• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay iyiki sizi tanıdım ya valla sanki eskiden tanışıyormuş gibiyim...Yakınındaki insanlara anlatamadığım herşeyi size anlatıyorum canlarım çok sağolun...

Canım eğer ki tüp bebek düşünüyorsan bunun da dinimiz de sakıncaları var bir ara anlatmıştım ama topa tutuldum neyse sana tavsiyem ikisini de pek tercih etme..Yani evlatlık alırsın tamam iyi güzel ama yarın öbür gün o evlat büyüyüp yetişkin olunca erkek ise sana kız ise babasına namahrem olur yanında çok ama çok sakınılması lazım gelir o yüzden sen bilirsin yine canım ama pek tavsiye etmem belli olmz bakarsın rabbim sana bir evlat verir inşallah..

Öyle ama çocuksuz ev kurumuş ağaç gibidir...Yani ben çocukalrı çok seviyorum içimdeki bu sevgiyi başka türlü bastıramam

Yazdıklarını okudum canım çok üzüldüm.Yani aslında hepimizin sorunu aynı olmasada sonuçta aynı şeyleri yaşıyoruz.Benim mesela yumurtlamada falan problem yok tubal faktör yani tüp bebek yapabiliyorum ama Allah vermedimi vermiyo işte yumurtlaman olsa ne fayda bir çok mikro denedim ama olmadı olmadımı olmuyor başarısız denemelerden sonrada hayal kırıklıkları insanı allak bullak ediyo.Bundan sonrada bir kez daha denicem artık son defa. Bu arada evlat edinmek için başvuruyorum bende çocuksuz bir hayat düşünemiyorum içimdeki sevgimi başka türlü söndüremem.Bence herkezin özgür fikri tabi tüp bebek yada evlatlık sakıncası olmadığını düşünüyorum böyle düşünenlerede hayret ediyorum bence sen içinden gelen sese kulak ver gerçekten istediğin şeyi yap.

Canlarim nasilsiniz?
Mumudihabacigim dinlenme nasil gidiyor? neler yapiyorsun? Canim biz gelirsek Antalyada dinleniriz ama Istanbula ugariz. Bu yuzden Istanbulda dr bir bulursam sonra ne yapacagimizi dusunecegiz. Sana yazdim. Dr Uhla hangi hastane ozel msj atarmisin. Opuyorum

Pariscigim benim bir yumurtaligimin yarisi alindi bu yuzden zaten kucucuk sey tamamiyla yerine gelir demisti oyle olmadi bu taraftan umut yok. Sol taraf belki birsey olur.

Canim bana da yumurtalama olmuyor dedi sonra kist. Ama adet goruyorsan iyi dr bul mutlaka olur zaten yumurtalama olmuyorsa adet olmuyor. Yumurta var oldugu icin adet var. demek adet bir tane yumurta atiyorsa var demek. Canim lutfen daha arastir.Butun temple arastir. En guzel sonuc Israilden alinir diyorlar zaten hastanede yatarak tum tahliller alinirmis ayri ayri ilgilenir sonuna kadar istedigin zaman yardim ederler dedi. Sonra Cinde baya ucuz tedaviler imkan varsa bunlari bir arastir. Cin icin yardim edebilirim.

kendinize iyi bakin opuldunuz.Gorusmek uzere....

Galisracigim bu konuyu acmadaki amacim sizlerden dini konuda evlatlik hakkinda bilgi almak ve sizlerle basimdaki derdimi paylasmakti. Bu konu sayesinde dinimizdeki evlatlik hakkinda cok seyi ogrendim. sok oldum. hicbirsey bilmiyormusum. Ah canim uzun zamandir tedavi gorerek yipranmis birisi icin eger alirsa birsey demek zor olur. Bu da dini goruslere bagli. Inanirmisin zaman gectikce cocuksuz cok- cok zor.
Allahtan cocuk isteyen herkeze nasip et diyorum. Paylastigin icin Allah razi olsun.

