- 20 Ocak 2020
- 3.065
- 5.756
- 78
- Konu Sahibi Ogretmennhanimm
-
Ağzı sıkıdır da annem bilirse babam da bilirBen anneme bir şey söylesem ilk telefon açana söylerağzı sıkı ise söyleyin
ay kafam birmilyon keske tube klamasam diye dua ediyorum 2ayiicnde olsam keşkeguzel dileklerin icin tesk ederim :)
Ben uzun sende cok kisa yazmissin.
zor süreç tupbebek yaptiran dayikizim var çektiklerini gorunce kolay degil ama rabbim hayirla sonuclandirsinguzel dileklerin icin tesk ederim :)
Ben uzun sende cok kisa yazmissin.
Yinede caresi var diye düsün. Hayirlisi neyse o olsun insallah gerek kalmaz ama kalincada tevekkul etmek gerek baska caremiz yok.ay kafam birmilyon keske tube klamasam diye dua ediyorum 2ayiicnde olsam keşke
Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Amin inşalalh canım .Yani bilmiyorum eşim öyle düşünen bir insan değil aslında .Öyle düşündüğünü zannetmiyorum ama öyle duyulmasını istemiyor .Tüp bebek tedavisi tören bir arkadaşına tavsiye almak için söylemiş ama ailesine karlı hassasAynı durumu yaşıyoruz şundan eminim eşinizin söylememe durumu ailenin üzülmesi değil sorunun ondan kaynaklanması. Erkekler buna çok takılıyor. Ayıpmış gibi. Ama aslında öyle olmadığını anlayıp bu psikolojiden kurtulabilseler keşke. Hem aile niye üzülsün ki tüp bebek yaptırmak üzülenecek bi durum değil. Ayrıca ailenize söyleme taraftarıyım en azından annenize. Ama çevrenizdekilere söylememek daha iyi. Sürekli
Soru sorup sizi strese sokabilirler istemeden de olsa. Nasıl gidiyor , sonuç ne zaman belli olacak , tuttu mu gibi sorular kötü niyetli olmasa da strese sokar insanı. Bu arada hakkınızda hayırlısı olsun, en kısa sürede rabbim o muhteşem duyguyu isteyen herkese nasip etsin
Öğretmenim canım tüp bebek merkezinden rapor veriliyorsa günlük anlaşılır zaten .İdare bahsetmez inşallah kimseyeHerkes olup olmadığını soracak bence daha sancılı bir süreç. Tabi yatma döneminiz vs olacak onun için de iş yerinizde tedavinin var o yüzden demeniz yeterli ama akraba çevresine seslenmeyin hiç
İnşallah tutar da bunları düşündüğümle kalırım sadeceBen olsam söylemem.
Çünkü çevrenin de biliyor oluşu ayrı bir stres kaynağı olur.
Tutmayinca falan daha çok gerilirsiniz.
İnşallah.İnşallah tutar da bunları düşündüğümle kalırım sadece
Teşekkür ederim bu süreci yaşayanlardan fikir almak güzel oldu İnşallah bana da nasip olurBir iki is arkadasim ve mudurum (zaman zaman izin alacagimi bilmesi icin) disinda ailelerimiz dahil kimseye soylemedik. Cok iyi yaptik bence. Zaten zor bir surec. Surekli inis cikislari var. Soyleseydik her samada gelen sorularla cok bunalirdik. Bebek 3 aylik olunca soyledik hatta. Esiniz hakli, bence de gerekli kisiler disinda kimseyle paylasnayin. Siz tuttu mu tutmadi mi diye kendinizi yerken ikide bir calan telefona cevap vermek hic guzel bir sey olmasa gerek.
Anneler en tehkikeslisi bence. Gereksiz evham yapip daha cok moral bozabilirler.Esiniz kendisinden dolayı galiba kimse duysunda pek istemiyor. Ama ben en azindan iki tarafında anneleri bilsin diye düşünüyorum. Ama sürekli soru sorup strese sokacak veya oğlunun durumunu kabullenemeyecek bir kayınvalide ise tabiki söylemeyin
Benimde bir kardeşim biliyor .Ben saklamaya çalışacağım artık .Çevremden soru duymak istemiyorum hayırlısı bakalım .Eşim annem babam üzülmesin diye düşünüyorİlk kızım tüp bebek. Eşimin ailesine, en yakın bir kaç arkadaşıma ve arada izin almam gerekeceği için iş yerime haber vermiştim. Ama hiçbiri bizi sürekli oldu mu, olacak mı, şimdi durum ne gibi sorularla sürekli darlayacak insanlar değillerdi. Hani gerginlik yaratabilecek insanlar olsalar söylemezdim. Zaten kadın için gergin bir süreç, daha da gerecek olanlar bilmesin. Ve bence bu konuda eşinizden çok sizin ne düşündüğünüz önemli. Zira bu tip tedavilerde erkekten çok kadının desteğe ihtiyacı oluyor.
İnşalllah bu sefer olur .Haklısınız bide insanlarla uğraşmak varHiç kimseye söylemedik bizde. Kendi kendimize uğraştık,gittik,geldik olumsuz sonucu öğrendik.
Başkaları bilse bide onlarla uğraşacaktık. Hiç gerek yok.
Bir kaç ay sonra yine deneyeceğiz. Başka bir ilde. Tatile gidiyoruz deyip gideceğiz.
Ay gerçekten herkes böyle demiş .Kimse bilmesin daha iyi ya kafam rahat etsinSöylemezseniz daha iyi, söyleyince etrafın çok bilmiş ve doktorlarla dolar..
Bizimkiler biliyor esimin tarafı bilmedikleri konu üzerinden saçma sapan yorumlar yapıyorlar.. Onlara kalsa yatağa mahkum olucam.. Aradiklarinda açmak dahi istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?