Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
tekrar selam arkadaşlar,

ben bugün iğnelerimi aldım.. akşama başlıyorum nasipse..
Merhaba tedavini hayırlı olsun sonu bebis olsun inş
Birsey merak ettim iğneleri vurmak için neden akşam saatlerini tercih ettiniz
Size belli bir saat mi verildi acaba?
Normalde gündüz saatlerinde daha etkili oldugunu duymuştum o yuzden soruyorum

Merhaba tedavini hayırlı olsun sonu bebis olsun inş
Birsey merak ettim iğneleri vurmak için neden akşam saatlerini tercih ettiniz
Size belli bir saat mi verildi acaba?
Normalde gündüz saatlerinde daha etkili oldugunu duymuştum o yuzden soruyorum

Allah razı olsun ,çok teşekkürler..

evet doktor özellikle akşam saat 8 de vurulmamı söyledi.. hatta hormonlarımızın gece daha iyi çalıştığını da ekledi..

Ay canım inşallah ama benim kafamı kurcalayan şey farklı kiloluyum ve 6 ay sonra işlemi yaptırsam diyorum ne yapacağımı bilmiyorum 6 ay çok mu geç
Doktor ne diyor bekleme konusunda, embriyo açısından bi sıkıntısı olmaz sanırım hem de rahim baya dinlenmiş olur, diyet yapıyorum demiştin dimi yanlış hatırlamıyorsam kilo vermek için mi 6 ay öteledin. Ben olsam duramazdım :) yaşına göre karar ver :) ben bu durumda olsam beklemezdim çünkü yaşım epey var :)

Evet ilk deneme canın . Beklemeyeceğiz su an için sorun yok dedi doktor . Dün toplandı bugün arayıp durum ne soracağım merakla bekliyorum
Hayırlı olsun zor kısım bitmiş :) çok heyecanlı günler her gün aradıklarında korkuyordum ben acaba kaçı döllendi diye :) umarım bi sürü olur senin :) artık dinlenme ve sonrasında transfer -sonuç bekleme :)

Nehira-27 Nehira-27 ne güzel mutlu ettin beni. böyle demesi bile güzel.endrometriozis hastasıyım biraz sağlıklı yumurtalar kendiliğinden zor; tüp bebek olmazsa doktor amelıyat önerdi zaten. hayrılısı olsun.umarım sende de her sey yolundadır. bebişin sağlıkla büyüsün...

Burda okuyoruz ya böyle hikayeler ummadığı anda hamile kalanlar :) bunlar arasında endemotriosis olanlar bile var :)
İlk denemeydi dimi senin, benim de endemotriosis var canım, 17 yumurtadan elimde sağlam 2 kaldı 1 ini transfer ettik, 1 ini dondurduk :KK43: kist malesef kaliteyi çok etkiliyor ama 1 tane bile sağlıklı elde edebilirsek kar bize , inşallah senin daha çok olur . Aslında kendiliğinden de olabilir ama şans düşük sadece , o ay kendiliğinden büyüyen yumurta sağlam olacak da denk gelecek döllenecek. Doktor bize 3-5 ay deneyin dedi de ben dedim 1 gün bile bekleyemem :KK70: olmazsa da ameliyat gibi bi yöntem var , imkansız değil durumumuz :dua:
Bu arada bişey paylaşayım , doktora özellikle sordum ; kistin etkisi yumurta büyütme aşamasında , yani büyüse bile kalitesiz olabiliyor. Ama diyelim opudan sonra döllenen sağlam 3-4 embriyon kaldı. Transfer edildi. Transfer aşamasından itibaren kistin bi etkisi yok, tutunmaya ,hamile kalmaya , olumsuz bi etkisi yok. Yeterki sağlam embriyon olsun. Tabi başka problem yoksa.

Svltr Svltr , opu oldun mu canım , nasılsın , koca yükü atlattın sayılır artık tedavi kısmını. Bundan sonrası dinlenme ve transfer okadar, kendini yorma olur mu :KK37:

Hayırlı olsun zor kısım bitmiş :) çok heyecanlı günler her gün aradıklarında korkuyordum ben acaba kaçı döllendi diye :) umarım bi sürü olur senin :) artık dinlenme ve sonrasında transfer -sonuç bekleme :)
Ay hadi inşallaj yaaa şimdi transfer gününün kesinleşmesine bekliyorum sonra da tuttu mu diye bekleyeceğim su 15 gün heyecanlı geçecek :KK49:

Doktor ne diyor bekleme konusunda, embriyo açısından bi sıkıntısı olmaz sanırım hem de rahim baya dinlenmiş olur, diyet yapıyorum demiştin dimi yanlış hatırlamıyorsam kilo vermek için mi 6 ay öteledin. Ben olsam duramazdım :) yaşına göre karar ver :) ben bu durumda olsam beklemezdim çünkü yaşım epey var :)
Canım 26 yaşındayım kilom 100 ne yazık ki tiroid ve Pcos yüzünden bir de psikolojik sorunlar yaşadım bir senede 25 kg aldım düzenli adet olamıyorum 13 yaşından beri.
6 ayı hem kilo vereyim dedim hem de öğretmenim yarıyıl tatilinde olsun dedim öğrencilerim mağdur olsun istemiyorum vicdanen rahatsız oluyorum

Ay hadi inşallaj yaaa şimdi transfer gününün kesinleşmesine bekliyorum sonra da tuttu mu diye bekleyeceğim su 15 gün heyecanlı geçecek :KK49:
Aynen :) o beklemek yok mu beklemek :) hergün geri sayıyordum ben rahim dinlendirme olmuştu bide teste gitmişti embriyo falan.1,5 ay geri saydım , transfer oldu bi de ona geri saydım 9 gün :)
Bu 15 günün sonunda inşallah güpgüzel haber alırız

Canım 26 yaşındayım kilom 100 ne yazık ki tiroid ve Pcos yüzünden bir de psikolojik sorunlar yaşadım bir senede 25 kg aldım düzenli adet olamıyorum 13 yaşından beri.
6 ayı hem kilo vereyim dedim hem de öğretmenim yarıyıl tatilinde olsun dedim öğrencilerim mağdur olsun istemiyorum vicdanen rahatsız oluyorum
Yaş açısından şanslısın :) yarıyıl tatilinde olursan 2.dönem çalışacak mısın. İzinler nasıl oluyor sizin. Ayy mesleğin için iyi düşünmüşsün de beklemek zor ama dediğin gibi bu süreçte diyetisyene de gidebilirsin , önünde bi hedef olacağı için daha motive bi şekilde uygulayabilirsin diyetini. Kendine zaman ayırırsın moral verici şeylerle ilgilenirsin dinlenmiş olursun :KK200:

Merhaba kızlar, transfer için rahim hazırlama aşamasındayım, estrofem kullanıyorum, şuanda göğüslerim de acayip bi ağrı adet olacakmışım gibi karnımda sancı falan var, normali midir bu içinizde bu durumu yaşayan var mı?
Merhaba ben de bugün başladım transfer hazırlıgına rahim dinlendirme oldu da 1 ay. Sey dicem bana hicbisi vermedi haftaya cagırdı

X