- 14 Kasım 2021
- 673
- 544
- 34
Tamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim benKızlar mirasanne haklı, olaydan nerde yasadıgını, hangi hastanede oldugunu anladım cunku bende yasadım birebir, bir kac kadın eşiyle girmek istedi, dr la gorusmek istedi, eşimde dahil, kesinlikle reddettiler, sacma olmasının bir diger yanıda, erkek hastalarda aynı korıdorda beklıyor ve sekreterin bir kadına adetin 3.günü gel diye gayet duyulacak bir ses tonuyla soyluyor, erkek hastalara da siz şu islemden dolayı (sprem testi) az bekeletecem vaya içerdeki cıksın siz girersiniz diyor, hepimiz aynı ortamdayız utansan utanmasan ortam bu.
Neden özellikle muhafazakar kesim diye belirtiyorsunuz ? Muhafazakar olmayan bu dediginizi yapmıyor mu veya muhafazakarlarin hepsi mi bu şekilde davranıyor ? Bir iki kişiden gördüğünüz bir davranışı herkes yapıyormuş gibi lanse etmeniz çok yanlış.Eşimin sanki SAPIKMIŞÇASINA dışarıya çıkartılması, spermiyografi sonucu erkek hastaya söylenirken şu rahatsız olan kesimin can kulağıyla yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastanın sonucunu dinlemesine hiç bir erkeğin/kadının tepki göstermeyip bunu sorun etmemeleri mesela? Sperm kelimesinden utanmayan kadının "DÖNGÜ" kelimesinden utanması. Konumu tam anladınız mı bilmiyorum ama ..
Dert edinmedim ki bunu haklı oldugunu dile getirdim, benim dersim bambaska :))Tamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim ben
Gerçekten bizim kadar milletini, ülkesini kötüleyen başka millet var mıdır merak ediyorum. Tabi ki çok gelişmiş sorunsuz bir ülke değiliz ama bu kadar da kötüleyecek ne var bu konuda? Herkesin görüşü farklıdır; size göre sperm adet döngü başka insanların yanında konuşulabilir bana göre konuşulmaz. Hastanede de büyük ihtimal çoğunluğa göre davranılmıştır. Önceden bu konuyla ilgili sıkıntı olduysa ona göre karar alınmıştır.Tamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim ben
Beğenmiyorsan yallah isveçeTamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim ben
10 yıl önce gittiğimde yeni evliydik hatta 12 yıl olmak üzere. Vajinismus olduğumu bilmiyordum ve ozamanlar şansıma sıra yoktu yalnız girdim. 3 aylik evliyim ve eşimle ilk gece denedik çok canım yandı çok korktum dedim. Doktor da kan geldi mi dedi zar yırtıldı mi falan diye üst üste sorular sorunca peçeteye çok hafif pembemsi bir leke geldi dedim. Sonrasında üst üste kan miydi yani o diye soruyor. (Ben hep milletten kan gelmesi deyince oluk oluk kan akacak zannederdim ne bilimGerçekten göz göre göre mi muayene oldunuzof.. gerçi doktora karşı ne diyebilirsin ki soru sorsan tersler mi korkusu, ilgilenmez mi korkusu değil mi.. çok üzüldüm ama dua edin çok şükür ki herhangi bir hastalık bulaşmamış size
Gittiğiniz ikinci doktor tam bir karaktersizmiş.. ne demek bir insanın hayalleri hakkında ileri görü konuşmak hadsizzz!!! Sizin peki bu durumunuz varmıydı yoksa orada panik yüzünden mi oldunuz? Kimbilir üzerinden kaç yıl geçmiştirde hala dün gibi aklınızdadır.. o kadar üzüldüm ki sizin için .. ya insanlar nasıl ve neden bu kadar acımasızca davranabiliyorlar gerçekten aklım almıyor. Tüm fobi ve stresini bir kenara bırakarak o muayeneye gitmek ne kadar zor, kaç kere kendimizle çelişiyor bin bir cesaret gidiyoruz. Gerçekten çok üzüldüm ama hepimiz buradayız bakın benimde yaşadığım olay beni çok üzdü ama sizin gibi insanların desteğiyle burada birbirimizin kalbine umut oluyoruz dertleşiyoruz..lütfen üzülmeyin ve ne kadar güçlü ve mükemmel bir kadın olduğunuzu hatırlayın
Ne diyon bacımsu senTamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim ben
Ayy amma şımartmışsınız eşinizi o ne öyle ne var dışarı çıktıkça eminim o halinden gayet memnundurEşimin sanki SAPIKMIŞÇASINA dışarıya çıkartılması, spermiyografi sonucu erkek hastaya söylenirken şu rahatsız olan kesimin can kulağıyla yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastanın sonucunu dinlemesine hiç bir erkeğin/kadının tepki göstermeyip bunu sorun etmemeleri mesela? Sperm kelimesinden utanmayan kadının "DÖNGÜ" kelimesinden utanması. Konumu tam anladınız mı bilmiyorum ama ..
