bole bisey deselerde kanunlarinda.

Ama trkiye kosar adim ilerliyo ,bir suru yenilikler ,haklar veriyo halkina. Asil avrupa yerinde sayiyor hatta geriye gidiyor
1. kusak donmesede 2. ,3. Kusaklar trkiyeye geri donus yapiyolar ve her gecen gun bu sayi artiyo darisi benim ,konu sahibinin ve bunu isteyen gurbetcilerin basina....:72::72::72::72::72::72:

ciddi misiniz siz? ilerlemekten anladığınız mobilya moda mı?

kadın doktorlar, erkek hastalara bakMAMAya başladı.

içkili diye ambulansa alınmaz oldu hastalar. (112 ambulansı)

4+4+4 getirdiler, 105 bin öğrenci okuldan alındı gitme zorunluluğu yok diye.

ne mutlu türküm diyene demek ırkçılık oldu, faşistlik oldu. kürtçe, arapça... başka dillerde konuşmak ise özgürlük ve rengimiz oldu.

yapılmış olan yollar bozulup bozulup yeniden yapılıyor ki "belediye çalışıyor" diye göz boyansın.

her kış kar için tuz dökerler o tuz yolu bozar, haydi dünyanın parası dökülür o yollara.

engelliler için yapılan yol eğimlerinin önüne arkasına ağaç-direk dikerler, geçemez tekerlekli sandalye.

daha ne sayayım ben size?

ha maşallah modamız yerinde, yerinde olmasa da yurt dışı sitelerinden sipariş verilebilir. hey allahım yaaa

ne mutlu türküm diyene demek ırkçılık oldu, faşistlik oldu. kürtçe, arapça... başka dillerde konuşmak ise özgürlük ve rengimiz oldu.

yapılmış olan yollar bozulup bozulup yeniden yapılıyor ki "belediye çalışıyor" diye göz boyansın.

her kış kar için tuz dökerler o tuz yolu bozar, haydi dünyanın parası dökülür o yollara.

engelliler için yapılan yol eğimlerinin önüne arkasına ağaç-direk dikerler, geçemez tekerlekli sandalye.

ha maşallah modamız yerinde, yerinde olmasa da yurt dışı sitelerinden sipariş verilebilir. hey allahım yaaa

cehalet mutluluktur arkadaşım kendini yorma.anlatacakların karşındakinin anlayabileceği kadardır.biz buraya paragraflar yazsak da hiç bir anlamı yok.biz ülke nereye gidiyor diye sinirden ağlayıp,uykular uyuyamasak da bazıları kör,sağır,dilsiz oldukça dibe batmaktan bitap düşeriz böyle.bir gün eğer Allah onlara gerçekleri görmeyi nasip ederse,çok gafil avlanacaklar ama kurunun yanında yaşta yanıyor ya o işte en beteri.

Enteresan bunlara neden biz hic rastlamiyoruz. Zira en cok icki tuketilen memleketlerin biriside benim memleketim. Kocaman raki fabrikasi var yanindada imamhatip lisesi gul gibi geciniyorlar.
Birkac kendini bilmezin yaptiklarini tum halka mal edemezsiniz. Surekli boyleymis gibi gosterme cabasini anlamadim dogrusu.
Yabanci vatandaslarin tek sevdigim yani ne olursa olsun irkini asla bir baskasina kotulemez.

Enteresan bunlara neden biz hic rastlamiyoruz. Zira en cok icki tuketilen memleketlerin biriside benim memleketim. Kocaman raki fabrikasi var yanindada imamhatip lisesi gul gibi geciniyorlar.
Birkac kendini bilmezin yaptiklarini tum halka mal edemezsiniz. Surekli boyleymis gibi gosterme cabasini anlamadim dogrusu.
Yabanci vatandaslarin tek sevdigim yani ne olursa olsun irkini asla bir baskasina kotulemez.

ırkımı kötülemiyor, türkiyede yaşayan herkesi dahil ediyorum.

görmüyor, duymuyor, okumuyor olmanız, olanları yok etmez. tek tek çetelesini mi çıkartayım?

