-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Yeni mi üye olmuşum komik şeySiteye bu konuya cevap yazmak icin mi uye oldunuz?
Bende diyabetliydim ve tip 1 diyabet insülin kullanmayı bıraktım yasak falan değil karbonhidrat ve şeker zehirdir buna emin olunKetojenik beslenme diyabet hastalarına yasak. Maalesef öyle herşey herkese göre değil. Şunu yaptım bunu dene diyenler sağlıklı insanlar kaş yapayım derken gözümü çıkarmak istemem. Bir kez böyle bir hataya düştüm ketoasidozdan döndüm. Şakaya gelmiyor
Fake hesap ya da troll olduğunu düşünmüştüm zaten verdiğin cevapla kapasiteni belli ettin. Söylediklerin hem gerçek dışı hem de okuyan insanların sağlığıyla oynayacak cinsten.Yeni mi üye olmuşum komik şey
Ay hadi bakalım hayırlısı olsun, sağlıkla kolaylıkla olsun bitsin. Kötü şeyler düşünmeyin hiç artık. Üç ay sonra bile ne kadar rahatlamış olacağınızı düşünün. enerjik, neşeli, hafiflemiş, sağlıklı oohMerhaba perşembe günü inşallah bir sıkıntı olmazsa
İyi araştırın derim bende hemşireyim burda endokrin proflarıyla iletişimdeyim. Siz şansa etkilenmemiş olabilirsiniz işin sonu böbrek yetmezliğine bile gidebilir. Tip 1 okup insülin bırakmak bilemedim umarım dediğiniz gibidir. Karbonhidrat zehir değildir sadece ölçülü yemek gerekiyor yemeye dair bilgileriniz bana doğru gelmedi. Ha ben çok mı iyi yapıyorum? Hayır. Ama en azından bunları kimseye önermiyorumBende diyabetliydim ve tip 1 diyabet insülin kullanmayı bıraktım yasak falan değil karbonhidrat ve şeker zehirdir buna emin olun
Kadıncağız kısa sürede ciddi kayıplar yaşadığı için psikolojisi normal değildir zaten maalesefO nasıl bir usluptur. Kizim iyi olur ama bazi kaygilarim var doktorla bir de ben goruseyim icime sinsin falan dese neyse
Bende diyabetliydim ve tip 1 diyabet insülin kullanmayı bıraktım yasak falan değil karbonhidrat ve şeker zehirdir buna emin
O kadar kolay olsa.Bende diyabetliydim ve tip 1 diyabet insülin kullanmayı bıraktım yasak falan değil karbonhidrat ve şeker zehirdir buna emin olun
Aslında söyledikleri gerçek dışı değil.Fake hesap ya da troll olduğunu düşünmüştüm zaten verdiğin cevapla kapasiteni belli ettin. Söylediklerin hem gerçek dışı hem de okuyan insanların sağlığıyla oynayacak cinsten.
Tip 1 diyabet keto diyetle düzelecek kadar basit değil. Ben tip 1 diyabetim zaten 55 kiloyum. Ciddi hipogllisemi veya hiperglisemiye sokabilir. Sadece yemekle de ilgili değil tip 1.Aslında söyledikleri gerçek dışı değil.
Keto tarzı beslenme gerçekten hem çok güzel kilo verdiriyor hem de diyabet, tansiyon gibi hastalıkları iyileştiriyor.
Bizzat teyzemde gördüm, insülin ve tansiyon ilaçlarını bıraktı 3-4 ay gibi bir sürece.
Hatta insülini ilk bir ay azaltmaya başlamıştı.
Olabilir.Tip 1 diyabet keto diyetle düzelecek kadar basit değil. Ben tip 1 diyabetim zaten 55 kiloyum. Ciddi hipogllisemi veya hiperglisemiye sokabilir. Sadece yemekle de ilgili değil tip 1.
Tip 2 dır o. Çocukluk yaşından beri diyabet değilse, kilo sebebiyle diyabetse tip 2 dır. O zaten diyetle düzene giriyor.tip 2 de insülin var ama yetmiyor dışarıdan takviye lazım. Tip1 diyabet vucutta hic insulin olmuyor. Zaten sağlıklı beslenmek zorunda. Hava, stres, regl zamanı bile çok etkiliyorOlabilir.