Buzadaazanelcigim seni cok iyi anliyorum. Ben yeni de umut ediyorum. Biz evlatlik hakkinda arastirirken dini acidan sakincasi olup olmadigina bakalim dedik.Boylece sok yasadik.Allaha sukur iyiki arastirmisiz. Boylece herseyin hayirlisi.Tedaviye devam edelim Allah buyuktur dedik.
Canim Allah yardimcin olsun.Insallah bu deneyisinde hamile kalirsin.Insallah Allahim cocuk isteyen herkeze nasip eder.

arkadaslar opuyorum kendinize iyi bakin

Pariscigim bana da sanki onceden sizleri taniyormusum gibi geliyor sizler artik hergun ariyorum....iyiki varsiniz. Durum nasil depresyondan ciktin mi? Kendini umut var mutlaka cikar yol bulurum diye inandir.Allah buyuktur canim. Guzel seyleri dusun

:Kukacım niye sakıncalımışki arada 38 40 yaş fark oluyo seninde düşüncene saygı duyuyorum ama ben sevap olduğunu düşünüyorum Diyanetten bi beyde televizyonda bu şekilde söledi bende rahatlamıştım hatta.Ah canım keşke kendimizin olsaydıda başka bişe aramasaydık.Ama olmuyo işte.Bakarsın bana 2 tane birden aynı anda gelir kuruma başvuranların birçoğu sonradan kendiliğinden gebe kalıyomuş bunuda araştırmışlar insanlar çocuğun geleceğinden emin olunca çoçuk sorunu kalmıyomuş rahatlıyolarmış tabi beğinlerinden silince kendiliğinden gebe kalıyolar.Tabiki bu herkeze göre değildir heralde.Canım sen tabiki umut etmeye devam edeceksin seninkide öyle aşılmıcak bi durum değil ki inşallah tutar bebişini kucağına alırsın tez zamanda tedavine ne zaman başlıcaksın ben ağustos eylül gibi düşünüyorum.Allah yardımcımız olsun en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz inşallah.:1hug:

canım parisim benim umudum ne biliyormusun yüce rabbim ol dese yoktan var edecek gücü kudreti var onun için hiç umutsuz değilim hem senin adına hemde kendi adıma bende hamile kalsam rahim ağzına dikiş atılması (tabi kesin sonuç yok) gerekiyor 9 ay hiç kalkmadan banyo vc dadhil sırt üstü yatsam biile her an rahim ağzı açılıp bebeğimi kaybedebilirim nitekimde 3 bebeğimi bu yüzden kaybettim ama herşeyin hayırlısı hepimiz için
mevladan ümit kesilmez bekleyelim sıranın bizlere gelmesini

kuka bülent beyi tavsiye edecektim ist ama paris memnun değilmiş

benim bursadaki dr özer kutlu

benim umudum var

paris için

kuka için

mumudihaba için

ve şimdi ismini hatırlayamadığım herkez içinnnnnnnnnnn

Merhaba sevgili arkadaslarin nasilsiniz? neler yapiyorsunuz?

buzadaazannelcigim Nasilsin canim ya simdi hepimiz bir bebis icin hayatimizda nasil bir zorluklar olsun basarmak icin ugrasiyoruz.Allahim bir hayirli evlat icin. Seni de cok iyi anliyorum.Suan birseyi yanlis soylersem yada yanlis anlatirsam malesef seni uzmus olurum bunu hic istemem. Zaten hayatimiz kolay degil ama sukur saglikliyiz olacak ....
Sadece evlatlik hakkinda dini acidan i-nette yazilar var sizler iyi bilirsiniz dini. Biz aile olarak sonradan tanimis birisiyiz. cok seyi bilmiyoruz. Bu yuzden dini acidan arastirdik. okursan anlarsin....
Allah yardimcin olsun.

Mumudihabacigim canim Allah razi olsun!

EVET UMUTUM VAR INSALLAH NASIP EDER ALLAHIM BIZE...

