• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
Ben şuan eşimi ikna etmeye uğraşıyorum o ise tekrardan hamile kalmamın derdinde tekrardan aynı şeyi yaşamıcağımın garantisi yok kaybettikten sonra hamile kal neye yarar her seferinde kürtaj ilkinin kalbi durdu öteki boş kese
Ben de tüp bebek istiyorum psikolojik olarak çöktüm çünkü bir sürü test yapıldı bana pıhtılaşma zamanı homosistein seviyesi ANA 40 tüp kan verdim sayılır ama yok birşey rahim filmi de çekilmişti bende pgt ye başvurmak istiyorum
Bende kayıp yaşadım bebek genetiğe gitti. Genetik profuda tüp bebek uzmanı da genetik test bize yüzde elli bir oran verir yani bebek sağlıksız da olsa tespit edilemeyebilir sesi. Benim bu denememde de embriyolara gwnetik test yapılacak yüksek ihtimal. 12. Haftada kalp atışı durdu benimde. O yüzden tüp bebekle genetik tarama yaptırmak en mantıklısı. Bu arada ben hem clexane hem coraspirin kullandım gebeliğimde. Buna rağmen kayıp yaşadım birde ileri haftada olduğu işin bebekte genetik bozukluk olabileceği düşünüldü

3 yıllık evliyim. Bu süre zarfında 5 kez düşüğüm oldu. Kendim de hekim olduğum için düşükleri genetik testine gönderdim. Hepsinde kromozomal anomali saptandı. Genelde 8-9. Hf kalp duruyodu ve küretaj oldum. Eşim ve benim genetik testlerimiz normaldi. Bu yüzden tekrar aynı travmayı yaşamamak için pgt ye karar verdik. Klinik araştırırken ucuz olmasından ziyade hem biyopsi alınacağından hem embriyo donduralacağı ve tekrar çözüleceği için aslında en önemli kısım embriyolojide bitiyor. Kliniğin embriyoloğu ne kadar iyiyse başarı da o kdr artıyor. Benim 20 yumurtamın 10 tanesi sağlamdı. Biyopsiler önceden alınıp dondurulduğu için hepsini aynı anda göndermek zorunda değilsiniz. Ben 3 tanesini gönderdim genetiğe. 3 ü de sağlam geldi. Ha sıkıntı olaaydı yine gönderirdim. Birden para vermek zorunda değilsiniz o kdr. Ayrıca okuyğum yayınlarda rahim dinlendirme yönteminin gebelik şansını da artırdığını okudum. Bu sırada bir siklus menstruasyon geçti. Rahim toparlandı. Ve doktorumun tavsiyesiyle hiç hormon ilacı kullanmadan yumurtlama takibine göre döllenme zamanında 2 embriyo transfeim yapıldı. Şu an 8 haftalık gebeyim. Kalp atışlarımız da var çok şükür. Herhangi bi sorun olmadığını söyleseler de tabi kucağına alana kadar endişeniz bitmiyor. Ben bahçecide yaptırdım ivf. Genetik ve ilaçlarla beraber 12-14 bin civarı toplam maliyeti oldu. Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olur. İsteyen herkese hayırlı yavrucaklar nasip olsun ☺️
Merhaba
Hamileliğini tebrik ederim,insallah saglıkla kucagına da alırsın:nazar:

Peki kromozom testi taptırdınız mı? Çok fazlaymış düşük,sakıncası yoksa yaşınızı ogrenebilir miyim?

Herkse selam bir
Sorum olacak
Kısmetse haziran ayi gibi
Tüp bebek yaptıracagız
Yaptıracağım yer daha öncesinde düşüğümm olmadıgu için genetik teste gerek duymadı
Yarın baska yerde yaptıracağiz
Kadın ve erkek için ayrı ayrı nelere gerek var hangi
Testler

Bende clex 400 kullandim acaba yetersiz mi fazlami geldi diye yedim bitirdim kendimi.tup bebek dokdorum bu ignenin yasim ve kiloma gore yeterli oldugunu igneye ragmen kaybetmen dusuklerinin nedeninin pihtilasma olmadiginin kanitidir dedi.size nacizane tavsiyem rahim flimi esinizin ve genetik testiniz bagisiklik testi triod seker gibi sizinle ilgili butun testleri yaptirmaniz egerki bunlardan hic bir sikinti yoksa embriyolarda problemin aranmasi gerektigini dusunuyorum.bazi rahimler malesefki saglikli olani elemiyor.beslemeye tutunmaya musait oluyor.embriyo tutunuyor.ama saglikli olmayani vucut atiyor
İğnenin yeterliliğini anlamak için anti faktör xa tesi yapılıyor 56 kilo 172 cm idin 0.6 x 2 kullanıyordum gunde bi de aspirin ona rağmen ancak yeterli çıkmıştı bence o testi isteyin doktorunuzdan

İğnenin yeterliliğini anlamak için anti faktör xa tesi yapılıyor 56 kilo 172 cm idin 0.6 x 2 kullanıyordum gunde bi de aspirin ona rağmen ancak yeterli çıkmıştı bence o testi isteyin doktorunuzdan
Cok tesekkur ederim .mutlaka bu testi doldorumdan isteyecegim

Arakadaşlar öncelikle hepinize hayırlı kandiller..

ben ekim 2017 de hamile kaldım ama mart 2018 de kromozamal bozukluk sebebiyle (amniyosentezde bakıldı) bebeğimi kaybettim,normal ölü doğum yaptım.

