Valla bende öyle düşünüyorumben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum
Vajii ne ya? çok tatlısınnnn :)
zor süreç dalga geçmiyorum söyleyiş tarzın güldürdü
Evet söyledim, hala bana ama hastalar rahatsız oluyor sizin gibi geniş düşünmüyorlar işte gibi absürt cevap verip eşim yanımdan ayrılınca oda ayrıldı, hastalar beni destekleyip benim yanımda olunca da eşimi özür dileyip yanlış anlaşılma oldu diyerek yanıma getirdi. Klasik tıbbi sekreter tribiydi yani.Eşinize “burada bekleyemezsiniz” diyen kişiye bunu söylediniz mi?
Gerçekten göz göre göre mi muayene oldunuzAy evet bende de catalda hiç temizlik falan olmamıştı. Siz yine de muayene olmamışsınız ama ben olmak zorundaydım çünkü bazı testleri devlette yapıyorlardı ozamanlar. Şimdi nasıl bilmiyorum. O gidişim sondu.
Ha birde ilk evlendigim yıl vajinismustum. P kadın doğuma gitmiştim birlikte olamıyorum diye. Ozaman şansıma hiç yoğunluk yoktu adam beni muayene edecekti bende istemiyorum diye korkuyorum diye ani tepki verince "kalk çabuk kalk sen birde bir gün anne olmayı hayal ediyorsundur kesin ama senden anne falan olmaz"demişti. Ve yanındaki asistanina vajinismus yaz demişti. O adama inat yenmiştim vajiyi...
Bu 2 olayda devlette başıma geldi oyuzden bir dahada devletin kadin doğumuna gitmedim. Ama yine bazı testler sadece devlette olursa mecburen gidilecek çünkü küçük bir ilçede yaşıyorum ve başka seçenek malesef ki olmuyor
Konuyu eksik açtığım için düzenliyorum sizin içinde ve sizinle kesinlikle aynı düşüncedeyim. Desk dediğim yerdeki sekreter sadece bir sonraki muayene gününü söyler. Soru cevaplamaz, yorum yapmaz, öneri veremez. Bahsettiğiniz tüm talepleri Dr sırasına girerek doktorunuzla doktorunuzun odasında konuşmanız gerekiyor. Aslında benim vurgulamak istediğim şey sekreterin yalanıydı, yoksa böylesi hassas hastaları önemseyen bir kadın onların yanında erkek hastalara mastürbasyon, sperm gibi kelimeleri söyleyemez. O gün canı sıkkındı sekreterin beni kurban seçti olayın özeti bu.Tepkiniz fazla geldi.
Erkek doktor başka elin adamı başka.
Eşinizi sapık olarak görmek değil ki bu.
Regl utanılacak birşey değildir, hemfikirim. Fakat özeldir. Ben de başka insanlar beni duyarken döngümü, sıkıntımı vs anlatmak istemem.
İnsanlar dedim bakın, erkekler demedim.
Hatta herhangi bir rahatsızlığımı bile duymalarını istemem. Doktor bilsin başkasına ne.
10 yıl olmuştur kadın doğuma devlet hastanesine gitmiştim.
Erkekleri hiç almıyorlardı. Biz de gebeliğimin her aşamasında eşimin de yanımda olmasını istediğimiz için bir daha devleti tercih etmedik.
Doğuma bile girdi benim eşim. Bu devlette mümkün olmazdı sanırım.
Tercih meselesi.
Ki bana çok rahatsız edici gelmedi.
Abartmış ve fazla alınganlık göstermişsiniz.
Eşinizi herhangi bir aşağılık duruma düşürdüğünüz falan yok. Abartmayın.
Hepimiz sadece hasta mahremiyetiyle ilgili olan kısmı yorumladık çünkü diğer kısım teknik bilgi gerektiriyor. O kısımla ilgili bilgimiz olmadığı için bu kısmı yorumladık. İlaçlarla veya tedaviyle ilgili bir usulsüzlük varsa tabiyki şikayetçi olun. Ben erkek almamaları kısmıyla ilgili şikayetçi olucam dediğinizi düşündüm ki o kısımdan şikayetçi olsanız da kimse iplemezdi zaten. Onun dışındaki konuda bilgim yok ama haklı olabilirsiniz. Umarım haklıysanız şikayetiniz değerlendirilir.Kendi söylediklerimi inkar etmiyorum dediğim gibi en başta beni anlamaya çalıştıklarını düşündüğüm için kinayeli mübalağa yapmak istemiştim.
