Tüpleri bağlatmak

hanımefendi çocuk istemiyorsanız lütfen boyle son 1 hafta kala hiçbir şey kullanmamak gibi büyük riskler almayın.
şimdiye kadar olmadı diye olmayacak da değil. bir ay yumurtlamanız düzensiz oluverir. gelir sürpriz yumurtanız.
sonra aldırsanız korunurken oldu mu diyeceksiniz?
aldırmasanız da hazır olmadığınız bir bebeği dünyaya getireceksiniz.
lütfen biraz daha temkinli olun.

Aslinda haklisiniz, aldirmam tabi ki ama dogurursam tum ideallerim alt ust olur. Hayatim buyuk bi karmasaya girer.
Daha dikkatli olmaya calisacagim. Hem maddi hem manevi hic hazir degiliz

Ben de araştırdı bunu ama yapmıyorlar.
Spirali de doğum yapmamış kadınlara takmıyorlar.
Aylık ya da 3 aylık iğnelerin regl düzenini bozduğunu ve yan etkisinin fazla olduğunu söyledi doktor.
Bir dönem embriyo dondurup tüpleri bağlatsam mı diye düşünmüştüm. Olur da ileride istersem tüp bebek yöntemini denerim hem de riske girmemiş olurum diye düşünüyordum. Sonra akışına bıraktım.

Arkadaşım benim ilk bebeğim tüp bebek.
Tüp bebek hiç öyle düşünüldüğü gibi kolay değil ayrıca dondurulmuş embriyolarında sağlıklı çözüleceğinin garantisi yok Hiçbir tüp bebek merkezi de bunun garantisini vermiyor. Benim şuan 2 adet dondurulmuş embriyom var nasıl yaparım ne yaparım derken bir mucize oldu ve kendiliğimden hamile kaldım. Şuan dikkat ediyorum da tüp bebeğim ile şuan ki normal yolla kaldığım hamilelik arasında dağlar kadar fark var. Herşeyin normali olmalıymış onu anladım

Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor biliyorum durumları o yüzden o yöntemleri boşverdik. Yani ben de en az konu sahibi kadar istemiyorum ama sırf "ya bir gün istersem" ihtimaline karşılık kalıcı çözümler bulmuyorum

Tüpleri bağlatmak 22 yaşında çok büyük bir risk
Çünkü eğer istersen sağlıklı olarak tekrar açılabileceklerinin garantisi yok
22 yaşında bu karar için çok erken, bir gün çocuk isteyebilirsin
Yaşadığın şey çok tatsız bir olay, endişende haklısın ancak sağlıklı bir üreme sistemini sakatlamaya değecek bir durum değil
Korunmaya daha fazla dikkat edersiniz olur, biter, hatta bu konuda bir uzman yardımı al

Ama bizim komşumuz bu şekilde hamile kaldı. Riskli bir şey bu.

Canım tanıdığımız birisi vardı 9 yıllık evliyken ben asla çocuk istemiyorum diyordu. Kedileri vardı benim çocuklarım bunlar diyordu. Sonra bir süre görüşemedik facebook sayesinde buldum. :) Bebeği olmuştu keşke daha önce yapsaydım demişti.
O yüzden en iyisi geçici yöntemle korunmak. O kadına bir aniden annelik duygusu geliyorsa herkese gelir bence. 30 yaşından sonra fikirleri değişiyor insanın yaşın kaç bilmiyorum ama böyle bir yönteme başvurmayın bence.

aynen. bunu eşin yapsın

benimki sürpriz yumurtaydı mesela normal zamanından tam iki hafta geç döllenme

30

Sendenı aldırdın cocugu

Allah isteyene vermiyor istemeyene de bol bol bol veriyor .cocuk candır can .o melekleri sevmeyen hayatta kimseyi sevemez.
Sevmiyorum dememiş ya da ben göremedim. "Çocuk sahibi olmak istemiyorum" demis. Çocuk sorumluluğu almak istememek ile kotu insan arasında bir baglanti olduğunu da sanmiyorum...

Allah isteyene vermiyor istemeyene de bol bol bol veriyor .cocuk candır can .o melekleri sevmeyen hayatta kimseyi sevemez.
Cocuk sevmemekle alakasi yok ki bunun. Bazi insanlar dogurdugu cocugu hic mi hic haketmiyor buna ne diyecegiz? Cocuk istemeyeni vicdansiz, merhametsiz, icinde cocuk sevgisi yok diye damgalamasak keske.

Sendenı aldırdın cocugu

Bütün mesajları okusaydınız, doğurmaya karar verdiğimi ve 1 yaşında kızım olduğunu da yazmıştım.
Ayrıca yapamayacağıma inansam evet aldırırdım, bu konuda da kimsenin beni yargılamasına izin vermezdim, size de insanlara hesap sorarken iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…