• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEK İNFERTİLİTESİ / VARİKOSEL / DÜŞÜK SPERM SAYISI VE KALİTESİ-GEBELİK

Canım benim gerçekten daha çooook gençsin. Lütfen hayatını yaşa evliliğinin tadını çıkar, inan bana kafana takmazsan o kendiliğinden bile gelir. Kilon yüksekse kilo ver, zayıfsan sağlıklı beslen. Ama lütfen takılı kalma çocuk fikrine, zaten o nasipse gelir gelecektir :)
Ben çok taktim stres yaptim ve bazen tanıdığım kişilerin eşleri ailesi baskı yapar bende o da yok kendi kendime stres yapiyorum kilom var ama veremiyorum 76 kiloyum bu konu hakkında bana yardımcı olacaksanız da çok sevinirm evet yaşım genç bende saldım bıraktım bekliyorum işte

Ben çok taktim stres yaptim ve bazen tanıdığım kişilerin eşleri ailesi baskı yapar bende o da yok kendi kendime stres yapiyorum kilom var ama veremiyorum 76 kiloyum bu konu hakkında bana yardımcı olacaksanız da çok sevinirm evet yaşım genç bende saldım bıraktım bekliyorum işte
Aralıklı oruçla beslen, akşam 18.00'dan sonra eşin yemek yesin ama sen oturup onunla yeme :) Yürüyüşe git mutlaka her gün 1 saat tempolu yürü. Kilonu verirsin.

Aralıklı oruçla beslen, akşam 18.00'dan sonra eşin yemek yesin ama sen oturup onunla yeme :) Yürüyüşe git mutlaka her gün 1 saat tempolu yürü. Kilonu verirsin.
Yani aslında tamda böyle yapıyorum akşam hiç yemek yemem eşim yer ben sadece meyve sevdiğim için onu tek yerim yürüyüş aslında sabah kalkarım akşama kadar hiç oturmadigim için benim vucud gene vermiyor işte tek öğün yerim sabah doğru düzgün kahvaltı yapmam dahi

Yani aslında tamda böyle yapıyorum akşam hiç yemek yemem eşim yer ben sadece meyve sevdiğim için onu tek yerim yürüyüş aslında sabah kalkarım akşama kadar hiç oturmadigim için benim vucud gene vermiyor işte tek öğün yerim sabah doğru düzgün kahvaltı yapmam dahi
Bu söyledikleriniz doğru yaptığınızı göstermiyor ki :( Düzensiz olması çok sıkıntı. Size benim diyetisyenimin verdiği liste ile yaptığım diyetimi paylaşayım. Belki denemek istersiniz.

Detox Listesi: (3 GÜN)

1.Gün:
-Sabah aç karnına 0.5 lt Ilık su+ 1yk. sirke (ananas, alıç, elma yada biberiye olabilir)

Kahvaltı: (8.00-14:00 saatleri arasında;)
-1 yk. zeytinyağında önce yarım çay kaşığı zerdeçal ve az karabiber karıştırıp bol yeşillikler ekliyoruz biraz soteleyip üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ekleyin.
-Yanında salatalık, yeşil biber veya 1 yk. lor peynir yiyebilirsiniz.
- 5 adet zeytin

Ara:
Sade kahve yada yeşil çay ve salatalık

Akşam: ( İlk öğününüzle arasında 6-8 saat olmalı. Yani eğer kahvaltıyı 11.00'de yaptıysanız 17.00-19.00'da yenmeli.)

-120 gr ızgara tavuk
YADA
-Diet ton balıklı salata
YADA
-4 köfte
(Bunların yanında 1 kase yağsız limonlu salata yiyebilirsiniz.)

2. Gün:
-Sabah aç karnına 0.5 lt Ilık su+ 1yk. sirke (ananas, alıç, elma yada biberiye olabilir)
-Sade kahve + 2 kuru kayısı

Öğle: (12.00-15.00)
  • 1 Çorba kasesi makarna yada greçka
  • Salata ( 1yk. zeytinyağı ve 1 limon sıkılmış) + salatanıza sumak ekleyebilirseniz harika!

