Tüpleri bağlatmak

Belki 30 yas sinirina ragmen yapan doktor vardir.

Hiçbir doktor belli yaşın altında ve çocuk doğurmamış bir kadına yapmaz bu işlemi, bende Kızımın doğumunda zaten sezeryan olduğum için aynı zamanda tüplerimi bağlamasını istemiştim doktorumdan ama olmaz dedi, yaşım 23'tü ve ilk doğumumdu, ilerde pişman olursan ve bu teklifini kabul edersem bana ah edersin demişti.

O zamanlar yani 1995'te 35 YAŞ üstü ve en az 3 çocuk şartıyla tüpleri bağlıyorlardı.
Hiç çocuk istemiyorsanız farklı yöntemleri denemelisiniz

@Elysionight , öncelikle şu kırmızı ile işaretlediğim cümlenin ne kadar doğru olduğunu bir kere de ben belirtmek istedim.
Sen ve senin gibi genç arkadaşlar "hayır kesin böyle" diye düşünebiliyorsunuz ama hayır öyle olmuyor. İnsan değişebiliyor.
Evet konun bu değil, yani soru kökün bu değil ama dayanamadım yazmamak için
Henüz çok ama çok ama çok gençsin, hele ki böyle bir karar almak için
Ben senin yaşlarındayken değil çocuk doğurmak evlenmek bile istemiyordum, hep bekar kalayım diyordum
27 yaşımda evlendim, ama bu mantığımla aldığım bir karar değildi, duygularımla isteyerek verdiğim bir karardı
Yine de çocuk istemiyordum, uzun bir süre
Kendimi anne olarak hayal edemiyordum, sanki bana 10-15 yaşlarında bir çocuk verecekler, al bu senin çocuğun diyecekler, birdenbire yaşlanmış olacağım gibi geliyordu, özgürlük vs hayal diyordum
3 sene sonra fikrim tamamen değişmişti, yine "mantığımla" değil, duygularımla isteyerek çocuk yaptım
35 yaşımda tekrar hamile kaldım, istemsiz, hatta hiç istemiyordum, çok ağladım (şu an, sadece ağladığım için bile bin kere pişmanım) ama doğurdum
Şimdi...iyi ki doğurmuşum! Her gün, her an şükrediyorum

bak bu dünyanın her türlü hali var
ayrılık var, ölüm var
yeni evlisin
şu anki eşinin hep hayatında olacağının bir garantisi yok
ve nedense ben, senin yazdıklarından, eşinin senden daha kararlı olduğunu hissettim
eşin sanki hiç istemiyor, çok katı, ama senin içinde %1 bile olsa bir şüphe var gibi
eğer durum böyleyse, bir yolunu bulsan bile sakın tüp bağlatmak gibi bir hata yapma, eğer illa biri operasyon geçirecekse eşin geçirsin

kendine biraz daha zaman ver, 3-4 sene kadar, bu arada ikiniz de korunun, eğer hala fikirlerin değişmiyorsa, tekrar araştırırsın

Adama söyle o bağlatsın. Vazektomi ameliyatı çok daha kolay.

Bende 22 yaşındayım, 3 yıllık evliyim.. Bende konu sahibi gibiyim. 3 yıl oldu hala istek yok içimde belki de yaşımdan bilmiyorum :))

Allah nasip etsin inşallah sağlıcakla alırsınız bebişleri kucağınıza :)

Ben de tüpleri bağlattım. Bağlatmak istiyorum dediğimde ilk olarak kaç çocuğun var diye sordu Doktor, yaşında 30un altında değil dedi ve onayladı. Yaşa ve çocuk sayısına bakarak karar veriyor Doktorlar...

