• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
BİRLEŞTİRİLMİŞ, 1. TRİMESTER TARAMA TESTİ
(İKİLİ
TEST)

1 Sadece anne yaşının ele alındığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %30 unu yakalamaktadır.

2 Sadece ense saydamlığı ölçümünün yapıldığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %80 ini yakalamaktadır.

3 Sadece kan biyokimyasının yapıldığı tarama, Down Sendromlu bebeklerin %60 ını yakalamaktadır.

4 Üstteki üç metodun birlikte değerlendirilmesi, en etkili olanıdır ve Down Sendromlu bebeklerin %90 ını yakalamaktadır.

Birleştirilmiş, 1. trimester tarama testi (ikili test) nin sonucunda, size bebeğin Down Sendromlu olmasına yönelik bir risk verilecek. Bu risk size bebeğinizin Down Sendromlu olup olmadığına dair kesin bir bilgi vermeyecek ancak sonrasında tanı testi (CVS veya amniosentez) yaptırıp yaptırmama konusunda sizi bilgilendirmede yardımcı olacaktır. Bu karar tamamen kişisel olup, size yol gösterici olması bakımından, tanı testini 1/300 ve üzerindeki risklere önerdiğimizi belirtmek isteriz. Bu aynı zamanda yüksek risk saptanan kadınların bile çoğunun tamamen normal bir bebeğe sahip olacağını göstermektedir.

sadece ense kalınlığına bakılması %80 hepsi yapılıyorsa %90 sonuç veriyor. ense kalınlığına bakılması bile yeterli bence
ben sonucumu aldim cok sukur sorun yok darisi basiniza arkadaslar

kızlar bir kaç ay sonra saçlarımızı boyayabilecekmiyiz
Ben geçen hafta sormuştum,ilk 3 aydan sonra organik amonyaksız boya ile boyatabilirsin dedi.Bende önümüzdeki hafua boyatmayı düsünüyorum.Normal zamanda da organik boyatıyordum zaten insallah sorun olmaz.

emily07 emily07 arkadaslar ben gunde 9 adet progestani fitil olarak kullaniyorum. haftaya birakicakmisim insallah. neden agizdan aliyorsunuz fitil olarak alsam diye doktorunuza sorun bence
canım ben aynı zamanda sabah akşam jel kullanıyorum. o yüzden ağızdan al dedi. zaten bana bunu vermesinin sebebi ikizdi bebeklerin birini kaybettim kanamam olmasın diye sanırım.

ben sonucumu aldim cok sukur sorun yok darisi basiniza arkadaslar
gözünaydın canım. ben yaptırmayı düşünmüyorum.

Ben geçen hafta sormuştum,ilk 3 aydan sonra organik amonyaksız boya ile boyatabilirsin dedi.Bende önümüzdeki hafua boyatmayı düsünüyorum.Normal zamanda da organik boyatıyordum zaten insallah sorun olmaz.
kullandığın marka neydi canım

Kızlar bizde bugün kontrole gittik 11+5 gunuyle uyumlu doktor ense kalınlığı iyi ama ikili test yaptırın bir sorun çıkmaz inşallah o zaman bidaha dörtlü yaptırmaya gerek yok dedi. Jel günde 1 kez 1 hafta daha devam decavit devam bide demir hapı yazdı alamadım daha :) coraspin 32. Haftaya da kadar devam gebelikte çok önemli benim için o yüzden devam ettiriyoruz dedi. Cinsiyet göremedik yatıyordu bizimki 10 gün içinde de ikili test yaptirirsiniz dedi

canım ben aynı zamanda sabah akşam jel kullanıyorum. o yüzden ağızdan al dedi. zaten bana bunu vermesinin sebebi ikizdi bebeklerin birini kaybettim kanamam olmasın diye sanırım.

gözünaydın canım. ben yaptırmayı düşünmüyorum.

kullandığın marka neydi canım
Organics diye bir marka var bi onu kullaniyordum birde innovanin organik boyasini canım

Kızlar bizde bugün kontrole gittik 11+5 gunuyle uyumlu doktor ense kalınlığı iyi ama ikili test yaptırın bir sorun çıkmaz inşallah o zaman bidaha dörtlü yaptırmaya gerek yok dedi. Jel günde 1 kez 1 hafta daha devam decavit devam bide demir hapı yazdı alamadım daha :) coraspin 32. Haftaya da kadar devam gebelikte çok önemli benim için o yüzden devam ettiriyoruz dedi. Cinsiyet göremedik yatıyordu bizimki 10 gün içinde de ikili test yaptirirsiniz dedi
gözünaydın canım yarın sabahda benim kontrolum var. İnşallah bir sorun çıkmaz

Organics diye bir marka var bi onu kullaniyordum birde innovanin organik boyasini canım
teşekkür ederim canım.

Kızlar bana ikili testi sormadı bile :) sizce yaptırayım mı? İkizde pek önermiyorlar ama

Kızlar bu perşembe a101 re bebek küveti geliyor. fiyatı çok uygun. geçen yıl görmüştüm kocaman. heryerde 40-50tl. almayı düşünürsünüz diye paylaşmak istedim.
Adsız.jpg

O testi yaptırsam Allah korusun birşey çıksa yine de evladımdan vazgeçmem o nedenle tevekkül edip Rabbimden hayırlısını isteyeceğim. Maddi yönden sıkıntı değil ama Kafa karıştırmaya gerek yok :)

O testi yaptırsam Allah korusun birşey çıksa yine de evladımdan vazgeçmem o nedenle tevekkül edip Rabbimden hayırlısını isteyeceğim. Maddi yönden sıkıntı değil ama Kafa karıştırmaya gerek yok :)
Bende öyle düşünüyorum ama bazı rahatsızlıklara anne karnında müdahale ediyorlar. Yada doğduğu anda ona göre bi ekiple bekleniyor. Geç kalmıyorsun hiçbirşeye. Ben asla bebeğimin kalbini durdurtamam ne olursa olsun. Ama ya müdahaleyle düzelirse Allah korusun

Bende öyle düşünüyorum ama bazı rahatsızlıklara anne karnında müdahale ediyorlar. Yada doğduğu anda ona göre bi ekiple bekleniyor. Geç kalmıyorsun hiçbirşeye. Ben asla bebeğimin kalbini durdurtamam ne olursa olsun. Ama ya müdahaleyle düzelirse Allah korusun
Valla canım artık takdiri ilahi. Veren O, almak istersede alır. O yüzden benim içim rahat şükür. Dua edelim iyi olsun ve gitsin herşey

Ikili teste cikan sonuçta yapılacak bir müdahale yok. O yuzden ben yaptirmayip 20.haftada detaylı ultrason a girecem ondan herseye bakiyorlar ne varsa çıkıyor. Gerekli olursa o zaman dogumda müdahale edilecek birsey olursa yapilir

Ikili teste cikan sonuçta yapılacak bir müdahale yok. O yuzden ben yaptirmayip 20.haftada detaylı ultrason a girecem ondan herseye bakiyorlar ne varsa çıkıyor. Gerekli olursa o zaman dogumda müdahale edilecek birsey olursa yapilir
Canım ikili testten bahsetmiyorum nipt genetik testinden bahsediyorum. İkizde olmuyormuş zaten ikili test

Back