Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
birmucuze benı bılgılendırır mısın bır belirtı yasadın mı.......transferden sonra ne gıbı belırtıler yasadın gebelıkle ılgılı

birmucuze benı bılgılendırır mısın bır belirtı yasadın mı.......transferden sonra ne gıbı belırtıler yasadın gebelıkle ılgılı
Seni oyle iyi anliyorumkiii benimde test gunum yarinbirilerini aradim hep konusmak icin arastirmalarima gore belituler sanci kramp goguslerde hassasiyet halsizlik ama malesef tum bu belirtilerle negatif sonuc alan var hakkimizda hayirlisini dilenekten baska birsey yapamiyoruz insallah kalbimize gore verir Rabbim

ınsallah sen de bır belırtı var mı..belırtı her ne kadar aramak ıstemesem de olmuyor..kasık agrısı goz karraması halsızlık....bazen dıyorum ılaclardansır dıye bazen de acaba mı dıyorum

Selam kızlar, 3 yıllık evliyim bu süreçti 2 si doğal 1'i tüp bebek (ikiz)olmak üzere , 3 gebelik kaybım var.. Hepsi de kalp atışı alınamama ve durma şeklinde kürtajla sonuçlandı.. ikiz gebelikte alınan materyallere eşime ve bana genetik incelemeler yapıldı ve bi sorun gözükmedi.. Bende pıhtılaşma bozukluğu çıktı.. Sonraki doğal gebeliğimde coraspin 100+ hibor-300 birlikte kullandm ama yine sonuç değişmedi Son kürtajım kasım ayında gerçekleşti. Bunun üzerine daha önceki denemeyi yaptığımız doktorla PGT kararı aldık (37 yaş, düşük AMH, yüksek FSH sorunlarım var) ve FSH uygun olunca yani 1 hafta kadar önce 2. dememe için tedaviye başladık.. 6 günlük Gonal-F 187,5 dozla 5 yumurtam gelişti.. Dün 3 yumurtam toplandı küçük olan 2 tanesi boş çıkmış.. Bugün embriyolog aradı ve 2 yumurta döllendiğini söyledi.. Doktorum 5. güne gitmenin risk olacağını düşündüğü için 3. gün biyopsisi ve fish yöntemiyle 9 kromozoma bakılmasını öngörüyor.. İçinizde 3. gün PGT si yaptıran var mı? Bu durumda transfer 4. günde mi yapılıyor?

Ya diğer kromozonlar bozuksa ne olacakmış başka yerlerede sorun bence doktora danışın
Çiftte translokasyon yoksa, ileri yaş ve düşük AMH nedeniyle oluşan hasarlı kromozomlar çoğunlukla bu 9 kromozomu içeriyomuş.. En sık görülen bozukluklara bakılıyomuş yani ama bilemedim bende.. Artık işlem burda başladı başka doktor şansım bu denemede yok şu an malesef..

Hangi merkez acaba

Çok sıkıntılı süreçler canım Allah yardımcınız olsun hayırlı sağlıklı evlatlar nasp etsin inşallah

3.gün 9 kromozoma bakıldığı için 5.güne gidiliyor embriyolarda diye biliyorum ama doktor öyle açıklama yaptıysa güvenmekten başka yapacak bir şey de yok inşallah güzel sonuç alırsınız

3.gün 9 kromozoma bakıldığı için 5.güne gidiliyor embriyolarda diye biliyorum ama doktor öyle açıklama yaptıysa güvenmekten başka yapacak bir şey de yok inşallah güzel sonuç alırsınız
Bugün embriyologla konuştum yarın bölünme durumuna göre tekrar arayacak ve 5. güne gidip gitmeyeceğimize karar verilecekmiş.. Eğer gelişimi çok iyiyse sanırım 5. güne gitmeyi deniycem riske edip.. Herşeyin hayırlısı.. Çok fazla kayıp yaşadım.. Yeniden kayıp riskindense böyle riski tercih edicem sanırım.. Hayırlısı herşeyin teşekkürler

Amin inşallah Allahım size ve isteyen herkese hayırla sağlıkla evlatlar nasip etsin

Kızlar genetik sonucu mozaik ve ya trizomı bunşarın farkı. Nedir

Kızlar genetik sonucu mozaik ve ya trizomı bunşarın farkı. Nedir
Trizomi kromozomlarda artma olması. kromozom çiftlerinin 3lü olması
mesela 21.kromozomda artma olunca trizomi 21 down sendromu oluyor. Cinsiyet kromozomunda trizomi x olduğunda fazladan bir x kromozomu bulunduğu için 47xxy(klinifelter sendromu) genotipi oluyor.
Monozomi de kromozomlarda azalma oluyor. Çift olması gerekirken tek oluyor. Hangi kromozomda eksiklik varsa monozomi 22 gibi mesela. Yine cinsiyet kromozomunda monozomi olduğunda 45X0 gibi Turner sendromu oluyor.

Mozaik olayı ngs de incelenen hücrelerin bir kısmı normal kromozom yapısına sahipken bir kısmının hatalı olması. Bu embriyolara mozaikler oranına göre şans veriyorlar. Kendini onarıp sağlıklı da devam edebiliyor. Sağlıksız da olabiliyor.

bende yeni başlıyorum araştırmaya
ist yaşıyorum ve genetik problem dolayısı ile 3hamilelik le şuan evlatsızım

nereye gideceğim konusunda çok karasızım.

deneyimi olanlar lütfen akıl verin

Bursa şevket yılmaz hastanesi genetik bölümünde bu testler ücretsiz yapılıyor(genetik tarama)
sabah 9 da gidip direkt kayıt olup kan veriyorsunuz eşle birlikte
sonuclar 2,5-3 ay arasında çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…