• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
Amin insallah Yüce allahım kimsenin kucagini boş bırakması eyer istanbula avrupa yakasında yan zeytinburunu da süleymaniye devlet hastanesine git Şener bey harika bir doktor gerçekten güzel ilgileniyor 2000 liraya her şeyi hall oluyo ben daha önce ozele çok ama çok paralar harcadım

Devlette yaptırmanın şartları var sanırım değil mi? Ben anadolu yakasındayım ama iyi bir doktor için gidilir gerekirse yani karşıya da

canım haşimato nasıl engel değil? benim tiroidim bile normal sınırda olmasına rağmen 2,5 altında olması lazım gebeliğin oluşması için dendi. ilaç kullanmaya başladım. rahim filminde maksat sadece tüplerin açık oluşu değil, mesela bende perde varmış ve bu hamile kalmaya engel. öyle çok şey var ki basit bir prolaktin hormonu mesela ama değeri yüksek olunca gebeliğe engel oluyor. sen zaman kaybetme bence. gün geçtikçe stresinde artıyor ki stres altındayken olacağı varsa bile olmaz..
Ben de ilaç kullanıyorum canım şuan 1,75 tsh yani normal düzeyde. Rahim filminde şöyle bir ibare var doktor çok önemli değil demişti ama sen anlar mısın? Eke koydum baksana canım.

Eklentiler

• IMG_0218.JPG
    IMG_0218.JPG
    59,4 KB · Görüntüleme: 27
detaylı ultrasonda bir sıkıntı çıkar mı diye canım
canım bazen bende çok korkuyorum. hala her kontrolde doktoruma merhaba demeden ultrason probunu karnıma dayayasım geliyor. ama şu bir gerçek detaylı ultrasonda bir problemi olup doğar doğmaz ameliyata girip yaşayan bebeklerde var, detaylıda bir sorunu çıkmayıp doğuma yakın yada doğumdan sonra kaybedilen bebeklerde var.. yani aslında değiştiremeyeceğimiz şeyler için fazla strese giriyoruz sanırım?

Ben de ilaç kullanıyorum canım şuan 1,75 tsh yani normal düzeyde. Rahim filminde şöyle bir ibare var doktor çok önemli değil demişti ama sen anlar mısın? Eke koydum baksana canım.
canım çok iyi anlamıyorum netten baktım, tüp anomalisi kapsamında anlatılmış. tel tüpün kapalı olması normal yoldan hamile kalmana engel olmadığı için doktorun çok önemli değil demiştir. ama dediğim gibi bir sürü faktör var. d vitamini seviyesi bile önemli. bence böyle beklemek yerine bir merkezle görüşün. ama sana tavsiyem tedaviye yazdan sonra başla. ;)

Kızlar Selam,

Ben 14 aydır korunmamamıza ve tüm testlerimizin normal olmasına karşın hamile kalmadım henüz hiç. Bir kere daha yazmıştım buraya hatta kararsızdım ama sanırım tüp bebek yapmaya karar vermek üzereyiz eşimle.

Size sormak istediğim daha önce uzun bir süre hiç kendiliğinden gebe kalmadığı halde tüp bebek ile başarıya ulaşan var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Çünkü sanki hiç hamile kalamazmışım gibi düşünmeye başladım :KK43:

Şimdiden tüm yorum yazanlara teşekkürler..
Arkadasım merhaba ben 28 yaşındayım 1.5 yıl kendiliğinden denedik olmadı aşılama yaptım ama pişman oldum başarı şansı düşük ama maliyetli. 2-3 ay sonra tüp bebek yaptım şimdi ikiz kızlarımı bekliyorum Allah'a şükür ilkinde tuttu. Tüp bebekte laboratuvar ortamı çok önemli ve tabiiki transferde doktorun tecrübesi. Bülent tıraşı önerebilirim bi araştır aklına bişey takılırsa yardımcı olurum/oluruz. Bence beklemeye gerek yok bazen olmadı mı olmuyor. Lütfen kendini o anne olamicam psikolojisinden çıkar. Tüp bebekte pozitif olmak çok önemli unutma zor bir süreç seni bekliyor

