3 yıllık evliyim. Bu süre zarfında 5 kez düşüğüm oldu. Kendim de hekim olduğum için düşükleri genetik testine gönderdim. Hepsinde kromozomal anomali saptandı. Genelde 8-9. Hf kalp duruyodu ve küretaj oldum. Eşim ve benim genetik testlerimiz normaldi. Bu yüzden tekrar aynı travmayı yaşamamak için pgt ye karar verdik. Klinik araştırırken ucuz olmasından ziyade hem biyopsi alınacağından hem embriyo donduralacağı ve tekrar çözüleceği için aslında en önemli kısım embriyolojide bitiyor. Kliniğin embriyoloğu ne kadar iyiyse başarı da o kdr artıyor. Benim 20 yumurtamın 10 tanesi sağlamdı. Biyopsiler önceden alınıp dondurulduğu için hepsini aynı anda göndermek zorunda değilsiniz. Ben 3 tanesini gönderdim genetiğe. 3 ü de sağlam geldi. Ha sıkıntı olaaydı yine gönderirdim. Birden para vermek zorunda değilsiniz o kdr. Ayrıca okuyğum yayınlarda rahim dinlendirme yönteminin gebelik şansını da artırdığını okudum. Bu sırada bir siklus menstruasyon geçti. Rahim toparlandı. Ve doktorumun tavsiyesiyle hiç hormon ilacı kullanmadan yumurtlama takibine göre döllenme zamanında 2 embriyo transfeim yapıldı. Şu an 8 haftalık gebeyim. Kalp atışlarımız da var çok şükür. Herhangi bi sorun olmadığını söyleseler de tabi kucağına alana kadar endişeniz bitmiyor. Ben bahçecide yaptırdım ivf. Genetik ve ilaçlarla beraber 12-14 bin civarı toplam maliyeti oldu. Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olur. İsteyen herkese hayırlı yavrucaklar nasip olsun