- 20 Aralık 2020
- 6.101
- 1.519
- 44
-
- Konu Sahibi PembeBiKuzu
Nad sonrası değerlerine baktığın mı?aslında farketmiyor. diğer takviyeler gibi en az 3 ay kullanmak lazım. 2 ay nad+ kullandım şimdi lipozomal nmn kullanıyorum mesela
Dr imkansiz dese yapmaya gerek yok derdi.Anca tüp bebek deniyorum bu 7. Denemem başladım hayırlısı olsun hepimiz için
Sen kaç aydır kullanıyorsun faydasini gordun mü?H Hayatlarrr Cerenad ve mitogenenad markaları var. Mitogene markadan aldım fiyat bir tık daha uygun değerinden
İmkansız bi durumum yok sonuçlarım normal sadece tutmuyorDr imkansiz dese yapmaya gerek yok derdi.
Ne kadar yapıcıtatlıbir dilCanım kız kardeşlerim bende sizlerle hikayemi paylaşmak isterim, öncelikle konuyu açan arkadaşımızin sabrı ve emeğine sağlık ve diğer bütün arkadaşlara hepimize sağlıklı gebelikler dilerim bu güzel ayda.
Bende 34 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim nişanlıyken prolaktin yüksekliğinden( 90 idi) doktora gittim ve rezervimi öğrendim o da 0,26 idi. Doktorlar çocuğun olmaz sanki boşuna evlenme der gibiydiler! hastanede bankta oturup tek başıma saatlerce ağlamıştım.. ( ama endokrin doktorum şahaneydi nasıl güzel bir insandı) hatta benim için daha da acısı nikahıma günler kala nişanlıma rezervim düşük çocuğum olmayabilir istersen evlenmeyebilirsin dedim.. Bu duygusal tavrım doktorların benim psikolojimdeki yaptıkları tahribatti tabiki( ve bu arada kendim de psikologum) ama çocukluğumdan beri anne olmak istiyordum ve bu haberle yıkılmıştım.
Deli gibi ne yapabilirim diye düşündüm, tesadüfen ınstagramda Dr mfk diye birine denk geldim "rezervle işiniz yok siz mutlu olun enerjik olun" diye konuşmalarına denk gelmiştim ve hayatımda ilk kez eczaneden olmayan bitkilsel şeyler almıştım. Uç ay takviyelerini kullandim fsh 20 den 7 ye düştü prolaktinim 23 e düştü ve hatta amh 0.29 çıktı tamam bu işte dedim ama aylarca hamile kalamadım ve o doktoru da takviyelerini de bıraktım demekki herkese nasip olmuyor diye düşündüm.
Ben evlendikten sonra yurtdisina yerleştim ve burada bir ay tedaviye başladım ( yurtdışı tedavilerinden de bahsetmek isterim) burada rezerve göre hemen tüp bebek yapmıyorlar öncesindeki çatlatma iğnesi, aşılama gibi adımlardan geçiyorlar ve her bir tedaviye 3 veya 4 ay şans veriyorlar.
Mesela bizim rezerv referas aralığı burada menapoza yakınlık ve en alt seviye diye literatürde geçiyor, Türkiyede en yükse rezerv 4 ve üstü pcos iken burada en yüksek 11-67 arasında değer olması gerekiyor.
Yani her ülkenin ve hatta hastanenin laboratuvari değişkenlik gösteriyor, ve şunu anladım ki her ne kadar bir gerçeklik varsa da bu rakamlar sadece rakamdır! Normal şartlarda bu değerlere burada moralim çok bozulmasi gerekirdi ama doktorların yaklaşımı ve sana verdikleri güven sana çok iyi hissettiriyor, rakamlarlar değil bizim motivasyonumuzla çalışan doktorlara ihtiyacımız var.
Ben mart ayında letrozol diye bir ilaç aldım günde üç tane ve çok şükür iki 24 mm yumurtam olmuştu igne oldum ve hemen progesteron kullandim tutması için ama tutmadı!