Beni şimdi anladığınızı düşünüyorum ve belkide benim sizin yazılarınızı diğer insanlar gibi art niyetli yazdığınızı düşündüm. Sizi eğer kırdıysam sizden özür dilerim.
Hayır aksine bir kadının gerçekten bir erkek ile aynı ortamda bulmak istememesini dahi anlarım, herkese saygı duymak zorundayız. Fakat sekreter kendine göre birşeyler yazdı çizdi, özürle düzelttiğini düşündü fakat gerçekten bu tür toksik insanları toplumda barındırmamak gerekiyor. Hoş değil bir insanı uyarmanın adabı vardır fakat o alenen kaba şekilde yapmasına rağmen hastalar beni destekledi. Aslında sorduğum sorularda mübalağaydı, yani rahatsızlık duyan bahsettiği toplum onun ağzından çıkan kelimelerden rahatsız olduğunu nasıl onlara söyleyemesin ki?Hepimiz sadece hasta mahremiyetiyle ilgili olan kısmı yorumladık çünkü diğer kısım teknik bilgi gerektiriyor. O kısımla ilgili bilgimiz olmadığı için bu kısmı yorumladık. İlaçlarla veya tedaviyle ilgili bir usulsüzlük varsa tabiyki şikayetçi olun. Ben erkek almamaları kısmıyla ilgili şikayetçi olucam dediğinizi düşündüm ki o kısımdan şikayetçi olsanız da kimse iplemezdi zaten. Onun dışındaki konuda bilgim yok ama haklı olabilirsiniz. Umarım haklıysanız şikayetiniz değerlendirilir.
Doğrusu ben sadece erkek almama muhabbetine yorum yaptım.Konuyu eksik açtığım için düzenliyorum sizin içinde ve sizinle kesinlikle aynı düşüncedeyim. Desk dediğim yerdeki sekreter sadece bir sonraki muayene gününü söyler. Soru cevaplamaz, yorum yapmaz, öneri veremez. Bahsettiğiniz tüm talepleri Dr sırasına girerek doktorunuzla doktorunuzun odasında konuşmanız gerekiyor. Aslında benim vurgulamak istediğim şey sekreterin yalanıydı, yoksa böylesi hassas hastaları önemseyen bir kadın onların yanında erkek hastalara mastürbasyon, sperm gibi kelimeleri söyleyemez. O gün canı sıkkındı sekreterin beni kurban seçti olayın özeti bu.
Bahsettiğim yer tüp Bebek merkezi ve erkek hastaların işlemleri de içerideki deskten yapılıyor.
Her anımda yanımda olması gibi bir talebim yoktu, kistlerimin alındığını tedaviye başlayacağımı umduğum gün doktorun kistlerimi almayıp 2 katına büyüyen kistimi öğrendim. Bunun için sırada bekliyorduk ve eşimi yanımda istemiştim ağlıyordum ve çaresizdim ne olacak nasıl olacak ameliyat mı anestezili mi nasıl geçecek gibi düşüncelerdeyken, kistime rağmen sırf gelir elde etmek için imkansız ötesi aşılamaya başlayacağımızı hemşiresi tarafından bilgilendirilip öğrendiğim için eşim ile o an hastaneden dr ile görüşmeden ayrıldık.
Dr erkek ise eğer yanında mecburen bayan hemşire bulunduruyor. Biri çıksa dese ki ,doktor beni taciz etti. Adam bunu nasıl ispat edecek?Hala öyle, Dr benim sonucumu kadın hemşirenin yanıda söylüyor, muayene ederken hemşirede beni izliyor. Odada 3 kişi oluyoruz nerede hasta-doktor mahremiyeti? Ama eşim DÖNGÜ kelimesinden mazallah tahrik olur diye sırada bile bekleyemiyor
Ama ben bu işlemleri gecen kış yaptım ne olcak şimdi şikayet etsem ne olur kiLeris başhekime, 184e, cimere ve sağlık kuruluna başvurularımı yaptım. Olayın boyutu korkunç. Devletin destek sağlamadığı ve kabul etmediği bir işlemmiş o HyFoSy dedikleri. Sessiz kalmamanı öneririm. Aşılama sonrası hastane ile bağlatımı kesiyorum. Mutlaka hakkını ara 150€ u hiç bir işe yaramayan ve geçerliliği olmayan işleme ödemişiz. Dahada korkuncu, kistlerim nedeniyle koyulan bir tanı olması nedeniyle öncelik kistler olmalıyken beni aşılamaya geçirmeleri de bu işin tedavi/çözüm değil tedavi/süreklilik/para olduğunu gösteriyor. İstersen ogü'yü arayıp teyit edebilirsin hyfosy ve o kiti. Kabul edilmeyen işlem diyor oradaki tüp bebek birimi. Yazık bunu yapan insanlara.
