• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisine başlasam mı?

Bu durumda evet mi hayır mı?

• Yaptır

OY: 44 61,1%
  • Yaptırma

OY: 15 20,8%
  • Sen bilirsin

OY: 9 12,5%
  • Çekimserim

OY: 4 5,6%

• Ankete Katılan
    72
ben başlayın derim ama biliyorsunuz tüp bebek stresli bir dönem üstüne başka sıkıntılar sizi çok yormasın. umarım annenizde şifa bulur Allah yardımcınız olsun

Evet benim 5 tane dondurulmuştu hepsi de 5.gün..
Kızımı aldım geride 4 tane vardı. Birini daha aldım ama bunun yanında beraber dondurulmuş olan devam edemedi onu imha ettik dediler... Geride 2 tane daha kaldı... Yaşım şuan 32 daha dün 32 oldum 🙈
Birde siz annesiniz zaten o duygunun güzelliğini biliyorsunuz 🥰
Benim ikinci çok hızlı ilerledi adetten önce muayeneye gittim adetle birlikte ilaç kullandım 14-15 gün sonra falan transfer oldum. Ama transfere giderken ne de olsa bir tane kızım var olmazsa da üzülmicem diye kendimi önceden hazırlamıştım. Ama kızımda olumsuzu görseydim yıkılırdım. Oyuzden sizde öyle düşünün olumsuz olsa da üzülmeyin bir tane sağlıklı bir oğlunuz var Allah ona uzun ömürler versin. Ama olumlu düşünerek gidin... İnşallah hayırlı ve sağlıklı bir bebeğiniz olur dualarım sizinle🤲🏻
Evet canım bende aynen senin dediğin gibi düşünerek başlayacağım. Zaten şuanda da öyle düşünüyorum. Olmazsa Allahıma şükür bir evladım var. Allah ona sağlıklı uzun ömür versin hayırlı evlat olsun inşallah. Ama elimde iyi kötü imkan varken oğlumu kardeşsiz bırakmak istemiyorum. Sonuçta ii kötü çalışıyorum. Millet neler için kredi çekmiyor telefon almak için bile kredi çekiyorken ben bu fırsat varken bir şey yapmadan duramam. en azından denedik derim elimden geleni yaptım derim.
Senin yaşın daha çok genç Alllah sana 3. bebeyi de nasip etisin istiyorsan inşallah 3 çocuk aslında bakma en ideali yaşınn ve imkanların el veryorsa. Eğer ben tedaviye başlarsam ki öyle yada böyle bir şekilde başlayacağım yumurtamda çıkarsa dondurulacak kadar bende dondurturum sanırım ama 3. için değil. NEgatif olursa sonuç tekrar denemek için.

Benim arkadaşım daha yeni yaptırdı tüp bebek onda da süreç kısaydı yani bir 10 gün kadar ilaç kualndı iğneler falan sonra topala oldu 5 yumurtası toplandı . 5. gün 2tanesini transfer ettiler. Şimdi bekleme sürecinde. Yani baktığın aman 15 günde işlemleri tamamlandı.

Bende tüp bebekle hamile kaldim sürecim 15 ay sürdü ve yorucuydu bunlari o yüzden yazdim ama sen toplama ve transfer aşamasına geçeceksin anladığım kadariyla.annenin durumu üzerinde olumsuz bir piskoloji birakmayacaksa başla o zaman en azindan yumurtalari toplatip dondurabilirsin bi yerden başlamış olursun hem herşey gönlünce olur insallah
Evet kuzum bakalım bir yerden başlamak lazım. Hayat devam ediyor. Güçlü olmak zorundayım. Senin neden 15 ay sürüd peki?

Canım öncelikle geçmiş olsun, Allah anneciğine şifa versin. Ben olsam eğer çok acele etmeyi gerektirecek bir durum yoksa daha sakin bir aya ertelerdim. Zaten süreç tek başına yeterince stresli, bir de ek kaygılar ağır gelir diye düşünüyorum. Rezervde sıkıntı yoksa bence bekle.

Ölum acısı ve sıkintısini yakin zamanda yasamis biri olarak diyorum ki,eger annenize bir sey olursa o üzüntuyle.tup bebek surecini göturmeniz zor olur.Stres üzerine stres yuklenirsiniz.Bence bir evladiniz varmis.Anneniz bu durumdayken oluruna birakin.Paraniza da, emek ve sagliginiza da yazik olabilir.

Canım öncelikle geçmiş olsun, Allah anneciğine şifa versin. Ben olsam eğer çok acele etmeyi gerektirecek bir durum yoksa daha sakin bir aya ertelerdim. Zaten süreç tek başına yeterince stresli, bir de ek kaygılar ağır gelir diye düşünüyorum. Rezervde sıkıntı yoksa bence bekle.
Sağol canım yorumun için. Teşekkür ederim.

