Tüpleri bağlatmak

Ben de sizin gibi düşünüyordum, hatta nasıl kazayla hamile kalınır, kaza diye bir şey olmaz diyordum hep. Eminim ki benim kadar korunmaya özen gösteren insan çok azdır çünkü asla çocuk sahibi olmak istemiyordum.
Sonuç bir kere bile korunmamazlık yapmadığım halde o %1 lik dilimin içine girerek hamile kaldım.
O yüzden artık konu sahibi gibi diken üstündeyim her ay.

Biz çift yöntem kullanıyoruz. Yine de her "istemezseniz hamile kalmazsınız, yanlışlıkla hamile kalınmaz" dediğimde de bir tarafım tükürdüğünü yalayacaksın bir gün diyor.

Annem 38 yaşında hapla korunurken bana, ablam 37 yaşında yine hapla korunurken yeğenime hamile kalmış. Doğurgan bir ailem var, o yüzden tek bir yönteme güvenemedim asla.

benim annemde bana doğum yaparken tüpleri bağlatmış hatta doktor önermiş istermisin diye oda bu 3 . çocuğum olsun demiş 29 yaşında iken bağlatmış tüplerini başka doktorlara gidebilirsin hapları kesinlikle önermiyorum bu dünya hormon yüklüyorsunuz vücudunuza iğne işini etrafımdada hiç duymadım oda sağlıklı gelmiyor bana sipiral ve kondom en mantıklısı ama sen başka doktorla da görüş belki daha farklı bilgiler edinebilirsin

Cocugum yok ve olmasini istemiyoruz ama başımdan korunurken bir gebelik gecti ve sonlandirdik artik takinti olmaya basladi her ay her ay caktirmasamda stress oluyorum ve kökten cozmek istiyorum bu durumu
Keske en basindan kesin karar verseydiniz.onlem alsaydiniz.korunurken gelen bir cana kiymussiniz..ben istememe ragmen olmuyor.oldum kurtaj oldum...bazen soruyorum neden isteyene degilde istemeyene verilir...
Bizi musmutlu edecek bi haber bi baskasinin acisi oluyor.
Bianonce tuplerinizi baglatin..lutfen ikinci bi vaka daha olmasin...

Bencede sacma olmuş saglik acisindan zorlayan bir islem degilmis okudugum kadariyla ama neden boyle bir sinir var anlamiyorum benim sagligimla ilgili bir problem yok ama pskolojik olarak rahatlatacaktı beni ...

En basindan kesin karar vermistik zaten korunmuyorda degildik ama oldu iste oyuzden butun guvenim gitti korunma yontemlerine karsi ama 30dan kucuklerede o islem yapilmiyormus bende takintigi yaptigim icin kesin cozumler arastirmaktayim suan zaten hobi olsun diye yapmadim herhalde oyle bir konusuyorsunuz ki ben bayiliyordum zaten kurtaja gibi M ManzaramDeniz

En basindan kesin karar vermistik zaten korunmuyorda degildik ama oldu iste oyuzden butun guvenim gitti korunma yontemlerine karsi ama 30dan kucuklerede o islem yapilmiyormus bende takintigi yaptigim icin kesin cozumler arastirmaktayim suan zaten hobi olsun diye yapmadim herhalde oyle bir konusuyorsunuz ki ben bayiliyordum zaten kurtaja gibi M ManzaramDeniz
Cok gerginsiniz.ama ben sizin karariniza saygi duyuyorum.demem o ki sunu anlatmaya calistim..tum korunma yontemine ragmen gelen mucizenizi yok saymaniz garip geldi sadece.ben kurtaj olmak zorunda kaldigimda esimle aglaya aglaya mahvolmustuk.bu yuzden sorguladim sadece...keske o mucize bizide bulsa cocuk istemeyen hic hamile kalmasa demek istedim.

Esinize kesin cozum uygulanabilir diye biliyorum.onu bi arastirin isterseniz..insallah birgun bu karariniz size keske dedirtmez...mutlu kalin..

Korunurken hamile kalmak ancak mide-bağğırsak problemleri varsa diye biliyorum hapla korunurken
Başıma gelmedi hiç ama üzüldüm elysion senin adına zor bir durum yaşamışsın
neyle korunuyordunuz ki

Tüplerimi bağlatmayı dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla 30 yas ve uzeri olmak gerekirmiş.Moralim cok bozuldu nicin boyle bir sınır var ?
Saglık açısından mı yapılmıyor bu islem ama bu islemin herhangi bir tehlikesi olmadiği yaziyor sadece anesteziye bagli olusabilecek durumlar var her ameliyatta olduğu gibi ?
Geçenlerde kız kardeşim tüplerini bağlatan bir hanımın ameliyatına girmişti. 36 yaşındaymış. Daha önce bağlatmış, sonra açtırmış. Demek ki bağlatıldığı gibi açılabiliyor da. Yani ücretsiz sanırım. Ameliyatında çok sorun yaşamışlardı. Açmada genel anestezi uygulamıyorlarmış. Neden bağlatmayı düşünüyorsunuz? Bağlatanlar hep baş ağrısı şikayetiyle gelip geri açtırıyorlarmış.

