• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Tüp ya da doğal, çocuk isteme nasıl çevreye söylenebiliyor esas şaşırtıcı olan o bence... biz çalışmalara başladık mı deniyor ne deniyor, niye olmayınca strese girileceği bu kadar bariz iken üçüncü kişiler karıştırılıyor bu sürece? Kafamı kesseniz asla anlamayacağım.

Bize her sorani tersledim istisnasiz her sorana 'sen mi bakacaksın' dedim. 'Olsun vakti geldi yapın artik' diyene 'ben çocuk istemiyorum daha yapacak işlerimiz var' dedim. Bir süre sonra kimse bebek sormadı bile kabullenmişlerdi, bu yuzden hamile olduğumu söylediğimde annem bile inanmadı...

biz tup bebek yapacaģimizi soyledik.. cünku mecburduk..
ama transferlere gittigimi soyleemedim.
düsük yaptim genede tüp bebek demedim.
bazi kisilerle paylastim annem filan mecbur biliyordu yanina gidiyordum transfer icin.
ama işin icinden cikamiyorsun sonrada..
bilmiyorum karma karişik.
tup bebek ysptirdiğimi soylemezdim esimin ailesine hic ama okadar israr edildi ki.. ve yazin gittiğimde oraya gidemedim tedavi nedeniyle.. o yuzden bildirmek durumunds kaldik. Ama hala transfer olup tup bebrkle hamile kaldigimi bilmiyorlar esimin ailesi..
normal kaldim biliyor. Dusuklerimi oyle soyledim. Yani bilmiyorum sonumuz ne olur
Söylesen ayrı söylemesen ayrı bir dert .En iyisi söylemeyim kafam rahat etsin

Öyle bir tedavi sürecine girmedim, ama eğer girmiş olsam asla söylemem, kesinlikle.

Ne gerek var ? Annenize, babanıza dahi söylemeyin bence.. Sürekli soracaklar, kurcalayacaklar.

Tuttu mu oldu mu tamam mı hamile misin vs vs vs ..
Ben hamile olduğumu bile 3 ay bittikten sonra söyledim annemlere.. Cinsiyet belli oldu öyle.

Ya sormayın aynen korunmayı bırakınca zaten soruyorlardı bebek istiyor musunuz diye bende istiyoruz artık demiştim .Sonra herkes sormaya başladı bu ay olmadı mi felan diye .Ardından 8 ay geçti sorun olduğunu öğrendik malesef
anenne diyenilriisn o annen destek olur ama anennin dışındakiler bilmesin

Tüp ya da doğal, çocuk isteme nasıl çevreye söylenebiliyor esas şaşırtıcı olan o bence... biz çalışmalara başladık mı deniyor ne deniyor, niye olmayınca strese girileceği bu kadar bariz iken üçüncü kişiler karıştırılıyor bu sürece? Kafamı kesseniz asla anlamayacağım.
Hayır tatbiki çoçuk istiyoruz diye söylemiyoruz zaten .Çevrem sorduğundan sadece istiyoruz demiştik nasip demiştik o kadar .Sonuçta kimseyi ilgilendirmez .

Öyle bir tedavi sürecine girmedim, ama eğer girmiş olsam asla söylemem, kesinlikle.

Ne gerek var ? Annenize, babanıza dahi söylemeyin bence.. Sürekli soracaklar, kurcalayacaklar.
Haklısınız en iyisi haberi olmasın kimsenin
Ben hamile olduğumu bile 3 ay bittikten sonra söyledim annemlere.. Cinsiyet belli oldu öyle.

Adam istemiyorsa söylemeyin çok zor birşey değil
Annemden gizlemek istemiyorum demişsiniz ama bu sizin özeliniz, tüp bebek olmasa annenize bebek çalışmalarına başladık diye analatacağınızı tahmin etmiyorum. Buda onun gibi sonuçta.
İşyerinde de rapor vs durum gerekitği zaman kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Çok sık gerekecek olursa ozaman patron/müdür kim varsa ona üstü kapalı bahsedersiniz.
Tabini zaten annem dahi sormadı öyle birşey .Sadece torun istediklerini söylerler o kadar .Ama söylersem destek olabilir fakat üzülür aklı karışır gerek yok herhalde eşimi dinlemek en iyisi

Hayır tatbiki çoçuk istiyoruz diye söylemiyoruz zaten .Çevrem sorduğundan sadece istiyoruz demiştik nasip demiştik o kadar .Sonuçta kimseyi ilgilendirmez .
Istiyoruz nasip dediginizde de bi süre sonra bebek gelmezse aynı kişiler 'bir sorun mu bar, çocuğunuz mu olmuyor' diye sormayı kendilerine hak görüyorlar ama... O bile sinir bozucu.