Rezerv sıkıntısı evet var. Beklemek de ne zamana kadar?? Bir bilsem ah bilsem bilsem....... Yaş 39....

Arkadaşlar merhaba,

Ben öncelikle kendimden bahsedeyim kısaca. 39 yaşına yeni girmiş ve 11 yıllık evliyim. 1 oğlum var Allah bağışlasın 7,5 yaşında.
Yaklaşık 4 yıldır ikinci çocuğu düşünüyoruz 2 yıl önce bir kayıp yaşadım ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Son iki yıldır gebelik oluşmadı. Tabi ub süreçte sürekli doktorlara da gittik geldik. Bir kaç operasyon falan da geçirdim.

Şimdi tüp bebek tedavisine karar verdik. Sebepsiz iffetlide tanısı konuldu. Asıl sorum şu . Şuan tüp bebek tedaisine başlasam mı? Neden bu şekilde düşünüyorum onu anlatayım sizlere;

Benim annem 72 yaşında ve Parkinson Plus sendromu hastası 10 yıldır. Şuan da benden uzakta memlekette babam, bakıcı ablamız ve annem. Annem yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda yatmakta. Bundan 3 ay önce bir yoğun bakım dönemi daha olmuştu. Apar topar kalktık gittik 2 hafta falan kaldım orda ama iş güç çocuk tabi geri dönmek zorunda kaldık.

Demem o ki şuan doktorlar çok iyi konuşmuyorlar annemin durumu hakkında. Belki de kaybedeceğiz Allah bilir. Ben bu süreçte tüp bebek tedavisine başlasam nasıl olur, yani öyle kötü bir durumla karşılaşırsak tedavim yarım kalır mı? Ya ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bekleyelim dedik bir ay. Bekledik te geldi geçti. Nereye kadar bekleyeceğiz? Bir muamma...

Sizler olsanız ne yapardınız.... Bir de anket bıraktım fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğer taze transfer yapmayacaksanız tedavinize başlayın. Yumurtalarınız toplandın. Embriyolar oluşsun. Dondurulsun. Transfer zamanına sonra karar verirsiniz. Yaşınızda dolayı zaman sizin için çok kıymetli.

Evet canım bende aynen senin dediğin gibi düşünerek başlayacağım. Zaten şuanda da öyle düşünüyorum. Olmazsa Allahıma şükür bir evladım var. Allah ona sağlıklı uzun ömür versin hayırlı evlat olsun inşallah. Ama elimde iyi kötü imkan varken oğlumu kardeşsiz bırakmak istemiyorum. Sonuçta ii kötü çalışıyorum. Millet neler için kredi çekmiyor telefon almak için bile kredi çekiyorken ben bu fırsat varken bir şey yapmadan duramam. en azından denedik derim elimden geleni yaptım derim.
Senin yaşın daha çok genç Alllah sana 3. bebeyi de nasip etisin istiyorsan inşallah 3 çocuk aslında bakma en ideali yaşınn ve imkanların el veryorsa. Eğer ben tedaviye başlarsam ki öyle yada böyle bir şekilde başlayacağım yumurtamda çıkarsa dondurulacak kadar bende dondurturum sanırım ama 3. için değil. NEgatif olursa sonuç tekrar denemek için.

Benim arkadaşım daha yeni yaptırdı tüp bebek onda da süreç kısaydı yani bir 10 gün kadar ilaç kualndı iğneler falan sonra topala oldu 5 yumurtası toplandı . 5. gün 2tanesini transfer ettiler. Şimdi bekleme sürecinde. Yani baktığın aman 15 günde işlemleri tamamlandı.
Tüp bebekte ikiz tutanların genelde bebeklerin birinde sağlık problemi oluyor... Benim çevremde 4-5 kişi ikiz istedi ya çok erken doğdu aylarca küvezde kaldılar yada ciddi sağlık sorunları oldu... Mesela bir hemşire arkadaşım var yaşı büyük diye ikiz istedi ve tuttu ama çocuklarından biri emekleyemiyor bile fizik tedavi aliyor 😔 benim doktorum kızımda "yasalar gereği tek koyuyoruz" demişti. İkinci için gittiğimde de "iki mi istersin tek mi" dedi. Tek dedim. Sağlık açısından en iyisi demişti. Ama kizimda sorsaydi bu soruyu bilinçsizce iki derdim. Ozamanlar ikiz sevdası vardı hiç olmayınca. Sonra araştırdıkça meğer çevremde tüp olup ikizi olanlarda sağlık problemlerini gördükçe korktum iyiki tercih bana bırakılmamış dedim...