Korunurken gebe kaldiğım ve sonlandirdigimiz icin feci bir takinti olustu oyuzden bunu dusunmustum ama yaş kisitlamasini gordum ve cok moralim bozuk
Spiral taktırsan diyecektim ama hiç doğum yapmamışsın. Takan var mı araştırmadım ama kardeşim doğum yapmadın daha, takmazlar demişti.

Tüm yorumları okudum ama çocuk sahibi olma konusunda bu kadar katı olmana bir anlam veremedim.

Evliliğimin ilk zamanlarında ben de hiç istemiyordum, hatta ablam doğum yapmıştı ve ben haline üzülmüştüm. Bu kız ne yaptı böyle demiştim.

Sonra fikrim değişti ve deliler gibi hamile kalmak istedim, her adet olduğumda ağladım. Çok şükür ki Rabbim nasip etti.

Bence bu kadar radikal bir karar verme. Yaşın daha çooook genç, pişman olma.

hey gidi dünya!bende 11 aydır hamile kalmaya çalışıyorum :KK42: kuzenim eşi 2 çocuktan sonra tüplerini bağlatmıştı ama 40 yaşındaydı.bence yaşın daha genç.acaba biraz daha beklesen mi.belki zamanla istersin bebek sonra pişman olma diye diyorum.

Tüm yorumları okudum ama çocuk sahibi olma konusunda bu kadar katı olmana bir anlam veremedim.

Evliliğimin ilk zamanlarında ben de hiç istemiyordum, hatta ablam doğum yapmıştı ve ben haline üzülmüştüm. Bu kız ne yaptı böyle demiştim.

Sonra fikrim değişti ve deliler gibi hamile kalmak istedim, her adet olduğumda ağladım. Çok şükür ki Rabbim nasip etti.

Bence bu kadar radikal bir karar verme. Yaşın daha çooook genç, pişman olma.

Evliliğin kaçıncı senesinde kararın değişti ve kaç yaşındasın :))

Onu denemedim amakayma durumu filan oluyormus diye duydum hepsine karsi guvenim kirildi artik hep olucakmis gibi bakar oldum
Tüp bağlatma konusunda gebe kalır mısın bilmiyorum canım ama hepsinde risk oluyor bildiğim kadarıyla. Spiralle hamile kalan bir komşumuz olmuştu, herkes şok olmuştu. Başka bir komşumuzun ablası da ne kullanırsa kullansın hamile kalıyormuş. İğne yapıyorlarmış, ona rağmen hamile kalmıştı ikizlere. Sonra düşük yaptı ve korkunç derecede kilo verdi. 110 kilodan 68 kiloya düşmüştü. Annemin kuzeni de 5. çocuktan sonra mecbur tüplerini bağlattı. Daha sonra hiç hamile kalmadı. Kardeşim geçen isyan etmişti, tüplerini bağlatıyorlar sonra başım sürekli ağrıyor bahanesiyle gelip açtırıyorlar demişti. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bahane diyor. Belki gerçekten baş ağrıları yoktur. Sonuçta doğuda görev yapıyor. Kadınlar yeniden gebe kalmak istiyor olabilirler.

insanın 20 li yaşların başındaki fikirleriyle 30 larındaki düşünceleri o kadar farklı oluyorki.. tabiki şimdi ben eminim kesin değişmez diyeceksiniz ama işte öyle geliyor insana. yaşanmışlıklar, görülenler her şeyi değiştiriyor.. tüpleri bağlatmanın geri dönüşü var ama yüzde 50 lere kadar düşen bir ihtimalle başarılı olan bir ameliyat. bu kadar kalıcı bir karar için yaşınız çok genç. bir gün fikriniz değişip bebek isterseniz pişman olabilirsiniz. çünkü insan hep asla yapmam veya istemiyorum dediği şeyleri gerçekleştirmek için çabalıyor gün gelince.. çoğu zaman yorumlarınızı görüyorum ve yüzeysel empati yoksunu dik yorumlar. yaşınızı bugün öğrendim ama o yorumlardan genç olduğunuzu anlamıştım. bilmem anlatabildim mi..

Evliliğin kaçıncı senesinde kararın değişti ve kaç yaşındasın :))
27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra çocuk istedim ama yaklaşık bir yıl olmadı. Bir düşüğün ardından tekrar hamileyim. Rabbim nasip ederse ikiz bekliyoruz :)

Allahım isteyen herkese nasip etsin, hamilelere de sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :)

:KK54::KK54::KK15:

X