( bu arada Dr mfk takviyleri bende üç dört hafta gecikme yaptığı için tedavime erken başlayamamistim maalesef )
Bu nisan ayı için de ben istemedim moralim motivasyonum iyi değildi aynı zamanda bir okulda çalışıyorum yorucu bir süreçteyim ve bu ay evimizi değiştireceğiz diye de erteledim.
Ben buradaki tedavi şekillerini öğrendikçe ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Bu arada 27 nisanda regl olacağım sonra hemen ikinci ay tedavime başlayacağım.
Hepinize bol enerjik bir gün diliyorum kız kardeşlerim
Yazdıklarını okudum evet çocuk durumu farklı herkesle konuşulacak konu değildir damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler ya doğru anca burda konuşa biliyorum paylaşılan bilgileri vitaminleri not alıyorum inşallah faydası dokunur benim de 7. Denemem inşallah son olur güzel sonuçlarımızı paylaşırızCanım kız kardeşlerim bende sizlerle hikayemi paylaşmak isterim, öncelikle konuyu açan arkadaşımızin sabrı ve emeğine sağlık ve diğer bütün arkadaşlara hepimize sağlıklı gebelikler dilerim bu güzel ayda.
Bende 34 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim nişanlıyken prolaktin yüksekliğinden( 90 idi) doktora gittim ve rezervimi öğrendim o da 0,26 idi. Doktorlar çocuğun olmaz sanki boşuna evlenme der gibiydiler! hastanede bankta oturup tek başıma saatlerce ağlamıştım.. ( ama endokrin doktorum şahaneydi nasıl güzel bir insandı) hatta benim için daha da acısı nikahıma günler kala nişanlıma rezervim düşük çocuğum olmayabilir istersen evlenmeyebilirsin dedim.. Bu duygusal tavrım doktorların benim psikolojimdeki yaptıkları tahribatti tabiki( ve bu arada kendim de psikologum) ama çocukluğumdan beri anne olmak istiyordum ve bu haberle yıkılmıştım.
Deli gibi ne yapabilirim diye düşündüm, tesadüfen ınstagramda Dr mfk diye birine denk geldim "rezervle işiniz yok siz mutlu olun enerjik olun" diye konuşmalarına denk gelmiştim ve hayatımda ilk kez eczaneden olmayan bitkilsel şeyler almıştım. Uç ay takviyelerini kullandim fsh 20 den 7 ye düştü prolaktinim 23 e düştü ve hatta amh 0.29 çıktı tamam bu işte dedim ama aylarca hamile kalamadım ve o doktoru da takviyelerini de bıraktım demekki herkese nasip olmuyor diye düşündüm.
Ben evlendikten sonra yurtdisina yerleştim ve burada bir ay tedaviye başladım ( yurtdışı tedavilerinden de bahsetmek isterim) burada rezerve göre hemen tüp bebek yapmıyorlar öncesindeki çatlatma iğnesi, aşılama gibi adımlardan geçiyorlar ve her bir tedaviye 3 veya 4 ay şans veriyorlar.
Mesela bizim rezerv referas aralığı burada menapoza yakınlık ve en alt seviye diye literatürde geçiyor, Türkiyede en yükse rezerv 4 ve üstü pcos iken burada en yüksek 11-67 arasında değer olması gerekiyor.
Yani her ülkenin ve hatta hastanenin laboratuvari değişkenlik gösteriyor, ve şunu anladım ki her ne kadar bir gerçeklik varsa da bu rakamlar sadece rakamdır! Normal şartlarda bu değerlere burada moralim çok bozulmasi gerekirdi ama doktorların yaklaşımı ve sana verdikleri güven sana çok iyi hissettiriyor, rakamlarlar değil bizim motivasyonumuzla çalışan doktorlara ihtiyacımız var.
Ben mart ayında letrozol diye bir ilaç aldım günde üç tane ve çok şükür iki 24 mm yumurtam olmuştu igne oldum ve hemen progesteron kullandim tutması için ama tutmadı!