Opuyorum

:Kukacım ne demek istediğini anlıyorum canım.Herkez kendince haklı hepimiz sorunlarımız farklı olsa bile aynı yolda aynı amaç uğruna ilerliyoruz.Burada birbirimizi tanımıyoruz ama dertlerimizi belki kimselere söyliyemediklerimizi paylaşıyoruz.Dediğin gibi en azından sağlıklıyız ama bazen insanoğlu işte hep kendimizi kendimizden üstünlerle kıyaslıyoruz.Aslında o kadar kötü durumda insanlar varki halimize şükretmiyoruz yeri geliyo isyan ediyoruz.Ama umut herzaman var tabiki onsuz olurmu hiç.Görüşmek üzere kukacım kendine iyi bak arkadaşım.:teselli:

Kızlar çok teşekkür ederim...Öncelikle şunu söyliyim tüp bebekte en iyi dr anatolia hastanesi Hakan hoca duyduğum herkez hamile...
Amerikan hastanesi Cengiz by...

Ve bu arada yazdığınız herşeyi okudum teşekkür ederim...
Bende anlamadım ama bir anda çovuk yapma karar verdik korunma ilaçlarınıda bıraktık ve dr dediki annne olamazsın:( bütün dünyam başıma yıkıldım
başka dr larada gittim sonuç aynı :(((
tek yok yumurta nakli dediler....

Gelicekle ilgili hayallerimde çocuk olmaması beni acayip yıktı....
1 seneir bunu atlatamıyorum kimsede bilmiyo eşim ve benim ailem dışında..:çok üzgünüm:

merhaba arkadaslar. Nasilsiniz?
buzadaazannelcim zaten isyan etmeseydik insan olamazdik diyorum.Insanoglu ogle ki sevindigimiz zaman neden demiyoruz yaraticiyi unuturuz malesaf uzulunce istedigimiz olmayinca yaklasiriz sorularimiz ve nedenlerimizle....

Evet saglikliyiz ben de bundan cok korkuyorum sukur etmesini ediyoruz bazen elde olmadan bizden de kotu durumda olanlari unutuveriyoruz.

Cocuk beklerken Allahim az da olursa sabirliliga herseyi dusunerek hareket etmeye sukur etmeyi ogretti.

umutun oldugunu unutmustum sizlerin sayenizde bunu kalbimle kabullendim Allaha sukur. Birkac ay once cok kotuydum. herkeze kizgindim....

bu yolda olan arkadaslar bir-birimizi tanimiyoruz ama icten yaziyor diye biliyorum cunku bu durumda kalbimizin derinliklerindeki kendin soyledigin gibi kimseyle paylasamadigimiz sirlarimizi anlatiyoruz destek ve yardim bekliyoruz. iyiki varsiniz.

Allah hepimize yardimci olsun. kendine iyi bak canim

Bugun tiyatroya billet almistim anneannemi goturuyorum bekliyor kimler oynayacagini soyleyip duruyor....

kardesim ve yegenim burda simdi bir kac gun sonra iki tarafin yegenlerle dolar evim seviniyorum. 1 hafta sonra yuva olur evim ne veriyorsun da sana kaciyor diyorlar. sadece simartiyorum seviyorum bu da beni mutlu ediyor.

Bu da Allahin takdiri...

merhaba pariscigim canim aysenurun bitkisel tedavisini bir denermisin. Sane dr oyle demis ama beim icimde seni tanimiyorum ama bir his var. Lutfen pes etme dr arastir. adet olduktan sonra ....pes etme bunlari duydum ama pes etme arastir. Iki tarafta iki yumurta var ise adet olunur yumurta yok adet var bu nasil dollenme olmayabilir ama ilaclarin yardimiyla basarilir. Bana da dollenme yok dediler kist dediler suan dollenme var. Sukur ediyorum.
Pariscim dini goruslerini bilemiyorum bu yuzden birsey soracagim 4444 defa okunacak duaya ne dersin? Elimizden gelen herseyi yapalim baskasini Allaha birakmaktan baska care yok.Allah buyuktur.
Kendine iyi bak

