How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pardon ben bas sayfalardan birindeki bir soruya cevap yazmistim ama simdi son sayfaya bakinca gördüm ki konu coktan degismis :) o yüzden yazdiklarimi sildim :)))

Son düzenleme:
boniboncigim merhabalar! senin merak ettigin soru varsa yaz ben de arkadaslar de yardim ederiz.

Yazan arkadaslar bir-birimizdin sonunumuzu biliyoruz.Ilgilendiren veya takilan soru olunca hemen buraya yaziyorum ve Allah razi olsun cevap verirler. sorum olunca baska konu acmaktansa burda yazmam en iyisidir. Bu yuzden konu degismis gibi gelebilir......

merhaba arkadaslar!

Paris nerdesin?

Mumudihabacigim yazilarini takip ediyorum.
Kizlar kiz kardesimin kizini gorduk hamile kalinca cocugu bana vermeyi dusunmusler esi ikisi. bu hakkinda yazmistim.
Bir erkek cocuklari var canlarim belki bu cocugu verirsek hormonlarda degisiklikler olur bir sebep olur ve arkasindan cocugu olabilir diye dusunmusler. Kayin validesi de cok iyi bir insan o da demis sizlere Allahim nasip ederse gorursunuz.O da cocuk mutlulugun tatsin demis. Onlara bu karari almak kolay olmadigini biliyorum cok duygulandim agladim Allahima sukurler olsun. Kiz cok tatli zamaninda hamileyken bana kimse soyleyememis. Esi de cocugu da kiz kardesim de bebislerini oyle seviyorlar buna ragmen bana vermeyi dusunmeleri...... 10sene oldu halimi biliyorlar. Amelyat sonrasi ilaclardan sonraki halimi biliyorlar kendileri gordu surekli hastaneleri dolastigimi gorunce bu karari almis olabilir. Bu bebisin sonundan seniki olsun hep dua ediyoruz diyorlar.Damadima onlarin hepsinin bu iyiliklerini hicbir zaman unutamam. Bebek masallah cok tatli hep benim kucagimda oldu . Herseyin hayirlisi insallah Allahim nasip eder.....

Annecigim de ben de cok duygulandik hatta agladik....

Sevgili canimiz annelerimizin duasi kabul olur insallah bebislerimiz olur....Allahim nasip eder

cnım hakkınızda hyrlısı olsun bızde gecen aylrda bıbebegı evlat edıncektık daha 1 haftalıkltı annesnın bakcak durmu yommuş evıde yokmuş kalcak bızd evlat ednmeye karar verdık ama olmadı daha sonrasnda guvenemedık gelıp coucgu ısterse alırsa cunku yerımız eşimin calıstgı yer bellı polıs oldugndan kolyca bulrdu oyuzden son anda vazgectık ama ben cok ıstemstım cok guzeldı ama egre bebgımız olmazsa evlat ednmey ıstıyorz esımde bnde ıstyırz hyrlıısı bakalım

Emogirl hayirlisi canim. Biz annem yigenimle dun donduk esim kardesim esim tarafina gitmislerdi onlar bugun dondu. Kiz kardesimin cocugu aklimdan gitmiyor.dusundukce yanina gitmek istiyorum.Esime anlattim pek hosuna gitmedi yada kendi cocugu olmadigi icin uzuldu anlayamadim sustu nasil falan bir kelime bile soylemedi.....

Hayat ne kadar zor.Allahim insallah nasip eder.Ben yuvadan almayi dusunmustum son zamanlari akraba cocugu dogru karar olabilir mi diyorum. hayirlisi.

Kukacım hayırlısı olsun canım.Eğer ileride problem çıkmıcak gibi görünüyorsa yuvadan almaktansa daha mantıklı.Ben daha kuruma başvurmadım eşim biraz tereddütte bende üzerine gitmek istemiyorum .ama vazgeçmiş değilim işlerime biraz ara vereyim ondan sonra bakıcam tabi tedaviyede devam.Çocuksuz bi hayat düşünemiyorum.Ama olmuyosada yapacak bişi kalmıyo.