Tip kısmından emin değilim ama teyzem kullandığı insülini bıraktı ve çok ciddi kilo verdi.
Bu konuda inst. bir doktor var sıkı takip ettiğim o da beslenmenin diyabet üzerinde ki etkilerinden sıkça bahseder iyi bir doktor.
Hastalıkların temel kaynağı aslında yanlış beslenme.
Zayıf ve ya kilolu fark etmeksizin "sağlıklı beslenme" bir çok hastalıkta ciddi iyileşme sağlıyor kendim de yaşadım çevremde de gördüm gerçekten.
Keşke insanlar bazı şeyleri gerçekten araştırsa. Sana neyin iyi geleceğini internetten görüp aa deneyeyim şeklinde öğrenemezsin. Şeker hastalarında yüksek ihtimalle karaciğer yağlanması oluyor. Ketoz beslenme de vücut bu yağları kullanıyor aslında baktığında iyi birşey gibi dimi? Ama işin aslı öyle değil. Vücut zaten insülini kullanamıyor veya yok. Bu sefer vücudu asidoza sokarak asit baz dengeni bozuyorsun diyabetik ketoasidoza girebilirsin ve hayati risk oluşturan bir durum. Sanıyorlar ki hiçbirşey bilmiyorsun, araştırmadın cahilsin lap gidip ameliyat olacaksın :) sanki ben olmalı mıyım ne yapsam nasıl kilo verilir acaba diye sordum. Diyabeti, obeziteyi ağzını tut az ye geçer diye düşünenlerden çok yoruldum.Tip 2 dır o. Çocukluk yaşından beri diyabet değilse, kilo sebebiyle diyabetse tip 2 dır. O zaten diyetle düzene giriyor.tip 2 de insülin var ama yetmiyor dışarıdan takviye lazım. Tip1 diyabet vucutta hic insulin olmuyor. Zaten sağlıklı beslenmek zorunda. Hava, stres, regl zamanı bile çok etkiliyor
Mesela ben şimdi o şekilde beslensem hipoglisemiye girerim. Sabaha karşı 4 gibi de şekerim yükseldiği için de hiperglisemi olurum. Bi de çok kilo veririm değerlerim alt üst olur. Her gün aynı şekilde yiyip aynı doz insülini yapsam bile aynı ölçüm olmuyor ki. Şu an vücudumda enfeksiyon var mesela günde 7_8 defa ölçüm yapıp araya ek doz giriyorum yükseliyor diye. Keşke tip 1 diyabetin çözümü öyle kolay olsaKeşke insanlar bazı şeyleri gerçekten araştırsa. Sana neyin iyi geleceğini internetten görüp aa deneyeyim şeklinde öğrenemezsin. Şeker hastalarında yüksek ihtimalle karaciğer yağlanması oluyor. Ketoz beslenme de vücut bu yağları kullanıyor aslında baktığında iyi birşey gibi dimi? Ama işin aslı öyle değil. Vücut zaten insülini kullanamıyor veya yok. Bu sefer vücudu asidoza sokarak asit baz dengeni bozuyorsun diyabetik ketoasidoza girebilirsin ve hayati risk oluşturan bir durum. Sanıyorlar ki hiçbirşey bilmiyorsun, araştırmadın cahilsin lap gidip ameliyat olacaksın :) sanki ben olmalı mıyım ne yapsam nasıl kilo verilir acaba diye sordum. Diyabeti, obeziteyi ağzını tut az ye geçer diye düşünenlerden çok yoruldum.
Benim konumda lütfen bu tarz yönlendirmeler yapmayın. Birisi okur uygular ben vebal almak istemem. Aha tıp aha sonuçlar araştırmalar sonucu kendinizi bağlar.
