Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tirafik konusu zaten ban başka
yol hakı bizimken, birden üstüne dogru gelen arabalara bir türlü alışamıyorum :18:
Yahu, insan Avrupa'dan değilde, köyden indim şehire gibi hisediyor..tam bir olay
annem biz küçüken elimizden tutardı korktuğumuz için, en son kardeşlerimle veda tatili yapalım dedik, dördümüz korku ile bakıp, bir birimizin elini tutup karşıya gecdik, cocuk gibi( trafik canavarları) birde kırmızıdan geciyorlar, sanki haklılar, bir tuaf tepki veriyorlar.
bende ılerde eşiyle dönmeyi düşünüyorum, ama benim için bir et sorunu birde tırafigi olur işte.
Ben avrupaya sonradan geldim ama aklim fikrim trkiyede. Bir turlu sevmedim . Havasi gibi insanlarida soguk. Burada hayat yok insanlar adeta robotlasmis, degerlerini yitirmis. Ancak trkiyeye geldim zaman yasadimin farkina variyorum. Cunki trkyde hayat var renk var, nese var.
Bende donmeyi coooooook istiyorum. Hatta donucem umidiyle buraya katlaniyorum. Cevremdede kesin donus yapanlar oluyo.bunlari duyunca kendim donmusum gibi onlar adina mutlu oluyorum.
Kararinizdan asla vazgecmeyin. Trkiye eski trkiye degil, ilerlledi ve ilerlemekte. Avrupadan bircok yonde kat ve kat daha ustun.
İnsallah en kisa zamanda donersiniz ve buradan haberini alirim sizin icinde mutlu olurum sanki kendim memleketime kavusmus gibi
:
Ben avrupaya sonradan geldim ama aklim fikrim trkiyede. Bir turlu sevmedim . Havasi gibi insanlarida soguk. Burada hayat yok insanlar adeta robotlasmis, degerlerini yitirmis. Ancak trkiyeye geldim zaman yasadimin farkina variyorum. Cunki trkyde hayat var renk var, nese var.
Bende donmeyi coooooook istiyorum. Hatta donucem umidiyle buraya katlaniyorum. Cevremdede kesin donus yapanlar oluyo.bunlari duyunca kendim donmusum gibi onlar adina mutlu oluyorum.
Kararinizdan asla vazgecmeyin. Trkiye eski trkiye degil, ilerlledi ve ilerlemekte. Avrupadan bircok yonde kat ve kat daha ustun.
İnsallah en kisa zamanda donersiniz ve buradan haberini alirim sizin icinde mutlu olurum sanki kendim memleketime kavusmus gibi
:
Cok guzel bir konu acmissin, ve tam benim de derdim bu, cuk oturmus, bu konuyu takip edecegim.
Yillardir Amerika'da yasiyorum, ve 2 sene icinde Turkiye'ye donecegim.
Oncelikle, Turkiye'ye ne sIklIkta gidiyorsun? ne kadar taniyorsun? Bunlari sormak istiyorum.
Sonra, tabii ki Almanya' da alistigin standartlari, medeniyeti Turkiye'de aramayacaksin. Eger Turkiye'ye gelip gidiyorsan zaten farklar daha havaalaninda baslar, Turkiye'de oldugunu anlarsin. Eger Almanya'daki gibi bir hayatim olsun, bir de havasi suyu guzel olsun diyorsan hayal kirikligina ugrarsin. Turkiye'nin taban tabana zit oldugunu kabul ederek, buna adapte olmaya hazir gelmen lazim.
Ben yurtdisina sonradan gittim, Turkiye'de yasamayi da bilirim, orayi iyi tanirim, o yuzden kimsenin bana Turkiye'de yasayamazsin deme curreti yoktur. Farkli oldugunu kabul ederek geliyorum zaten. Ama senin durumun farkli. Orda dogup buyumussun, Turkiye'de yasamamissin, uzaktan gormussun, tatile gelmissin. Turkiye tatilde mukemmeldir, cebinde para varsa, havasi suyu herseyi guzeldir. Ama yasamaya biraz daha gercekci olmak lazim.
Simdi sana olumsuz ozellik sagdim, bunun yaninda olumlu ozellikleri cok daha agir basiyor benim icin. Ille de Turkiyem diyorum.
Velhasil, ben butun olumsuz ozelliklerine ragmen geri donmeye deger diyerek geri doncem.
Sen bence de 3-5 ayligina gelip iyice bir tani, ondan sonra karar ver.
Sevgilinin arkasindan, sadece havasindan gelme, bunlar gecici seyler. Iyice olc bic, gercekten gelmek istiyorsan gel.
En büyük sorun olarak işsizliği öne sürüyorlar. Burdaki ler iş bulamiyor sen nasil bulacaksın filan filan
Cok yakindan ilgilendigim bir konu oldugu icin yorumum uzun olabilir. (Simdiden hakkini helal et.)
Allah izin verirse bende 2/2,5 yil sonra kesin donus yapmayi planliyorum.
Liseden beri istedigim bu. Samimi olmak gerekirse, erkek arkadasim Istanbul'da olmasaydi, bu kadar kisa zamanda donmezdim. En az 5,6 yil beklerdim yine sanirim.