size katılıyorum kıslar ,kukacım hayırlı olsun iyi olur bencede,bu son deniyeceğim denemede negatif olursa bende düşünebilirim evlatlık almayı ama nasıl olur bilmiyorum hayırlısı diyelim

selamm arkadaşlarr evett hayatt zorrr gerçektenn ben de eğer yoksaa evlatlık alınmasındann yanayımm rabbımm inş o aşamaya ki,mseyi getırmezzz ama imkansızz bi şeyy de değill tabiki zorlukları vrr hemde çokk benn anne ve babasıı nı kaybetmışş ilerde biri alır korkusu yaşamamak içinn bi bebeği almakk daha makull dıye düşünüyorumm ve belkı çokk minikken almakk alışmakk içinn rabbim yolunuxu açıkk ets hayırlı evlatalr vers aslında evlat edinmekk illa çocuğu olmayann için de olmamalı bence onları yetıştırmekk bi aile sıcaklığı vermekk güzell şeyyy yanı çocuğu olanda alsa ne iyii ben bile düşünüyorumm hayırlısıııinşşşş

Öncelikle sosyal hizmetlere evlat edinmek için başvurmaya gitmiş biri olarak size şunu söylemeliyim ki o kadar basit bir şey değil evlat edinmek.Biz sanıyorduk ki kolay.Çünkü yüreğinizde bize de yer açın sloganlarıyla haber bültenlerinde evlat edinmeye teşvik edilen insanlar bilmiyorlar ki evlat edinmek için sırada bekleyen nice insan var ve en az 5 sene beklememiz gerekiyormuş .
Gittik içeri girdik.Anlatmaya başladılar.40 yaş üzerine 0-6 aylık bebek verilmiyormuş
sırada yıllardır bekleyenler olduğu için erkek bebek için en az 3 sene kız bebek için en az 5 sene bekleyeceksiniz bilmiş olun dediler

ayrıca..nüfusuna geçirmiş olsan bile 5 yıl içinde gerçek anne babası çıkıp mahkemeye verip haklı çıkarsa o çocuğu alıyormuş evlat edinenlerden.
ben dedim ki bu kaç ihtimalle olur ki? görevli bana bu sık rastlanan bir olay genellikle çıkıp alıyorlar çocuklarını mesela geçen gün bir mahkeme sonuçlandı bebeği sokağa bırakmış sonra 4 sene sonra o zaman yaşım küçüktü korktum şimdi işim var evlendim çocuğumu istiyorum diye geldi mahkemeye verdi ve çocuğu aldı oysa evlat edinen öyle çok sevmiş bağlanmıştı ki kadın mahvoldu çocuğu verdi gerçek annesine ama yüreğinden can koptu ağlamaktan helak oldular dedi.
Bu ne şimdi? At sokağa ölüme terk et sonra bir şekilde haklı çık ve alıp sıcacık sevgisini veren insanlardan kopar al çocuğunu kanun sana hak versin sırf biyolojik annesi sensin diye.. inanamıyorum yaa..ve biz bunları dinleyince vazgeçtik
bazen diyorlar neden tüpbebekle uğraşıyorsunuz gidin evlat edinin

yaaa diyorum dışardan bakılınca kolay geliyor size..sanki sosyal hizmetler kucak açıp aman gelsinler de bebek verelim diye bekliyor!!!!

Son düzenleme:
Öncelikle sosyal hizmetlere evlat edinmek için başvurmaya gitmiş biri olarak size şunu söylemeliyim ki o kadar basit bir şey değil evlat edinmek.Biz sanıyorduk ki kolay.Çünkü yüreğinizde bize de yer açın sloganlarıyla haber bültenlerinde evlat edinmeye teşvik edilen insanlar bilmiyorlar ki evlat edinmek için sırada bekleyen nice insan var ve en az 5 sene beklememiz gerekiyormuş .
Gittik içeri girdik.Anlatmaya başladılar.40 yaş üzerine 0-6 aylık bebek verilmiyormuş
sırada yıllardır bekleyenler olduğu için erkek bebek için en az 3 sene kız bebek için en az 5 sene bekleyeceksiniz bilmiş olun dediler

