Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Anladimm canim en iyisini yapmis doktorun

Kızlar bugün test gunumdu negatif tescillendi 1.92 çıktı değer doktorumla görüşmedim henuZ
Hayırlısı diyelim canım üzme kendini yaşın genç daha sağlıklı ve hayırlı olması için belkide bidaha denemen gerek zaten ilki gibi zor olmayacak bu sefer sadece transfer ramaZanda çok dua et

5 temmuz ; transfer
24 temmuz; kese muayenesi
7 agustos; kalp atisi
Diye yazmislar canim yani ttansferden 19 gun sonra kese muayenesi, senin kac gun oldu
Nehiracım benim tam bugün 19 gün geçti kese görünmedi 2 gün sonra bidaha gidicem. Belli belirsiz bişeydi emin olamadı doktor. Her aşaması endişeyle geçiyo kızlar oldu bitti kurtuldum olmuyomuş. Dış gebelik mi boş gebelik mi kimyasal mı normal mi düşün dur şimdi...

Canım benim ben 4 haziranda transfer oluyorum. Hadi beraber hamiş oluruz inşallah . Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin

4+3 zaten kese için erken değil mi canım?
Tüp bebek doktorun mu çağırdı bugüne yoksa sen mi gittin?
Forumlarda da okuduğum kadarıyla 5 haftada falan görülmüş kese.
Üzme yani kendini küçük de olsa görülmüş ve inşallah sağlıklı şekilde devam edecek

Canım senin hcg kaçtı bugün bide kaç haftalık oldun sen

Kişiye göre değişiyor olabilir :) kız şaka maka kalp atışı dinleyecen yakında, daha dün gibi aşılama yaptığımız günler :)

Ben gittim haftaya tekrar cagirdi canim beta canimi skiyo ama doktira yazdim oda guzel deger demis gerci bizimki polyana gibi herseye iyi cok guzel diyo ama neyse

Canım senin hcg kaçtı bugün bide kaç haftalık oldun sen
5. Haftaya bugün girdim canım beta hcg de 3200 oldu ama görünmedi hcg 5000 olup görünmeyenlerle konuştum geç görünenler oluyomuş ama aklıma herşey geliyo ne biliyim dua et cumartesi çağırdı yine 2 günde de ne değişecek bilmiyorum biraz geç gitseydim bari. Senin kaç oldu haftan bide betan?

Kişiye göre değişiyor olabilir :) kız şaka maka kalp atışı dinleyecen yakında, daha dün gibi aşılama yaptığımız günler :)
İnşaallah kuzum keseyi görseydik hayırlısyla ona da ayrı dert etcem sanırım böyle gidecek. Senin şimdi ne zaman döncek pgtde ki yumurtalr

Beklemeler daha çok strese sokuyo insanı, pgt nedir acaba ?
Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) nedir?
Preimplantasyon genetik tanı, tüpbebek tedavisi sırasında gelişen embriyolarınızın rahme yerleştirilmeden önce genetik yapılarının incelenmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile, herhangi bir genetik anomali (kromozom veya gen seviyesinde) gebelik meydana gelmeden önce embriyo aşamasında teşhis edilebilmektedir. PGT uygulamaları bu açıdan tüpbebek tedavilerinde karşılaşılan kromozomal veya gen düzeyindeki problemlerin daha embriyo transferi yapılmadan tespit edilmesini sağlayarak, tekrarlayan tedavi başarısızlıkları, genetik bozukluk taşıyan bir embriyo nedeni ile oluşmuş bir hamileliğin sonlandırılması veya hasta bir çocuğun dünyaya gelmesi sonrasında karşılaşılabilecek fiziksel ve psikolojik problemlerin önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır.
Preimplantasyon Genetik Tanı PGT’nın Faydaları Nelerdir?
  • Uygun olgularda tüp bebek uygulamasının başarısını arttırır.
  • Gebelik oranını arttırır.
  • Gebeliğin abortus (düşük) ile sonuçlanma riskini azaltır.
  • Gebeliğin tıbbi sonlandırılma gerekliliğini azaltır.
  • Çoğul gebelik oranını azaltır.
  • Tekrarlayan başarısız tüp bebek denemelerinin getirdiği ekonomik ve psikolojik yükleri azaltır.
Biraz uzun oldu ama :)

Son düzenleme:
İnşaallah kuzum keseyi görseydik hayırlısyla ona da ayrı dert etcem sanırım böyle gidecek. Senin şimdi ne zaman döncek pgtde ki yumurtalr
Görürsün canım hepsini yavaş yavaş :) inşallah çok güzel gidecek herşey rahat ol mutlu ol :)
İşte 12 mayıs opu oldu, 18 haziranda transfer olacaktım. 20 günde gelecekti normalde.
Pgt ten dönmesi biraz gecikecek dediler, transfer 5 temmuz dediler.

Ramazan bitmeden transfer yapcaklar o zaman demi oo iyi bişey kalmamış canım ama sen bi geliyosun pir geliyosun rahim dinleniyo vücut toplanıyo pgtler yapılıyo ohh daha ne olsun geriye bitek dua etmesi kaldı:)

Ramazan bitmeden transfer yapcaklar o zaman demi oo iyi bişey kalmamış canım ama sen bi geliyosun pir geliyosun rahim dinleniyo vücut toplanıyo pgtler yapılıyo ohh daha ne olsun geriye bitek dua etmesi kaldı:)
Yok canım ramazan bitecek çoktan 18 haziranda olsaydı bile bayram sonrasına denk geliyordu , ki 5 temmuza ertelendi, ah senin kafa nerelere gitti acep :)

Yok canım ramazan bitecek çoktan 18 haziranda olsaydı bile bayram sonrasına denk geliyordu , ki 5 temmuza ertelendi, ah senin kafa nerelere gitti acep :)
Ben temmuzu direkt atlamışım hahaa :)) hazirandayız sandım bi an kafa gitti:) oruçta tutmuyom ya. sorma bende bilmiyorum nerelerdeyim :))) grip olcam sanırım başım ağrıyo boğazımda şişti bakalım napcam :)

Ben gittim haftaya tekrar cagirdi canim beta canimi skiyo ama doktira yazdim oda guzel deger demis gerci bizimki polyana gibi herseye iyi cok guzel diyo ama neyse
İyi dediyse iyidir inşallah
Gönlünü ferah tut
Bekle bakalım haftaya görürsün Allah izin verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…