Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
bende de pıtılaşma çıktı. homozigotmuş. o yüzden doktor farklı kan testleri de istedi ? bakalım vücudunun hangi bölgesinde var dedi ?

Hanımlar merhaba tekrar..
Eşimle bizim genetik sonuçlarımız normal karyotip çıktı. Benim ilk denemeden hidrosefali olan kızım vardı, 5.5 aylıkken tahliye edildi maalesef.. 2.denemem olumsuz oldu. 3.denemedeyse boş gebelik yaşadım. Şimdi 4.denemeye hazırlanıyorum. Boş gebelikteki genetik sonucunu da aldıktan sonra doktorla karar vereceğiz ama ben bu kez mikro çip yaptırmak istiyorum. Pgt ve Ngs ile ilgili çok araştırma okudum, yaptırmayı gerekli görmüyorum açıkçası..mikroçip yaptıran, yaptırmayan ve benim durumumda olan arkadaşlar neler yaptılar, yapmayı düşünüyorlar?...

mikro çipte başarı oranı daha yüksek diye araştırdım ama geçen doktora sordum. size gerek yok dedi. ???? bende bilemedim

mikro çipte başarı oranı daha yüksek diye araştırdım ama geçen doktora sordum. size gerek yok dedi. ???? bende bilemedim
Bende kan pıhtılaşması var..yani henüz bugün öğrendim olduğunu..iki gebeliğimde de düşük yapmadım. Yine de bu 4.deneme olacak ve ben artık kaybettiğim yavrumun acısı az da olsa dinsin istiyorum. Yaşım 38..mikroçip, co-cültür, pgt..ne gerekliyse yapılsın, yeter ki sağlıklıca alayım kucağıma..

inşallah

Merhaba bende doğal yollarla denemeye devam ediyorum doktoruma tüp bebek istediğimi söyledim bir ay sonra çağırdı gittiğimde kararımı sordu vazgeçtim dedim ve çok sevindi gereksiz olduğunu söyledi doğal yollarla devam et dedi inşallah dediğin gibi rabbim ol der ve olur isteyen herkese nasip olur inşallah

bende de pıtılaşma çıktı. homozigotmuş. o yüzden doktor farklı kan testleri de istedi ? bakalım vücudunun hangi bölgesinde var dedi ?
Canım benimde homozigot.ama tekrar farklı testler istenmedi.ne demekmiş o testler acaba bende yaptırayım

Pgt çok pahalı hele usd arttı Ege üniversitesi yapıyor oraya bir bak özel düşünürsen bahçeci veya Memorial i öneririm.
Canım tup bebeği özel biyerde yaptırıp Pgtyi ege üniversitesinde yaptırmak imkansız degilmi.benimde 3 kimyasal gebelik

Sana sırf pgt yapılmadı başka ne yapıldı arkadasim.ve sonuç olumlu degilmiydi

Izmirde nereye gidiyorsun veya gitmeyi düşünüyorsun canim
Ben izmire tüp bebek için gelmeyi düşünüyordum ama tüp bebekten vazgeçtim ve gelmedim marmaristeki doktorunla devam ediyorum ama bana medicalparkta bir prof tavsiye etmişlerdi adını hatırlamıyorum şuan

Slm benim iki dondurulmusla yapilan transferim negatif oldu...simdi 1 tane dondurulmus kaldı...bende sikinti yok 12 yasinda kizim var...ikinci kez evlendim ve esimde varikosel vardi ameliyat oldu.sperm sayısı cok azdi ve artis olmayinca tup bebek denedik. Ikinci kez deniycem kalan embriyoyla acaba kaliteli olup olmadigina nasil bakılır embriyonun...donmus olunca bakılabilir mi...eger sikinti varsa boşuna transfer süreci gerginligini yasamak istemiyorum...bilgisi olan yazsin lutfen

Selam hanimlar bende pgt yaptirdim birtane temiz olan var esimle akrabayiz, yuzde 25 Genetik de bozuk luk varmis oyuzden birdaha ki bebekte birseyler cikabilir demis ti doktorum 1 sene once Genetik hastalikdan dolayi bebegimi dogumdan 1 gun sonra kaybettim Allahim kimsenin basina vermesin .. Simdi tekrar denemeye karar verdik yanliz pgt yontemi ile bir iki haftaya kalmaz transferim olur bir yandan huzunluyum gecen sene buzz an bebegimi jay ettim bir yandan heycanliyim .. birdahaki deneme
e insallah hepimizin gonlune gore verir Allahim Banada dua edin hanimlar ....

başın sağolsun cnm yeni tedavin hayırlı olsun

Kızlar sizce ngs için biyopsi alırken embriyoya zarar veriyolar mıdır? Fulya bahcecideyim. İlk deneme 2 tane gönderdik. 2 si de bozuk geldi. (Herhangi bi hastalık veya sendrom değil)
Eşim ve benim kromozom taramalarımız temiz. Bu denemede ngs ye gönderip göndermeme de kararsızım. Yine sadece 2 tanecik embriyo kaldı 5.güne. Aslında biyopsiyi almışlar.

Canım kromozom ları bozamazlar onlar döllenirken oluyor .
Ngs de kromozomlara bakılıyor

Canım kromozom ları bozamazlar onlar döllenirken oluyor .
Ngs de kromozomlara bakılıyor
Canım sen bu konuda bayaa uzmansın. Şöyle gelmişti benim sonucum. Acaba bunları koydurtsaydım tutar mıydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum açıkcası. Yine böyle gelir diye korkuyorum.

Canım anladığım kadarıyla 1 .de X kromozomumda diğerinde 18. Kromozomda azalma var gibi anladım yanlışta okuyabilirim Bahçeli’nin genetiğine ulaşmıştım cnm onları ara sor aklında soru kalmasın.
Tüp bebekçi bilmeyebilir.
birde anne ve babada genetik sorun olmamasına rağmen embriyolarda sperm yumurta kalitesizliği stres vs gibi erkenlerden bu tür sorunlar olabiliyor.
Böylesi durumla karşılaşan arkadaşların topiği var ekleyim .
Şimdi hamile darısı başına canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…