ülkeden değil, kraldan çok kralcı olanlardan ve ülkeyi bu hale getirenlerden şikayetçiyim, sizi neden rahatsız etti?

"dekolte giydi ise, tecavüzü hak etmiştir" dendi bu ülkede. bunu diyen de sözüm ona profesör.

şort giyen bir volleyballcu, otobüste taciz edildi. şortluymuş diye, taciz edilmesi normal karşılandı.

13 yaşında onlarca kişinin tecavüzüne uğrayıp, "rızasıyla gerçekleşmiştir" denmesinden bahsetmek bile bahsetmiyorum.

halk plajını haremlik selamlık yapmaya çalıştılar, neyse ki aradaki paravanı birileri kaldırdı.

sahil boylarında hatta afyon şehrinin kendisinde içki satışı yasaklandı. afyonda artık şehir dışında içki satılıyor.

daha yazarım, sayarım isterseniz.

anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul az.

görmüyor, duymuyor, okumuyor olmanız, olanları yok etmez. tek tek çetelesini mi çıkartayım?

ülkeden değil, kraldan çok kralcı olanlardan ve ülkeyi bu hale getirenlerden şikayetçiyim, sizi neden rahatsız etti?

"dekolte giydi ise, tecavüzü hak etmiştir" dendi bu ülkede. bunu diyen de sözüm ona profesör.

şort giyen bir volleyballcu, otobüste taciz edildi. şortluymuş diye, taciz edilmesi normal karşılandı.

13 yaşında onlarca kişinin tecavüzüne uğrayıp, "rızasıyla gerçekleşmiştir" denmesinden bahsetmek bile bahsetmiyorum.

halk plajını haremlik selamlık yapmaya çalıştılar, neyse ki aradaki paravanı birileri kaldırdı.

sahil boylarında hatta afyon şehrinin kendisinde içki satışı yasaklandı. afyonda artık şehir dışında içki satılıyor.

Söyledikleriniz doğru ülkemizde yaşanıyor ama bunlar sadece bizim ülkemizde değil hemen hemen heryerde yaşanıyor.. Almanyada bu sözde medeniyetler ülkesinde 69 yaşında bir adam 34 sene kendi kızına tecavüz edip 3 çocuk dünyaya getiriyorlar ve kizi ilk tecavüze ugradiginda henüz 12 yaşındaydı ! Burda da açık giyindiği için tacize uğrayan bayanlar var.. Heryerde var böyle geri kafalı insanlar bunu anlayışla karşılamalı ve genellememeli. Herkesin düşüncesinede saygım sonsuz :)

İyi de bunlar konu sahibinin Türkiye'ye yerleşme isteğine engel değil ki..Öyle olsa biz de durmayalım burda herkes terk etsin Türkiye'yi...Yapılan biçok saçmalık var haklısınız ama Almanya'da da Türkleri kollarını açıp karşılamıyorlar ne yazık ki..Öğrenciyken sırf yabancı diye öğretmenlerin ırkçılığna maruz kalan arkadaşlarım vardı,size bir pislikmiş 2.sınıf vatandaşı gibi davranan insanlarla yaşamaktan ve ne kadar başarı elde ederseniz edin kendinizi ezik hissetmenize neden olmalarından daha kötü değildir heralde Türkiye'de yaşamak..

maalesef öyle arkadaşım ben artık bıkıyorum aynı şeyleri anlatmaya çalışmaktan ama insanlar o kadar fütursuz ki.Maaşallah burada yaşamayanlar bizden daha iyi bildiklerini ısrarla söylüyorlar.Ya da bunca şeyi görmezden gelip mutlu mesut yaşayabiliyorlar.
En sevdiğim film repliği:'Bilinç korkunç bir lanettir.'
Ben de yaşlanıyo muyum ne???:1:

Bu iyiydi :1:...

