Tüpleri bağlatmak

30 yaştan önce bu operasyonu yapmıyorlar çünkü senin gibi 20li yaşların başında bu operasyonu geçirip sonra pişman olup dönmeye çalışan bir sürü kadın olmuş zamanında. Bütün dünyada yasaktır bu sebeple.

Bu kadar ısrarla çocuk istememenizin sebebini çok merak ettim. Yaşlar da genç...Evliliğin ilk yıllarında istemiyorsunuz tamam ama ya sonra??

Bizde istemiyoruz hiç. O yüzden ben 3 aylık iğne kullanıyorum. Sürekli yaptırırsan iğneyi bıraktığında çocuğun olmama ihtimali falan varmış. Hatta hemşirelere ısrar ede ede yaptırdım iğneyi hiç tavsiye etmiyorlardı. Bende dedim biz kesinlikle istemiyoruz o yüzden sorun değil falan.. Ama bide benim çocuğum olmuyo gibi bir şey galiba bir senedir bu yöntemi kullanıyorum. Ondan önce pek bi bilinçsizdik çocuk istemediğimiz halde ama yinede olmadı. O yüzden garanti veremem. Ama ben bir yıldır rahatım..

Oooo daha çok varmış

Sen spiral kullan eşinde kondom la korunsun bence çift yönlü korunma daha sağlam olur

Tesekkur ederim cift koruma uygulayacagım en azindan biraz olsun kafam rahat olur fazla etkilendim

Bende kabullenmeyi denedim ama olmadi hem durumumuz musait degildi esimde istemiyordu ve yeni evliyizde zaten olmadi

Anladım doğruda biryerde ama beni fazla etkiledi her ay aynı dusunce bunalttı iyice
Bu kadar ısrarla çocuk istememenizin sebebini çok merak ettim. Yaşlar da genç...Evliliğin ilk yıllarında istemiyorsunuz tamam ama ya sonra??

Evlenmeden once cocuk olmayacak diye konusmustuk. Basimdanda hos olmayan birsey gecti iyice takinti yaptim

Tesekkur ederim bunuda bir arastiracağım doktor kontrolunden so nra mi basladın sen ?

Anladım doğruda biryerde ama beni fazla etkiledi her ay aynı dusunce bunalttı iyice

Bebek sahibi olmak istemiyorum şimdilik. Ve şimdiye kadar hiç yanlışlıkla hamile kalmadım, hiç öyle bir şüphem olmadı. Jinekoloğunla görüşüp en doğru yöntemi ya da yöntemleri belirleyebilirsin. Tüpleri bağlatmak gibi geri dönüşü olmayan bir yola girmenin gereği yok.

Evliligimin 3.ayinda hamile kalmış ilk evlilik yıl dönümünü "evli-mutsuz-çocuklu" olarak giren ben hala evimde her zaman gebelik testi bulunduruRum.

O korkuyu yıllarca yaşadım. Adetli iken bilen defalarca gebelik testi yapmışligim vardır.

Ama şimdi 36 yaşındayım ve keşke zamanında bu kadar takıntı yapmasaydim.
Oğlum 12 yaşında ve ben şimdi acaba.ikinci bir bebek için çok mu geç kaldım diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Demem o ki tüpleri bağlamak çok radikal bir karar ileride pişman olma olasılığınız çok büyük.

Tesekkur ederim bunuda bir arastiracağım doktor kontrolunden so nra mi basladın sen ?

Doktora gittim bana yasmin vermişti ama o hap pek yaramadı bana.. Yan etkileri çoktu.. Bende kendim buldum bu yöntemi.. En garantisi bu geldi tüpten sonra.. Spiral falan da düşündüm ama onda da kayma yapıyomuş falan risk almiyim dedim.

O test cubugu durumu bendede var hep aldiriyorum ama benim esimde istemiyor zaten bekarkende boyle konusmustuk bende istemiyordum ,istemiyorumda

Tesekkur ederim bende biyandan korunayim derken hem sagligimdan olmayayim hemde risk almayayim hemde garanti olsun derdindeyim bir doktorada gidecegim

Ben de sizin gibi düşünüyordum, hatta nasıl kazayla hamile kalınır, kaza diye bir şey olmaz diyordum hep. Eminim ki benim kadar korunmaya özen gösteren insan çok azdır çünkü asla çocuk sahibi olmak istemiyordum.
Sonuç bir kere bile korunmamazlık yapmadığım halde o %1 lik dilimin içine girerek hamile kaldım.
O yüzden artık konu sahibi gibi diken üstündeyim her ay.

Ben doğuma girerken hemşire öyle bi talebim olmadigi halde tüpleri bagliyuoruz dimi demisti.yasim 30 dan kucuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…