How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım bundada vardır bir hayır
önce kendi sağlığın canım...dr engel olur dese bile yinede önce kendini düşün sana bişey olsa annenin halini düşün....

kuka cım allah yar ve yardımcın olsun canım biliyosun birtek ondan ümit kesilmez,sana yardım edicek ben inanıyorum herşeyin hayırlısı canım

Arkadaslar allah sizlerden razi olsun! Cok Cok tesekkur ederim. Basim catliyor.Aynen bugun I-nete baktim ve amelyat gereken durum dedim.buzadaazanmelcim cok TSK ederim aynen oyle guzel anlattin galiba ben amelyati yaptiracagim.Burda da tedaviye baslamadan alinmali dedi kendi dr olmadigi icin sinirlenmistim.Hayirlisi

Simdi bu hidrosaypingi tedavi ettirirsen suan ilk defa oluyor belki tup bebege egel olmas ne dersiniz bu hakkinda.

Benim tikali tuplerimi acmislardi cok guzeldi bunun sebebi neymis? ve acik amelyat mi laparaskobile yapilir mi? sonra ne kadar bekleyecegim? tup bebege eger sans olursa ne zaman girebilirim?

Doktorum bana laparoskobi dedi zaten açık ameliyata gerek yokki. Şimdi kist ameliyatını bile lprkbi ile yapıyolar sadece tüpleri alacaklar.Benim bildiğim yalnız kapalı tüplerde hirosayping oluyo tüplerin tekrar kapanmış olabilir.İşlemden 2 yada3 ay sonra tedaviye başlayacağımı sölediler.:a015:

Pink pose cok TSk ederim. Allaha guvenim sonsuz ama bazen bunlari kaldirabilecekmiyim diye korkuyorum.... canim sen nasilsin Neler yapiyorsun? tedavi nasil gidiyor?

buzadaazanmelcigim sana ne icin laparaskobi dedi neyi kacirdim? Tup bebege girmeyi mi bekliyorsun?

Benim sorunum bu kistler cabuk buyuyor herseye engel oluyor. Asilamaya girerken aldigim ilaclari karacigerim kaldiramadi. yuruyemes hale geliyorum. Tupu aldiktan sonra 1-4ay icerisinde tup bebege girebilirsin demis gibiydi... ama kist sorun olmasa. Tup genislemis ve sivi var dedi demek kapali. Tedavi edersen bile sonra aldigin hormonlarin etkisi ile tekrar olusabilir dedi.Demek bu kist gibi tekrarlayan durum galiba.....

Canim cok bilgilendirdin.Baya panige kapilmistim.....

Kizlar verdiginiz destekten dolayi cok tesekkur ederim. Gercekten cok hafifledim. I
Insallah Alahim kucagimizi bos birakmasin. Opuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

el muallim nasilsin canim? Tsk ederim

Pariscigim Coktsk ederim.Keske demek istemiyorum.Yanlis birsey yapabilirim diye korkuyorum. Belki psikolojimin suan boyle olmasi normaldir.Cunku duyunca bu da ne dedim.Birden kotu oldum...........................

Mumudihabacim hayat mucizelerle dolu....Allahim isterse hersey olur...Allahim bizlere boyle birakmasa diyorum. Birakabilirmi acaba.....

Evet once kendim saglikli olmaliyim.... Sizlere cok RSk ederim. Iyiki varsiniz sevgili kizlar. Basaririz basrmamiz gerekir. Allahin yardimi ile basaririz..........................

Kizlar hakkinizi hellal edin. Hayatimin sonu degil.Bu gune kadar neleri yasamadik buraya kadar geldikten sonra vaz gecmem. Allahim buyuktur. Basa gelen cekilir.... Insallah amelyat olursam demek benim icin hayirlisi buiymis.

Beni korkutan sey her amelyatta Allahim simdi canimi alma cehenneme gitmek istemiyorum namazimi baslayacagim senin emrettigin seyleri yapmaya senin yolunda yurmeye gayret edecegim diyorum.Simdi korkuyorum o kadar sans verdi......................Bu benim sirim kizlar son amelyatta artik amelyat olmamak icin elimden geleni yapacagim demistim. Buyuk konustum Allahi unuttum....Kizlar boyle dusuncelerin olmasi normal mi? Yoksa bu yastan sonra dengemi mi kaybediyorum? Artik biraz olsa da akili basinda olan insan gibi mi dusunemeyen hale mi geldim?

