Tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de yaşadığım şehrin hastanesinin doğum katına eşlerin alınmadığını duyunca aynı şoku yaşamıştım. Anlayamadığım tabular.

Yasal degil bencede, acaba prim mi yapılıyor
İlacın alınması gerektigini soyledıklerı zaman hemen aldım dusunmeden, zorladı beni fiyatta

Yo gayet gerçek anlamında kullandım. Yönlenmek yönlendirmek. Sizi asıl soruna yönlendirdik diyelim o zaman oldu mu şimdi? Çünkü başta derdiniz çok farklıydı. Herkes niyetinizi anladığı için o konuya odaklandı. Yazdıklarınız ortada açıkçası çok sıkıldım sizin 5 paragraf aynı şeyleri tekrar etmenizden. İyi günler.

Kesin kazanırsınız
Bilmem kesin kazanırmıyım, başhekim tarafından aranılıp dinlenildiğime, ve davet edildiğime göre sanırım olay ciddi ama ne dersin?
Sizin gibi insanlar gerçekten sadece kendilerinin gülünç olduğunun farkında değil. Anca başkalarının hakkı yenilir, siz benim hakkım yenmedi, başkalarının başına kötü şeyler gelir, benim başım sağ dersiniz. Ama birgün inanın sizin başınıza geldiğinde de o gün konuşan birisi mutlaka olacaktır.
Empati, öneririm mutlaka deneyin empatiyi, insan gibi hissedebilirsiniz kendinizi

İlacın alınması gerektigini soyledıklerı zaman hemen aldım dusunmeden, zorladı beni fiyatta
Leris başhekime, 184e, cimere ve sağlık kuruluna başvurularımı yaptım. Olayın boyutu korkunç. Devletin destek sağlamadığı ve kabul etmediği bir işlemmiş o HyFoSy dedikleri. Sessiz kalmamanı öneririm. Aşılama sonrası hastane ile bağlatımı kesiyorum. Mutlaka hakkını ara 150€ u hiç bir işe yaramayan ve geçerliliği olmayan işleme ödemişiz. Dahada korkuncu, kistlerim nedeniyle koyulan bir tanı olması nedeniyle öncelik kistler olmalıyken beni aşılamaya geçirmeleri de bu işin tedavi/çözüm değil tedavi/süreklilik/para olduğunu gösteriyor. İstersen ogü'yü arayıp teyit edebilirsin hyfosy ve o kiti. Kabul edilmeyen işlem diyor oradaki tüp bebek birimi. Yazık bunu yapan insanlara.

Son düzenleme:

Eşinizle beraber doktorla görüşüp, sorularınıza cevap alabildiniz mi ?

Benimle aynı yerde tedavi gören hiç tanımadığım üyede yalan söylüyor o halde biz sahtekarız sizin deyiminize göre ?
Lütfen beni alıntılayarak yorum yazmayın postuma başkasıyla uğraşın rica ediyorum sizden. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali aynı görüşte olduğunuz insanlarla sırt sıvazlayın yada tercih sizin fakat benim sizin despotluklarınızla uğraşacak inanın vaktim yok. Konuyu istediğiniz yere çekip farklı hayal dünyasına dalabilirsiniz.

Eşinizle beraber doktorla görüşüp, sorularınıza cevap alabildiniz mi ?
Malesef hayır. Doktor beyin görüşmesinden önce arka odada bilgilendirmeye katılmam söylendi.Katıldığımda 2 katından fazla büyüyen kistime rağmen aşılamaya başlayacağımı öğrendiğim için Dr ile görüşmeden ayrıldım hastaneden. Geçirdiğim işlemler sonrası kistimin alındığını zannediyordum çünkü bu konu hakkında bile bilgiendirilmedim hiç, raporlarımda da olağan dışı durum olmadığı yazıyordu çünkü.
Anlatımı yapan kişi, sabır sınar gibi denden işareti koyduğu yerlere yani bu aynısı demek oluyor yine 75 yapacaksın dozu anlamına geliyor dedi.

Yahu ilaçla bilmem neyle ilgili yorum mu yaptım ben. Ne dedim tüp bebek tedavi ilaç konularıyla ilgili bilgim yok o konuda yorum yapamam. Konunun Bi kısmına yorum yaptım. Konuyu ne kadar saptırıyorsunuz. Sanki ben diğer üyenin yazdıklarına itiraz etmişim. Bi yolsuzluk varsa şikayet edin hakkınızı da arayın. Yok siz konuyu istediğiniz gibi evirip çevirip kendi söylediklerinizi inkar edip insanı ipe götürürsünüz. Evet bence de daha fazla yazmayalım alıntılayıp. İyi günler.

Sizinde yalnızca bu olaya takılıp tepki göstermeniz ay pardon beni kanalize etmeniz yüzünden aslında konu buraya geldi.
Kendi söylediklerimi inkar etmiyorum dediğim gibi en başta beni anlamaya çalıştıklarını düşündüğüm için kinayeli mübalağa yapmak istemiştim.
Beni şimdi anladığınızı düşünüyorum ve belkide benim sizin yazılarınızı diğer insanlar gibi art niyetli yazdığınızı düşündüm. Sizi eğer kırdıysam sizden özür dilerim.