canım çok iyi anlamıyorum netten baktım, tüp anomalisi kapsamında anlatılmış. tel tüpün kapalı olması normal yoldan hamile kalmana engel olmadığı için doktorun çok önemli değil demiştir. ama dediğim gibi bir sürü faktör var. d vitamini seviyesi bile önemli. bence böyle beklemek yerine bir merkezle görüşün. ama sana tavsiyem tedaviye yazdan sonra başla. :KK66:
D vit. Düşüktü ampül kullanıyorum şuan yükseldi baya :) Laparoskopi yaptırmak zorunda kalır mıyım acaba? Pzts gününe doktor randevusu aldım bakalım ne diyecek..
İğneler yüzünden diyorsun di mi canım? :)

canım bazen bende çok korkuyorum. hala her kontrolde doktoruma merhaba demeden ultrason probunu karnıma dayayasım geliyor. ama şu bir gerçek detaylı ultrasonda bir problemi olup doğar doğmaz ameliyata girip yaşayan bebeklerde var, detaylıda bir sorunu çıkmayıp doğuma yakın yada doğumdan sonra kaybedilen bebeklerde var.. yani aslında değiştiremeyeceğimiz şeyler için fazla strese giriyoruz sanırım?
haklısın canım

Arkadasım merhaba ben 28 yaşındayım 1.5 yıl kendiliğinden denedik olmadı aşılama yaptım ama pişman oldum başarı şansı düşük ama maliyetli. 2-3 ay sonra tüp bebek yaptım şimdi ikiz kızlarımı bekliyorum Allah'a şükür ilkinde tuttu. Tüp bebekte laboratuvar ortamı çok önemli ve tabiiki transferde doktorun tecrübesi. Bülent tıraşı önerebilirim bi araştır aklına bişey takılırsa yardımcı olurum/oluruz. Bence beklemeye gerek yok bazen olmadı mı olmuyor. Lütfen kendini o anne olamicam psikolojisinden çıkar. Tüp bebekte pozitif olmak çok önemli unutma zor bir süreç seni bekliyor
Çok sağol canım cevap için. Bir arkadaşım da şuan bahçecide tedaviye başladı. Bülent Tıraş çok pahalı mıdır diye emin olamadım yoksa çok iyi olduğunu duymuştum. Bir de çift embriyo konuşmasını sen mi talep etmiştin canım?

Günlük tutmaya başlıyorum kızlar çok keyifli oluyor. Biraz geç kaldım ama öncesinde hiç halim olmuyordu toparladıgım an başladım. Ultrason fotolarını yapıştırıyorum falan ama hep yazarken ağlıyorum sizde başlayın üşenmeyinnnn

Çok sağol canım cevap için. Bir arkadaşım da şuan bahçecide tedaviye başladı. Bülent Tıraş çok pahalı mıdır diye emin olamadım yoksa çok iyi olduğunu duymuştum. Bir de çift embriyo konuşmasını sen mi talep etmiştin canım?
Bak ben yumurta dondurma, ilaçlar, muayeneler ve yumurta döllenme aşamasında bi cihaz vardı o ekstra ister misin dedi onu yaptım 1300falandı hepsi içinde 11-12bin tuttu. İlk görüşmeye gittiğimde 2 embriyo istiyorum eğer yumurtam iyi oluşursa dedim. O da tamam dedi kırmadı yani. Ama transferi siz yapıcaksınız dimi diye çok ısrarcı sordum ve o yaptı zaten.

Bak ben yumurta dondurma, ilaçlar, muayeneler ve yumurta döllenme aşamasında bi cihaz vardı o ekstra ister misin dedi onu yaptım 1300falandı hepsi içinde 11-12bin tuttu. İlk görüşmeye gittiğimde 2 embriyo istiyorum eğer yumurtam iyi oluşursa dedim. O da tamam dedi kırmadı yani. Ama transferi siz yapıcaksınız dimi diye çok ısrarcı sordum ve o yaptı zaten.