ayrıca..nüfusuna geçirmiş olsan bile 5 yıl içinde gerçek anne babası çıkıp mahkemeye verip haklı çıkarsa o çocuğu alıyormuş evlat edinenlerden.
ben dedim ki bu kaç ihtimalle olur ki? görevli bana bu sık rastlanan bir olay genellikle çıkıp alıyorlar çocuklarını mesela geçen gün bir mahkeme sonuçlandı bebeği sokağa bırakmış sonra 4 sene sonra o zaman yaşım küçüktü korktum şimdi işim var evlendim çocuğumu istiyorum diye geldi mahkemeye verdi ve çocuğu aldı oysa evlat edinen öyle çok sevmiş bağlanmıştı ki kadın mahvoldu çocuğu verdi gerçek annesine ama yüreğinden can koptu ağlamaktan helak oldular dedi.
Bu ne şimdi? At sokağa ölüme terk et sonra bir şekilde haklı çık ve alıp sıcacık sevgisini veren insanlardan kopar al çocuğunu kanun sana hak versin sırf biyolojik annesi sensin diye.. inanamıyorum yaa..ve biz bunları dinleyince vazgeçtik
bazen diyorlar neden tüpbebekle uğraşıyorsunuz gidin evlat edinin

yaaa diyorum dışardan bakılınca kolay geliyor size..sanki sosyal hizmetler kucak açıp aman gelsinler de bebek verelim diye bekliyor!!!!
Ya çok şaşırdım yani beklemenin uzun sürdüğünü biliyodumda(gerçi benim tanıdıklarımdan 1 senede 2 senede alan var şehrine ve ülke geneli olup olmadığına göre değişiyo) çocuğun anne babasının çıkarsa geri verileceğini duymamıştım doğrusu.Çok şaşırdım.Görevlininde bu sık yaşanan bişey demesi çok garip o zaman bu sıklıkla yaşanıyosa niye insanlar evlat ediniyo ki böyle bi durumda çok saçma acaba haberlerimi yok bundan yani yanlış anlama sana inanmadığımdan değil ama böle saçma bişi nasıl olur. Nasıl insanın kendi evladı gibi benimsediği çocuk nasıl elinden alınır zaten bizler manevi açıdan yıpranmış kişileriz daha çok yıpranırız.:a015:

Ya çok şaşırdım yani beklemenin uzun sürdüğünü biliyodumda(gerçi benim tanıdıklarımdan 1 senede 2 senede alan var şehrine ve ülke geneli olup olmadığına göre değişiyo) çocuğun anne babasının çıkarsa geri verileceğini duymamıştım doğrusu.Çok şaşırdım.Görevlininde bu sık yaşanan bişey demesi çok garip o zaman bu sıklıkla yaşanıyosa niye insanlar evlat ediniyo ki böyle bi durumda çok saçma acaba haberlerimi yok bundan yani yanlış anlama sana inanmadığımdan değil ama böle saçma bişi nasıl olur. Nasıl insanın kendi evladı gibi benimsediği çocuk nasıl elinden alınır zaten bizler manevi açıdan yıpranmış kişileriz daha çok yıpranırız.:a015:

Merhaba arkadasim.Bizim 3. denemelerin heyetli olmasi sanirim olmadi.Neler yapiyorsun neye karar verdin.Bizim dr. bana kesin karari agustosun ilk gunleri adet olunca kontrol edip karar verecek ama buyuk ihtimalle laporoskopi yapacak.Sence ne yapmaliyim.Bir kafa diyorki ilk tup bebek denememi bundan 5 yil once yaptirmistim, hadi onu unut diyorum.5 yil sonra kentte 2 defa denedim.Ilki 3. gun kondu.Ikincisi 1 gun arayla konuldu ya bu sefer yine 3 gun arayla bir kez daha denesemmi diyorum 3 ay laporoskopi sonrasi beklemeyim diyorum.Sonra bir daha negatif sonuc almaktansa yaptir diyorum.Bide acaba universite hastanelerinde bedava yaptirsam mi diyorum cunku epey pahali sanirim 3 milyar.Bir yandan da ehil ellerde ve kendi dr.unun yapmasi iyi olur deniyor.Velhasili kafa iyiden iyiye karisik.Sen ne yapacaksin.Benim bide kanallarim tamamen tikali.Sence ne yapayim

