Tüpleri bağlatmak

Ani şuan düşünüp açtınız sanırım. Yoksa 22 yaşında bu intihar olur benceee
Aynı senin gibi her ay bu stresi çekeceğime sprail taktırırım dedim.
Beni 6 sene korumuştu. Sonra çıkarttırdım zaten..
Bence en etkilisi sprail dene derim

Eşin madem bu kadar emin kendisi yaptırmalı.
Bir kadının elinden doğurganlığını almak bence büyük bir boşluk yaratabilir. Her ne kadar kendim istiyorum diye diretsen de yaşın kaç ki daha...Eşin 30 yaşında eminim verdiği karar daha oturaklı olur onun için ama sen yaptırma daha bu yaşta.
Yaptırmadan önce de annene söyle, kendi başına iş yapma.
Çok sağlıklı bir ruh halinde değilsin bu arada adet olayım diye kendini sıkmak kürtaj vs bence iyice takıntı yapmışsın bir psikologla görüşmelisin. Bu konu şu anda daha önemli tüplerinden.

Ne yazık ki tüpleri bağlatmak da kesin çözüm değil. Binde bir de olsa hepsinin hata payı var.

Bir yerde okumuştum, "En etkili doğum kontrol yöntemi sevişmemek" diye.

Bence de çift korunma yapabilirsiniz. Spiral + kondom gibi.

ay cnm önünde daha onlarca yıl var
illaki günün birinde içinde o his oluşacak.
kökten çözeyim derken psikolojik bunalımlar yaşama..
ben 5 çocugumda olsa buna cesaret edemezdim dogrusu....

Bende tüplerimi bağlattım ikinci çocuğumdan sonra, oğluma hamileliğimde gittiğim doktor bağlayamam dedi (kaldı ki sağlık sorunlarım olduğu halde) çocuklarınızı kaybederseniz ya da eşinizden ayrılıp başka bir evlilik yaptığınızda tekrar çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz o yüzden bağlayamam dedi. Ben oğluma doğum yaptığımda 30 yaşında olmama rağmen bağlamadı. Kızımın hamileliğimde gittiğim, doğumumu da yaptıran doktora gittim. Ona anlattım derdimi hastalığımı anlattım ve tahlillerimi patoloji ve biyopsi sonuçlarını da götürüp gösterdim. Normalde yasal değil ama sizin tüplerinizin bağlanması gerekiyor zaten 3. çocuk çok riskli sizin için dedi. Bir de ben spreal ve doğum kontrol hapı da kullanamıyordum bünyem kabul etmedi ikisini de yan etsi yaptılar. O doktor birazda gizli yaptı aslında ama bana söylediği her ne kadar yasal olmasa da sizin durumunuzdaki kişi için en doğru olan bu, o yüzden doğumda bağlayacağım dedi ve bağlandı tüplerim.

22 iken bende cocuk düsünmüyordum ama yas ilerledikce anne olmak istiyor insan.
istemiyorum dediginiz seyleri bile istiyorsunuz cünkü kendinizi Hazir hissediyorsunuz

22 yaşında bu kararı almak ve uygulamak çok radikal olur 22 yaş ne ben seni 30 35 sanıyodum kardeşimden ufaksın o yaşta bende istemiyodum

ben 22 yaşında amerikaya yerleşip bir köpeğim olsun istiyordum.çocukmuş evlilikmiş hak getire.şimdi 26 yaşındayım yeni evlendim.bir çocuğum olsun kesinlikle istemiyorum ama zaman fikirleri çok değiştiriyor.biraz beklemenizde yarar var bence.