Tesekkur ederim erkek icin olan ameliyati esime soyledim sicak bakti muhtemelen iyice arastirdiktan sonra onu dusunebiliriz bende ilk kez duydum kizlardan ustunkörü arastirip soyledim esime kon6stuk detaylara gormek lazi

Diger arkadaslarada tesekkurler

canım acelen ne? bekle 30 undan sonra yatırırsın :=) hayat bu fikirler daha çok değişir

Eşim 30unda ve evlenmeden once cocuk istemedigi konusu da cok katiydi ki bende istemiyordum ve kabul ettim zaten basimdan istenmeyen bir durum gecti tekrarlanmasinida istemiyorum esim zaten kesin kararlı burada kizlardan ogrendim erkek baglatabiliyormus onu soyledim esime sicak bakti ama iyi arastirmadim ustun koru baktim ona yonebiliriz

Herkes bir olmuyor 30umu çoktan geçtim hala çocuk istemiyorum. Adapte olmak için geleceğe dair hayaller kuruyorum içim sıkılıyor. Her kadın bunu hissedecek diye garanti yok. Ben hala bekliyorum anneliği istemeyi. Aksi halde çocuk yapamam, katlanamam sanırım. Olursa bak nasıl değişirsin diyenler oluyor da, depresyona buhrana girip çocuğundan nefret eden, hatta öldüren, en iyi ihtimalle sevgisiz büyüten annelere ne demeli? Kesinlik yok yani.
Elys ne olur ne olmaz diye bekle derim, düşüncelerin değişebilir de benim gibi değişmeyebilir de. Korunma yöntemlerini toptan yap. Kondom, hap, spiral, geri çekilme.. Artık Allah ne verdiyse korunmaya çalış. Kesin çözümler için erken.

Benim annem kardeşimi doğurduktan sonra baglatmisti o zaman 27 yasindaydi bu yeni mi cikmis 30 dan önce yasagi özelde yapmiyorlar mi gerçi baglattiktan sonra cok pişman oldu orasi ayri

Tüpleri bağlıyken hamile kalan bir akrabam var.
Galiba olacağı varsa oluyor.

peki ömrünüzce mi çocuk istemiyorsunuz
arkadaşların dediği gibi 30 yaştan sonra falan fikriniz değişmesin...

bende 3.çocuğumdan sonra sezaryanle birlikte tüplerimi bağlatmak istedim yalnız geri dönüşü olmayan bir durum olduğu için Allah korusun ilerde belki pişman olurum diye korktum ve yapmadım.elbette şu anda çocuk istemiyorum zaten hikayemi bilenler nasıl anne olduğumuda biliyorlar :)

ama bir kadının tüp bağlatma kararı alması çok iyi düşünülerek yapılmalı.ben konu sahibinin bunu yapmaması taraftarıım hayatın ne getireceği ve götüreceği belli değil çünkü.

Korkularınız için geçmiş olsun öncelikle.

Daha çooookkk gençsin bence. 22 yaş çocuk sahibi olmak ve evliliği yürütmek için erken bana göre. 25 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim ama daha yeni yeni alışıyorum Birde çocuk mu Şuanda bizde çocuk düşünmüyoruz ama yıllar sonra istemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Belki 10 sene sonra eşinizin de sizin de duygularınız değişecek. Ya geri dönüşü olmazsa?

Öneriler gelmiş, çift koruma yöntemi kullanabilirsiniz.

Hayat bu ne olacağı belli olmaz, bugünün yarını var. Eşin şimdi istemiyor ama sen tüplerini bağlatırsan ve ileride ya isterse????

kendine bunu yapma derim arkadaşım..
bak henüz çok gençsin ve ilerde ne olur hiç bilemeyiz.
belki yoluna çocuk istemeyen eşinle değilde,
çocuklara bayılan bambaşka biriyle devam ediyor da olabilirsin..
eşin bu kadar kesin ve net kararlıysa kendisi oparesyon geçirsin.
senden bunu talep etmeye ve istemeye hakkı yok.
şuan yaşın genç olduğu için anneliği düşünemiyor olabilirsin lakin her kadın gibi gün gelecek ve sen anne olmak için can atıyor olacaksın.
tamamen biyolojik saatinle ilgili.

Böyle bir kararın insanın kendisine bağlı olması gerektiğine inananlardanım. Ilaç iğne çok mu yararlı sanki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…