Konuya gelirsek, bende "yapamazsin" lafini cok duydum. Daha dogrusu duyuyordum, Almanya'nin durumu yine iyi sayilir, Fransa icin ayni sey soz konusu degil maalesef. Yakinlarim, ilk basta "delimisin kizim sen?!" diyorlardi simdi ise apayri cumleler kuruyorlar. Ilk bastada ailem.
Su acidan dusunmelisin: Elimiz ayagimiz tutuyor Allah'a sukur, turkcemiz super olmasada var, diploma hazir, yabanci dil avantajimiz var, daha ne?
Analarimiz babalarimiz, bir yabanci kelime bilmeden, Turkiye'den goc edip tanimadiklari ulkelere yerlestiler. Zor oldu elbette ama bir sure sonra insanlar alisiyor. Biz neden basaramiyalim???
Yalniz, arkadaslarin dedikleri cok dogru.
Buyuk ihtimal ile hayat standartin ayni olmayabilir. Herseyi geride birakip gideceksin, hersey yep yeni olacak, don bastan misali gibi bir sey. Luften artilari ve eksikleri tart ve bunlari goze alarak don.
Mumkunse, kenarda birikmis paran olsun, gerekirse biraz daha bekle ve bir ev alacak kadar (1+1 bile olsa) biriktirin erkek arkadasinla. O sirada, diploma denkligini al, isini bul, haklarini arastir ve sonra don.
Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun insallah.
Mesleğin ne ki? Aslında ben tam tersi iş bulma ihtimalinin daha fazla olacağını düşünüyorum çünkü dilin var.Ayrıca ingilizcen de vardır büyük ihtimalle yanılıyor muyum?
Ya bence iş bulabilirsin iki dilin var bir kere. Bu konuda endişen olmasın o 2 dil yeter de artar seni işe sokmaya ama mesleğinin Türkiye de benzerleri vardır hani aynı alanda yine iş de bulabilirsin.Keşke tanıdığın olsa o zaman para mevzusu daha rahatlatabilir seni. Olmadı Türkiye 'deki işini maillerle filan şimdiden ayarlamaya çalışabilirsin en azından nasıl baktıklarını görürsün mesleğini yapabilir misin diye. Kamu için Türkiye dekiler kpss ye giriyor.Sizin için de eğer öyle bir sınav varsa biraz zorlanırsın dediğin gibi ama belki size daha düşük puan da yetebilir.Tam araştır öğren derim. Kamu kesinlikle daha iyi ilerisi için bayanlara çünkü bu işin hamileliği var bilmemnesi var özeldekiler çok zorlanıyor ileriki yıllardaEvet Almancam cok iyi, ingilizcemde iyi.. Az bucuk ispanyolcaya baslamistim sonra biraktim keske onada devam etseydim diyorum simdi. Meslegim Industriekauffrau ve malesef türkce tercümesi yok, ingilizcesi Industry Management Assistant.. Aslinda bende is bulabilirim diye düsünüyorum ama iste dayim filan zor diyor anca özel sektör de bulursun diyor ordada calisirsin aksam 8 lere kadar alirsin asgari ücret ve ben onu yapamam. Benim arzum aslinda Kamu ya girmek ama gün gectikce zor oldugunu daha iyi anliyorum
ilerliyor ama geriye doğru.
Zaman zaman trkiyeye geldimde yada oncedende rastliyodum. Avrupa muhtesem ,trkiye neredeyse gozlerinde tas devrini yasiyor.
Avrupada hicmi zam yapilmiyor ,yol tamirati ,trafik,olmuyor dktrda beklenmiyor yada dktr ihmali olmuyor... Vsr..vsr .Daha bicok sey......zannediyolarda. avrupaya bu sevda trkiyeye bu haksiz tavir bilemem.
8 yildir burdayim. Modasindan ,mobilyasina ne bileyim tibbi cikan yeniseyleri uygulanmamasina kadar hersey ama hersey hic degismedenayni. Bunuda trkiyeye geldikce yenilikleri gordukce daha iyi anliyorum.
Surekli zam ustune zam baze biseye yude yuzun ustunde ama maaslarda bi artis yok. Konu sahibi arkadasinda dedigi gibi bide maasin neredeyse yarisi vergi. En basiti dktrdan randevu alsaniz . Sizdenonce randevu almadan gelen varsa beklersiniz sirada 2,3 saat
Artik nezaman sira gelirse sansa. hersey bitarafa yine konu sahibinin dedigi gibi birde yabancilar ozellikle turkler taaaaa3. Sinif insaniz
Onlarin gozunde ,yok olmaz bole bisey deselerde kanunlarinda.
Ama trkiye kosar adim ilerliyo ,bir suru yenilikler ,haklar veriyo halkina. Asil avrupa yerinde sayiyor hatta geriye gidiyor
1. kusak donmesede 2. ,3. Kusaklar trkiyeye geri donus yapiyolar ve her gecen gun bu sayi artiyo darisi benim ,konu sahibinin ve bunu isteyen gurbetcilerin basina....