Tüpleri bağlatmak

saglık problemleri yapmaolayından dolayı değil ama insanların hayata karsı bakışı değiştiği için tüpleri çocuk olmadan bağlamaya sıcak bakmıyorlar.iki çocugundan sonra bağlatıp açtırmak isteyen çok insan gördüm.ama spiral isterseniz onu uygulayabilirler

Tüpligasyon kesin kısırlık yöntemi değildir. Tüpligasyon günah da değildir. Eş ile birlikte 30 yaş üstü kadınlara uygulanabilir.tüpler çok hassastır sezaryen ameliyatında bile dokunma sonucu yapışacak kadar hassastır. Önceden tüp ikiye katlanır sadece bağlanırdı ip açılıp o kadar zedelenmeye rağmen gebe kalan sayısı yüksek olunca artık bağlanıp ortadan kesiliyor.kadın ekstra bir durum olur operasyon sonrası tekrar gebelik istiyorsave kararından vazgecmeyecekse ya tuplere plastik cerrahi yapılır ya da tüp bebek yöntemi yapılabilir. Operasyon hic olmadanda tüp bevek yapılabilir kesin kısırlık yöntemi değildir normal yolla gebelik zorlaşır sadece.günah diye yanlış bilgi vermeyelim o halde diğer yöntemlerde günah kendi haline bırakın o zaman

Okudum yorumlari tesekkurler arkadaslar ben baglatmayacağım cift koruma uygulamaya karar verdik erkegin oldugu ameliyata esim sicak bakti o baglatacak muhtemelen dun gece konustuk oyle ustun koru pek birsey arastirmadik oyle karar verecegiz
bana göre herkes çocuk sahibi olmak istemeyebilir,doğaldır,kendi kararıdır.ancak doğurganlığı da ömür boyu kaybetmek çok büyük bir risk değil mi? yani eşiniz için de aynı durum sözkonusu..hayat bu,ilerde boşansanız,düşünceleriniz değişse ne hissedeceksiniz?
çift korunmaya karar vermişsiniz neticede ama radikal kararlar vermek için bence bir 10 sene kadar bekleyin:)

Ablam spreil ile hamile kaldi. Uakin arkadasim da tupleri bagli oldugu halde hamile kaldi. Dr milyonda bir olcak bisey demis. Cok zor su korunma olayi

Ben de çocuk istemiyorum ama bu yine de tüp bağlatmaya kadar gitmez. Kulağımı bile deldirmeyen bi insanım. Geri dönüşü olmayan şeyleri sevmem. Bence de bi süre daha çift yöntem.
Ben 3 senedir hap kullanıyorum unuttuğum zamanlar da oldu. Hamile kalmadım. Galiba çocuğum olmuyor :/

Allah Allah kaç çocuk var ona neymiş bağlattınızmı yoksa
Ben sok oldum bi de doktora sordu.o ara banada anestezi veriyolardi.dotorda dondu bana bende yooo dedim.bir cocugum var.zaten acil ameliyata alindim onu dusunecek durumda degildim.belki bagladilar bilememki.

22 yaş bu kararı vermek için çok erken. bilmiyorum genetik bir sorununuz mu var, ondan mı çekiniyorsunuz. ama fikirleriniz değişebilir. ne eşiniz için vazoktomi, ne sizin için içi tüpleri bağlatma çok uygun olmaz bence. çünkü kararlar değişiyor. 30-35 ten sonra hayata bakışınız çok farklı olacak. çift korunma daha mantıklı, ama tabi ki sizin bileceğiniz bir şey. çocuk istememek çocuk sevmemekle aynı şey değil. başka birinin sorumluluğunu almak istemeyebilirsiniz. ama bu kadar radikal bir kararı vermek için erken olduğunu düşünüyorum.

X