İyi de bunlar konu sahibinin Türkiye'ye yerleşme isteğine engel değil ki..Öyle olsa biz de durmayalım burda herkes terk etsin Türkiye'yi...Yapılan biçok saçmalık var haklısınız ama Almanya'da da Türkleri kollarını açıp karşılamıyorlar ne yazık ki..Öğrenciyken sırf yabancı diye öğretmenlerin ırkçılığna maruz kalan arkadaşlarım vardı,size bir pislikmiş 2.sınıf vatandaşı gibi davranan insanlarla yaşamaktan ve ne kadar başarı elde ederseniz edin kendinizi ezik hissetmenize neden olmalarından daha kötü değildir heralde Türkiye'de yaşamak..

ben anlatamadım sanırım, adı üstünde TÜRKiye değil mi, ama artık ne mutlu türküm demek yasak! faşistlikmiş, ırkçılıkmış.

kendi ülkemde 2. sınıf vatandaşım ben artık. başka ülkede 2. sınıf vatandaş olmak mı koyar insana, yoksa kendi ülkesinde olmak mı?

bir arkadaş da bir adam, kendi kızına tecavüz etmiş yıllarca diye yazmış. ben bubnlar sadece bizim ülkemizde olur/oluyor demiyorum. en azından yurt dışında ciddi cezalar/yasalar var. neden anlatmak istediğimi anlamamaya direniyorsunuz?

tacize uğramak ister misiniz? diyelim uğradınız, cezasını çeksin isterseniz, haksız mıyım? ama polis olsun, hakim olsun diyor ki size "sen etek giymişsin, tacizi hak etmişsin, dava düşer" ne hissedersiniz o zaman? ne yaparsınız?

her ülkede iyi ve kötü insanlar var, dünyanın düzeni bu. ama hiç bir ülkede bizimki gibi adelet! sistemi yok.

bütün bunlardan sonra hala anlamamakta diretirseniz, benim yapabileceğim bir şey yok.

ben anlatamadım sanırım, adı üstünde TÜRKiye değil mi, ama artık ne mutlu türküm demek yasak! faşistlikmiş, ırkçılıkmış.

kendi ülkemde 2. sınıf vatandaşım ben artık. başka ülkede 2. sınıf vatandaş olmak mı koyar insana, yoksa kendi ülkesinde olmak mı?

bir arkadaş da bir adam, kendi kızına tecavüz etmiş yıllarca diye yazmış. ben bubnlar sadece bizim ülkemizde olur/oluyor demiyorum. en azından yurt dışında ciddi cezalar/yasalar var. neden anlatmak istediğimi anlamamaya direniyorsunuz?

tacize uğramak ister misiniz? diyelim uğradınız, cezasını çeksin isterseniz, haksız mıyım? ama polis olsun, hakim olsun diyor ki size "sen etek giymişsin, tacizi hak etmişsin, dava düşer" ne hissedersiniz o zaman? ne yaparsınız?

her ülkede iyi ve kötü insanlar var, dünyanın düzeni bu. ama hiç bir ülkede bizimki gibi adelet! sistemi yok.

bütün bunlardan sonra hala anlamamakta diretirseniz, benim yapabileceğim bir şey yok.

şimdi arkadaşın anlatmak istediği türkiyedeki aksaklıklar, yoksa cani insanlar her yerde var.Bu konu açıldı mı arkadaşlar hep aynı örneği veriyorlar avrupada adam kızına tecavüz etmiş olayı. bizim ülkemizde o dediğinizden de zaten her sene kaç tane oluyor.Yalnız bi fark var bizimkiler sonra kızı öldürürler öyle yaşatmazlar herneyse derdim ülkelerdeki canileri karşılaştırmak değil.
Ülkelerdeki sistemleri karşılaştırmak ,adalet sistemi ,eğitim sistemi vs.
Ben Türkiyede yaşıyorum ,bilmiyorum mesela yaşadığınız avrupa ülkesinde dekolte giydiğiniz için tecavüze uğrayınca haketmiş sayılır mısınız ya da 13 yaşındaki bir kız bilmem kaç kişinin tecavüzüne uğrayınca şikayetine rağmen rızasıyla ilişkiye girdiğine hatta resmen fahişelik yaptığına hakim karar verir mi ?Karısının yüzünü yaktıktan sonra polis nerede adamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıverir,ya da ölüm tehdidi alan bir öğretmen bu tehdit yüzünden işinden yerinden yurdundan olduktan sonra sığındığı devlet yetkilisi olan bir validen 'aman canım en fazla ölürsün' karşılığını alır nerede 5 den az asker ölürse haber değeri taşımaz,tutukluluk hali 5 sene sürer mi.
Bu söylenenlere kendi ülkenizi aşağılıyorsunuz falan deyip konuyu bulandırmaya çalışan arkadaşlar biliyorum bütün bunların sorumlusunun taraftarısınız ,bu yüzden bunu yapıyorsunuz.Ama yani bazı konularda yapmayın ,lütfen gerçekten yapmayın bunu,bu kadar fanatik olmayın biraz etik olun.