şimdi aynı şeyleri yaşamaktan çok korktuğum için tekrar regli olduğumda tüp bebek tedavisini denemek istiyorum.
Bu testi yaptıran arkadaşlar sürecin nasıl ilerlediği konusunda ve fiyatları konusunda yardımcı olabilir mi?

Memorial ataşehirde yaptırmayı düşünüyorum,bilenler yaptıranlar yardımcı olsa ne makbule geçer:dua:

ben ekim 2017 de hamile kaldım ama mart 2018 de kromozamal bozukluk sebebiyle (amniyosentezde bakıldı) bebeğimi kaybettim,normal ölü doğum yaptım.

şimdi aynı şeyleri yaşamaktan çok korktuğum için tekrar regli olduğumda tüp bebek tedavisini denemek istiyorum.
Bu testi yaptıran arkadaşlar sürecin nasıl ilerlediği konusunda ve fiyatları konusunda yardımcı olabilir mi?

Memorial ataşehirde yaptırmayı düşünüyorum,bilenler yaptıranlar yardımcı olsa ne makbule geçer:dua:

Kendi testlerinizi yaptırdınız mı?

yok henüz yaptırmadım,mayıs ayında olmayı beklediğim reglim başlar başlamaz gideceğim.
Genetik test sonucu 2 ayda çıkıyor zaten gidin yaptırın beklemeden hem size hem eşinize .. ondan sonra tüp bebek için gider görüşürsünüz embriyolara genetik test yapılır embriyo başına 295 dolara yaptırmıştım ben hala aynı fiyat mı bilmiyorum

3 yıllık evliyim. Bu süre zarfında 5 kez düşüğüm oldu. Kendim de hekim olduğum için düşükleri genetik testine gönderdim. Hepsinde kromozomal anomali saptandı. Genelde 8-9. Hf kalp duruyodu ve küretaj oldum. Eşim ve benim genetik testlerimiz normaldi. Bu yüzden tekrar aynı travmayı yaşamamak için pgt ye karar verdik. Klinik araştırırken ucuz olmasından ziyade hem biyopsi alınacağından hem embriyo donduralacağı ve tekrar çözüleceği için aslında en önemli kısım embriyolojide bitiyor. Kliniğin embriyoloğu ne kadar iyiyse başarı da o kdr artıyor. Benim 20 yumurtamın 10 tanesi sağlamdı. Biyopsiler önceden alınıp dondurulduğu için hepsini aynı anda göndermek zorunda değilsiniz. Ben 3 tanesini gönderdim genetiğe. 3 ü de sağlam geldi. Ha sıkıntı olaaydı yine gönderirdim. Birden para vermek zorunda değilsiniz o kdr. Ayrıca okuyğum yayınlarda rahim dinlendirme yönteminin gebelik şansını da artırdığını okudum. Bu sırada bir siklus menstruasyon geçti. Rahim toparlandı. Ve doktorumun tavsiyesiyle hiç hormon ilacı kullanmadan yumurtlama takibine göre döllenme zamanında 2 embriyo transfeim yapıldı. Şu an 8 haftalık gebeyim. Kalp atışlarımız da var çok şükür. Herhangi bi sorun olmadığını söyleseler de tabi kucağına alana kadar endişeniz bitmiyor. Ben bahçecide yaptırdım ivf. Genetik ve ilaçlarla beraber 12-14 bin civarı toplam maliyeti oldu. Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olur. İsteyen herkese hayırlı yavrucaklar nasip olsun ☺️
Neler yasiyoruz hepimiz..cok merak ettigim hormon ilaclari almadan demissiniz yardimci progesteron ve ostorojen olmadan rahim nasil kalin kaldi ve bebek tutundu bu yontemi anlatabilir misiniz zahmet olmazsa?

Neler yasiyoruz hepimiz..cok merak ettigim hormon ilaclari almadan demissiniz yardimci progesteron ve ostorojen olmadan rahim nasil kalin kaldi ve bebek tutundu bu yontemi anlatabilir misiniz zahmet olmazsa?
Naturel siklus transfer canım bende o şekilde oldum ilaçsız transfer düzenli adet görüyorsan seninde olabilr ve başka rahimde sıkıntı yoksa tabi

cok heyecanlıyım bugun transferın 7.gunu..mumkun mertebe dınlenıyorum..sol kasıgımda bası var.. bugun heyecan da bsladı..ınsallah allah dualarımızı kabul eder

Back