Söylesen ayrı söylemesen ayrı bir dert .En iyisi söylemeyim kafam rahat etsin
Eger tedavi olacagin yerdeyse ikamet ettitun yer kesinlikle soyleme..
Keşke oyle bir sansim olsaydi..
Esimin ailesi ayri yerde benim annemler ayri
Yerde hastanem de uzak..
Yani kisaca zor. Ayni yerde olsaydim hayatta soylemezdim. Anneme bile..
Mevbur onlar goturdu transfere beni istanbulds o yuzden bildiler. Ama bana zarsri yok annemin.
Simdi 2 dusük yaptim bekliyorum 3ncuyu.. yazin eşimin ailesine gidemessem soyleyeveģom mecbur cunku kanamam filan oluyor yolculuk yapabilirmiyim blmiyorum.
Ya da oncrde ucakla hastaneye gidip işlemi yapip biraz dinlenip geri ucağs binip donucem yasadigim yere.. eşimle oyle de konustuk. Bakalim nasil olcak.

Haklısınız kimsenin bilmemesi daha iyi .Bende üzülmemiş olurum eşimde

Sadece anneme söyler ya da kimseye söylemezdim ben olsam.
Stressiz sorgusuz sualsiz geçirmeli o dönemi.

İnşallah tedaviniz olumlu sonuçlansın🙋🏻‍♀️

Çünkü diğer türlü siz üzülüyorsunuz; bundan önce ki hamileliğimde eşim dayanamadı daha 4 haftalık gebeyken herkese duyurdu konu komşu dahi biliyordu, 13. hafta da yavrularım karnımda öldü.. kürtaj oldum vs derken 10 gün boyunca evin kalabalığı bitmedi geçmiş olsun, başın sağ olsun bilmem ne..onlar geldikçe bana küfür ediyorlar gibi geliyordu.
Daha çok yıpranıyor insan, daha çok üzülüyor birileri sorup edince..

O yüzden bu hamileliğimde 3 ay bitmeden kimseye söylemedim. Annem dahil

Istiyoruz nasip dediginizde de bi süre sonra bebek gelmezse aynı kişiler 'bir sorun mu bar, çocuğunuz mu olmuyor' diye sormayı kendilerine hak görüyorlar ama... O bile sinir bozucu.
Aynen zaten diyorum keşke söylemeseydim .İstediğimi de .İnsanlar çok acımasız malesef .

• Beğen
Reactions: H M
ben de.sorana nasib kismet dedim herşey akışına biraktim gibisinden bunaragmen herkes soruyor illallahdedim geçen calsiitigm okuldan arkadas aradi.napti bebek varmı diye seni soruyorlar dedi bana.millet isi.gucu dedikodu

Tabini zaten annem dahi sormadı öyle birşey .Sadece torun istediklerini söylerler o kadar .Ama söylersem destek olabilir fakat üzülür aklı karışır gerek yok herhalde eşimi dinlemek en iyisi

Emin olun bazen annelerin bile bilmemesi gereken şeyler vardır. Özellikle eşiniz anlatmanızı istemediği halde bunu annenize anlatırsanız adamın güvenini zedelersiniz. Belki strese girecek. Bu tür tedavilerde stres ilaki olur, ama en aza indirmek belkide başarı oranını artırır. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

ben de.sorana nasib kismet dedim herşey akışına biraktim gibisinden bunaragmen herkes soruyor illallahdedim geçen calsiitigm okuldan arkadas aradi.napti bebek varmı diye seni soruyorlar dedi bana.millet isi.gucu dedikodu
Tek işleri sanki benim bebek yapmam .Bana da geçen bir arkadaş yazmış bebek var mi diye .Duyunca ne olacak sanki .Ben kimseye sormadım şimdiye kadar beni de ilgilendirmez zaten

Emin olun bazen annelerin bile bilmemesi gereken şeyler vardır. Özellikle eşiniz anlatmanızı istemediği halde bunu annenize anlatırsanız adamın güvenini zedelersiniz. Belki strese girecek. Bu tür tedavilerde stres ilaki olur, ama en aza indirmek belkide başarı oranını artırır. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkür ederim sağolun

Back