Bende tüplerimi bağlattım ikinci çocuğumdan sonra, oğluma hamileliğimde gittiğim doktor bağlayamam dedi (kaldı ki sağlık sorunlarım olduğu halde) çocuklarınızı kaybederseniz ya da eşinizden ayrılıp başka bir evlilik yaptığınızda tekrar çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz o yüzden bağlayamam dedi. Ben oğluma doğum yaptığımda 30 yaşında olmama rağmen bağlamadı. Kızımın hamileliğimde gittiğim, doğumumu da yaptıran doktora gittim. Ona anlattım derdimi hastalığımı anlattım ve tahlillerimi patoloji ve biyopsi sonuçlarını da götürüp gösterdim. Normalde yasal değil ama sizin tüplerinizin bağlanması gerekiyor zaten 3. çocuk çok riskli sizin için dedi. Bir de ben spreal ve doğum kontrol hapı da kullanamıyordum bünyem kabul etmedi ikisini de yan etsi yaptılar. O doktor birazda gizli yaptı aslında ama bana söylediği her ne kadar yasal olmasa da sizin durumunuzdaki kişi için en doğru olan bu, o yüzden doğumda bağlayacağım dedi ve bağlandı tüplerim.

yasal değil mi

ben 22 yaşındayken bırak çocuk sahibi olmayı evlenmek dahi istemiyordum. hayatımdan rahatlığımdan çok memnundum.
nasıl olduğunu anlamadan 25 yaşında severek evlendim. çocuk istemiyordum, hiç değil ama ilerde diyordum.
istemeyerek korunduğumuz halde 5. ayda hamile kaldım. çok ağladım istemedim ama kıyamadım da.
şimdi 9 aylık kızım, benim mutluluk kaynağım..iyi ki var.

yaşın çok genç ve bu hayatını etkileyecek büyük bir karar. kendine zaman vermelisin. arkadaşlara da katılıyorum. insanın yıllar geçtikçe fikirleri değişiyor.
annelik çok güzel bi duygu. isteyen herkese Rabbim nasip etsin.

anacım kaç yaşında olursa yasalmıs zaten menopoz diye bişey var, saçma değil mi sence de

Çok saçma tabii ki, hatta ilk görüştüğüm doktorun sıraladığı sebepler çok daha saçmaydı. Çocuklarımı öldürdü, eşimi öldürdü ikinci evliliğimi yaptırdı üstüne de ikinci eşimin çocuk istemesini bağladı. Tövbe yarabbim ya.

Çok saçma tabii ki, hatta ilk görüştüğüm doktorun sıraladığı sebepler çok daha saçmaydı. Çocuklarımı öldürdü, eşimi öldürdü ikinci evliliğimi yaptırdı üstüne de ikinci eşimin çocuk istemesini bağladı. Tövbe yarabbim ya.

kaldı ki doktora ne bundan, bunlar senin alacağın riskler o en fazla anlatır sen istiyorum dersin yapar, işi bu

kaldı ki doktora ne bundan, bunlar senin alacağın riskler o en fazla anlatır sen istiyorum dersin yapar, işi bu

Aynen bunları söyledim doktora bu benim hayatım ve bunlarda benim hayatımda alacağım riskler dedim. Anlıyorum ama üzgünüm ben bağlayamam yaşınız henüz bağlanması için müsait değil dedi. Bende diğer doktora gidip onunla görüştüm sezeryana girerken eşimden iki imza aldılar. Biri sezaryen içindi diğeri tüplerin bağlanmasına razı olduğuna dair bir imzaydı. Bağlattığıma da hiç pişman değilim. 2 evladım var Allah onlara uzun ömür versin.

Ne istediğini en iyi sen bilirsin evet ama bu konuda bu kadar sivri olma derim sivriköşe.. biyolojik saat denen kavramın içine düştüğünde pişman olmanı istemem :KK14: hayırlısı olsun hakkında

HORMONLU SPİRAL KULLAN BEN KULLANIYORUM HARİKA BİŞEY
DAHA YAŞIN GENÇ BÖYLE BİR UYGULAMAYI ASLA YAPMAZLAR
pardon büyük harf yazmışım.

bende dönüşü yok diye biliyorum, bi kadın kendi eliyle bunu kendine nasıl yapar? çocuk istememenizi anlıyorum, kendinizce elbette haklı sebepleriniz vardır. ama bu ben nasılsa kullanmıyorum diye bi organdan, uzuvdan vazgeçmek gibi birşeye benziyo bu. asla ve asla çocuk istemiyosanız spiral taktırırsınız birde eşiniz korunur kesin çözüm budur, kendinizi kısırlaştırmanız değil. yapmayın, pişman olursanız çok acı çekersiniz.

X