Tamam da bunlar özel şeyler değil ki.dünyadaki butün kadınlar regl olmuyor mu ? Eee oluyor. Bütün erkeklerde sperm salgılanmıyor mu? Eee salgılanıyor.bu tarz şeyler dünyadaki bütün kadınlar ve erkekler için geçerli. Bilmem kim bey sizde sperm hareketi yokmuş ya da sperm yokmuş, bilmem kim hanım sizde yumurtlama tespit edemedik demiyor ki.her kişiye yapılan tahlilleri git yaptır diyor. Eee oraya gelen adamların derdi de herkesçe mâlum.Yaa arkadaşlar öyle bir konu ki okuyan da isveçte, norveçte falanız sanacak.derdinizi seveyim derler ya.bizim ülkenin paçalarından akıyor, elle tutulur yanımız yok.bunları dert edecek kadar dertsizseniz ancak sevinirim adınıza.bu kadar gelişmemiş bir ülkede tüp bebek hizmeti olmasına şükrederim ben
+1Muhafazakar kesim ne alaka? Benim arkadaşlarımın arasında hiç muhafazakar olmayanlar yolda yürürken bu regl konuları açılınca hemen ses tonlarını kısıyorlar. Ne alaka şimdi bunun muhafazakarlıkla. Orda çalışan insanlara sinir olup bişey diyemiyorsunuz gelip burda sinirinizi muhafazakar kesim diyerek çamur atmaya çalışıyorsunuz. Konuşmalarınıza dikkat edin. Bölücü ve kırıcı şeyler konuşmayın.
Konuşuluversin yaa amnnn.ne olacak beGerçekten bizim kadar milletini, ülkesini kötüleyen başka millet var mıdır merak ediyorum. Tabi ki çok gelişmiş sorunsuz bir ülke değiliz ama bu kadar da kötüleyecek ne var bu konuda? Herkesin görüşü farklıdır; size göre sperm adet döngü başka insanların yanında konuşulabilir bana göre konuşulmaz. Hastanede de büyük ihtimal çoğunluğa göre davranılmıştır. Önceden bu konuyla ilgili sıkıntı olduysa ona göre karar alınmıştır.
Ayrıca şu kafayı asla anlayamıyorum anlamayacağım da, gelişmiş olmak sperm adet vs ulu orta konuşabilmek mi yani nedir.
Gelişsek bile hizmetler dolara bağlı maalesef.diğer ülkelerde insanlar spiral taktırır gibi tüp bebek yaptırıyordur.bizde ev alır gibi kredi çekip, para biriktirmek gerekiyor.sırf maddi külfeti için vazgeçen bir sürü insan var.ekonomi bu kadar kötüyken istedikleri kadar iyi olsunlar.ulaşamıyoruz ki.tüp bebek yaptiracak biri olsam hop oturup hop kallardım yani, her geçen zaman aleyhime işliyormiş gibi gelirdi.Ferhans doktorlarin ve tip egitiminin kalitesi bizim ulkemizle ilgili tartisilmamasi gereken konulardan biri. Evet devlet hastanesi, ucretsiz saglik hizmeti konusunda sistemsel bir problem var ama doktorlarimiz cok iyi. Tup bebek konusunda da oldukca gelismis bir ulkeyiz.
Tum sistemsel problemlere ragmen yine de saglik hizmetine ulasmak cok zor degil. Kafadan uydurmuyorum, 3 kitada 4 farkli ulkede yasamis ve hala daha yurtdisinda yasayan biri olarak karsilastirmayi rahatca yapabiliyorum. Ki zaten bizim ulkemizde saglik turizmi de yaygin.
Kötüdür demedim ki. Böyle bir ülkede iyi olması şaşırtıcı diyorum.zaten bizim için deği, yabancılar geldiği için hizmet iyidir zaten.gelsin dolarlar.sen 200.000 lira verip oraya gelmişsin.adamlar 20.000. Hizmet ne kadar şahane olursa olsun bir de böyle bir gerçek var.kendi ülkemde 5 katıyla tüp bebek yapacağıma, buraya gelir ufacık parayla krallar gibi hizmet alırım.sırf hizmet iyi olduğu için değildir o.Ne diyon bacımsu sennasıl tüp bebek olduğuna şükredin. Öyle bir merkeze gittim ki her türlü ilgi alaka hizmet hijyen en önemlisi tecrübe herşey harikaydı. Diğer merkezler nasıldır bilmem de benim gittiğim merkezde çok fazla yurtdışından Almanya, İsveç, Rusya, Ukrayna...vs bir çok ülkeden gelen yabancılar vardı sırf tüp bebek için. Ve Doktorlar hariç çalışanların yarıdan çoğu yabancıydı çünkü çok fazla yabancı geliyordu. Uzaktan gelenler için ücretsiz konuk evleri var merkezin. Orası bile hep yabancı doluydu. Doktorlarındaki özgüven tecrübe insanları asla strese sokmuyor tam tersi doktorları içimi rahatlatıyordu oraya gidince stres olacam derdi yok tam tersi stres falan kalmıyor.