Bahsettiğiniz yurtdışındaki "ağır" veya "adil" kanun konusunda size yalnızca birşey söylemek istiyorum

Hans b. adında sapık coçuklara cinsel girişimlerde bulunuyor ve 4,5 yıl hapis isteniyor.
Kim Schmitz adında bir adam internet sayfası kuruyor ve telif hakkını zedelediği için 20 yıl hapis isteniyor.

Adalet konusunda sadece bu kadar diyorum anlayan anladı. Adalet bir zahmet buralarada uğrasın...

Bahsettiğiniz yurtdışındaki "ağır" veya "adil" kanun konusunda size yalnızca birşey söylemek istiyorum

Hans b. adında sapık coçuklara cinsel girişimlerde bulunuyor ve 4,5 yıl hapis isteniyor.
Kim Schmitz adında bir adam internet sayfası kuruyor ve telif hakkını zedelediği için 20 yıl hapis isteniyor.

Adalet konusunda sadece bu kadar diyorum anlayan anladı. Adalet bir zahmet buralarada uğrasın...

bizim burada da 13 yaşındaki kıza tecavüz edenlere ceza verilmiyor ancak henüz suçu bile belli olmadan insanlar 6 yıldır cezaevinde tutulabiliyor.
O adalet belki sizin oraya uğrar da buraya uğramayacağı kesin.

Elbetetteki moda mobilyadegil. Onlar sadecece basit bir ornekti. Ayrica ben trkyeyi gayet iyi biliyorum. Ordaokudum, buyudum su an sahip oldugum degerleri oradan aldim. Kimseyi tutmuyorum .. Ama. Gorunen koyde kilavuz istemez.
Siz turkiyemde bunlari gorurken hic mi avrupaya bakmiyorsunuz. Tvden bakmayla, kose yazarlarinin ,gazetelerin yada bitakim siyasetcilerin trkiyeyi yerip avrupayi medhetmesiyle Anlasilmiyor ogrenilmiyor malesef. Trkiyemi kotu avrupami iyi
Onceki msjda yazdim buradaki zamlari bunlardan biri trkiyede olsa milet ayaklanir yada buduruma siz nederdiniz acaba???
Burada 2,3 cm kar olsa trafik felcoluyo . Otobusler gidemiyo. Bunu dahi halletmeyi beceremiyolar. Saglik yonundende bi ornek verim
Bi hafta arayla arkadasimla ayni ameliyati olduk. Ben avrupada otrkyede. Burada beni neredeyse trkiyede15, 20yil onceki uygulanan tknlojyi kullandilar. Arkadasimada en son teknolojiyi. .... Burada sadece turkler degil yabancilarda tedavi icin trkiyeyi seciyola ve geliyolar....Bu liste boyle uzayip gider.......
Trkyde hicmi sorun yok. Elbetteki var ama burada kat ve kat daha ustun sorunlarda yasaniyo. Trkiye en cok icki tuketen ulkelerden biri. Bu cokmu mutlu ediyoduki bizi , bazi yerlerde yasaklandi diye ayaklanacaz. Bahsettiniz bicok seyi ben trkiyede yasamiyorum.
Orada avrupadakinden kat,kat daha ozgurum.
Basit İnsan baskasini gormeyince kendi yasadinin en kotu oldunu saniyo. :72::72::72:

Haklisin arkadasim trkyde buyudum simdide hersene 3,4 ay trkiyede kaliyorum hic ama hic bole seylere rastlamiyorum.
Burada kac kere sozlu tacizemi uramadim en basiti yasli nineler bile arkamizda bagiriyo ,bana ,bize laf atiyo
Bu gibi seylerede trkyde hic rastlamadim. :72:

