Arya bana yazmış canım o cevabı sen sitres yapma kendine :)Şuan maddi yönden ortanın çok çok üzerindeyim çok şükür. Ama nerden bilebilirim ki belki bi 10 yıl sonra sıfıri görecem (Allah korusun...)
Hayat önümüze neler çıkarır bilemeyiz siz çok planlı gibi yaşıyorsunuzdur ama unutmayın sizin planlarınızın bir anda tersine çevirip onunla sınayacak bir Allah var....
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tüp bebek tedavisine başlasam mı?
- Konu Sahibi karadenizkizi1982
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Biliyorum sonuçta bende hamileyim gelecekte aman o olacak aman bu olacak diye sürekli kaygı içinde yaşayacaksak ozaman bir mezar kazıp yatalım yaniArya bana yazmış canım o cevabı sen sitres yapma kendine :)
Dondurulmuşta mı tutma olasılığı fazlaymış. Ama tabi buna da yumutaların durumu karar verecektir. Eğer ne bilim dondurmaya el verişli yumurtalar yoksa hemen transfer etmek isteyebilirler.Dondurulmuş transferde hem tutmama olasılığı daha fazla diye biliyorum hem de size zaman kazandırmış olur. Dondurulmuş transferde siz sadece 8-12 gün arası bir sürede tedavi görmüş oluyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken bir şey de pek olmuyor. Transfer olursa epeyce dikkat etmek gerekiyor.
Doğru söylüyorsunuz. Oluşabilecek yumurta ve embriyo sayısına bağlı olarak değişebilir. Aslında bu durumu iyi bir merkez ile görüşebilirsiniz.Dondurulmuşta mı tutma olasılığı fazlaymış. Ama tabi buna da yumutaların durumu karar verecektir. Eğer ne bilim dondurmaya el verişli yumurtalar yoksa hemen transfer etmek isteyebilirler.
Evet haklı olabilirsiniz ama babamda bu hayatta belki 10 sene daha olacak. Sonrası peki. Ona üzül buna üzül nereye kadar. Ben kredi çekmeyeceğim bu işlem için hazır birikmişimi kullanacağım. Ekonomi durumu neidi belli olmayan derken benim için m konuştunuz bunu anlamadım.
Anenmin hastalığı durumu beklenen bir durum zaten yavaş yavaş alıştırıdm kendimi bu duruma.
Genel olarak ekonomiden bahsettim. Hergün fiyatlat artiyor. O hazir paraniz varsa, yerinizde olsam oğlunuza kullanirdim.
Sorun üzülmek değil. Gerçekçi olmak. Bir eş vefatinda bide diğer eş ne oluyor tam belli değil. Yani kafanizda artik takinti olup romantikleşmiş bişey olabilir artil bu bebek, ancak unutma çokta skınti getiriyor. Uykusuzluk, hormonlar, bitmeyen ihtiyaçlar, eşten daha fazla destek beklentisi. Hani oğlun biraz bağimsiz, yanliz kalabilir, bez derdi, uyku derdi yok, mama derdi yok (ki bunun maddiyatida var).
Hayat tabiki sizin. Herşeye varim diyorsaniz yapin. Sadece çok çok iyi düşünmeniz lazim. Her taraftan. Atiyorum oğlun kardeş isteyebilir fakat bebek nedir, zorluklari nedir, ilgi paylaşimi nedir bilmediği içinde istiyor.
Şuan maddi yönden ortanın çok çok üzerindeyim çok şükür. Ama nerden bilebilirim ki belki bi 10 yıl sonra sıfıri görecem (Allah korusun...)
Hayat önümüze neler çıkarır bilemeyiz siz çok planlı gibi yaşıyorsunuzdur ama unutmayın sizin planlarınızın bir anda tersine çevirip onunla sınayacak bir Allah var....
Ben inancli değilim. Planli yaşamak ve plansiz yaşamak arasinda fark var. Elbette herşeyi planlayamazsin, neticede hayat bu. Ancak bazi şeyleri göz göre görede yapmak doğru değil. Öngörü denilen şeyde var.
