- 6 Ağustos 2018
- 867
- 465
- 53
mikro çipte başarı oranı daha yüksek diye araştırdım ama geçen doktora sordum. size gerek yok dedi. ???? bende bilemedimHanımlar merhaba tekrar..
Eşimle bizim genetik sonuçlarımız normal karyotip çıktı. Benim ilk denemeden hidrosefali olan kızım vardı, 5.5 aylıkken tahliye edildi maalesef..2.denemem olumsuz oldu. 3.denemedeyse boş gebelik yaşadım. Şimdi 4.denemeye hazırlanıyorum. Boş gebelikteki genetik sonucunu da aldıktan sonra doktorla karar vereceğiz ama ben bu kez mikro çip yaptırmak istiyorum. Pgt ve Ngs ile ilgili çok araştırma okudum, yaptırmayı gerekli görmüyorum açıkçası..mikroçip yaptıran, yaptırmayan ve benim durumumda olan arkadaşlar neler yaptılar, yapmayı düşünüyorlar?...
Bende kan pıhtılaşması var..yani henüz bugün öğrendim olduğunu..iki gebeliğimde de düşük yapmadım. Yine de bu 4.deneme olacak ve ben artık kaybettiğim yavrumun acısı az da olsa dinsin istiyorum. Yaşım 38..mikroçip, co-cültür, pgt..ne gerekliyse yapılsın, yeter ki sağlıklıca alayım kucağıma..mikro çipte başarı oranı daha yüksek diye araştırdım ama geçen doktora sordum. size gerek yok dedi. ???? bende bilemedim
inşallahBende kan pıhtılaşması var..yani henüz bugün öğrendim olduğunu..iki gebeliğimde de düşük yapmadım. Yine de bu 4.deneme olacak ve ben artık kaybettiğim yavrumun acısı az da olsa dinsin istiyorum. Yaşım 38..mikroçip, co-cültür, pgt..ne gerekliyse yapılsın, yeter ki sağlıklıca alayım kucağıma..
Merhaba bende doğal yollarla denemeye devam ediyorum doktoruma tüp bebek istediğimi söyledim bir ay sonra çağırdı gittiğimde kararımı sordu vazgeçtim dedim ve çok sevindi gereksiz olduğunu söyledi doğal yollarla devam et dedi inşallah dediğin gibi rabbim ol der ve olur isteyen herkese nasip olur inşallahmerhaba benimde düşüklerim oldu 4 defa. Sonrasında genetik ile tüp bebek dedi her doktor ona da tamam dedik girdik bir yola 3 yumurta toplama ve 2 defa transferim oldu; ilkinde tek bebek geldi sağlıklı transferim oldu tutmadı ikincide hiç sağlıklı gelmedi 3. denemede ise ise tek sağlıklı embriyom transfer edildi tuttu ama 7. haftada kalbi durdu; diğer düşüklerimle aynı şeyi yaşadım( o kadar emek, maddi manevi her yönden yıprandım şimdi ise normal yolla denemeye karar verdik rabbimin vardır bir bildiği bende genetikte işe yaramadı rabbim ol derse olacak
Canım benimde homozigot.ama tekrar farklı testler istenmedi.ne demekmiş o testler acaba bende yaptırayımbende de pıtılaşma çıktı. homozigotmuş. o yüzden doktor farklı kan testleri de istedi ? bakalım vücudunun hangi bölgesinde var dedi ?
Canım tup bebeği özel biyerde yaptırıp Pgtyi ege üniversitesinde yaptırmak imkansız degilmi.benimde 3 kimyasal gebelikPgt çok pahalı hele usd arttı Ege üniversitesi yapıyor oraya bir bak özel düşünürsen bahçeci veya Memorial i öneririm.
Sana sırf pgt yapılmadı başka ne yapıldı arkadasim.ve sonuç olumlu degilmiydiTüp bebek dr ları kadın doğumcular sen kimle işbirliği içindeyse genetikçilerle görüş gerçi bende Semra hoca genetik dr unun onay verdiği olaya hayır dedi.