Elbetetteki moda mobilyadegil. Onlar sadecece basit bir ornekti. Ayrica ben trkyeyi gayet iyi biliyorum. Ordaokudum, buyudum su an sahip oldugum degerleri oradan aldim. Kimseyi tutmuyorum .. Ama. Gorunen koyde kilavuz istemez.
Siz turkiyemde bunlari gorurken hic mi avrupaya bakmiyorsunuz. Tvden bakmayla, kose yazarlarinin ,gazetelerin yada bitakim siyasetcilerin trkiyeyi yerip avrupayi medhetmesiyle Anlasilmiyor ogrenilmiyor malesef. Trkiyemi kotu avrupami iyi
Onceki msjda yazdim buradaki zamlari bunlardan biri trkiyede olsa milet ayaklanir yada buduruma siz nederdiniz acaba???
Burada 2,3 cm kar olsa trafik felcoluyo . Otobusler gidemiyo. Bunu dahi halletmeyi beceremiyolar. Saglik yonundende bi ornek verim
Bi hafta arayla arkadasimla ayni ameliyati olduk. Ben avrupada otrkyede. Burada beni neredeyse trkiyede15, 20yil onceki uygulanan tknlojyi kullandilar. Arkadasimada en son teknolojiyi. .... Burada sadece turkler degil yabancilarda tedavi icin trkiyeyi seciyola ve geliyolar....Bu liste boyle uzayip gider.......
Trkyde hicmi sorun yok. Elbetteki var ama burada kat ve kat daha ustun sorunlarda yasaniyo. Trkiye en cok icki tuketen ulkelerden biri. Bu cokmu mutlu ediyoduki bizi , bazi yerlerde yasaklandi diye ayaklanacaz. Bahsettiniz bicok seyi ben trkiyede yasamiyorum.
Orada avrupadakinden kat,kat daha ozgurum.
Basit İnsan baskasini gormeyince kendi yasadinin en kotu oldunu saniyo. :72::72::72:

ben sizin gün görmüşlüğünüzü anladım artık, belli ki seviyelerimiz, hayata bakışımız çok farklı.

bana basit diyebilmeniz için öncelikle beni tanımanız lazım. bunu geçelim, "yasadinin" yazacağına "yasadiginin" yazması gerekiyor beni eleştirebilecek seviyedeki birinin, malum ğ olmayabilir her klavyede. ama g harfi de yok sizde sanırım.

insanlar içki içsin, deli gibi tüketsin, bu çağdaşlıktır demedim ki ben, demiyorum da zaten. ne anlatmaya çalıştığımı anlamadan, cevap vermeniz de ilginç.

dediğim gibi çoook farklıyız. entellektüel seviyemiz yakın bile değil. imkanlarınızı kullanıp, bakış açınızı ve kendinizi geliştirmeye bakın.

ben sizin gün görmüşlüğünüzü anladım artık, belli ki seviyelerimiz, hayata bakışımız çok farklı.

bana basit diyebilmeniz için öncelikle beni tanımanız lazım. bunu geçelim, "yasadinin" yazacağına "yasadiginin" yazması gerekiyor beni eleştirebilecek seviyedeki birinin, malum ğ olmayabilir her klavyede. ama g harfi de yok sizde sanırım.

insanlar içki içsin, deli gibi tüketsin, bu çağdaşlıktır demedim ki ben, demiyorum da zaten. ne anlatmaya çalıştığımı anlamadan, cevap vermeniz de ilginç.

dediğim gibi çoook farklıyız. entellektüel seviyemiz yakın bile değil. imkanlarınızı kullanıp, bakış açınızı ve kendinizi geliştirmeye bakın.

Boyle dusunmene sebep oldum icin kusura bakmayin. Ben hicbizaman heleki bir insana basit yakistirmasi yapamam yapmam.
Orada sadece virgul kullanmayi unutmusum.basit dedigim sey insan degildi yani vede size hitabende degildi geneldi
Bide okadar harflere dikkat etsem destan uzulunda olur msjm.
Ayy su ayni seviyede degiliz sozu hic dogru bulmam . Ne yani bunu soylerken karsinizdaki asagida siz ustseviyedemi oluyosunuz. Evet goruslerimiz farkli. İnsanlarin farkli goruslere sahip olmasida son derece normal
Siz "ickiydi vsr.." derken ne anlatmaya calisdinizi gayaet iyi anladim , anladimda siz beni anlayamamisiniz ne yaziki!