Al benden de o kadar vallaaa....Biliyorum sonuçta bende hamileyim gelecekte aman o olacak aman bu olacak diye sürekli kaygı içinde yaşayacaksak ozaman bir mezar kazıp yatalım yani
Evet, hak verdiğim noktalar var. Ama haklı bulmadığım noktalarda var düşüncelerinizde. Saygı duyuyorum.Genel olarak ekonomiden bahsettim. Hergün fiyatlat artiyor. O hazir paraniz varsa, yerinizde olsam oğlunuza kullanirdim.
Sorun üzülmek değil. Gerçekçi olmak. Bir eş vefatinda bide diğer eş ne oluyor tam belli değil. Yani kafanizda artik takinti olup romantikleşmiş bişey olabilir artil bu bebek, ancak unutma çokta skınti getiriyor. Uykusuzluk, hormonlar, bitmeyen ihtiyaçlar, eşten daha fazla destek beklentisi. Hani oğlun biraz bağimsiz, yanliz kalabilir, bez derdi, uyku derdi yok, mama derdi yok (ki bunun maddiyatida var).
Hayat tabiki sizin. Herşeye varim diyorsaniz yapin. Sadece çok çok iyi düşünmeniz lazim. Her taraftan. Atiyorum oğlun kardeş isteyebilir fakat bebek nedir, zorluklari nedir, ilgi paylaşimi nedir bilmediği içinde istiyor.
Hayırlısı olsun diyorum her zaman.
Anladım ama dediğim gibi maddiyattan yana gayet iyiyim ve kızımın adına da çok iyi yatırımlar yapıyoruz. Gelecek olan bebeğim içinde elbetteki yatırım yapicam... Yeter ki Rabbim güç kuvvet ve sağlık versinBen inancli değilim. Planli yaşamak ve plansiz yaşamak arasinda fark var. Elbette herşeyi planlayamazsin, neticede hayat bu. Ancak bazi şeyleri göz göre görede yapmak doğru değil. Öngörü denilen şeyde var.
Tşk ederim. Görüşünüz için.Tedaviye şu an başlamayın.
Ben 5. Tüp bebek tedavimde pozitifi gördüm. Psikolojiyle doğrudan bağlantılı.
Durumunuz netleşince başlayın.
peki durumun ne zaman netleşeceği belli değilse ne yapardınız siz. Asıl öğrenmek istediğim bu konu
İnşalalh caım. Sağlık olsun yeterki çalııyoruz ii kötü maddiyat her zaman olabilir birşey bence.Anladım ama dediğim gibi maddiyattan yana gayet iyiyim ve kızımın adına da çok iyi yatırımlar yapıyoruz. Gelecek olan bebeğim içinde elbetteki yatırım yapicam... Yeter ki Rabbim güç kuvvet ve sağlık versin
Bir kaç ay beklerdim. Yumurta toplatır, dondurttur ama transfer ettirmezdim.Tşk ederim. Görüşünüz için.
peki durumun ne zaman netleşeceği belli değilse ne yapardınız siz. Asıl öğrenmek istediğim bu konu
Alintiladigim kısımla ilgili benzer hikayesi olan, defalarca tüp bebek tedavisi kararı alarak randevu günü yapamayacağımı düşünüp randevudan kaçan biri olarak oy kullanmadım ama tedavi hemen sonuclanabilen bir şey değil gördüğüm kadarıyla. Genel kanı ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olduğu yönünde. Çok istekliyseniz ertelemeyin. Erteledikce istek kalmıyorArkadaşlar merhaba,
Ben öncelikle kendimden bahsedeyim kısaca. 39 yaşına yeni girmiş ve 11 yıllık evliyim. 1 oğlum var Allah bağışlasın 7,5 yaşında.
Yaklaşık 4 yıldır ikinci çocuğu düşünüyoruz 2 yıl önce bir kayıp yaşadım ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Son iki yıldır gebelik oluşmadı. Tabi ub süreçte sürekli doktorlara da gittik geldik. Bir kaç operasyon falan da geçirdim.
Şimdi tüp bebek tedavisine karar verdik. Sebepsiz iffetlide tanısı konuldu. Asıl sorum şu . Şuan tüp bebek tedaisine başlasam mı? Neden bu şekilde düşünüyorum onu anlatayım sizlere;
evet. Bkalım en kötü öyle yapacağım. Tabi burda yumurtaların durumuda önemli. Dondurulmaya müsaitler mi değiller mi......Bir kaç ay beklerdim. Yumurta toplatır, dondurttur ama transfer ettirmezdim.