Hiçbir kadın doğum dr unun genetik hakkında söyledikleriyle yola çıkma korkutmak istemiyorum onlar embriyo oldu mu oldu hadi yerleştirelim sonra güle güle derler ben sırf pgt yede karşıyım çünkü başka değerler de de kromozomsal bozukluk oluyor benim durumumda sırf pgt yapılsa mozaik embriyom sağlıklı denecekti sonra anomaliler ortaya çıkacaktı bir arkadaşımın pgt den gelen emriyoları ngs te başka sorunla ortaya çıktı .
Sen işini sıkı takip et genetik dr u ile çok sıkı konuş
Ben izmire tüp bebek için gelmeyi düşünüyordum ama tüp bebekten vazgeçtim ve gelmedim marmaristeki doktorunla devam ediyorum ama bana medicalparkta bir prof tavsiye etmişlerdi adını hatırlamıyorum şuanIzmirde nereye gidiyorsun veya gitmeyi düşünüyorsun canim
Slm benim iki dondurulmusla yapilan transferim negatif oldu...simdi 1 tane dondurulmus kaldı...bende sikinti yok 12 yasinda kizim var...ikinci kez evlendim ve esimde varikosel vardi ameliyat oldu.sperm sayısı cok azdi ve artis olmayinca tup bebek denedik. Ikinci kez deniycem kalan embriyoyla acaba kaliteli olup olmadigina nasil bakılır embriyonun...donmus olunca bakılabilir mi...eger sikinti varsa boşuna transfer süreci gerginligini yasamak istemiyorum...bilgisi olan yazsin lutfen
Slm benim iki dondurulmusla yapilan transferim negatif oldu...simdi 1 tane dondurulmus kaldı...bende sikinti yok 12 yasinda kizim var...ikinci kez evlendim ve esimde varikosel vardi ameliyat oldu.sperm sayısı cok azdi ve artis olmayinca tup bebek denedik. Ikinci kez deniycem kalan embriyoyla acaba kaliteli olup olmadigina nasil bakılır embriyonun...donmus olunca bakılabilir mi...eger sikinti varsa boşuna transfer süreci gerginligini yasamak istemiyorum...bilgisi olan yazsin lutfen
başın sağolsun cnm yeni tedavin hayırlı olsunSelam hanimlar bende pgt yaptirdim birtane temiz olan var esimle akrabayiz, yuzde 25 Genetik de bozuk luk varmis oyuzden birdaha ki bebekte birseyler cikabilir demis ti doktorum 1 sene once Genetik hastalikdan dolayi bebegimi dogumdan 1 gun sonra kaybettim Allahim kimsenin basina vermesin .. Simdi tekrar denemeye karar verdik yanliz pgt yontemi ile bir iki haftaya kalmaz transferim olur bir yandan huzunluyum gecen sene buzz an bebegimi jay ettim bir yandan heycanliyim .. birdahaki deneme
e insallah hepimizin gonlune gore verir Allahim Banada dua edin hanimlar ....
Canım kromozom ları bozamazlar onlar döllenirken oluyor .Kızlar sizce ngs için biyopsi alırken embriyoya zarar veriyolar mıdır? Fulya bahcecideyim. İlk deneme 2 tane gönderdik. 2 si de bozuk geldi. (Herhangi bi hastalık veya sendrom değil)
Eşim ve benim kromozom taramalarımız temiz. Bu denemede ngs ye gönderip göndermeme de kararsızım. Yine sadece 2 tanecik embriyo kaldı 5.güne. Aslında biyopsiyi almışlar.
Canım sen bu konuda bayaa uzmansın. Şöyle gelmişti benim sonucum. Acaba bunları koydurtsaydım tutar mıydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum açıkcası. Yine böyle gelir diye korkuyorum.Canım kromozom ları bozamazlar onlar döllenirken oluyor .
Ngs de kromozomlara bakılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?