parissssssssss pes etmek yok
kuka ne güzel anlatmış
bana dr bebğini alacağız dediği zaman hastaneden kaçıp başak dr görüşünü aldım ama sonuç aynı olunca
boyumu büküp bebeğimi aldırdım
seni çok iyi anlıyorum ama pes etmek yok
benim hayat görüşüme göre sonuna kadar ikna etsinler ondan sonra pes etmek var
kafaya koyduğumu gerçekleştirmek için uğraşırım
bu yıllarımı zamanım emeğimi gücümü sabrımı zorlayan işler olsa dahi
ilk önce ALLAH c.c nasip etsin hayırlısı ise en önemlisi
sonrada bebeğin olunca 40 uçurmasına bize gel tm
bak beklerim

Valla okadar içtensiniz ki
annemde böle kızıyo mumudihaba bana...
diyoki 40 yaşında doğuruyolar diyo
bende diyorumki napiim 40 yaşında geleni :))

şaka bi tarafada ayşenurun bitkisel yedavisi demişsin ya kukacığım o nasıl birşey:? duymadım
allaha inancım sonsuz 4444 bu duayı kendimmi okuyacağım nasıl olucak hergünmü

Evet kukacım dediğin gibi iyiki bu site varda sorunlarımızı paylaşabiliyoruz en azından sadece benim sorunum olmadığını gördüm. Çünkü bizim ailede bu sorunu yaşayan bir tek ben varım hem o kadar kalabalık bir ailede sorunu olanlar oldu ama onlar 1 senede aştılar çocukları oldu hepsinin.Bİ BEN KALDIM ANLICANIZ işte bu yüzden kendimi çok yalnız hissediyodum.Bi laf varya aç tokun halinden anlamaz burada bizi birbirimizden başka kimse anlayamaz.Bende önüzdeki haftada izne çıkıyorum sizleri özliycem arkadaşlar K:nazar:ukacım sanada yeğenlerinle bol neşeli günler diliyorum inşallah birdahaki seneye kendi çocuğunda yeğenlerinin içinde olur.Herkezi öpüyorum hoşçakalın.:nazar:

Pariscim seninde yazdıklarını okudum bu kadar üzülme hepimizin sorunu aynı aynı şeyleri bende yaşadım dr sölediği anda başımdan aşağı kaynar sular dökuldü bir hafta boyunca ağladım ama ne fayda.Daha çok kendimize zarar veriyoruz yıpranıyoruz buda tedavimizi haliyle etkiliyo.Dediğin gibi hepimiz birçok şeyi paylaşamıyoruz başkalarıyla zaten paylaşınca insan kendini daha kötü hissediyo bir sürü sorular acıması bakışlar gibi.Bu yüzden burada dertleşmemiz çok güzel birbirimizi anlıyabiliyoruz.Senin tam olarak sorununu anlamadım ama DHEA denen bi ilaç var bitkisel yumurtlamayı sağlayıp sayıcada çoğaltıp kaliteli olmasını sağlıyomuş bende kullanmadım ama bu ay başlıcam dr da verdi zaten.Eczanelerde yokmuş biyer sölediler ordan alınıyomuş.Belki sana yararlı olabilir.

Valla okadar içtensiniz ki
annemde böle kızıyo mumudihaba bana...
diyoki 40 yaşında doğuruyolar diyo
bende diyorumki napiim 40 yaşında geleni :))

şaka bi tarafada ayşenurun bitkisel yedavisi demişsin ya kukacığım o nasıl birşey:? duymadım
allaha inancım sonsuz 4444 bu duayı kendimmi okuyacağım nasıl olucak hergünmü

parsicim annem beni 45 yaşında doğurmuş en büyük ablamla aramızda 22 yaş fark var
acele etmeyelim bak ben hiç acele ediyormuyum

Back