Akşam: (18.00-20.00)
- Öğlenin aynısı
YADA
- Salata+1 kase keten tohumu eklenmiş yoğurt

3. Gün:

Kahvaltı: (08.00-12.00)
-1 su bardağı kefir YADA ev yoğurdu
-İçine 1 yk. dondurulmuş vişne veya 4 çilek veya 8 frambuaz ekleyip blenderla bızzttlatıp içiyoruz.
(İçine tarçın,chia ve 1tk. keten tohumu koyabiliriz.)

-4 yk. zeytinyağlı bamya
YADA
-4 yk. kabak yemeği
- Yanında yarım kase yoğurtla yapılmış cacık ve içine pulbiber+nane ekleyelim.

- Öğlenin aynısı
YADA
- 1 haşlanmış yumurta+2 salatalıkla yapılmış yarım kase cacık

Kızlar bu benim diyetisyenim bana verdiği detox listesiydi, benim buna ek olarak yaptıklarım;

-Sabahları mutlaka 1tk. çörek otu yağı içiyorum,
-Probiyotik hap kullanıyorum;
-Günde 2 fincan yeşil çay mutlaka,
-30-40dk. (en az yürüyüş),
-Haftada 2 gün pilates,
-En geç 23.00'te uyku,
-Günde 3lt. (en az) su,
-Meditasyon

Detox Listesi: (3 GÜN)

1.Gün:

Kahvaltı: (8.00-14:00 saatleri arasında;)
-1 yk. zeytinyağında önce yarım çay kaşığı zerdeçal ve az karabiber karıştırıp bol yeşillikler ekliyoruz biraz soteleyip üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ekleyin.
-Yanında salatalık, yeşil biber veya 1 yk. lor peynir yiyebilirsiniz.
- 5 adet zeytin

Ara:
Sade kahve yada yeşil çay ve salatalık

Akşam: ( İlk öğününüzle arasında 6-8 saat olmalı. Yani eğer kahvaltıyı 11.00'de yaptıysanız 17.00-19.00'da yenmeli.)

-120 gr ızgara tavuk
YADA
-Diet ton balıklı salata
YADA
-4 köfte
(Bunların yanında 1 kase yağsız limonlu salata yiyebilirsiniz.)

2. Gün:
-Sade kahve + 2 kuru kayısı

• 1 Çorba kasesi makarna yada greçka
  • Salata ( 1yk. zeytinyağı ve 1 limon sıkılmış) + salatanıza sumak ekleyebilirseniz harika!

- Öğlenin aynısı
YADA
- Salata+1 kase keten tohumu eklenmiş yoğurt

3. Gün:

Kahvaltı: (08.00-12.00)
-1 su bardağı kefir YADA ev yoğurdu
-İçine 1 yk. dondurulmuş vişne veya 4 çilek veya 8 frambuaz ekleyip blenderla bızzttlatıp içiyoruz.
(İçine tarçın,chia ve 1tk. keten tohumu koyabiliriz.)

-4 yk. zeytinyağlı bamya
YADA
-4 yk. kabak yemeği
- Yanında yarım kase yoğurtla yapılmış cacık ve içine pulbiber+nane ekleyelim.

- Öğlenin aynısı
YADA
- 1 haşlanmış yumurta+2 salatalıkla yapılmış yarım kase cacık

Kızlar bu benim diyetisyenim bana verdiği detox listesiydi, benim buna ek olarak yaptıklarım;

-Sabahları mutlaka 1tk. çörek otu yağı içiyorum,
-Probiyotik hap kullanıyorum;
-Günde 2 fincan yeşil çay mutlaka,
-30-40dk. (en az yürüyüş),
-Haftada 2 gün pilates,
-En geç 23.00'te uyku,
-Günde 3lt. (en az) su,
-Meditasyon
Teşekkür ederim alah razı olsun 🙏

Back