Merhaba arkadasim.Bizim 3. denemelerin heyetli olmasi sanirim olmadi.Neler yapiyorsun neye karar verdin.Bizim dr. bana kesin karari agustosun ilk gunleri adet olunca kontrol edip karar verecek ama buyuk ihtimalle laporoskopi yapacak.Sence ne yapmaliyim.Bir kafa diyorki ilk tup bebek denememi bundan 5 yil once yaptirmistim, hadi onu unut diyorum.5 yil sonra kentte 2 defa denedim.Ilki 3. gun kondu.Ikincisi 1 gun arayla konuldu ya bu sefer yine 3 gun arayla bir kez daha denesemmi diyorum 3 ay laporoskopi sonrasi beklemeyim diyorum.Sonra bir daha negatif sonuc almaktansa yaptir diyorum.Bide acaba universite hastanelerinde bedava yaptirsam mi diyorum cunku epey pahali sanirim 3 milyar.Bir yandan da ehil ellerde ve kendi dr.unun yapmasi iyi olur deniyor.Velhasili kafa iyiden iyiye karisik.Sen ne yapacaksin.Benim bide kanallarim tamamen tikali.Sence ne yapayim
hulyacım benimde senden aşağı kalır yanım yok kafam çok karışık hatta annemlerin yanına gidemedim bu yüzden en son haber hala SGK hakkımızı kullanabileceğimizi Ankarada tüp bebek merkezleriyle görüşme yapıldığı sonucunda SGK nette yayınlanacağı sölenmiş bugün yarın belli olacakmış takipteyim haber veririm.Canım sen en son ne zaman yaptırdın.Üniversite hastaneleri lap ücret almıyomu yada ne kadar alıyo.Görüştünmü hiç bu hastanelerle ben bide 2 yada3 ay sonraya randevu veriyolar biliyorum.Ben şu görüşmelerin sonucunu beklicem.Zaten yeni yaptırmıştım.Laparoskobiyede daha karar vermedim.Napcaz bilmiyorum allak bullak oldum arkadaşım.:roflol:

Bu hayatin kendisi bir sinavdir. Bazen her seyi birakip etrafimdakileri birakarak beni taniyan herkezden cok cok uzaklara giderek kayip olmak istiyorum.Malesef bu care degil. Evlatliga ilimli bakan esimin de bakislari degisti....

nurtancigim biz de yuvadan cocuk almanin yollarini arastirmistik Turkiyede yasamiyorum ama buranin kendi zorluklari var. Aynen 40 yas uzerinde cocuk yasi sinirlidir. Ve 3-4 sene ugras sirada bekleme v.s. sorunlari atlatarak cocuk aldiktan sonra ilk 6 aydan baslayarak 1 seneye kadar gozetim altinda olacaksin kucucuk sorun cikarsa problem baslayacak....

sonradan anne -baba bulunursa ayri bir olay....Bize de cok yasamistik.....

Bize cocuk hastanedeyken vaz gecen annelerin olacagi boyle durumu arastirin demisti.... Bu da kolay degil hangi hastaneyi gozetleyebilirsin yada hangi anneye gidip cocugu birakip birakmayacagini nasil sorarsin. Hangi dr yardim isteyeceksin. En kolay yolu bu diyorlar....

Buzadaazanmelcim ileride sorun cikmayacak buna da emin degilim.Tabii kendi akraban ama korkuyorum....

Kizlar Allah yardimcimiz olsun. Insallah umutlerimiz bosuna cikmasin.Insallah Allahim nasip eder....
Haaaaaayirlisiyla nasip eder.

evet bana sosyal hizmetlerde iki ayrı kez görüştüğüm görevli neredeyse vazgeçirmeye çalışırcasına bunları anlattı
ama bunlar gerçekten oluyor gerçek anne babasının çocuğu alma hakkı var 5 seneden sonra da miras davası açarsa eğer ona miras bırakacaksa vs yine adresini alabiliyormuş sosyal hizmetlerden mahkeme kanalıyla
yani sürekli bir korkuyla yaşayacak insan
dahası o çocuğa biz senin gerçek anne baban değliz diyeceğiz ve yvlerdeki programlara bakın anne babasını arayan çocuklarla dolu ortalık
ne olursa olsun kendisini sokağa da atsa gerçek anne baba ayrıdır herhalde ki arıyorlar
benim yüreğim bu kdar üzüntüyü stresi kaldırmaz
illa çocuk mu mesele?benimki olmuyorsa evlatlık da böyle sorunlu madem varsın çocuğumuz olmasın ne yapayım huzur önemli bence dedik..