(Not sizin mesajınızdn alıntı yaparak içimi döktüm)
Esim ketojenik diyet nedeniyle gut hastasi olmus olabilir. Tam nedeni belli degil ama yaptigi diyette bir etkenmis. Artik hicbir diyeti uygulamam, uygulatmam kimseye. Hepsinin bi sekilde birilerine zarari dokunuyor bence.Ketojenik beslenme diyabet hastalarına yasak. Maalesef öyle herşey herkese göre değil. Şunu yaptım bunu dene diyenler sağlıklı insanlar kaş yapayım derken gözümü çıkarmak istemem. Bir kez böyle bir hataya düştüm ketoasidozdan döndüm. Şakaya gelmiyor
Bu diyete bende bakıyordum. Özetleyebilir misiniz?Lütfen ketojenik beslenmeye geçin tüp mide falan hikaye diyabetmiş tansiyonmuş kolesterolmüş lipodemmiş hepsine elveda dedim 6 ay gibi kısa bir sürede 50 bedenden 38-40 bedene düştüm tüp mide mucize değil bende seneler boyu diyetler spor salonları detokslar herşeyi denedim 2 sene tüp mideyi araştırdım artık kesin tüp mide olucam dediğim zaman ketojenik beslenme tesadüfen karşıma çıktı onuda araştırdım artık önümde 2 seçenek vardı ya tüp mide olacaktım ya ketojenik beslenecektim tüp mide ameliyatı olup verdiği kiloları geri alıp ketojenik beslenmeyle tüm sağlık sorunlarını geride bırakıp ideal kilosuna ulaşanları görünce dedim ki ketojenik beslenmeyi bende deneyim buda çare olmazsa ameliyat olucam dedim iyiki de denemişim şükürler olsun asıl mucize budur lütfen sizde en azından sadece 1 ay deneyin devamı kolaylıkla gelecek emin olun
Ben henüz diyabet hastası değilim ama adayıyım, insulin direncim var, keto denedim iyi gelmedi bana. Araştırdım ketoyu da, eksi yönleri de var, herkesin bünyesine uygun değil. Teyzenizin iyiye gitmesine çok sevindim.Aslında söyledikleri gerçek dışı değil.
Keto tarzı beslenme gerçekten hem çok güzel kilo verdiriyor hem de diyabet, tansiyon gibi hastalıkları iyileştiriyor.
Bizzat teyzemde gördüm, insülin ve tansiyon ilaçlarını bıraktı 3-4 ay gibi bir sürece.
Hatta insülini ilk bir ay azaltmaya başlamıştı.
Çok geçmiş olsun evet enfeksiyon varsa glukoz yükseliyor dikkat edin. Çok yorucu gerçekten hem bedenen hem mental olarak. Rabbim hepimize sabır ve şifa versin inşallahMesela ben şimdi o şekilde beslensem hipoglisemiye girerim. Sabaha karşı 4 gibi de şekerim yükseldiği için de hiperglisemi olurum. Bi de çok kilo veririm değerlerim alt üst olur. Her gün aynı şekilde yiyip aynı doz insülini yapsam bile aynı ölçüm olmuyor ki. Şu an vücudumda enfeksiyon var mesela günde 7_8 defa ölçüm yapıp araya ek doz giriyorum yükseliyor diye. Keşke tip 1 diyabetin çözümü öyle kolay olsa
Herşey denge üzerine hayatta. Bazen başarıyoruz bazen olmuyor işte acil şifalar diliyorum. Evet sebebi olmasa bile yatkınlığını artırmış olabilir yüksek protein beslenmek hem bağırsak sorunlarına da yol açıyorEsim ketojenik diyet nedeniyle gut hastasi olmus olabilir. Tam nedeni belli degil ama yaptigi diyette bir etkenmis. Artik hicbir diyeti uygulamam, uygulatmam kimseye. Hepsinin bi sekilde birilerine zarari dokunuyor bence.
İnsülin direnciniz var henüz başındaysanız sporla bu işi halledebilirsiniz sadece yürüyüş bile yeter çok ilerlemeden önünü alın.yeşilçay da insülin direncini kırıyor. Ve vücudunuzun ne tepki vereceğini bilmediğiniz diyetleri yapmayın çok isterseniz de doktora danışın geçmiş olsun sizedeBen henüz diyabet hastası değilim ama adayıyım, insulin direncim var, keto denedim iyi gelmedi bana. Araştırdım ketoyu da, eksi yönleri de var, herkesin bünyesine uygun değil. Teyzenizin iyiye gitmesine çok sevindim.
Fake hesap değilim troll hiç değilim bilgin olmadan gerçek dışı diyemezsin git araştır öğren emin ol sizden daha yüksek kapasitedeyim merek etmeyinFake hesap ya da troll olduğunu düşünmüştüm zaten verdiğin cevapla kapasiteni belli ettin. Söylediklerin hem gerçek dışı hem de okuyan insanların sağlığıyla oynayacak cinsten.