Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Tek işleri sanki benim bebek yapmam .Bana da geçen bir arkadaş yazmış bebek var mi diye .Duyunca ne olacak sanki .Ben kimseye sormadım şimdiye kadar beni de ilgilendirmez zaten
Yani benim uzakta olan evlendikten sonra sırt bunun icin whutuptan yazan arkadaşlarım var
Daha evliliğinin 2.ayında

Benim ailem biliyordu eşimin ailesi bilmiyordu karnında morarmamis yer kalmayacak günlük iğneler var yumurta toplama günü uyutuluyorsunuz yumurta yerleştirildiği gün kalmamak iyi oluyor birine ihtiyaç hasıl oluyor en azından kız kardeş varsa o bilsin ki yardım etsin erkek tarafı bilirse çok soru oluyor ama kız tarafı bilirse sorun olmuyor yaşadım biliyorum

1 buçuk yıllık canım .10 aydır istiyoruz bebek
Biz 5 yila sonra tup bebeğe karar verdik.
6 yila yakin evliyim.
cok yeniymişsin henuz. Hic stres olma..
kimseyede demeden yap tedavini.
cok zaman gecince herkesin gozu senin ustunde oluyor üstüne vazife gibi..
sessiz sedasiz yap

katılıyorum kiz kendi ailesine soylemeli

katılıyorum kiz kendi ailesine soylemeli
benim ailem biliyordu.. ama annemle kardesim net olarak biliyordu.m hastaneye beraber gidiyorduk cunkü.. bana ysrdimci oldular cok allah razi olsun. 2 transfer oldum dusürdüm esimin ailesi duymadi bile hic..
kimsenin bana acimasini etmesini istemedim ozel mevzumuds rapor etmek zorunds degildim. Kac kere sordulsr ne zaman diye hic soylemedim sessiz sedasiz gittim geldim.

Bende yakında başlıyacağım benim ailem ve eşimin ailesi dışında kimseye söylemedik onlarda sürekli sormuyor zaten bence söyleyin niye olmuyor neden bebek düşünmüyorsunuz diye söylenmesi daha kötü

Biz 5 yila sonra tup bebeğe karar verdik.
6 yila yakin evliyim.
cok yeniymişsin henuz. Hic stres olma..
kimseyede demeden yap tedavini.
cok zaman gecince herkesin gozu senin ustunde oluyor üstüne vazife gibi..
sessiz sedasiz yap
Haklısın canım en iyisi öyle .Bizim doğal yoldan olması imkansız gibi .O yüzden vakit kaybetmek istemiyorum

bende yaza kdar olmazsam hamile ağustos gibi duusnuyorum
Annemle kizkardesimle giderum
Esimin ailesi dirdirici
Ah yazik diyecekler

Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum
canım benim annem aşırı heyecanlı bi kadın benden çok o üzülüyor ilk tedavimde kimyasal oldu, annecim tutamadı kendini ilk tuttuğunda herkese söyledi falan sonra bide millete dert anlat neden düştü ne oldu. ah aha vah vah.ikinci transferimi anneme söylemedim işyerinde arkadaşlarım biliyordu çünkü 10gün rapor aldım. Oda çok yakın arkadaşlarım. Anneme de tuttuktan sonra söyledim. Valla kafam rahattı tutmasa da dert anlatacağım kimse yok. Transferden önce yaptım 3 5 çeşit yemek onları ısttım yedim. Zaten sürekli yatman gerekmiyor ilk gün eşin yanında olsun yeter.

bende yaza kdar olmazsam hamile ağustos gibi duusnuyorum
Annemle kizkardesimle giderum
Esimin ailesi dirdirici
Ah yazik diyecekler
Ya esimin ailesi oyle degil yani dua ederler vs sagolsun ama pekte duyulmaz gibi gelmiyor soyleniyor sanki baskalarinada kucuk yer onlarin yeri.
Yani ben işimi saglama alayim dedim ama
Soylesen bi hal soylemesen 2 hal. Uzakta olmanin ve tedaviyi baska uzakta bir yerde yapmanin dezaavantaji..
3ncu denememi bile soylemek istemiyorum.
Sirf bunun icin tedavimin ustüne daha fazla para verecegim. 1 gunluk gidip gelmek icin kimsede kalmadan. Anneme bile uģramadan.
Cunku ordakilerde benm surekli gelip 1 hafta gelip kalmamdan süphleliler.. yani cok zor ya ne biliyim.. allah yardim etsin tum ugrasanlara..

amin oyle

Biz yaklaşık 3 yıldan sonra karar verdik bende pko vardı doktora gidiyordum sonra eşimin azospermi olduğunu öğrendik. Sadece kendi ailesi ve benim ailem biliyor. Ay hele akrabalara falan hayatta söylemem tüp bebek olduğunu gereksiz gereksiz yorum yapıp benim sinirimi tepeme çıkarcaklardı o süreçte hiç gerek yok

Reactions: H M
Ya hamilesiniz ne güzel :) Allah Nasip Etsin bana da .Yok ya akrabalar zaten ayrı bir konu

Moralini yuksek tut rahat rahat olun tedavinizi insallah.
Rabbim cok ugrastirmadan versin. Bu sureci gecirmeyenler cok fazla anlamazlar.
Surec zor. Ama inanc ve umut bizimle..
Rabbimden kolayliklar diliyorum insallah. Ogretmennhanimm

Benim annemde öyle üzer kendini biliyorum .Zaten benimde kızkardeşin biliyor çok yakınız onunla .Derdimi döküyorum ona da .Oda kimseye söyleme diyor zaten üzülmesinler diye

Ben anneme bir şey söylesem ilk telefon açana söyler ağzı sıkı ise söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…