- 19 Kasım 2014
- 2.971
- 2.973
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Ne güzel tebrik ederim. 100 kiloya doğum sonrası falan mı çıktınız? Çünkü benim tanıdığım boyu da uzun 150’den 70’lere indi. Ben 72 kiloyum ama boyum 1,65. Geçen gün gördüm yine almış. Sanırım yemeyi sevmekle alakalı, bir yemeği öyle bir anlatır ballandırarak yani yesem o kadar zevk alamam.On yıllık tüp modeliyim ilk yılımda 50 kilo verdim 100 kilo ile ameliyat oldum yemek icin kendimi zorlamıyorum hala50 kiloyum ve bir doğum yaptim
Üstüne yine kilo almadim tüp mide hayat kurtarir
Bazı insanların yemek bağımlılığı midelerinin boyutu ya da iştahları ile ilgili değil. Sadece duygusal yiyiciler.Çok ilginç nasıl iştahları tekrar açıldı o kadar kısa sürede ,nasıl eskiye dönebildiler anlamadım..çünkü midemiz ufak ve istesekte yiyemiyoruz,eğer zorlarsak rahatsız ediyor geri çıkarıyoruz..benim 15 ay oldu 1 kase çorbayı içemiyorum hala mesela
Artık zaten son çare inanın…Daha önce vermişsiniz, yine verebilirsiniz bence. Diyetisyen desteği aldınız mı hiç? Onlar da çok güzel motivasyon ile kilo verdiriyor. Ameliyat son çare olmalı bence.
Benim tanıdığım iki kişi çok kilo verdi, biri ameliyat oldu 150’lerden 70’lere indi, çok kısa o kiloda kaldı sonra almaya başladı. Diğeri diyetisyen ile verdi tekrar almadı.
Ameliyat son çare ise olunmalı, kompozisyonları bırakın yedikleriniz bile diyette iken daha çok ve güzel olacak. Ben 5 günlük detoks yaptım diyetisyen ile, çok güzel tarifler vardı.
On yıllık tüp modeliyim ilk yılımda 50 kilo verdim 100 kilo ile ameliyat oldum yemek icin kendimi zorlamıyorum hala50 kiloyum ve bir doğum yaptim
Üstüne yine kilo almadim tüp mide hayat kurtarir
Çok başksa sağlık sıkıntılarım var kendi kendime verebilsem çoktan verirdim üç senedir çabala çabala sonuç yok artık çok bıktımtabiki kendi karariniz ben sadece cevremde olanlari ornek verecegim. Arkadasimin annesi migde ameliyatindan sonra vefaat etti cok kotu seyler yasadi. Benim halaminogluda ameliyat oldu ama pek faydasini gormedi hala sisman. Bence iradeye bagli bende sismanim inanin 110kgydum suan 88 oldum cok zor hala vermem lazim sabir diyorum.
En doğrusu kimseye hiçbişey söylememekmiş çok iyi anladım. Bazı şeylerin güzel gitmesi için bile söylememek gerek bundan sonra öyle yapacağım. Rabbim sizede yardım etsin ve buruna kavuşun inşallahBende ameliyat olacağım yakında burun için risk her ameliyatta var az yada çok Allahın takdiri neyse o olacak çok dindar biri değilim babam vefat edince isyana düştüğümde oldu ama şu bir gerçek olcakla ölceğe çare yok.benim babamda hiçbir hastalık olmamasına rağmen genç yaşta vefat etti.ameliyat bir risk tabiki ama kesin karar verdiyseniz iyi doktor seçtiyseniz gerisi kader.annenizi kırmayın üzmeyin iki kayıp yaşamış kolay değil ameliyat olmaya karar vermekte zor bir durum en iyisi çok fazla konuşmamak bu konuda benimde çevremde saçma yorum yapanlar oldu kısa kesiyorum öyle bir durumda.
Evet duygusal yeme bozukluğı tedavisi de çok zorBazı insanların yemek bağımlılığı midelerinin boyutu ya da iştahları ile ilgili değil. Sadece duygusal yiyiciler.