( bu arada Dr mfk takviyleri bende üç dört hafta gecikme yaptığı için tedavime erken başlayamamistim maalesef )
Bu nisan ayı için de ben istemedim moralim motivasyonum iyi değildi aynı zamanda bir okulda çalışıyorum yorucu bir süreçteyim ve bu ay evimizi değiştireceğiz diye de erteledim.
Ben buradaki tedavi şekillerini öğrendikçe ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Inş tutacakİmkansız bi durumum yok sonuçlarım normal sadece tutmuyor
Rabbim feraha çıkartsınYazdıklarını okudum evet çocuk durumu farklı herkesle konuşulacak konu değildir damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler ya doğru anca burda konuşa biliyorum paylaşılan bilgileri vitaminleri not alıyorum inşallah faydası dokunur benim de 7. Denemem inşallah son olur güzel sonuçlarımızı paylaşırız
Hepimiz için rabbim hayırlısını kolaylıkla nasip etsinInş tutacak
İnşallah ve bütün kalbimle dilerim bendeNe kadar yapıcıtatlıbir dil
Ins hep beraber sonuç alırız
Fsh 7 ye nasıl düşmüştü mfk ile mi?
İnşallah, bütün kalbimle diliyorum, ne kadar çok denemeyle emek vermişsin.. emeğinin karşılığını alman /almamız dileğiyle en erken zamanda..Yazdıklarını okudum evet çocuk durumu farklı herkesle konuşulacak konu değildir damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler ya doğru anca burda konuşa biliyorum paylaşılan bilgileri vitaminleri not alıyorum inşallah faydası dokunur benim de 7. Denemem inşallah son olur güzel sonuçlarımızı paylaşırız
Lugol kullanıyorum benimde 10 gün gecikti.İnşallah ve bütün kalbimle dilerim bende
İnan bilmiyorum hangisi etki etti üç ay kesintisiz takviyelerini kullandim,hangilerini dersen de panecea, fodega ve bee kullanmıştım ama belirteyim yine çok gecikme yapti bende, haftarca..
evet var olan yumurtaların hepsi döllendi embriyo oldu.Nad sonrası değerlerine baktığın mı?
Lipozamal nmn yumurta kalitesi için mi yine?
bence o kullandırdığı tozları bile dengeli tüketmekte fayda var. bu kısmı sadece birebir danışanlarına veriyor sanırım. insanlar gruplara giriyor sonra faydası olucak diye saldırıyor tozlara.Haklıymışsınız biraz ahçılık kursu gibi bir eğitimmiş İdil Bozkurt :) bana hiç uymadı. nadh başlayacağım ben de, tüp bebek iğneleri ile birlikte almak sıkıntı olur mu sizce?
En yakın zamanda güzel haberler paylaşmak dileğiyleİnşallah, bütün kalbimle diliyorum, ne kadar çok denemeyle emek vermişsin.. emeğinin karşılığını alman /almamız dileğiyle en erken zamanda..
Umut ve inanmak en önemlisi zaten evrene hamile olmaya hazır olduğumuzu bildirelimÇok teşekkür ediyorum inancınız ve gücünüz bizleri de umutlandırdı yeni bilgilerinizi de güncelleminizi riracs ediyorum Allah tez vakitte emelinize ulaştırsın kucağınızı doldursun
Canım kız kardeşlerim bende sizlerle hikayemi paylaşmak isterim, öncelikle konuyu açan arkadaşımızin sabrı ve emeğine sağlık ve diğer bütün arkadaşlara hepimize sağlıklı gebelikler dilerim bu güzel ayda.
Okuduğunuz için ben teşekkür ederim asılMerhabaçok teşekkürler paylaşım için özellikle mfk ben de merak ediyordum, şimdi uzak duracağım, yeni haberlerinizi bize de yazın inşallah hepimizin çabaları duaları gerçek olur