Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
teşekkürler bizim aşılama daha mantıklı sanki o zaman. eşimdede sprem sayısı az biraz çünkü
tüpünüzün olduğu taraftan yumurtanız gelişirse o zaman aşılama yaptırırsınız. tüpsüz taraftan yumurta gelişirse boşuna para vermeyin bi sonraki ayı bekleyin. çünkü tüpsüztaraftan ihtimal baya düşük.

canım yaş 28 yazabilirsin başka yazacağın bişey varsa yazayım

Arkadaslar selamlar furkan başoğluna tedavı olan var mı yorumlarınıı merak edıyorum surecınızde neler yasadınız veya doktor hastane onerısı yapacak olumlu olumsuz tecrubelerınıı yazar mısınız? Herkeseın bunyolda allah yardımcısı olsun

Yanlış hatırlamıyorsam Sevdamm2626 , 2 tüpü de tıkalıydı, ondan bilgi alabilirsin canım

Günaydın bayanlar; dün doktora gittim. Eylül ayında nasipse araştırma hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacağım. Doktordan kendi araştırmam üzerine biesteron diye ilaç istedim. onun dışında doktorum( bu arada prof) içerisinde hem folik asit takviyesi olan hem d vitamini çinko ve b vitaminlerini içeren 2 ilaç daha yazdı. 3 üne 433 tl verdimsağlık olsun yeterki nasip olsun dedim bugün de kendime eğirotu arı sütü siparişi verdim bunu da araştırmıştım. belki başlayacak olan arkadaşlara bi faydam dokunur diye paylaşmak istedim.bir de cumartesi günü başlayıp cuma günü tamamlanacak olan 41 fetih suresine başladım.isteyen olursa bunu da paylaşırım. Rabbim isteyen kimsenin emeklerini bos çıkarmasın.

Merhaba canim öncelikle gecmis olsun benimde iki tupumde tikali ve pkoluyum ben direk tüp bebek yaptrdim asılamayla.zamanla kaybetme bence sormak.istedgin seyleri.sorabilirsin bildigim kadariyla yardimci olurum Allahin izniyle Rabbim kucagini doldursun insallah

Geçmiş olsun , opu yapıldı mı, bu ohss opudan sonra mı ortaya çıkıyor . Hem dinlenmiş olursun bu sayede.
Opu yapıldı canım 5 tane blast yumurtam var. Mide bulantılarım çatlatma iğnesi ile arttı opu dan sonra da geçmedi. Adet oldum başka bir doktora gittim kendi şehrimde 30 yumurtamın olduğunu ohss yaşadığımı söyledi. Opu da 20 yumurta alındı. Bulantı kusma ve aşırı derecede şişkinlik tedavi öncesindeki hiçbir kıyafetim olmuyor. Ki diyet yapıyorum ama bir gün kalktım tartıda 6 kg fazla idim tamamen ödem birikti. Hastanelik oldum

Hayırlı olsun canım , karar verip başlamak en güzeli , gerisi geliyor zaten adım adım ama bu süreçte bi bakmışsın kendiliğinden hamilesin :)

Hep okuyordum biyerlerden ohss diye de, ne olduğunu bilmiyordum, fazla yumurta üremesi heralde. Çok geçmiş olsun 5 yumurta çok iyi. Sonu güzel olacak inşallah , bu günleri de anı olarak hatırlayacaksın

Hep okuyordum biyerlerden ohss diye de, ne olduğunu bilmiyordum, fazla yumurta üremesi heralde. Çok geçmiş olsun 5 yumurta çok iyi. Sonu güzel olacak inşallah , bu günleri de anı olarak hatırlayacaksın
Ay canım inşallah ama benim kafamı kurcalayan şey farklı kiloluyum ve 6 ay sonra işlemi yaptırsam diyorum ne yapacağımı bilmiyorum 6 ay çok mu geç

Ne zaman toplanıldı ? Transfer hemen olacak mı bekleyecek misin , rahim dinlendirme falan olacak mı, inşallah bi sürü yumurtan döllenir ilk denemeniz miydi
Evet ilk deneme canın . Beklemeyeceğiz su an için sorun yok dedi doktor . Dün toplandı bugün arayıp durum ne soracağım merakla bekliyorum

Hayırlı olsun canım , karar verip başlamak en güzeli , gerisi geliyor zaten adım adım ama bu süreçte bi bakmışsın kendiliğinden hamilesin :)
Nehira-27 ne güzel mutlu ettin beni. böyle demesi bile güzel.endrometriozis hastasıyım biraz sağlıklı yumurtalar kendiliğinden zor; tüp bebek olmazsa doktor amelıyat önerdi zaten. hayrılısı olsun.umarım sende de her sey yolundadır. bebişin sağlıkla büyüsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…