- 21 Temmuz 2014
- 1.244
- 1.638
- Konu Sahibi lotuscicegii
İsmini unuttum ama endokrin doktorunun kontrolünde kullanılıyor. Tabi öncesinde kan ölçümleri vs yapılıyor. Zayıflamak için bir hormonu baskılıyordu.Igne tedavisi nedir?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İsmini unuttum ama endokrin doktorunun kontrolünde kullanılıyor. Tabi öncesinde kan ölçümleri vs yapılıyor. Zayıflamak için bir hormonu baskılıyordu.Igne tedavisi nedir?
Bu daha mantikli gibi.. hormon vs tabii iyi degil ama tup mide gibi riski yuksek degildir herhaldeİsmini unuttum ama endokrin doktorunun kontrolünde kullanılıyor. Tabi öncesinde kan ölçümleri vs yapılıyor. Zayıflamak için bir hormonu baskılıyordu.
Yirmi kilo verdim, kendime nazar değdirmek istemem, daha da veririm inşallah. Açlıktan korkmuyorum. Acıkırsam da yiyorum. Yemekleri seviyorum, yediğimde pişmanlık duymuyorum. İyiki yedim diyorum. Sağlıklı besleniyorum. Can sıkıntısından ya da sosyalleşmek için yemek yemiyorum.İşe yarıyor mu tedavi peki?
İğne tedavisi denedim çok bulantı yapıyor çalıştığım için bana göre bir yöntem değildi ve pankreatit yapma riski vardı uzun vadede kullanılam birşey değil. Birgün bile unutsan iştahın aynı şekilde geri geliyorBenim iki ayrı arkadaşım tüp mide ameliyatı geçirdi. Bir tanesi uzun süre hastanede kalmak zorunda kaldı. Stresli uzun bir süreç geçirdi. Korkutmak istemem Ancak bir süre kendinde bile değildi. Çok şükür korkulan olmadı şuan zayıfladı ama sanırım yeme içme konusunda problemleri var.
Diğeri maalesef doktorun varis çorabı uyarısında bulunmaması sebebiyle vefat etti aynı hafta içinde. Pıhtı attığı söylendi. Ki o zamanlar yaşımız 20ydi. Baya acı bir tecrübeydi.
Ben doktor değilim. Bilemiyorum tabiki. Ama yakından şahit olduğum iki ayrı operasyonu da olumlu gözlemleyemedim. O yüzden önyargılıyım. Kendim de şuanda hamile olduğum için aldım zaten hormonlarla alakalı problemim vardı. Ama daha önce de endokrin doktoruna gitmiştim zaten. Bence endokrin doktoruna gözükün derim. Onların kontrolünde eğer değerleriniz de uygunsa iğne tedavisi ile zayıflayabilirsiniz diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu ameliyatı olan yüzlerce insan var. Üstelik kilosu hayati risk teşkil ederken bu ameliyatı oluyor bir çoğu. 200+ kilolardan bahsediyorum. Tabi beden kitle endeksine göre yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır fakat 1.50 civarı değilse boyunuz, o bahsettiğim riskler ameliyatınız için söz konusu olmayacaktır.Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.
Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.
Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
1.58 boyumBoyunuz kaç? 103 kilo evet çok ama hani morbid obez, ağır yaşamlar gibi bir kilo da değil ama ben boyunuzun 1.70 ve üzeri olduğunu varsayarak yazıyorum.
Burda yazılanlar kadar değil araştırmalarım inanın şuan kan değerlerimi görmeniz lazım yani ameliyat olmaktan çok daha riskli bir durumdayımArkadaşım kötü tecrubeler sayılmış acaba ciddiye mi alsan ben bile bir yakının olsam su tecrübeleri okusam arkadaşım diğer yolları bir daha mi denesen derim. İmza atıp gireceksin ameliyata. Herşeyden sen sorumlusun. Benim hosume gitmedi tecrübeler
Bugün üç aylık kontrol testlerimden sonra artık oda olmam gerektiğini düşünüyor üç aylık kan şekerim kan yağlarım hepsi uçmuş gitmiş o kadar düzenli beslenmeye ilaçlarımı aksatmamaya çalıştığım halde. Doktor yüzüme karşı (ameliyat edceek olan değil) bu şekilde de heran kalp krizi geçirme ihtimalin ameliyatın riskinden daha çok dediBu ameliyatı olan yüzlerce insan var. Üstelik kilosu hayati risk teşkil ederken bu ameliyatı oluyor bir çoğu. 200+ kilolardan bahsediyorum. Tabi beden kitle endeksine göre yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır fakat 1.50 civarı değilse boyunuz, o bahsettiğim riskler ameliyatınız için söz konusu olmayacaktır.