Evet. Bundan 5 ay önce gittik tedaviye başalamk için o zaman annem normal evde yatan bir hastaydı. Dr rahimde anomali gördü o zaman ve operasyon geçirdim. 4 ay doğal yolla deneyin dedi. Onu da denedik olmadı birşey. Belki bu yoldan geçiyordur. Bu ayda gittik bu sefefrde yumurtalar eşit büyüklkte değil dedi. Soğudum mu bilmiyoum bu olaydan.Alintiladigim kısımla ilgili benzer hikayesi olan, defalarca tüp bebek tedavisi kararı alarak randevu günü yapamayacağımı düşünüp randevudan kaçan biri olarak oy kullanmadım ama tedavi hemen sonuclanabilen bir şey değil gördüğüm kadarıyla. Genel kanı ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olduğu yönünde. Çok istekliyseniz ertelemeyin. Erteledikce istek kalmıyor
Benim çikolata kistim var rahimdede polipler vardı bi kac kez histereakopi oldum geçici menapoz uygulandi araya pandemi girdi derken 15 ay geçti ama çok şükür pozitif olduEvet kuzum bakalım bir yerden başlamak lazım. Hayat devam ediyor. Güçlü olmak zorundayım. Senin neden 15 ay sürüd peki?
Tüp bebek tedavisi cok zorlu psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç. Kullanılan ilaçlar iğneler hormonlar tavan yapıyor. O yuzden daha fazla duygusal olacaksınız. Annenizin yogun bakımda olmasıda stresi üzüntüyü artıracagı için yumurta kalitesine etki edecektir diye düşünüyorum. Bence bir süre daha bekleyin derim. Zira kontrol veya opu esnasında kötü bir haber alma durumunda zor duruma düşersiniz.
MaşalalhBenim çikolata kistim var rahimdede polipler vardı bi kac kez histereakopi oldum geçici menapoz uygulandi araya pandemi girdi derken 15 ay geçti ama çok şükür pozitif oldu
Oncelikle çok geçmiş olsun kardeşim, bende gebeligimde babamı kaybettim...gebeyken böyle bir durumu Allah dusmanima vermesinçok şükür bir evladiniz varmış... Bir de sebepsiz interflite iseniz doğal hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek... Bence stresten hamile kalmıyorsunuz.. tup bebek başlı başına stresli bir süreç...bence her şeyi oluruna bırakın ve annenize sımsıkı sarılin... Eğer bebeğinizin bu dünyada nasibi varsa ummadığıniz anda gelecektirArkadaşlar merhaba,
Ben öncelikle kendimden bahsedeyim kısaca. 39 yaşına yeni girmiş ve 11 yıllık evliyim. 1 oğlum var Allah bağışlasın 7,5 yaşında.
Yaklaşık 4 yıldır ikinci çocuğu düşünüyoruz 2 yıl önce bir kayıp yaşadım ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Son iki yıldır gebelik oluşmadı. Tabi ub süreçte sürekli doktorlara da gittik geldik. Bir kaç operasyon falan da geçirdim.
Şimdi tüp bebek tedavisine karar verdik. Sebepsiz iffetlide tanısı konuldu. Asıl sorum şu . Şuan tüp bebek tedaisine başlasam mı? Neden bu şekilde düşünüyorum onu anlatayım sizlere;
Benim annem 72 yaşında ve Parkinson Plus sendromu hastası 10 yıldır. Şuan da benden uzakta memlekette babam, bakıcı ablamız ve annem. Annem yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda yatmakta. Bundan 3 ay önce bir yoğun bakım dönemi daha olmuştu. Apar topar kalktık gittik 2 hafta falan kaldım orda ama iş güç çocuk tabi geri dönmek zorunda kaldık.
Demem o ki şuan doktorlar çok iyi konuşmuyorlar annemin durumu hakkında. Belki de kaybedeceğiz Allah bilir. Ben bu süreçte tüp bebek tedavisine başlasam nasıl olur, yani öyle kötü bir durumla karşılaşırsak tedavim yarım kalır mı? Ya ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bekleyelim dedik bir ay. Bekledik te geldi geçti. Nereye kadar bekleyeceğiz? Bir muamma...
Sizler olsanız ne yapardınız.... Bir de anket bıraktım fikirlerinize ihtiyacım var.