ben sonucumu aldim cok sukur sorun yok darisi basiniza arkadaslarBİRLEŞTİRİLMİŞ, 1. TRİMESTER TARAMA TESTİ
(İKİLİ TEST)
1 Sadece anne yaşının ele alındığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %30 unu yakalamaktadır.
2 Sadece ense saydamlığı ölçümünün yapıldığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %80 ini yakalamaktadır.
3 Sadece kan biyokimyasının yapıldığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %60 ını yakalamaktadır.
4 Üstteki üç metodun birlikte değerlendirilmesi, en etkili olanıdır ve Down Sendromlu bebeklerin %90 ını yakalamaktadır.
Birleştirilmiş, 1. trimester tarama testi (ikili test) nin sonucunda, size bebeğin Down Sendromlu olmasına yönelik bir risk verilecek. Bu risk size bebeğinizin Down Sendromlu olup olmadığına dair kesin bir bilgi vermeyecek ancak sonrasında tanı testi (CVS veya amniosentez) yaptırıp yaptırmama konusunda sizi bilgilendirmede yardımcı olacaktır. Bu karar tamamen kişisel olup, size yol gösterici olması bakımından, tanı testini 1/300 ve üzerindeki risklere önerdiğimizi belirtmek isteriz. Bu aynı zamanda yüksek risk saptanan kadınların bile çoğunun tamamen normal bir bebeğe sahip olacağını göstermektedir.
sadece ense kalınlığına bakılması %80 hepsi yapılıyorsa %90 sonuç veriyor. ense kalınlığına bakılması bile yeterli bence
Ben geçen hafta sormuştum,ilk 3 aydan sonra organik amonyaksız boya ile boyatabilirsin dedi.Bende önümüzdeki hafua boyatmayı düsünüyorum.Normal zamanda da organik boyatıyordum zaten insallah sorun olmaz.kızlar bir kaç ay sonra saçlarımızı boyayabilecekmiyiz
Bn yaptırdım cnm ikili test çok şükür tertemiz çıktıanladim. benim doktorum boyle birseyden bahsetmedi. ikiz benim de.
canım ben aynı zamanda sabah akşam jel kullanıyorum. o yüzden ağızdan al dedi. zaten bana bunu vermesinin sebebi ikizdi bebeklerin birini kaybettim kanamam olmasın diye sanırım.emily07 arkadaslar ben gunde 9 adet progestani fitil olarak kullaniyorum. haftaya birakicakmisim insallah. neden agizdan aliyorsunuz fitil olarak alsam diye doktorunuza sorun bence
gözünaydın canım. ben yaptırmayı düşünmüyorum.ben sonucumu aldim cok sukur sorun yok darisi basiniza arkadaslar
kullandığın marka neydi canımBen geçen hafta sormuştum,ilk 3 aydan sonra organik amonyaksız boya ile boyatabilirsin dedi.Bende önümüzdeki hafua boyatmayı düsünüyorum.Normal zamanda da organik boyatıyordum zaten insallah sorun olmaz.
Organics diye bir marka var bi onu kullaniyordum birde innovanin organik boyasini canımcanım ben aynı zamanda sabah akşam jel kullanıyorum. o yüzden ağızdan al dedi. zaten bana bunu vermesinin sebebi ikizdi bebeklerin birini kaybettim kanamam olmasın diye sanırım.
gözünaydın canım. ben yaptırmayı düşünmüyorum.
kullandığın marka neydi canım
gözünaydın canım yarın sabahda benim kontrolum var. İnşallah bir sorun çıkmazKızlar bizde bugün kontrole gittik 11+5 gunuyle uyumlu doktor ense kalınlığı iyi ama ikili test yaptırın bir sorun çıkmaz inşallah o zaman bidaha dörtlü yaptırmaya gerek yok dedi. Jel günde 1 kez 1 hafta daha devam decavit devam bide demir hapı yazdı alamadım daha :) coraspin 32. Haftaya da kadar devam gebelikte çok önemli benim için o yüzden devam ettiriyoruz dedi. Cinsiyet göremedik yatıyordu bizimki 10 gün içinde de ikili test yaptirirsiniz dedi
teşekkür ederim canım.Organics diye bir marka var bi onu kullaniyordum birde innovanin organik boyasini canım
ben yaptırmayı düşünmüyorum, maddi gücün varsa nift yaptır derimKızlar bana ikili testi sormadı bile :) sizce yaptırayım mı? İkizde pek önermiyorlar ama
O test yaşadığım yerde yoktur kesin. İkili testi bile Ankaraya gönderiyorlarmış. Bir sorayım bakayım. Ne kadar ki?ben yaptırmayı düşünmüyorum, maddi gücün varsa nift yaptır derim
Canım ben sordum yurtdışına gönderiyorlar zaten. 2.500tlO test yaşadığım yerde yoktur kesin. İkili testi bile Ankaraya gönderiyorlarmış. Bir sorayım bakayım. Ne kadar ki?
Bende öyle düşünüyorum ama bazı rahatsızlıklara anne karnında müdahale ediyorlar. Yada doğduğu anda ona göre bi ekiple bekleniyor. Geç kalmıyorsun hiçbirşeye. Ben asla bebeğimin kalbini durdurtamam ne olursa olsun. Ama ya müdahaleyle düzelirse Allah korusunO testi yaptırsam Allah korusun birşey çıksa yine de evladımdan vazgeçmem o nedenle tevekkül edip Rabbimden hayırlısını isteyeceğim. Maddi yönden sıkıntı değil ama Kafa karıştırmaya gerek yok :)
Valla canım artık takdiri ilahi. Veren O, almak istersede alır. O yüzden benim içim rahat şükür. Dua edelim iyi olsun ve gitsin herşeyBende öyle düşünüyorum ama bazı rahatsızlıklara anne karnında müdahale ediyorlar. Yada doğduğu anda ona göre bi ekiple bekleniyor. Geç kalmıyorsun hiçbirşeye. Ben asla bebeğimin kalbini durdurtamam ne olursa olsun. Ama ya müdahaleyle düzelirse Allah korusun
Günaydın cnm nekadarlik hamilesin? Hakkında hayırlısı olsunKızlar selam nasıl gidiyor hamilelikler ben kısmetse bugün cinsiyet öğreneceğim
Ikili teste cikan sonuçta yapılacak bir müdahale yok. O yuzden ben yaptirmayip 20.haftada detaylı ultrason a girecem ondan herseye bakiyorlar ne varsa çıkıyor. Gerekli olursa o zaman dogumda müdahale edilecek birsey olursa yapilirBende öyle düşünüyorum ama bazı rahatsızlıklara anne karnında müdahale ediyorlar. Yada doğduğu anda ona göre bi ekiple bekleniyor. Geç kalmıyorsun hiçbirşeye. Ben asla bebeğimin kalbini durdurtamam ne olursa olsun. Ama ya müdahaleyle düzelirse Allah korusun
15 hafta yakınmışız senledeGünaydın cnm nekadarlik hamilesin? Hakkında hayırlısı olsun
Canım ikili testten bahsetmiyorum nipt genetik testinden bahsediyorum. İkizde olmuyormuş zaten ikili testIkili teste cikan sonuçta yapılacak bir müdahale yok. O yuzden ben yaptirmayip 20.haftada detaylı ultrason a girecem ondan herseye bakiyorlar ne varsa çıkıyor. Gerekli olursa o zaman dogumda müdahale edilecek birsey olursa yapilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?