Tabi her ameliyat kendi içinde birtakım riskler barındırır fakat doktorunuzun göze alamayacağı düzeyde olsalar zaten ameliyatı kabul etmezdi. Anneniz sizin için endişelendiği için sizi vazgeçirmeye çalışıyor ve sözlerinin etkili olması için biraz sert bir üslup kullanıyor belli ki. Siz ameliyatınız konusunda ondan destek beklemeyin bence. Hayırlısıyla ameliyatınızı olun, ameliyat sonrası süreçte yardımcı olsun size yeter. İnşallah her şey güzel geçer
Zaten doktor beni ve hikayemi dinleyince direk ameliyat endikasyonu koydu. Doçent bir cerrah estetik ameliyat asla yapmıyor 90 kilo olupta ameliyat et diyenleri yapmıyorum diyor. Benim yandaş hastalıklarım yüzünden olmam gerekiyormuş. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki ağlamaktan gözlerim açılmıyoralanında uzman doktorların çoğu mide ameliyatını en en en son çare olarak görüyor ve risklerinden bahsediyorlar. risk cok ama siz nasıl mutlu olacaksanız o daha önemli
aralıklı oruç yapmanızı tavsiye ederim bi süre, çok güzel zayıflatıyor
Homa ir ,Ha1c1 ,aclik kan sekeriniz kac ? Bir de kas yasindan beri ilac kullaniyorsunuz?Burda yazılanlar kadar değil araştırmalarım inanın şuan kan değerlerimi görmeniz lazım yani ameliyat olmaktan çok daha riskli bir durumdayım
8.7 suan kolestrolüm gördüğüm en yüksek seviyede 600 lerde sebebini bilmiyorum muhtemelen kullandığım antipsikotik ilaçlardan dllayı. Ameliyat düşük riskli grupta sayılıyor ama şuan daha riskli durumdayım. Yani ameliyatta yaşayacaklarım bi yüzdeyken şu halde bir sene daha kalsam yaşayacaklarım garantiHoma ir ,Ha1c1 ,aclik kan sekeriniz kac ? Bir de kas yasindan beri ilac kullaniyorsunuz?
Evet zaten herşeye bakıyorlar endoskopisinden kemik ölçümüne karaciğer görüntülemesine kadar. Basit bi kan testiyle karar vermiyorBenim bir arkadaşım 160 boy 120 kilo ile ameliyat oldu. Evet iyileşme süreci zordu ama kız şu an 50li kilolarda. Toparlama ameliyatları falan oldu sonradan. Başka bir arkadaşım 170 boy 110 kilo falandı, doktorlar izin vermedi riskli diye. Ben risk faktörünün yüksek olması durumunda doktorum izin vermeyeceğini düşünüyorum. Doktor niye riske atsın ki kendini, dava falan ile uğraşsın size bir şey olsa. Risk yüksek olsa direk söyler çıkardı işin içinden. Ayrıca milyonlarca insan oldu bu ameliyatı. Dediğiniz gibi değerler çok kötü ve düşmüyor ise olun bence
10 günlük tüp mide ameliyatı olan birisi olarak söylüyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü çok yeni olmama rağmen sonucu gözlerimle görebiliyorum . Asıl kilolu yaşarsak bizim için ilerleyen dönemlerde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü kilo beraberinde birçok sağlık sorununu da tetikliyor. Vücuda kalıcı hasarlar verebiliyor. Örneğin şeker tiroid kalp ve damar tıkanıklığı karaciğerde yağlanma nefes darlığı bunlar genellikle kilo ile beraber kazanılan rahatsızlıklar. Doğumdan sonra 40 kilo alan ve veremeyen birisi olarak bunu paylaşıyorum. Her şey gönlünüzce olsun kalbinizi ferah tutun.Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.
Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.
Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Basınız sagolsun çok üzüldüm kayıplarınıza. Ozel olmazsa abinizin aşısı var mıydı? Altta yatan hastalığı var mıydı? Bir yakınım entübede yatıyor o yüzden merak ediyorum.Hayır babam böbrek yetmezliği abimse kovidden vefat etti babam 1.5 sene abim şubatta. Acımız çok taze bende kolay geçirmiyorum bu süreci ama sağlığım gittikçe bozuluyor bir çözüm arıyorum ve maalesef çözümü metabolik cerrahide.
Tebrik ederim darısı bana inşallah:)10 günlük tüp mide ameliyatı olan birisi olarak söylüyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü çok yeni olmama rağmen sonucu gözlerimle görebiliyorum . Asıl kilolu yaşarsak bizim için ilerleyen dönemlerde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü kilo beraberinde birçok sağlık sorununu da tetikliyor. Vücuda kalıcı hasarlar verebiliyor. Örneğin şeker tiroid kalp ve damar tıkanıklığı karaciğerde yağlanma nefes darlığı bunlar genellikle kilo ile beraber kazanılan rahatsızlıklar. Doğumdan sonra 40 kilo alan ve veremeyen birisi olarak bunu paylaşıyorum. Her şey gönlünüzce olsun kalbinizi ferah tutun.