- 24 Şubat 2021
- 1.061
- 1.880
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Kiloma göre balona uygun olmadığımı söyledi doktorum çünkü diyabet gibi yandaş hastalıklarım var bunuda ameliyatla tedavi ediyorMideye ağızdan bir balon koyuyorlar ameliyat yerine onu deneseniz.
Balon zamanla parçalanıp bağırsaklardan atılıyormuş.
Benim kuzenim mide ameliyatı oldu ameliyet yerleri iltihaplandi bayağı zorlandı ama midesi tekrar genişledi zamanla kilo aldı.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Yaşam tarzıyla alakalı sanırım veya psikolojik sorunlarla.Kilo cidden basa bela… ama annenide anlamaya calis.. riskleri var yok degil…kimisi cidden super kilo veriyor koruyor kilosunu kimisi oluypr
Geri aliyor kiloyu…kimisinde ise sonuclar daha agir oluyor.. hakkinda hayirlisi olsun… olursanda cok iyi arastirip olmak lazim
Vıyyhh ameliyat zaten otuz bin civarında balon nasıl p fiyat yaBen sosyal medyada gördüm bu yöntemi..Hasta uyanıkken güle oynaya yapıyordu uzman bu uygulamayı..yorumlara baktım bir yorumcu 30 bin tl ücreti dedi
Sizin diyabetiniz mi varKeşke bu kadar çaresiz kalmasaydım bu ameliyata mecbur olmasaydım üzülüyorumda ama sağlığım için artık bir yerde cesaret etmem ve bu kilolardan kurtulmam lazım
Vallaha bana da normal gelmedi belki de gerçeği yansıtmıyordurVıyyhh ameliyat zaten otuz bin civarında balon nasıl p fiyat ya
EvetSizin diyabetiniz mi var
Muhtemelen birebir görüşmek lazım bu konularıVallaha bana da normal gelmedi belki de gerçeği yansıtmıyordur
O zaman olabilir. Geçmiş olsun. Bir de diyetle kilo verip veremediğinize de bakıyorlar. VKI 35 ve üzeri olmalı. Keşke her şey boğazını tutmakla olsaydı. Kardeşim yıllardır diyetisyene gidiyor, insilün direnci falan var doktor son çare olarak tüp mide önerdi. Şimdi ameliyat oldu. Ben diyetisyene gitmediğim halde 95'ten 79'ları görmüş sonra pes etmiştim. Kendimi övmek için söylemiyorum. Hastalıklar da kilo vermeye engel oluyor. Son çare olmalı.
Sizde inşallah en kısa zamanda sağlıklı kilonuza kavuşursunuz.kesinlikle fazla dillendirmemek en iyisi ama ben söylemiş bulundumEn doğrusu kimseye hiçbişey söylememekmiş çok iyi anladım. Bazı şeylerin güzel gitmesi için bile söylememek gerek bundan sonra öyle yapacağım. Rabbim sizede yardım etsin ve buruna kavuşun inşallah
Simdiden sonra eşiniz dışında kimseye söylemeyin. Annenize de vazgeçtim olmayacağım deyin bitsin. Ölüm hikayeleri her operasyonda her hastalıkta var. Liposakşından da bir sürü kişi öldü, binlerce kişi yaptırmaya devam ediyor. Doğumun da riksleri var vs vs. Hemsiresiniz. Doktoru hastaneyi arastirdiniz karar verdiniz. Istediginiz şeyi yapın. Asla vicdan yapmayınÇocuğuma sağlıkla bir anne olabilmek için istiyorum güzellik veya zayıflık elbette her insan için önemli ama şuan benim önceliğim sağlığım. Neredeyse bütün sülalem diyabet babam önce gözlerini sonra böbreklerini kaybetti beynine pıhtı attı çok zor şeyler yaşadı üstelik çok zayıftı ve dikkatte ederdi ona rağmen bunları yaşadı ve diyalize bile giremeden vefat etti. Anneminde üzüntüden ve şekerden dolayı gözleri etkilendi şimdi onun tedavisini yaptırıyorum. Hayatım hep hastanelerde ailem için çabalayarak geçti. Üstüne birde hemşireyim insanların bu diyabet yüzünden neler yaşadıklarını gözlerimle görüyorum. Korkuyorum böyle olmaktan. Oğluma da aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum. Sağlıklı bir annesi olsun istiyorum. Elbette ileride neler yaşayacağımızı bilemeyiz ama şimdilik yaşadığım sorunun bir tedavisi var. Ameliyatla aldığımız besinlerin emilim süreleri ve şekli değişiyor. Vücut şekeri tamamen kullanamadan atılıyor. Kısaca böyle söyleyeyim. Yani az yemekle boğazı tutmakla ilgisi yok maalesef bazen diyabetin. Kimse tam olarak anlamıyor. Ya yargılıyor ya o ölmüş bu sakat kalmış diyor. Bu ameliyatla tüm ilaçlardan kurtulan insanlar var. Ama bu korkuyla nasıl başedeceğimi bilmiyorum şuan. Keşke hiçkimseyle paylaşmasaydım olduktan sonra öğrenselerdi
Kısır bir döngü hastalık yüzünden kilo alıp, kilo aldıkça hasta olmak. Kendi kuyruğumu yakalamaya çalışıyorum yıllardır, başaramadımO zaman olabilir. Geçmiş olsun. Bir de diyetle kilo verip veremediğinize de bakıyorlar. VKI 35 ve üzeri olmalı. Keşke her şey boğazını tutmakla olsaydı. Kardeşim yıllardır diyetisyene gidiyor, insilün direnci falan var doktor son çare olarak tüp mide önerdi. Şimdi ameliyat oldu. Ben diyetisyene gitmediğim halde 95'ten 79'ları görmüş sonra pes etmiştim. Kendimi övmek için söylemiyorum. Hastalıklar da kilo vermeye engel oluyor. Son çare olmalı.