Canim inanirmisin ayni sorunu ben de yasiyorum. Ben de 23 yasima giricem, Frankfurtda dogup büyüdüm, simdi Kasselde Üniversitede ögretmenlik okuyorum. 4. sömestere girecem, toplam 7 sömestr ama arkasindan bir de iki yil Referendariat geliyor yani okulda ögretmenlik yapmalisin ve ardindan bir daha sinava girmelisin... Ben peki ne zaman Türkiyeye yerlesicem 30 yasima gelince mi :((

Benim de sevdigim biri var, o da gel burda okursun diyor ama olmaz kesinlikle öyle bir cözüme göz kirpamam..
Yilbasinda Istanbuldaydim inanirmisin icim hayat ve enerji doldu resmen! Ondan önce bir yil tatile cikmamistim almanyada kös kös oturuyodum okula git gel, cevre desen dogru dürüst biri yok herkez kendi derdinde, seni takan yok... Kasselde pek türk yok zaten onun acisini cok cekiyorum, suratsiz almanlar selam bile vermiyorlar o derece... cok sinsi, bencil, ve cikarcilar.. üstüne bir de cok bilmisler, felegin sasar...

Ben burda depresyona giriyorum cok ciddiyim.. hayata küsüyorum resmen. sicaklik samimilik yok. tam tersi asagilik duygusuyla kendimi yiyip bitiriyorum :( insanin kendi ülkesinden kendi milletinden iyisi yok..

Benim sevdigim bu arada kosova göcmeni, diyorum hayatim istanbulda yasanilmaz gel biz kosovaya bi kasabaya yerleselim yuvamizi kuralim sakin sakin mutlu mesut yasayip gidelim diyorum :))) ama siz söyleyin, istanbulda cocuk yetistirilir mi??? kimin ne oldugu belli degil, cocugumu nasil disari salarim ben:( yapamam vallah... almanya da da kendi gözlerimle görüyorum, hatta kendim yasadim, okullarda 3. sinif muamelesi ve hakaret görüyorsun ögretmenlerden! bunlarin üstünü kapatmasini cok iyi biliyorlar ama gavurlar!
neyse... bana da bi akil verin, ögretmenlik okusam ne gibi imkanlarim olur orda? pazar günü nisanin 12sine kadar istanbulda olucagim yine ve biraz arastirma yapmak istiyorum. simdiden tesekkür ederim :16:

canım Türkiyeye alışmak hiiiç zor olmaz gel sen vatanımıza :) bi de sana bişi anlatim ben..benim dayım evlenip almanyaya gitti bundan 20 yıl önce falan..4 çocukları oldu yengemle..sonra dayım oraya alıştı,imkanları rahat geldi falan derken çocuklarda büyüdü tabi..en büyük kuzenim 19 yaşında..yabancı bi sevgilisi var..yabancı olması sorun değil de kültürler farklı,en önemlisi dinimiz farklı..Türkiyeye dönmek istedi dayım çocuklar büyüdükten sonra ama bu kez de kuzenlerim istemedi...kuzenim o görüştüğü çocukla aynı evde yaşamaya başladı..dayım yengemle bu konudan dolayı çook tartıştı ve onlarda ayrıldı..en küçük kuzenim kanser tedavisi görüyor orda..3 yıldır yüzlerine kokularına hasretiz..gerçi senin ailen almanyadaymış ve sen çok şanslısın ki iyi yetiştirmiş ailen seni ama demek istediğim sen de evleniceksin ilerde çocukların olucak yani illaki sende düşünmüşsündür bunları...doğduğun yer değil doyduğun yer derler bi de..böyle işte canım,umarım en hayırlı kararı verirsin ama herkesten çok yüreğinin sesini dinle..