Ben tedavi sürecindeyim, otuz iki senemi aldı bu noktaya gelebilmekEvet duygusal yeme bozukluğı tedavisi de çok zor
haklisiniz insan gercekten artik diättende yoruluyor bende inanin oyleyim bakinsana hala 88 kgyum ac kal kal biktim yani.. bende cok istedim bu ameliyati ama beni yapmadilar gecen sene 94lerdeydim. 100 kgdan fazla olmam gerekiyormus. Bakalim napalim saglik olsun. Her ameliyatta risk var her ignede asida ilacta risk var herkrs ayni olacak diye bisey yok. Tecrubelerinizi bizede yazin.Çok başksa sağlık sıkıntılarım var kendi kendime verebilsem çoktan verirdim üç senedir çabala çabala sonuç yok artık çok bıktım
Ben hastanede sırf bu ameliyatı olmak için kilosunu 110 a çıkartan bir genç kızla tanıştım çok şaşırmıştım hep aklıma geliyorhaklisiniz insan gercekten artik diättende yoruluyor bende inanin oyleyim bakinsana hala 88 kgyum ac kal kal biktim yani.. bende cok istedim bu ameliyati ama beni yapmadilar gecen sene 94lerdeydim. 100 kgdan fazla olmam gerekiyormus. Bakalim napalim saglik olsun. Her ameliyatta risk var her ignede asida ilacta risk var herkrs ayni olacak diye bisey yok. Tecrubelerinizi bizede yazin.
İşe yarıyor mu tedavi peki?Ben tedavi sürecindeyim, otuz iki senemi aldı bu noktaya gelebilmek
Haftalarca direnip bir iki kilo anca veriyorum birgün bıraksam geri alıyorum. Diyetisyende denedim bir hafta gram bile şaşmadım verdiği diyetten sporda yaptım 200 gr verdim keske basit olsa ne yapar eder verirdim artk bazı seyler kilomdan yememden değil sağlık sorunlarımdan kaynaklıhaklisiniz insan gercekten artik diättende yoruluyor bende inanin oyleyim bakinsana hala 88 kgyum ac kal kal biktim yani.. bende cok istedim bu ameliyati ama beni yapmadilar gecen sene 94lerdeydim. 100 kgdan fazla olmam gerekiyormus. Bakalim napalim saglik olsun. Her ameliyatta risk var her ignede asida ilacta risk var herkrs ayni olacak diye bisey yok. Tecrubelerinizi bizede yazin.
Belli oranları var çünkü yandaş hastalık varsa bmı 35 ve üstü yoksa 40 ve üstü olmalıBen hastanede sırf bu ameliyatı olmak için kilosunu 110 a çıkartan bir genç kızla tanıştım çok şaşırmıştım hep aklıma geliyor
Keşke bu kadar çaresiz kalmasaydım bu ameliyata mecbur olmasaydım üzülüyorumda ama sağlığım için artık bir yerde cesaret etmem ve bu kilolardan kurtulmam lazımYemin ediyorum bizim insanımız ne teselli etmeyi, ne yardımcı olmayı ne de halden anlamayı biliyor. Habire gereksiz gereksiz laf ediyor. Konu sahibi bu kararı vermeden önce doktora danışmalısınız. Bakmayın siz burda ölüm hikayesi yazanlara. Benim de tanıdıklarım oldu şimdi hepsi de sağlam. Kilolu olmayanlar anlamazlar bizi anca boğazını tut derler. Kendiniz verebiliyorsanız kiloyu asla bulaşılacak bir şey değil onu söyleyeyim ama bazı insanlar ne yaparsa yapsın kilo veremiyor bu da bir gerçek. Tüp mide sihirli değnek değil son çare.
Mideye ağızdan bir balon koyuyorlar ameliyat yerine onu deneseniz.Haftalarca direnip bir iki kilo anca veriyorum birgün bıraksam geri alıyorum. Diyetisyende denedim bir hafta gram bile şaşmadım verdiği diyetten sporda yaptım 200 gr verdim keske basit olsa ne yapar eder verirdim artk bazı seyler kilomdan yememden değil sağlık sorunlarımdan kaynaklı
Ben sosyal medyada gördüm bu yöntemi..Hasta uyanıkken güle oynaya yapıyordu uzman bu uygulamayı..yorumlara baktım bir yorumcu 30 bin tl ücreti dediMideye ağızdan bir balon koyuyorlar ameliyat yerine onu deneseniz.
Balon zamanla parçalanıp bağırsaklardan atılıyormuş.
Benim kuzenim mide ameliyatı oldu ameliyet yerleri iltihaplandi bayağı zorlandı ama midesi tekrar genişledi zamanla kilo aldı.
Hakkınızda hayırlısı olsun