Benden oluk oluk kan akmıştı.kişiden kişiye göre değişiyor.bunun için doktora mı gidilir?. Benim gibi oluk oluk kanasa kalpten giderdin heralde10 yıl önce gittiğimde yeni evliydik hatta 12 yıl olmak üzere. Vajinismus olduğumu bilmiyordum ve ozamanlar şansıma sıra yoktu yalnız girdim. 3 aylik evliyim ve eşimle ilk gece denedik çok canım yandı çok korktum dedim. Doktor da kan geldi mi dedi zar yırtıldı mi falan diye üst üste sorular sorunca peçeteye çok hafif pembemsi bir leke geldi dedim. Sonrasında üst üste kan miydi yani o diye soruyor. (Ben hep milletten kan gelmesi deyince oluk oluk kan akacak zannederdim ne bilim) bende ısrarla kan mi bilmiyorum çok açık tonda pembe bir lekeydi dedim. Tamam gel bi bakalım yırtılma var mı dedi çatala yattım ay ama çok korkunçtu benim için birde eldiven falan takıyor ya nasıl korktum bacağıma dokununca titremeye başladim istemiyorum dedim adam hala devam etmeye çalışıyorum ağlamaya başladım istemiyorum diye. Adamda "kalk hadi kalk sende bir gün anne olmayı falan mı düşünüyorsun bu kafayla asla olamazsın"dedi. O adamın söylediklerinden çok etkilendim çok kırıldım hakkımı asla helal etmem ama ona hirsimdan 1 ay çok fazla zorladım kendimi ve yendim vajiyi. Annede oldum.
Diğeri de evliliğimizin 3.yilinda çocuğumuz olmuyor diye direkt tüp bebek merkezine gitmiştik oradaki Dr sizin sorununuz nedir bilmiyorum hiç tedavi olmadan buraya gelmişsiniz diyerek önce hem benden hemde eşimden bir sürü testler istedi. Bizde tüp bebek için Antalya'ya gitmiştik. Kendi yaşadigimiz ilçe normalde çok küçük 2 tane hastane var biri devlet biri de özel. Özel dedigim yerde testlerin hepsi yapılmıyor. Özelde yaptırdıklarımızı yaptırdık ama devlette de bir kaç tane test kaldı orayada ikinci kere gitmenin nedeni tamamen mecburiyetti. Diğer kaba Dr değilde ozamanlar çok iyi bir Dr vardı o gelmişti devlete ona gitmiştim ve ilkindeki gibi rahat girerim falan diye düşündüm ne bilim tıklım tıklım olacağını benimle birlikte 3 kişi vardı ama bizde kimse çıplak değildi. Çatala yattığımda da biri perdenin arkasından çoktan çıkıp dışarı gidiyordu. Diğeri de sedyede gebelik takibi bitmiş karnındaki jeli siliyordu bana herkesi acele ettiriyorlardı kimse kimseye bakacak vakti yoktu. Ve herkes de mecburen gidiyordu işte. Neyse çok uzattım ama hepsi geride kaldı bir daha devletin kadın doğumuna muhtaç etmesin Rabbim. Şuan 3.bebegime hamileyim demek ki anne olabiliyormuşuminşallah darısı sizlerin başına
Ya Ferhan ya. Okuduğunu anlayabikecek Bi kadınsın niye bazen anlamamak için efor sarfediyon. Kadın kan gelmiş gelmemiş diye gitmemiş doktora. Vajinismus olduğu için gitmiş.Benden oluk oluk kan akmıştı.kişiden kişiye göre değişiyor.bunun için doktora mı gidilir?. Benim gibi oluk oluk kanasa kalpten giderdin heralde
Tamam tamam.bu arada eskiden kanaması lâzım derlerdi, şimdi de tutturmuşlar asıl kanamaması gerekiyor diye.eskiden yanlış bir algı vardı, şimdi tam tersi olsa da yanlış bir algı var. Kısaca doğru bilgi : kanaması da normal, kanamaması da, az kanaması da normal, çok kanaması da.aslında kanamaması lâzım diyenler bir vazgeçsin artık.Ya Ferhan ya. Okuduğunu anlayabikecek Bi kadınsın niye bazen anlamamak için efor sarfediyon. Kadın kan gelmiş gelmemiş diye gitmemiş doktora. Vajinismus olduğu için gitmiş.
Sırf yorum yapayım da ne yazarsam yazayım diye yazdığınızı düşünüyorum artık. Yukarıda da sizinle karşıt görüşte olanların yorumlarını beğenmişsiniz. Değişiksiniz gerçekten. Neyse uzatmayacağımKonuşuluversin yaa amnnn.ne olacak be