Evet bende aynı şeyi düşünüyorum en azindan denedim dersin. Kesinlikle bende kızım için bir kardeşi olmalı diyerek çıktım bu yola ☺️ şimdiden abla oldum diye seviniyor. İnşallah doğunca ikisiyle de başedebilirim 🤭🙈 senin oğlan büyük Allah'tan o konuda rahatsın 😄

Birde ilk denemede 2 tane koymak normalde yasak ama arkadaşının gittiği merkez sanırım biri tutmazsa diğeri tutar mantığı ile adını güzel duyarmak için yapmıştır... Arkadaşında rahim dinlendirme olmamış ama siz isteyin biraz rahatlayın.

Ben ilk transferimde rahim dinlendirmeden sonra çok rahattım hatta transfer öncesi AVM'ye gittik kardeşimle bir sürü tabak çanak aldım 😂 eşim yolda geliyordu bizde de araba yok eşim gelene kadar mecburen merkeze bir sürü poşetle girdik poşetlerden tabak sesleri geliyordu herkes bize bakıyordu 🤣🤣 yani bence rahim dinlendirme şart okadar relax oluyorsun ki anlatamam... bide o gün Şeyma ve acun boşanmıştı ona da çok sevinmiştim 😂😂😂

Sağol canım yorumun için. Teşekkür ederim.

Rezerv sıkıntısı evet var. Beklemek de ne zamana kadar?? Bir bilsem ah bilsem bilsem....... Yaş 39....
Rica ederim bitanem. O zaman ben olsam doktorumla görüşürdüm, yumurtalar toplanıp transfer için beklenebilir. Ya da belki onun farklı bir tavsiyesi olur. Yumurta toplamaya kadar 10-15 günlük bir süreç var. O süre içinde de en az 4-5 kere kontroller var Gitmeniz gerekirse yakın mısınız annenizin yaşadığı şehire?

Eğer taze transfer yapmayacaksanız tedavinize başlayın. Yumurtalarınız toplandın. Embriyolar oluşsun. Dondurulsun. Transfer zamanına sonra karar verirsiniz. Yaşınızda dolayı zaman sizin için çok kıymetli.
Evet zaman çok kıymetli dediğiniz gibi. Taze transferden yana benim doktor. Ama tabi bu durumu bilse belki oda donduralım der. GErçiiiii işlem o safhaya gelebilirse embroların oluşmasında sonra tranfer 5 günlük süreç alacak taze transfer olursa

Tüp bebekte ikiz tutanların genelde bebeklerin birinde sağlık problemi oluyor... Benim çevremde 4-5 kişi ikiz istedi ya çok erken doğdu aylarca küvezde kaldılar yada ciddi sağlık sorunları oldu... Mesela bir hemşire arkadaşım var yaşı büyük diye ikiz istedi ve tuttu ama çocuklarından biri emekleyemiyor bile fizik tedavi aliyor 😔 benim doktorum kızımda "yasalar gereği tek koyuyoruz" demişti. İkinci için gittiğimde de "iki mi istersin tek mi" dedi. Tek dedim. Sağlık açısından en iyisi demişti. Ama kizimda sorsaydi bu soruyu bilinçsizce iki derdim. Ozamanlar ikiz sevdası vardı hiç olmayınca. Sonra araştırdıkça meğer çevremde tüp olup ikizi olanlarda sağlık problemlerini gördükçe korktum iyiki tercih bana bırakılmamış dedim...

Evet bende aynı şeyi düşünüyorum en azindan denedim dersin. Kesinlikle bende kızım için bir kardeşi olmalı diyerek çıktım bu yola ☺️ şimdiden abla oldum diye seviniyor. İnşallah doğunca ikisiyle de başedebilirim 🤭🙈 senin oğlan büyük Allah'tan o konuda rahatsın 😄
Anladım canım, ben de doktorunla konuş birbirlerini etkilemeyecekse çift koydur demiştim. Bakalım Cmartesi sonuç ne çıakcak ondada telaş sitres var.

Ben 2 sene önce bir gebelik yaşadım 6 haftalık gelişimi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonra gebelik daha oluşmadı. O zaman oğlum örenince nasıl mutlu olmuştu çocuğum. Şimdi 3 aydan evvle kimseye söylemicem olursa eğer.

Ülkenin gidişatindan haberin yok heralde. Telefon için kredi çekenler, iyi yapmiyorlar.

Kardeş değilde, ilerde okulu için, ihtiyaçlari için kredi çekseniz daha mantikli olur bence. Ben açikçasi 40 yaşimda, ekonomi durumu ne idi belli olmayan, hele ki elimdi hazir para yokken yapmazdim.

Annenin hastaliği var birde. Bu defa babam yanliz kaldi düşüncesi,.. Yani bu kadar olumsuzluk yada belirsizlikler içinde bebek yapmak pek iyi bir fikir değil bence.

