Hiçbir doktor belli yaşın altında ve çocuk doğurmamış bir kadına yapmaz bu işlemi, bende Kızımın doğumunda zaten sezeryan olduğum için aynı zamanda tüplerimi bağlamasını istemiştim doktorumdan ama olmaz dedi, yaşım 23'tü ve ilk doğumumdu, ilerde pişman olursan ve bu teklifini kabul edersem bana ah edersin demişti.Tüplerimi bağlatmayı dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla 30 yas ve uzeri olmak gerekirmiş.Moralim cok bozuldu nicin boyle bir sınır var ?
Saglık açısından mı yapılmıyor bu islem ama bu islemin herhangi bir tehlikesi olmadiği yaziyor sadece anesteziye bagli olusabilecek durumlar var her ameliyatta olduğu gibi ?
Tüplerimi bağlatmayı dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla 30 yas ve uzeri olmak gerekirmiş.Moralim cok bozuldu nicin boyle bir sınır var ?
Saglık açısından mı yapılmıyor bu islem ama bu islemin herhangi bir tehlikesi olmadiği yaziyor sadece anesteziye bagli olusabilecek durumlar var her ameliyatta olduğu gibi ?
insanın 20 li yaşların başındaki fikirleriyle 30 larındaki düşünceleri o kadar farklı oluyorki.. tabiki şimdi ben eminim kesin değişmez diyeceksiniz ama işte öyle geliyor insana. yaşanmışlıklar, görülenler her şeyi değiştiriyor.. tüpleri bağlatmanın geri dönüşü var ama yüzde 50 lere kadar düşen bir ihtimalle başarılı olan bir ameliyat. bu kadar kalıcı bir karar için yaşınız çok genç. bir gün fikriniz değişip bebek isterseniz pişman olabilirsiniz. çünkü insan hep asla yapmam veya istemiyorum dediği şeyleri gerçekleştirmek için çabalıyor gün gelince.. çoğu zaman yorumlarınızı görüyorum ve yüzeysel empati yoksunu dik yorumlar. yaşınızı bugün öğrendim ama o yorumlardan genç olduğunuzu anlamıştım. bilmem anlatabildim mi..
Adama söyle o bağlatsın. Vazektomi ameliyatı çok daha kolay.Tüplerimi bağlatmayı dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla 30 yas ve uzeri olmak gerekirmiş.Moralim cok bozuldu nicin boyle bir sınır var ?
27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra çocuk istedim ama yaklaşık bir yıl olmadı. Bir düşüğün ardından tekrar hamileyim. Rabbim nasip ederse ikiz bekliyoruz :)
Allahım isteyen herkese nasip etsin, hamilelere de sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :)
@Elysionight , öncelikle şu kırmızı ile işaretlediğim cümlenin ne kadar doğru olduğunu bir kere de ben belirtmek istedim.
Sen ve senin gibi genç arkadaşlar "hayır kesin böyle" diye düşünebiliyorsunuz ama hayır öyle olmuyor. İnsan değişebiliyor.
Evet konun bu değil, yani soru kökün bu değil ama dayanamadım yazmamak için
Henüz çok ama çok ama çok gençsin, hele ki böyle bir karar almak için
Ben senin yaşlarındayken değil çocuk doğurmak evlenmek bile istemiyordum, hep bekar kalayım diyordum
27 yaşımda evlendim, ama bu mantığımla aldığım bir karar değildi, duygularımla isteyerek verdiğim bir karardı
Yine de çocuk istemiyordum, uzun bir süre
Kendimi anne olarak hayal edemiyordum, sanki bana 10-15 yaşlarında bir çocuk verecekler, al bu senin çocuğun diyecekler, birdenbire yaşlanmış olacağım gibi geliyordu, özgürlük vs hayal diyordum
3 sene sonra fikrim tamamen değişmişti, yine "mantığımla" değil, duygularımla isteyerek çocuk yaptım
35 yaşımda tekrar hamile kaldım, istemsiz, hatta hiç istemiyordum, çok ağladım (şu an, sadece ağladığım için bile bin kere pişmanım) ama doğurdum
Şimdi...iyi ki doğurmuşum! Her gün, her an şükrediyorum
bak bu dünyanın her türlü hali var
ayrılık var, ölüm var
yeni evlisin
şu anki eşinin hep hayatında olacağının bir garantisi yok
ve nedense ben, senin yazdıklarından, eşinin senden daha kararlı olduğunu hissettim
eşin sanki hiç istemiyor, çok katı, ama senin içinde %1 bile olsa bir şüphe var gibi
eğer durum böyleyse, bir yolunu bulsan bile sakın tüp bağlatmak gibi bir hata yapma, eğer illa biri operasyon geçirecekse eşin geçirsin
kendine biraz daha zaman ver, 3-4 sene kadar, bu arada ikiniz de korunun, eğer hala fikirlerin değişmiyorsa, tekrar araştırırsın
canım acelen ne? bekle 30 undan sonra yatırırsın :=) hayat bu fikirler daha çok değişir
Onu burda ogrendim soyledim konustuk zaten tesekkur ederim sagolunAdama söyle o bağlatsın. Vazektomi ameliyatı çok daha kolay.
Daha çocuk yapmayı düşünmüyor musunuzKorunurken gebe kaldiğım ve sonlandirdigimiz icin feci bir takinti olustu oyuzden bunu dusunmustum ama yaş kisitlamasini gordum ve cok moralim bozuk
Benim annem kardeşimi doğurduktan sonra baglatmisti o zaman 27 yasindaydi bu yeni mi cikmis 30 dan önce yasagi özelde yapmiyorlar mi gerçi baglattiktan sonra cok pişman oldu orasi ayriTüplerimi bağlatmayı dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla 30 yas ve uzeri olmak gerekirmiş.Moralim cok bozuldu nicin boyle bir sınır var ?