Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
Merabalar.ayni durumdayim sizinle.oncelikle allah tamamina erdirsin.ben suan embriyolarin genetik test sonucunu bekliyorum sonrasi transfer insallah.durumunuzu merak ettim
.insallah yolundadir hersey.hamileliginiz nasil gidiyor

Geçmiş olsun. Genetik için mi tüp düşündünüz? Başka çocuğunuz var mı? Kusura bakmayın hikayenizi hatırlayamadım

ilk bebeğimi 30 haftalık help sendromundan kaybettim maalesef. Sebebi bulunamadı.

Merhaba sebepsiz 2 gebelik kaybı yaşadım kendiliğinden gebelikler 13-8 haftalarda ilki sonrası çok çeşitli testler yapıldı trombofilide tek gen homozigottu 2. Gebelikte clexsan kullanmıştım ama kayıpla sonuçlandı kromozom testi yaptırmıştık eşimle sorunsuzdu ben artık bebeklerin kromozomlarında sorun olduğunu düşünüyorum akraba evliliği değiliz ancak eşimin anne babası akraba evlendikten sonraki soy ismi dahil değişmemiş kendisi de ilk bebeğini 3 ay sonunda kaybetmiş sonrasında eşim ve eşimden sonra kız kardeşi olmuş kardeşi otizimli artık aklıma gelen tek şey eşim sağlıklı olsa bile sonuçta anne babasının kromozomlarını taşıyor ve hastalıklı gene mi sahipte bebekleri o yüzden kaybediyoruz böyle bir ihtimal olabilir mi kardeşi otizimli olduğu için

Bebeğe genetik test yaptırsaydınız belli olurdu .. eşimle benim kromozomda da bişey çıkmadı ama 3 tane embriyomuzda kromozom bozukluğu çıktı pgt de ..

Canım birde eşin hastalıklı gene sahip olsaydı zaten testte çıkardı

Bak bebeklerde normalmiş hastaneni ya da doktorunu değiştir .. o iğne yetersiz kalmıştır belki başka ilaç verir .. kan pıhtılaşması mı var sizde
Trombofili testinde var gözüküyor ama onun dışında yapılan ayrıntılı pıhtılaşma testlerinde pıhtılaşma varlığını gösteren hiç bir test Yok hepsi normal sınırda

Sizin gibi benimde hemen hemen ikisi de ayni haftalarda bebeklwrin kalp atisi duruyor.normal yoldan hamile kalabiliyorum ama olmuyor.esimde ve bende bi genetik problem yok.bende pihtilasma var igneye hapa ragmen kayip yasadim.ayni durumu yasmaamak icin tup bebege basvurdum embriyolar genetik teste gitti 5 embriyomdan sadece 2 si saglam geldi.3 undede farkli kromozomlarda anomaliler saptandi.5 te 2 yani tekrarlamasi dusuklerin buyuk bir nedeni bazen hic sebeb olmamasina ragmen ebriyolar olabiliyor.

Ben şuan eşimi ikna etmeye uğraşıyorum o ise tekrardan hamile kalmamın derdinde tekrardan aynı şeyi yaşamıcağımın garantisi yok kaybettikten sonra hamile kal neye yarar her seferinde kürtaj ilkinin kalbi durdu öteki boş kese
Ben de tüp bebek istiyorum psikolojik olarak çöktüm çünkü bir sürü test yapıldı bana pıhtılaşma zamanı homosistein seviyesi ANA 40 tüp kan verdim sayılır ama yok birşey rahim filmi de çekilmişti bende pgt ye başvurmak istiyorum

Trombofili testinde var gözüküyor ama onun dışında yapılan ayrıntılı pıhtılaşma testlerinde pıhtılaşma varlığını gösteren hiç bir test Yok hepsi normal sınırda
Bende clex 400 kullandim acaba yetersiz mi fazlami geldi diye yedim bitirdim kendimi.tup bebek dokdorum bu ignenin yasim ve kiloma gore yeterli oldugunu igneye ragmen kaybetmen dusuklerinin nedeninin pihtilasma olmadiginin kanitidir dedi.size nacizane tavsiyem rahim flimi esinizin ve genetik testiniz bagisiklik testi triod seker gibi sizinle ilgili butun testleri yaptirmaniz egerki bunlardan hic bir sikinti yoksa embriyolarda problemin aranmasi gerektigini dusunuyorum.bazi rahimler malesefki saglikli olani elemiyor.beslemeye tutunmaya musait oluyor.embriyo tutunuyor.ama saglikli olmayani vucut atiyor

Benimde aynı iğne aynı doz doktor diğerinde de aynını kullanacaksın dedi sadece bağışıklık yapılmadı ANA testi biliyorsunuzdur onun paneli yapıldı pozitif çıkınca ama ANA panelinde pozitif sonuç göremeyince bende gerek duymadım cd56 testine doktor da bu testlerde hiç bir şey yok şu sebeple bebeğinizi kaybediyorsunuz diyemiyorum dedi tiroid şeker gebeyken yapıldı zaten

Birde pgt sadece genetik olarak problemli kromozama bakiliyor.bizim genetik testlerimiz temiz oldugu icin butun kromozomlara bakilmasi gerekiyor yani 5. Gun embriyolarindan alinan biyopsiler pgs ye genel tarama dedigimiz cgh yada ngs ye gidiyor.sizin le mesajlasmistik.heniz genetik sonuclarim gelmemisti.dun cikti .ve 5 embriyodan 2 saglikli geldi .biraz uzuldum.ama ne yalan soyleyim belirsiz olan bu dusuklerimin nedenin embriyo oldugunu en azindan simdilik biliyorum kendimce oyle dusunuyorum

Bence üzülmeyin aksine sevinin kayıpların sebebi belli oldu ben bu hayatta hiçbir şeyin sebepsiz olduğuna inanmıyorum zaten demiyorlar mı giden bebek sağlıksızlıktan diye artık daha çok inanıyorum buna şimdi ikisi mi transfer edilecek

Yok bir tane cunku 5. Gun ve genetikten gectigi icin tutunma orani yuksek dedi dokdor.digeri dondurulacak

Benim pgt yapıldı ama bütün kromozomlara bakıldı .. eşimle benimde temizdi kromozom testi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…