Şimdiye kadar öğrendiğim şey şu, bazen şartlari zorlamamak gerekiyor.

Birde ilk denemede 2 tane koymak normalde yasak ama arkadaşının gittiği merkez sanırım biri tutmazsa diğeri tutar mantığı ile adını güzel duyarmak için yapmıştır... Arkadaşında rahim dinlendirme olmamış ama siz isteyin biraz rahatlayın.

Ben ilk transferimde rahim dinlendirmeden sonra çok rahattım hatta transfer öncesi AVM'ye gittik kardeşimle bir sürü tabak çanak aldım 😂 eşim yolda geliyordu bizde de araba yok eşim gelene kadar mecburen merkeze bir sürü poşetle girdik poşetlerden tabak sesleri geliyordu herkes bize bakıyordu 🤣🤣 yani bence rahim dinlendirme şart okadar relax oluyorsun ki anlatamam... bide o gün Şeyma ve acun boşanmıştı ona da çok sevinmiştim 😂😂😂
zuhahahaaa... baklaım o aşamaya kadar gelelim de bir hayırlısıyla olmadı dondururz. Doktor nasıl yönderiecek bir de yumurta kalitesi dondurmaya el verişli çıakcak mı?

Bu arkadaşım 3. denemesi 2 si devlette yaptırmımştı.

Anladım canım, ben de doktorunla konuş birbirlerini etkilemeyecekse çift koydur demiştim. Bakalım Cmartesi sonuç ne çıakcak ondada telaş sitres var.

Ben 2 sene önce bir gebelik yaşadım 6 haftalık gelişimi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonra gebelik daha oluşmadı. O zaman oğlum örenince nasıl mutlu olmuştu çocuğum. Şimdi 3 aydan evvle kimseye söylemicem olursa eğer.
Evet canım ilk çocuk büyükse kardeşin ne demek olduğunu biliyor sonu kötü oluncada sizden daha çok üzülmüştür kıyamam ❤️ benim ki küçük olunca henüz farkında değil belki doğunca çok fena kıskanacak bilemiyorum 😂

Ülkenin gidişatindan haberin yok heralde. Telefon için kredi çekenler, iyi yapmiyorlar.

Kardeş değilde, ilerde okulu için, ihtiyaçlari için kredi çekseniz daha mantikli olur bence. Ben açikçasi 40 yaşimda, ekonomi durumu ne idi belli olmayan, hele ki elimdi hazir para yokken yapmazdim.

Annenin hastaliği var birde. Bu defa babam yanliz kaldi düşüncesi,.. Yani bu kadar olumsuzluk yada belirsizlikler içinde bebek yapmak pek iyi bir fikir değil bence.

Evet haklı olabilirsiniz ama babamda bu hayatta belki 10 sene daha olacak. Sonrası peki. Ona üzül buna üzül nereye kadar. Ben kredi çekmeyeceğim bu işlem için hazır birikmişimi kullanacağım. Ekonomi durumu neidi belli olmayan derken benim için m konuştunuz bunu anlamadım.

Anenmin hastalığı durumu beklenen bir durum zaten yavaş yavaş alıştırıdm kendimi bu duruma.

Evet zaman çok kıymetli dediğiniz gibi. Taze transferden yana benim doktor. Ama tabi bu durumu bilse belki oda donduralım der. GErçiiiii işlem o safhaya gelebilirse embroların oluşmasında sonra tranfer 5 günlük süreç alacak taze transfer olursa
Dondurulmuş transferde hem tutmama olasılığı daha fazla diye biliyorum hem de size zaman kazandırmış olur. Dondurulmuş transferde siz sadece 8-12 gün arası bir sürede tedavi görmüş oluyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken bir şey de pek olmuyor. Transfer olursa epeyce dikkat etmek gerekiyor.

zuhahahaaa... baklaım o aşamaya kadar gelelim de bir hayırlısıyla olmadı dondururz. Doktor nasıl yönderiecek bir de yumurta kalitesi dondurmaya el verişli çıakcak mı?

Bu arkadaşım 3. denemesi 2 si devlette yaptırmımştı.
Aman devlete giden bir arkadaşım vardı okadar baştan savma yapıyorlar ki... Ben hiç devlet düşünmedim hatta benim bulunduğum yerde tüp bebek merkezi yok şehir dışına gittik geldik 5 saat yolculuk gidiş geliş toplam 10 saat benim için daha çok zordu...

Şuan maddi yönden ortanın çok çok üzerindeyim çok şükür. Ama nerden bilebilirim ki belki bi 10 yıl sonra sıfıri görecem (Allah korusun...)

Hayat önümüze neler çıkarır bilemeyiz siz çok planlı gibi yaşıyorsunuzdur ama unutmayın sizin planlarınızın bir anda tersine çevirip onunla sınayacak bir Allah var....

Back
X