Boyle dusunmene sebep oldum icin kusura bakmayin. Ben hicbizaman heleki bir insana basit yakistirmasi yapamam yapmam.
Orada sadece virgul kullanmayi unutmusum.basit dedigim sey insan degildi yani vede size hitabende degildi geneldi
Bide okadar harflere dikkat etsem destan uzulunda olur msjm.
Ayy su ayni seviyede degiliz sozu hic dogru bulmam . Ne yani bunu soylerken karsinizdaki asagida siz ustseviyedemi oluyosunuz. Evet goruslerimiz farkli. İnsanlarin farkli goruslere sahip olmasida son derece normal
Siz "ickiydi vsr.." derken ne anlatmaya calisdinizi gayaet iyi anladim , anladimda siz beni anlayamamisiniz ne yaziki!

kimseyi ama KİMSEYİ kendimden aşağıda görmem, aksine öğreneceğim çok şey var diye düşünürüm hep.

entelektüel lafı insanlar tarafından genelde yanlış şekilde yorumlanır. namı kötüdür kelimenin. belki bu yüzden "üst seviyedeyim" tarzında bir şeyler söylemeye çalıştığımı sandınız, alakası yok.

kabul etmek istemeseniz de, artık ülkemizde insanın, insan canının kıymeti yok. varsa yoksa dini bütün mü yoksa saçı başı açık mı... insan olarak değil, bu şekilde değerlendiriliyoruz.

polislerin yardım etmesi, davaların sonuçlanması bunlara dayanıyor artık.

keşke imkan olsa, hemen yer değiştirsek! ciddi söylüyorum, keşke biz eşimle yerleşebilsek yurt dışına, 2 kişinin gitmesine karşı, gideceğimiz yerden türkiyeye gelmek isteyen 2 kişi ile takas yapılabilse.

kimseyi ama KİMSEYİ kendimden aşağıda görmem, aksine öğreneceğim çok şey var diye düşünürüm hep.

entelektüel lafı insanlar tarafından genelde yanlış şekilde yorumlanır. namı kötüdür kelimenin. belki bu yüzden "üst seviyedeyim" tarzında bir şeyler söylemeye çalıştığımı sandınız, alakası yok.

kabul etmek istemeseniz de, artık ülkemizde insanın, insan canının kıymeti yok. varsa yoksa dini bütün mü yoksa saçı başı açık mı... insan olarak değil, bu şekilde değerlendiriliyoruz.

polislerin yardım etmesi, davaların sonuçlanması bunlara dayanıyor artık.

keşke imkan olsa, hemen yer değiştirsek! ciddi söylüyorum, keşke biz eşimle yerleşebilsek yurt dışına, 2 kişinin gitmesine karşı, gideceğimiz yerden türkiyeye gelmek isteyen 2 kişi ile takas yapılabilse.

Hic dusunmeden kabul ederdim dogrusu. Ama donmek icin cabaliyorumda
Siz hic yurt disinda gezi amacli degil ama uzun sureli bulundunuzmu. Cunki yine bizim ata sozlerimizle durumu anlatcam ;
uzaktan insana davulun sesi hos gelir
Birde burada turkum diyen gayet guzel trkce konusan yurt disinda olmaktan gayet mutlu bazi insanlarlada karsilasiyorum. (Yurt disinda mutlu olan trklerin hepsi icin demiyorum tabiki)
Ee bunda ne kotuluk var diceksiniz. Bunda kotuluk yok ama turk ve turkiye hakkinda dusunceleri , yabancilara anlatimlari kabullenemiyorum . Bikac dusuncelerini anlatimlarini soylim; trkye son derece geri neredeyse afrika ulkelerini daha gelimis diyecek kadar. Ve osmanli cani ,katil.
Onlar turk olamaz. Zaten biraz sohbet edince (irkcilik yapmak istemiyorum , irkcilik seytandandir diyor hz.Muhammet (sav) veda hutbesinde) ama turk asilli olmadiklari e.... S.....asilli olduklari ortaya cikiyor.

Su dava konularindada ; eger buranin. Avrupanin vatandasi ise zanli seri katilde olsa bi problem yok bisekilde yirtar. Ama ya yabanciysaniz iste ozaman en kucuk bisebepten bile yandiniz....

Back