Evet bencede kolay değil evlat edinmek çok iyi düşünmek lazım.Sonuçta bi eşya almıyoruz bırakalım dönüşü yok.Bende bu konuyu çok araştırdım ama öyle her anası babası çıkana bebek geri verilmiyo çok istisna olması gerekmiş.Bu konuyla ilgili bi site var kuruma başvuranların yaşadıkları bebeklerini alanlar. anlıcağınız bu arkadaşların hepsinden yaşadıklarıyla ilgili fikirler ediniyorum .Onlarada aynı şeyler sölenmiş 5 yılla ilgili fakat kesinlikle şuna dikkat ediliyomuş bebek kuruma geçtikten sonra annesi ve babası bulunuyomuş evlatlık verilmeden önce anne ve babasının bakamıyacağı anlaşılınca evlatlık veriliyomuş.Ve bir daha çocuğuğun yüzünü bile göremiyolarmış isteseler dahi.Kurumdaki görevlilerde böyle şeylerin çok nadir olduğunu ve bu konulara çok takınılmaması gerektiğini bu gibi durumlara mehal verilmiyeceği söylenmiş.Zaten mantıken bu kadar evlat edinen insan var bu kadar sık olsa böyle şeyler kimse evlat edinmez.Yani biz konukevimiyiz bebeği alıcaz 5 yıl içinde anne baba çıkacak hop ona verilecek. Çok ama çok istisna olması gerekiyomuş.Bunlarda benim kuruma başvuran yada başvurupta bebeklerine kavuşanlardan duyduklarım.Keşke herkezin kendi çocukları olsada bu gibi şeylere gerek olmasa ama malesef ki hayat herkeze eşit davranmıyor.Kukacım sende haklısın arkadaşım, akrabanda olsa bilemezsin bide her zaman gözününönünde olacak ne diyeyim Allah bize anneliği tattırsın en kısa zamanda.:teselli:

Merhaba kizlar! Allahim bize yardimci olsun.

Sorun bende olunca kendimi cok-cok suclu hisediyorum.Kaderdir bir sinavdir diyorum ama suclu hissetmemek elimde degil.Bugune kadar evlatlik almayi ne kadar dusundum kesin karar verdigim zamanlar olmustu malessef surekli bir sorunla karsilastim. Suan ise hayirlisi diyorum.

Bugun Tedaviye basladigimdan dolayi herseyden uzaklasarak kendimi rahat tutmaliyim.Bunlari dr diyor.Nasil? Suan icin tedaviyi dusun ugras elinden geleni yap sonrakisin sonra dusun diyor....

Hayirlisi. Allahim cocuk isteyen herkeze nasip etsin!

Kuka canim nerdesin ben döndüm fakat konuyu yeni okuyabildim bomba haberler var kaçirmişim
10 gün sonra dönücem yazmişsin yeni gördüm
evlat edinme durumun varmiş süper
tedavi nasil geçiyo canim valla inan 15 gün hiç aklimdan çikmadin

Merhaba kizlar! Allahim bize yardimci olsun.

Sorun bende olunca kendimi cok-cok suclu hisediyorum.Kaderdir bir sinavdir diyorum ama suclu hissetmemek elimde degil.Bugune kadar evlatlik almayi ne kadar dusundum kesin karar verdigim zamanlar olmustu malessef surekli bir sorunla karsilastim. Suan ise hayirlisi diyorum.

Bugun Tedaviye basladigimdan dolayi herseyden uzaklasarak kendimi rahat tutmaliyim.Bunlari dr diyor.Nasil? Suan icin tedaviyi dusun ugras elinden geleni yap sonrakisin sonra dusun diyor....

Hayirlisi. Allahim cocuk isteyen herkeze nasip etsin!

canım benimde öyle sorun bende bende kendimi çok suçlu hissediyordum sonra düşündüm allah verecek ben doguracagım benim suçum ne eşime baba olmayı yazsaydı beni ona yazmazdı dedim başka bir kadınla evlenirdi bu ikimizin kaderi eşimde sorun olsaydı ben onu suçlayıp bırakacakmıydım eşimede söyledim çocuk yüzünden yollarımızı ayıracaksan durma dedim

Back