Çok agresif ve alıngansınız neden inat ettiğinizi anlamıyorum kişisel olarak bende rahatsız olurdum.
Tam olarak neyden mesela? € bazında Dr tarafından dolandırılmaktan mı? Kistleriniz için tedavi olurken kistinize müdahale edilmeyip 2 katına çıkan kistinize rağmen imkânsız bir aşılama tedavisine başlanmasından mı? Konunun aslı zaten bu, bahsi geçen muhafazakar kesim falan yok orada, bahsettiği kesim orada olsa rahat rahat o insanlar orada sperm, mastürbasyon gibi kelimeleri erkek hastalara o bahsi geçen muhafazakar insanların yanında söyleyemezler çünkü. Bir erkek hastanın bir sonraki muayene gününü duymasından rahatsız olacağını düşünecek kadar hassas bir desk çalışanı bu kelimeleri kullanamaz çünkü.
Agresif ve alıngan değilim üzgün ve sinirliyim.

Siz de haklısınız ama diğer hastalar daha haklı. Belki kadının enfeksiyonu da var, onu anlatacak sürece engel olup olmadığı hakkında bilgi almak için?

Sizin eşiniz sapık olmayabilir ama ben çok denk geldim “kapı açılsa da bir şey (!) görsem” diye içeriyi dikizleyen sapığa.

Yapmanız gereken, başta sekretere eşinizin doktorla görüşmek istediğini söylemenizdi.

Muhafazakar değilim bu arada.

Bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim.. Sapık zihniyetli insanda çok. Bahsettiğiniz soruları ve süreç hakkında bilgiyi deskteki sekretere değil doktor beyle veya doktor beyin odasındaki hemşire ile konuşarak belirliyorsunuz. Desk çalışanı size yalnızca bir sonraki muayene günü ne şekilde geleceğinizi söyler. Tedavi sürecini etkileyebilecek sorularınızı cevaplayamaz. Zaten bu soruları sorabilmek için eşim ile o Dr sırasındaydık, deskten durumla alakalı bilgi edinilemiyor olduğunu orada tedavi olan herkes bilir.
Bahsettiğiniz durumlar o birimde gerçekleşebilecek durumda değil, Dr odası apayrı yerde, mahremiyet var, sıra alenen ortalık yerde başka birime geçen birisi bile o alandan geçiyor gibi bir alan bekleme alanı.

Kistlerden bahsetmediğimizi biliyorsunuz sürekli genelleme yapıyorsunuz kişisel olarak dr harici tanımadığım erkeklerin yanında regl günümden bahsetmekten rahatsız olurum herkesin bakış açısı farklıdır. Üstteki arkadaş gibi ben hastanede bebeğimi emzirirken adamın biri sürekli odanın önünden geçip içeri bakıyordu herkes siz gibi değil art niyetli insanlar çok fazla..

Art niyetli insanlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim ve nefret ediyorum onlardan.. keşke herkes kendi hayatını yaşasa..
Yok bahsettiğiniz durumla alakalı yalnızca danışabileceğiniz kişi doktorunuz ve odasındaki hemşiresi. Sekreter ne zaman ne şekilde geleceğinizi söyler başka bir soruya cevap veremez. Ancak Dr un odasına giderek hemşiresi yada Dr un kendisi ile konuşarak tedavinin yönünü değiştirecek bilgileri verebilirsiniz. Bunun içinde Dr sırasına gireceğiniz bilgisini deskteki sekretere söylemeniz yeterli, neden niye gibi bir soru yöneltmiyorlar.

Ay evet bende de catalda hiç temizlik falan olmamıştı. Siz yine de muayene olmamışsınız ama ben olmak zorundaydım çünkü bazı testleri devlette yapıyorlardı ozamanlar. Şimdi nasıl bilmiyorum. O gidişim sondu.

Ha birde ilk evlendigim yıl vajinismustum. P kadın doğuma gitmiştim birlikte olamıyorum diye. Ozaman şansıma hiç yoğunluk yoktu adam beni muayene edecekti bende istemiyorum diye korkuyorum diye ani tepki verince "kalk çabuk kalk sen birde bir gün anne olmayı hayal ediyorsundur kesin ama senden anne falan olmaz"demişti. Ve yanındaki asistanina vajinismus yaz demişti. O adama inat yenmiştim vajiyi...

Bu 2 olayda devlette başıma geldi oyuzden bir dahada devletin kadin doğumuna gitmedim. Ama yine bazı testler sadece devlette olursa mecburen gidilecek çünkü küçük bir ilçede yaşıyorum ve başka seçenek malesef ki olmuyor

Tepkiniz fazla geldi.
Erkek doktor başka elin adamı başka.
Eşinizi sapık olarak görmek değil ki bu.
Regl utanılacak birşey değildir, hemfikirim. Fakat özeldir. Ben de başka insanlar beni duyarken döngümü, sıkıntımı vs anlatmak istemem.
İnsanlar dedim bakın, erkekler demedim.
Hatta herhangi bir rahatsızlığımı bile duymalarını istemem. Doktor bilsin başkasına ne.

10 yıl olmuştur kadın doğuma devlet hastanesine gitmiştim.
Erkekleri hiç almıyorlardı. Biz de gebeliğimin her aşamasında eşimin de yanımda olmasını istediğimiz için bir daha devleti tercih etmedik.
Doğuma bile girdi benim eşim. Bu devlette mümkün olmazdı sanırım.
Tercih meselesi.
Ki bana çok rahatsız edici gelmedi.
Abartmış ve fazla alınganlık göstermişsiniz.
Eşinizi herhangi bir aşağılık duruma düşürdüğünüz falan yok. Abartmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…