Kusura bakmayin.Kiminle bunlari paylasirdim olmasaydiniz...............................

kukacım napim işte daha tedaviye başlıyamadık rapor çıkarsa bu ay inşallah başlarız ,umut dünyası 4 negatif sonuç aldım ama hala denemek istiyorum,doğrumu yapıyorum,yoksa bazılarının dediği gibi boşunamı uğraşıyorum bilmiyorum,insanlara -yeter artık uğraşma kabullen- demek kolay geliyor,ama biraz zaman geçince bir umut tekrar denemek istiyorum bu defa son olucak kararlıyım olmazsa kabullenip bu defteri kapatıcam,ama sanki başarıcakmışım gibi geliyor,Allahım banada herkesede hayırlı olanı nasibet ..

Canım benim tüpler tıkalı ama filmde hidrosayping görülmüyo 4 başarısız denemeden sonra dr loparaskobi yapıp tüplerde sıvı olup olmadığına bakacak eğer sıvı görülürse tüpleri alabilir ben istemiyom ama yapacak bişi yok. Bu yüzden embiryo tutunmamış olabilir.Bide sen niye tedirginsin ki laparoskobi olmıcakmıydın.Çünki çok basit ben o gün ayağa kalkmıştım.

Günaydin kuka....sen güçlüsün bu olumsuz düşünceleri unut....bugüne umutlu başliyalim canim dualarim seninle...allah herkeze taşiyabileceği kadar yük verirmiş...dediğm gibi sen güçlüsün....

pink rose canim sonuna kadar git.Insallah bu sefer tutsun. Bana da kabullen bak cigerlerin artik maf oldu vaz gec diyorlar. Nasil umut varken vaz geciyim. Nasil diyorum hayat benim nasil vaz geciyim Ki? Sen de canim vaz gecme elimizden geleni yapalim baskasi Allaha birakalim baska caremiz yok ki. Allahim diledigini versin!

buzadaazanmelcigim seni yazindan sonra laporiskopi hakkinda dusunuyurum.Canim tedirginligimin sebebi sol yumurtalik ameliyattan sonra yok gibi sadece var islemini yapamiyor o taraftaki tup saglam galiba ... sag taraftaki yumurtalik kistle kapli ve tuplerimi alirsa ne kalir diyorum? Caresi yok olmas deseler evet ameliyata girecegim.Benim en buyuk korkum karacigerim. Bu sivi yuzunden ilac aliyorum. Simdi ayakta zora duruyorum. Ayakta yumsak sis belli olmaya basladi. Kanser riski var mi diye tahlil yaptirmistik allaha sukur temiz. Simdi moralim yerine geldi evet Laporoskobi olacagim. Kendi dr bekleyecegim.

Bu tuplerin acilmasi icin ben pertubasyon diyen islemi gormustum. Tupleri 2 kere yapildiktan sonra acmislardi. Boyle birseyi dusundun mu ama sivi varsa olur mu olmas mi bilemiyorum. Yaklasik 5-6 senedir tupler iyi halde iydi.

Pariscigim evet bu olumsuz dusuncelerden kurtulmaliyim. Benim de dualarim seninle.....

Insallah kucaklarimiza bebeislerimizi alabiliriz.

Yok canım benim tüpler açılmazmış çunki çok yapışıklar yani açılmıycak düzeyde malesef .Ben bundan 5 sene evvel kist ameliyatı olmuştum kistin birazı patlamıştı bile içimde baya tehlikeli duruma gelmişti açık ameliyat oldum ameliyattan sonra günlerce ayağa kalkamamıştım çok sancım vardı sağ yumurtalığım nerdeyse alınacaktı.Alınmadı ama şimdi yumurta üretmiyor tüp bebek tedavilerimdede sağda olmadığı için sadece sol taraftan yumurta alıyorlar.Ne diyelim sorunlar bir değilki Allah yardımcımız olsun.

Gecmis olsun. yapisikliklar ameliyattan sonra mi olustu yoksa ben anlayamadim mi?

Ben de kist yuzunden normal ameliyat olmustum.Malesef ayni durum sag tarafimdaki yumurtadan dollenme olmadi sadece soldan sansimiz oldugu icin asilama yapilmisti.

Ameliyat yapildiktan sonraki gun dr zorla kaldirmaya calisti ertesi zar-zor ayaga kalkmistim benim ameliyat yapilan hastanede sistem oyleymis. Ayaga kalkmalisin hemsireler var yada yanina birisi gelecek sebebi yapisikliklar olabilir demisti.Bu yuzden cok zor durumda olmasan manyak gibi ertesi hemen kaldiriliyor dr mutlaka haberi olur. Sonradan ogrendim ki o hastaneden cikanlarda bu yapisiklik olmamis.Ne kadar dogru oldugunu bilmiyorum.