Olsun artık belki bunda da bir hayır vardır. Rabm kararlarımızdan ve sonuçlarından razı etsin bizleriSizde inşallah en kısa zamanda sağlıklı kilonuza kavuşursunuz.kesinlikle fazla dillendirmemek en iyisi ama ben söylemiş bulundum
Evet hepsini yaptım denedim. İnsülin direncim çok yüksek verdikleri şeker ilaçları karaciğerimi etkiledi. Artık çok yoruldum iyileşmek istiyorum kilosunu milosunuda geçtim sağlıklı olmak istiyorumAilenizde ust uste kayıplar yasanmıs Allah sabırlar versin oncelikle mekanları cennet olsun.. Ben annenizi haklı buldum, bunca acıdan sonra sizide kaybetme korkusu yasıyor. Ameliyat tehlikeli ve bile bile bu tehlikeye sizi atmak istemiyor her annenin verecegi tepki bu bence.. Acılı bir anneyi uzmeyin derim ben şuan psikolojik olarak zaten bir tramva geciriyor ustune ameliyatınızda Allah korusun en ufak bir sıkıntı olsa kafasında buyutebilir Allah muhafaza stres ve uzuntu biliyorsunuz ki kalp krizini tetikliyor.. Kilo vermek evet cok zor hele ki kronik hastalıklarda varsa ama iyi bir diyetisyenle yola cıkılırsa basaracagıza inanıyorum ben.
Merak ettim daha onceki zayıflama programlarınızda yogun spor da yaptınız mı? Koşu yürüyüş yüzme vs.. Diyetle birlikte spor yapılırsa normalden daha fazla kilo vermek kolaylaşıyor. Ozellikle yüzme bu konuda bir numara cok kısa sürede sıkılasıp kiloların gittiğini goreceksiniz
Teşekkür ederim inşallah içimden geleni yapacağımSimdiden sonra eşiniz dışında kimseye söylemeyin. Annenize de vazgeçtim olmayacağım deyin bitsin. Ölüm hikayeleri her operasyonda her hastalıkta var. Liposakşından da bir sürü kişi öldü, binlerce kişi yaptırmaya devam ediyor. Doğumun da riksleri var vs vs. Hemsiresiniz. Doktoru hastaneyi arastirdiniz karar verdiniz. Istediginiz şeyi yapın. Asla vicdan yapmayın
Annenin dediklerini arkana atacaksın ve kendi yolunda ilerleyeceksin. Sen annene saygısızlık yapmıyosunki. Sağlığın için ameliyat olacaksın ne var bunda. Ben dört ay önce tüp mide ameliyatı oldum resmen yeniden doğdum. Hem şekerim tiroidim hormonlarım düzeldi hem de zayıflatıp güzelleştim kendime güvenim geldi. Hiç aç gezmiyorum ama kilo veriyorum bu mükemmel bişey. Benim ailem de izin vermiyodu en son resti çektim. Şeker çok kötü bişey hiç vakit kaybetmeden bu ameliyatı ol derim canım. Artık teknoloji gelişti yeni tüp mide ameliyatları daha güvenilir. Doktorlar bu konuda daha bilgili. Annen konuşsun dursun. Kocanın elinden tut ve yeni bir hayat bizi bekliyo diye mutlu mutlu gez.Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.
Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.
Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Igne tedavisi nedir?Benim iki ayrı arkadaşım tüp mide ameliyatı geçirdi. Bir tanesi uzun süre hastanede kalmak zorunda kaldı. Stresli uzun bir süreç geçirdi. Korkutmak istemem Ancak bir süre kendinde bile değildi. Çok şükür korkulan olmadı şuan zayıfladı ama sanırım yeme içme konusunda problemleri var.
Diğeri maalesef doktorun varis çorabı uyarısında bulunmaması sebebiyle vefat etti aynı hafta içinde. Pıhtı attığı söylendi. Ki o zamanlar yaşımız 20ydi. Baya acı bir tecrübeydi.
Ben doktor değilim. Bilemiyorum tabiki. Ama yakından şahit olduğum iki ayrı operasyonu da olumlu gözlemleyemedim. O yüzden önyargılıyım. Kendim de şuanda hamile olduğum için aldım zaten hormonlarla alakalı problemim vardı. Ama daha önce de endokrin doktoruna gitmiştim zaten. Bence endokrin doktoruna gözükün derim. Onların kontrolünde eğer değerleriniz de uygunsa iğne tedavisi ile zayıflayabilirsiniz diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.