- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.118
- 548
- Konu Sahibi Ogretmennhanimm
-
Daha üzülecek bir şey yok, yolun başındasınız. Ama negatif odaklı insanlarsa eşiniz haklı, söylemeyin. İnşallah çok uğraştırmaz, bekletmez sizi bebeğiniz, hemen çıkar yola.Benimde bir kardeşim biliyor .Ben saklamaya çalışacağım artık .Çevremden soru duymak istemiyorum hayırlısı bakalım .Eşim annem babam üzülmesin diye düşünüyor
Teşekkür ederim. İnş..İnşalllah bu sefer olur .Haklısınız bide insanlarla uğraşmak var
Annenizin niye bilmeye hakkı olsun ki. Bu sizin aile planlamanızla ilgili bir şey. Ortak karar olmalı.Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
İnşallah ya .Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama böyle insanlarla uğraşmakta yorucu olur .Ailesinden nasıl bir tepki alırız onu da bilemiyorumDaha üzülecek bir şey yok, yolun başındasınız. Ama negatif odaklı insanlarsa eşiniz haklı, söylemeyin. İnşallah çok uğraştırmaz, bekletmez sizi bebeğiniz, hemen çıkar yola.
Bana destek olur diye düşünmüştüm bende .Ama şimdi söylememe kararı aldık kimseyeAnnenizin niye bilmeye hakkı olsun ki. Bu sizin aile planlamanızla ilgili bir şey. Ortak karar olmalı.
Amin inşallah teşekkür ederimailelere söylemeyin (hamileliğimi dahi 5. ayda söyledim)
eş dost arkadaş onlara da söylemeyin
iş yerinde bir amir bilse yeter hatta ortam uygunsa yani hastayım test yaptıracağım vs ile izin alınıyorsa ona da söylemeyin
transfer aşamasına gelince bir iki gün rapor vs alınınca söylersiniz amire ama onun dışında gerek yok
oğlum 10 yaşında bu süreci hala bilen yok
sağlıkla kucağınıza alın
Valla anneniz de olsa arkadaşınız da olsa bi acıyor gibi oluyolar. Keşke bu durumlarımızı kimse bilmese sormasa.Bana destek olur diye düşünmüştüm bende .Ama şimdi söylememe kararı aldık kimseye
Evet ya zaten acır gözle bakanları hiç anlamıyorum .O duruma düşmeyi hiç istemiyorumValla anneniz de olsa arkadaşınız da olsa bi acıyor gibi oluyolar. Keşke bu durumlarımızı kimse bilmese sormasa.
Haklısın insan ne diyeceğini bilemez .Çok şükür eşim destekçi ve hep yanımdabu arada görümcem bana söyledi
o benim oğlumun tüp bebek olduğunu bilmiyor
o tedavi olurken haber verdi
o kadar arada kaldım ki
söylediğine göre destek mi bekliyor acaba dedim ama ne diyeyim bilemedim
arayım mı aramayayım mı sorayım mı sormayayım mı müthiş sıkıntı oldu
en büyük destek eşiniz
İnsanların acıması zaten beni rahatsız ediyor .Eşim destek olur inşallah .Ailem uzakta zaten annem bilse gelir ama gerek yok.Eşimle hallederiz bir şekildeSöylemeyin kimseye. Anneniz bilsin sadece. Opuda transferde yardımcı olur. Günlerce dinlenmeniz gerekecek. Yemek ev işi bişey yapmayacaksınız. Ama eşiniz yardım ederse ikiniz halledersiniz. Benim ailemden bi kardeşim bi anneannem biliyor tüp bebek olduğunu. Eşimin annesi ve kuzeni de biliyor. Eşim çenesini tutamadı yakın arkadaşına söyledi. Tutmayınca birde tüh tüh diye sana acıyorlar. Her aşamada soru yağmuruna tutuyorlar. İkinciyi o kadar tembihledim yine gitti söyledi arkadaşına. Bu kez tuttu. Hamileliliğimi hiç istemediğim halde söylemek zorunda kaldım.
Haklınız aynen .Buraya sormam iyi oldu .En güzeli söylememek .Söyleme gereği de yok zatenKocam ben ve doktorum dışında kimse bilmiyor. Ki bende çok meraklı bir abla var. Her adımımı anlatabildiğim sırdaş gibi ama ona bile söylemedim.
Hem bir yardımları dokunmayacak çok uzaktalar zaten. Hem akılları bende kalacak ve doğal olarak sürekli soracaklar naptın , naptın. Onun öncesinde eşimin işi dolayısıyla şuanlık düşünemiyoruz diyip konuyuda rafa kaldırmıştım zaten. Kafam rahat olduğu içinde bir dolu yumurtam oldu.
Söylenmemesi taraftarıyım. Sonuçta oda benim yatak odam sayılır.
Is yerime mecburiyetten söyledim kendi ailemden annem dahil kimse bilmiyo sadece kayınvalidem ve gorumcelerim biliyor onlara da söylemeyecektim aslında ama eşim soylemek istedi transferimi oldum 10. Gunumdeyim ve üstelik ailemle aynı mahallede hatta aynı sitedeyim bir şekilde idare ettik.Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Bence kimseye söylemeyin eşiniz de istemiyorsa bunu. Bi düşünün siz eşinize kimseye söylemeyelim deseniz ve onun gidip kayınvalidenize söylediğini öğrenseniz ne hissederdiniz?Öğretmenim canım tüp bebek merkezinden rapor veriliyorsa günlük anlaşılır zaten .İdare bahsetmez inşallah kimseye
İnsanların acıması zaten beni rahatsız ediyor .Eşim destek olur inşallah .Ailem uzakta zaten annem bilse gelir ama gerek yok.Eşimle hallederiz bir şekilde
Amin haklisin allah kimseyi bunla sınamasın cok zorYinede caresi var diye düsün. Hayirlisi neyse o olsun insallah gerek kalmaz ama kalincada tevekkul etmek gerek baska caremiz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?