Tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinize “burada bekleyemezsiniz” diyen kişiye bunu söylediniz mi?
Evet söyledim, hala bana ama hastalar rahatsız oluyor sizin gibi geniş düşünmüyorlar işte gibi absürt cevap verip eşim yanımdan ayrılınca oda ayrıldı, hastalar beni destekleyip benim yanımda olunca da eşimi özür dileyip yanlış anlaşılma oldu diyerek yanıma getirdi. Klasik tıbbi sekreter tribiydi yani.

Gerçekten göz göre göre mi muayene oldunuz of.. gerçi doktora karşı ne diyebilirsin ki soru sorsan tersler mi korkusu, ilgilenmez mi korkusu değil mi.. çok üzüldüm ama dua edin çok şükür ki herhangi bir hastalık bulaşmamış size
Gittiğiniz ikinci doktor tam bir karaktersizmiş.. ne demek bir insanın hayalleri hakkında ileri görü konuşmak hadsizzz!!! Sizin peki bu durumunuz varmıydı yoksa orada panik yüzünden mi oldunuz? Kimbilir üzerinden kaç yıl geçmiştirde hala dün gibi aklınızdadır.. o kadar üzüldüm ki sizin için .. ya insanlar nasıl ve neden bu kadar acımasızca davranabiliyorlar gerçekten aklım almıyor. Tüm fobi ve stresini bir kenara bırakarak o muayeneye gitmek ne kadar zor, kaç kere kendimizle çelişiyor bin bir cesaret gidiyoruz. Gerçekten çok üzüldüm ama hepimiz buradayız bakın benimde yaşadığım olay beni çok üzdü ama sizin gibi insanların desteğiyle burada birbirimizin kalbine umut oluyoruz dertleşiyoruz..lütfen üzülmeyin ve ne kadar güçlü ve mükemmel bir kadın olduğunuzu hatırlayın

Konuyu eksik açtığım için düzenliyorum sizin içinde ve sizinle kesinlikle aynı düşüncedeyim. Desk dediğim yerdeki sekreter sadece bir sonraki muayene gününü söyler. Soru cevaplamaz, yorum yapmaz, öneri veremez. Bahsettiğiniz tüm talepleri Dr sırasına girerek doktorunuzla doktorunuzun odasında konuşmanız gerekiyor. Aslında benim vurgulamak istediğim şey sekreterin yalanıydı, yoksa böylesi hassas hastaları önemseyen bir kadın onların yanında erkek hastalara mastürbasyon, sperm gibi kelimeleri söyleyemez. O gün canı sıkkındı sekreterin beni kurban seçti olayın özeti bu.
Bahsettiğim yer tüp Bebek merkezi ve erkek hastaların işlemleri de içerideki deskten yapılıyor.
Her anımda yanımda olması gibi bir talebim yoktu, kistlerimin alındığını tedaviye başlayacağımı umduğum gün doktorun kistlerimi almayıp 2 katına büyüyen kistimi öğrendim. Bunun için sırada bekliyorduk ve eşimi yanımda istemiştim ağlıyordum ve çaresizdim ne olacak nasıl olacak ameliyat mı anestezili mi nasıl geçecek gibi düşüncelerdeyken, kistime rağmen sırf gelir elde etmek için imkansız ötesi aşılamaya başlayacağımızı hemşiresi tarafından bilgilendirilip öğrendiğim için eşim ile o an hastaneden dr ile görüşmeden ayrıldık.

Hepimiz sadece hasta mahremiyetiyle ilgili olan kısmı yorumladık çünkü diğer kısım teknik bilgi gerektiriyor. O kısımla ilgili bilgimiz olmadığı için bu kısmı yorumladık. İlaçlarla veya tedaviyle ilgili bir usulsüzlük varsa tabiyki şikayetçi olun. Ben erkek almamaları kısmıyla ilgili şikayetçi olucam dediğinizi düşündüm ki o kısımdan şikayetçi olsanız da kimse iplemezdi zaten. Onun dışındaki konuda bilgim yok ama haklı olabilirsiniz. Umarım haklıysanız şikayetiniz değerlendirilir.