Eger yapisiklik olursa ameliyatsiz acilmas demislerdi. Simdi hamilelik sadece tup bebekle kalinir ? Bu arada sagligin nasil? Ilaclari kaldirabilliyor musun? ilk tup bebek deemesinde yumurta sayin sonraki denemeden fazla miydi? Allah yardimcin olsun!

Agustos ve eylul girecegim demistin tup bebege. Hazirliklar nasil? Dr ne diyorlar?Allah yardimcin olsun

a.sSevgili Kukacığım vallaha bende bilmiyom yapışıklık ne zaman oluştu kimse bişi solemedi.Ama doğuştan yada çocukken geçirilmiş hastalıklardanda olabiliyomuş.Ben ameliyatı hiç tüp denemeden yaptırdım.Benim yumurtama problem olmuyo son denememde sadece soldan 18 yumurta topladılar yani yeterli. Bide çok olmasından ziyade yumurtaların kalitesi önemli.Kist problemi yaşayan(Endometriyoziz) çok kaliteli yumurta olmuyo.Haliyle kaliteli embiryoda oluşmuyo. İlaçlarda hiç problem yaşamıyorum farketmiyorum bile zaten benim tedavide hiç problem çıkmıyo.Fakat gelgelim başaramıyorum birtürlü.Daha tedaviye başlamadım önümüzdeki aylarda 3, bi hakkım vardı bakalım onu kullanabilecekmiyım.O olmassa 1 2 ay daha erteliyebilirim Ay bilmiyorum ama yaptırsam bile olacağını sanmıyorum içimden öle geliyo.Sen ne zama başlıyosun bellimi.İnşallah sorunlarınıda halledersinde başlarsın biranönce arkadaşım.

buzadaazanmelcim Biz Allahima dua ederek kendimize guvenmemiz gerekir bir mucize beklemeliyiz. Ne yapilmasi gerekir kendin cok iyi bilirsin ne kadar zor oldugunu biliyorum sadece biraz sabir et! biInsallah bu sefer basarirsin. Bizde tedavi bastan sona ilaclar tahlil v.s. birlikte fiyatlar 5000-6000$ yukari ve malesef bu konuda devletten hic yardim yok. Bu yuzden sadece Allaha guvenerek kendi imkanlariyla girebiliyorlar.

Benimki belli degil.Laporoskobi yapilirsa 2-3 ay beklemeyiyiz ve karacigerde v.s. sorun cikmasa ekimde baslayabiliriz. Oyle bir durumdamin ki surekli bir sorun cikip duruyor. Yapacak birsey yok. Allahim buyuktur. Insallah basaririz.

Zaten hep sabır ediyoruz arkadaşım tabi bazen isyanlarda oluyor hele bu aralar üstümde bi olumsuzluk var.Artık bişeyden zevk alamıyorum nolcak bilmem sonumuz ne zaman son bulacak bilinmez.Çevremdekilere bakıyorum ya hamileler yada çocukları var insaoğluyuz bizde istemezmiyiz uzaktan öyle bakıyorum ama elimdende bişi gelmiyo.Sanki önümde büyük bi boşluk var ordan oraya savrulan yaprak gibi belirsiz.Allah bizlere sabır versin çeken biliyor çok zor.Herşeyimizi bir çocuk uğruna düşünerek yapıyoruz.İnşallah bunlara değer.:çok üzgünüm:

buzadaazanmelcim.Allah buyuktur.Ne yapalim elimizde olsa hemen kendimiz istedigimiz gibi yapardik. Insallah yuzumuz guler insallah Allahim nasip eder. Yaz icin planlar nasil?....

Pariscigim burdayiz hemen cikiyorum.10 gun sonra burdayim. Kendinize iyi bakin ooooooopuyorum

Pariscigim msj gonderemedim. Allaha emanet ol! Insallah doner-donmes bakarim. Moralini bozma kendine cok cok cok iyi bak

merhabalar nasilsiniz!
Ben dondum neler yapiyorsunuz? sevindirecek haberleriniz var mi?

pariscigim tatile mi ciktin?

mumudihabacim nerdesin? Tatil hazirliklari nasil gidiyor?

buzadaazanmelcim neler yapiyorsun?

burdamisiniz??????????????????????????????????????????????????????????????

Back