2-3 bin farkediyormuş o zaman Bülent beye de gitmekde fayda var. Eşimle konuşup randevu alayım ben. Çok sağol canım cevaplar için arada yine rahatsız edebilirim :) Allah kızlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :dua:

D vit. Düşüktü ampül kullanıyorum şuan yükseldi baya :) Laparoskopi yaptırmak zorunda kalır mıyım acaba? Pzts gününe doktor randevusu aldım bakalım ne diyecek..
İğneler yüzünden diyorsun di mi canım? :)
yooo gayet sıcak havalarda tatilini yap, tedavi başlayınca yazın tadını çıkaramazsın diye düşündüm. bende ilk tedavime eylül adetimle başlamıştım. tatil dönüşü ;)

Kızlar Selam,

Ben 14 aydır korunmamamıza ve tüm testlerimizin normal olmasına karşın hamile kalmadım henüz hiç. Bir kere daha yazmıştım buraya hatta kararsızdım ama sanırım tüp bebek yapmaya karar vermek üzereyiz eşimle.

Size sormak istediğim daha önce uzun bir süre hiç kendiliğinden gebe kalmadığı halde tüp bebek ile başarıya ulaşan var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Çünkü sanki hiç hamile kalamazmışım gibi düşünmeye başladım :KK43:

Şimdiden tüm yorum yazanlara teşekkürler..
Canim sebepsiz infertilite cok yaygin. Bir dizi test var senin dogurganligin ile ilgili tum sorulari cevapliyor. Ayrica esin spermogram versin. Cogu kez erkekte sperm yavasligi sorunu oluyor. Eger yumurtan varsa sorunu cozup hamile kaliyorsun. Endise etme. Psikoloji herseyin baslangici. Stresle hamile kalamiyorsun drlar hep söylüyor. Vazgectigin anda hamilr kaliyorsun çünkü.

Canim sebepsiz infertilite cok yaygin. Bir dizi test var senin dogurganligin ile ilgili tum sorulari cevapliyor. Ayrica esin spermogram versin. Cogu kez erkekte sperm yavasligi sorunu oluyor. Eger yumurtan varsa sorunu cozup hamile kaliyorsun. Endise etme. Psikoloji herseyin baslangici. Stresle hamile kalamiyorsun drlar hep söylüyor. Vazgectigin anda hamilr kaliyorsun çünkü.
Canım teşekkür ederim cevap için. Eşim için sipermiogram yaptırdık herhangi bir sorun çıkmadı ben de adetin üçüncü günü yapılan tahlilleri yaptım onlar da normal doktor öyle söyledi. Rahim filminde tüpler açıktı sonucu ekledim bir kaç sayfa önceye.. Sadece haşimato troidim var ve sol yumurtalıkta pko görüntüsü varmış ama adetlerim düzenlidir. Kafamdan bu konuyu atmak istiyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez :)

Ben Bahceci Cem beye gittim. Cok başarılı. Ilk denememde basardik. Tsh im 2.8di. Ve mpv yuksekti yani pihtilasma sorunum olabilirmis. Bunlari kontrol altina aldi. Gayet saglikli minik bir kizim var cok sukur. Toplam 8000 civari odedim ilaclar dahil. Bu arada ben bu testleri normal bir dra gosterdigimde hersey normal denemeye devam edin dedi. 1 yil kaybettim boyle. Halbuki tsh 2.8le ve pihtilasma riski ile hamile kalma sansim düşüktü. Tup bebek drum direk bakip tiroid ilaci ve coraspin verdi baslangic olarak.
Canım teşekkür ederim cevap için. Eşim için sipermiogram yaptırdık herhangi bir sorun çıkmadı ben de adetin üçüncü günü yapılan tahlilleri yaptım onlar da normal doktor öyle söyledi. Rahim filminde tüpler açıktı sonucu ekledim bir kaç sayfa önceye.. Sadece haşimato troidim var ve sol yumurtalıkta pko görüntüsü varmış ama adetlerim düzenlidir. Kafamdan bu konuyu atmak istiyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez :)
Bence soğan kürü yapabilirsin hazirlik olarak. Prolaktini tavan olan arkadasim rahim rontgeni ve sogan kürü ile mucizevi sekilde hamile kaldi 2 hafta aramiz var. Pko ve hormon sorunlarinda mucizeler yaratiyor.

Back