- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
hanımefendi çocuk istemiyorsanız lütfen boyle son 1 hafta kala hiçbir şey kullanmamak gibi büyük riskler almayın.Cocuk istemeyen biri icin, cocuk fikri bile tuyler urpertici olabilir. Ben seni anliyorum. Su an ben de istemiyorum, ama kokten cozum icin senin icin de erken.
Bu kazayla hamile kalmak da kisiden kisiye degisir. Neden tuhaf karsilayanlar olmus anlamadim. Biz prezervatif kullaniyoruz, adetime son bi hafta kala hic bisey kullanmiyoruz, iki bucuk senedir bisey olmadi. Belki de bi sorun var bilemicem. Ama herkes bu turlu korunsun diyemem, kimisi hem prezervatif hem spiral kullanir, yine hamile kalir belli olmaz.
Cocuk istemiyorsan yapma tabi ki, ama bi uzmana danis, en iyi yontemi kendin bul. Tupleri baglatmak icin erken oldugunu dusunuyorum ben de.
Aslinda haklisiniz, aldirmam tabi ki ama dogurursam tum ideallerim alt ust olur. Hayatim buyuk bi karmasaya girer.hanımefendi çocuk istemiyorsanız lütfen boyle son 1 hafta kala hiçbir şey kullanmamak gibi büyük riskler almayın.
şimdiye kadar olmadı diye olmayacak da değil. bir ay yumurtlamanız düzensiz oluverir. gelir sürpriz yumurtanız.
sonra aldırsanız korunurken oldu mu diyeceksiniz?
aldırmasanız da hazır olmadığınız bir bebeği dünyaya getireceksiniz.
lütfen biraz daha temkinli olun.
spirali doğum yapmış kadınlara uygulayabiliyorlarspirali denedin mi peki
Ben de araştırdı bunu ama yapmıyorlar.
Spirali de doğum yapmamış kadınlara takmıyorlar.
Aylık ya da 3 aylık iğnelerin regl düzenini bozduğunu ve yan etkisinin fazla olduğunu söyledi doktor.
Bir dönem embriyo dondurup tüpleri bağlatsam mı diye düşünmüştüm. Olur da ileride istersem tüp bebek yöntemini denerim hem de riske girmemiş olurum diye düşünüyordum. Sonra akışına bıraktım.
Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor biliyorum durumları o yüzden o yöntemleri boşverdik. Yani ben de en az konu sahibi kadar istemiyorum ama sırf "ya bir gün istersem" ihtimaline karşılık kalıcı çözümler bulmuyorumArkadaşım benim ilk bebeğim tüp bebek.
Tüp bebek hiç öyle düşünüldüğü gibi kolay değil ayrıca dondurulmuş embriyolarında sağlıklı çözüleceğinin garantisi yok Hiçbir tüp bebek merkezi de bunun garantisini vermiyor. Benim şuan 2 adet dondurulmuş embriyom var nasıl yaparım ne yaparım derken bir mucize oldu ve kendiliğimden hamile kaldım. Şuan dikkat ediyorum da tüp bebeğim ile şuan ki normal yolla kaldığım hamilelik arasında dağlar kadar fark var. Herşeyin normali olmalıymış onu anladım
Cocuk istemeyen biri icin, cocuk fikri bile tuyler urpertici olabilir. Ben seni anliyorum. Su an ben de istemiyorum, ama kokten cozum icin senin icin de erken.
Bu kazayla hamile kalmak da kisiden kisiye degisir. Neden tuhaf karsilayanlar olmus anlamadim. Biz prezervatif kullaniyoruz, adetime son bi hafta kala hic bisey kullanmiyoruz, iki bucuk senedir bisey olmadi. Belki de bi sorun var bilemicem. Ama herkes bu turlu korunsun diyemem, kimisi hem prezervatif hem spiral kullanir, yine hamile kalir belli olmaz.
Cocuk istemiyorsan yapma tabi ki, ama bi uzmana danis, en iyi yontemi kendin bul. Tupleri baglatmak icin erken oldugunu dusunuyorum ben de.
Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor biliyorum durumları o yüzden o yöntemleri boşverdik. Yani ben de en az konu sahibi kadar istemiyorum ama sırf "ya bir gün istersem" ihtimaline karşılık kalıcı çözümler bulmuyorum
aynen. bunu eşin yapsınEşim 30unda ve evlenmeden once cocuk istemedigi konusu da cok katiydi ki bende istemiyordum ve kabul ettim zaten basimdan istenmeyen bir durum gecti tekrarlanmasinida istemiyorum esim zaten kesin kararlı burada kizlardan ogrendim erkek baglatabiliyormus onu soyledim esime sicak bakti ama iyi arastirmadim ustun koru baktim ona yonebiliriz
hanımefendi çocuk istemiyorsanız lütfen boyle son 1 hafta kala hiçbir şey kullanmamak gibi büyük riskler almayın.
şimdiye kadar olmadı diye olmayacak da değil. bir ay yumurtlamanız düzensiz oluverir. gelir sürpriz yumurtanız.
sonra aldırsanız korunurken oldu mu diyeceksiniz?
aldırmasanız da hazır olmadığınız bir bebeği dünyaya getireceksiniz.
lütfen biraz daha temkinli olun.
30Canım tanıdığımız birisi vardı 9 yıllık evliyken ben asla çocuk istemiyorum diyordu. Kedileri vardı benim çocuklarım bunlar diyordu. Sonra bir süre görüşemedik facebook sayesinde buldum. :) Bebeği olmuştu keşke daha önce yapsaydım demişti.
O yüzden en iyisi geçici yöntemle korunmak. O kadına bir aniden annelik duygusu geliyorsa herkese gelir bence. 30 yaşından sonra fikirleri değişiyor insanın yaşın kaç bilmiyorum ama böyle bir yönteme başvurmayın bence.
Dedim ya kisiden kisiye fark oluyor bu islerde. Ben de bundan sonra risk almicam zaten, bu konu gozumu korkuttu birazAma bizim komşumuz bu şekilde hamile kaldı. Riskli bir şey bu.
Sendenı aldırdın cocuguBen de sizin gibi düşünüyordum, hatta nasıl kazayla hamile kalınır, kaza diye bir şey olmaz diyordum hep. Eminim ki benim kadar korunmaya özen gösteren insan çok azdır çünkü asla çocuk sahibi olmak istemiyordum.
Sonuç bir kere bile korunmamazlık yapmadığım halde o %1 lik dilimin içine girerek hamile kaldım.
O yüzden artık konu sahibi gibi diken üstündeyim her ay.
Sevmiyorum dememiş ya da ben göremedim. "Çocuk sahibi olmak istemiyorum" demis. Çocuk sorumluluğu almak istememek ile kotu insan arasında bir baglanti olduğunu da sanmiyorum...Allah isteyene vermiyor istemeyene de bol bol bol veriyor .cocuk candır can .o melekleri sevmeyen hayatta kimseyi sevemez.
Cocuk sevmemekle alakasi yok ki bunun. Bazi insanlar dogurdugu cocugu hic mi hic haketmiyor buna ne diyecegiz? Cocuk istemeyeni vicdansiz, merhametsiz, icinde cocuk sevgisi yok diye damgalamasak keske.Allah isteyene vermiyor istemeyene de bol bol bol veriyor .cocuk candır can .o melekleri sevmeyen hayatta kimseyi sevemez.
Sendenı aldırdın cocugu
Bu kadar sayfadir bunlardan gelmedigi icin sasirmistim, geldi de icim rahatladiKonu yine çocuk sevmeyen ölsün kıvamına gelmiş artık tadından yenmez