Hayır aksine bir kadının gerçekten bir erkek ile aynı ortamda bulmak istememesini dahi anlarım, herkese saygı duymak zorundayız. Fakat sekreter kendine göre birşeyler yazdı çizdi, özürle düzelttiğini düşündü fakat gerçekten bu tür toksik insanları toplumda barındırmamak gerekiyor. Hoş değil bir insanı uyarmanın adabı vardır fakat o alenen kaba şekilde yapmasına rağmen hastalar beni destekledi. Aslında sorduğum sorularda mübalağaydı, yani rahatsızlık duyan bahsettiği toplum onun ağzından çıkan kelimelerden rahatsız olduğunu nasıl onlara söyleyemesin ki?

Doğrusu ben sadece erkek almama muhabbetine yorum yaptım.
Diğer kısımda çok anlayamadım neyin ne olduğunu.
Varsa bir haksızlık, hak aramak lazım, şikayet etmek lazım. O konuda haklısınız.

Dr erkek ise eğer yanında mecburen bayan hemşire bulunduruyor. Biri çıksa dese ki ,doktor beni taciz etti. Adam bunu nasıl ispat edecek?

Ama ben bu işlemleri gecen kış yaptım ne olcak şimdi şikayet etsem ne olur ki işe yaramıyorsa neden istediler olacak şey degıl

Ama ben bu işlemleri gecen kış yaptım ne olcak şimdi şikayet etsem ne olur ki işe yaramıyorsa neden istediler olacak şey degıl
İşlem işe yaramıyor değil, yasal olmayan ve resmi bir geçerliliği olmayan işlemmiş. Bu kadar uzun süredir bu işlemi yapıp gerçekten nasıl hiç şikayet edilmemiş bende çok şaşırdım şuan banada işlem öncesi 2 gün önce numara ve şahıs bilgisi verilmişti. Arayıp almıştım ilacı gebe okulunun içinde verdi birde bana ilacı. Gayet güzel tezgahtı, hastane çalışanı değil fakat hastane içerisinde gayet birimde odada satış yapıyordu.

Çok şey bekliyorsunuz. Çoğu insan ped aldığında bile saklama ihtiyacı hissediyor hala.
Kızlar mirasanne haklı, olaydan nerde yasadıgını, hangi hastanede oldugunu anladım cunku bende yasadım birebir, bir kac kadın eşiyle girmek istedi, dr la gorusmek istedi, eşimde dahil, kesinlikle reddettiler, sacma olmasının bir diger yanıda, erkek hastalarda aynı korıdorda beklıyor ve sekreterin bir kadına adetin 3.günü gel diye gayet duyulacak bir ses tonuyla soyluyor, erkek hastalara da siz şu islemden dolayı (sprem testi) az bekeletecem vaya içerdeki cıksın siz girersiniz diyor, hepimiz aynı ortamdayız utansan utanmasan ortam bu.

Evet ben de hak vermiştim zaten kendinisine, saçma bulduğumu söyledim

Evet banada hastane içinde verdi, eşim mantıklı bulmamıstı bunu, ben o telaştan sorgulamadım, neden yapılıyor ki bu cidden şimdiye kadar nasıl sıkayet edilmemiş

Evet banada hastane içinde verdi, eşim mantıklı bulmamıstı bunu, ben o telaştan sorgulamadım, neden yapılıyor ki bu cidden şimdiye kadar nasıl sıkayet edilmemiş
Hemen sıkayet edecem

Hanimefendi sakin olun. Bu ulkedeki erkeklerin cogu damacanadan tahrik olup kadin pedi gorunce sülalesine kufredilmis gibi beyninden vurulmusa döndüğü, normal erkekler ile sapiklari ayirt edemeyecekleri ve kadin yuklenen toplumsal normlardan dolayi bu sekilde davraniyorlardir. Kurallari kisisel degil, toplumsal olarak algilamaniz gerekiyor

Öncelikle boşuna kızmayın, başka erkekler de bu kurala tabidir herhalde. Mesela ben bir keresinde kadın doğuma gitmiştim, asisten bana seslendiğinde benden önceki kadın çıkmamıştı, tesettürlü genç biriydi. Doktora “x günü abdestleneceğim, eşim izine y günü gelecek, biz sonra günaşırı mı beraber olacağız doğru mu anladım?” dedi. Ben şıp diye çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını ve asker kocanın birkaç günlüğüne geleceğini anladım. Benim yerime erkek olsaydı soru falan soramazdı. Her şey ayan beyan ortaya çıkar ki rahatsız olunması garip değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…