İşlem işe yaramıyor değil, yasal olmayan ve resmi bir geçerliliği olmayan işlemmiş. Bu kadar uzun süredir bu işlemi yapıp gerçekten nasıl hiç şikayet edilmemiş bende çok şaşırdım şuanAma ben bu işlemleri gecen kış yaptım ne olcak şimdi şikayet etsem ne olur kiişe yaramıyorsa neden istediler olacak şey degıl
Çok şey bekliyorsunuz. Çoğu insan ped aldığında bile saklama ihtiyacı hissediyor hala.
Erkek doktor farklı bi konu yani aynı şey değil bence ama regli böyle utanılacak durum gibi gören kadınları ben de asla anlamıyorum, kaçıncı yüzyıldayız ama aşamadı bazı insanlar maalesef, bir de her zaman rahatsız olan taraf kadın olmuyor, eşler de bazen bu konuda çağdışı düşünebiliyor, eşimin özeli muhabbeti. Bence de tamamen yanlış, Türkiye burası yahu
Kızlar mirasanne haklı, olaydan nerde yasadıgını, hangi hastanede oldugunu anladım cunku bende yasadım birebir, bir kac kadın eşiyle girmek istedi, dr la gorusmek istedi, eşimde dahil, kesinlikle reddettiler, sacma olmasının bir diger yanıda, erkek hastalarda aynı korıdorda beklıyor ve sekreterin bir kadına adetin 3.günü gel diye gayet duyulacak bir ses tonuyla soyluyor, erkek hastalara da siz şu islemden dolayı (sprem testi) az bekeletecem vaya içerdeki cıksın siz girersiniz diyor, hepimiz aynı ortamdayız utansan utanmasan ortam bu.Cirilla, glitterpowder inanın dün o kadar gururum incindi ki eşimin yerine ben utandım onu o konuma düşürdüğüm için. Yahu tüp bebek merkezi orası, hepimizin aslında sağlıklı olduğunun göstergesidir adet olabilmek başarıya bir adım daha yaklaşmış olmak demektir. Ne mesela şu cümleden benim eşim tahrik olup o kadını mı arzulayacak? "Test sonuçlarının temiz, döngünüzün 3. Günü gelin" verdikleri bilgi de bu. Ben dün yerin dibine girdim kahroldum inanın eşimin yüzüne zor baktım bu duruma onu düşürdüğüm için halbuki birtek 3 yıllık denemelerimizin sonuç almaması yüzünden yanımda olmak istemişti.. Hani demiyor ki eşinizle hangi pozisyonda sevişiyorsunuz, eşinizin p*nisi kaç cm, vajinanızı ağdayla mı alıyorsunuz? O*ral mı a*nal mı ilişki yaşıyorsunuz gibi absürt sorular gelmiyor.. ben burada kime neye kızacağımı şaşırdım o halde kapalı bir alanda bilgi verilmesi gerekiyor, yada bu kadar muhafazakar birisiyle böyle bir kurumda bulunmamalı. Burası haremlik selamlık bir alan, yada dini bir alanda değil ki DEVLET HASTANESİ!! Erkekler giremez gibi bir ibrazda yok .. Ben ve eşimin imzası ile ortak orada ikimiz üzerinden tedavi sürüyor.. ki genel olarakta gözlemliyorum erkek birisi sonuç almaya girdiğinde hemen şu rahatsız olan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastayı pür dikkat dinliyorlar.. dünden beri asla sakinleşemedim
Evet ben de hak vermiştim zaten kendinisine, saçma bulduğumu söyledimKızlar mirasanne haklı, olaydan nerde yasadıgını, hangi hastanede oldugunu anladım cunku bende yasadım birebir, bir kac kadın eşiyle girmek istedi, dr la gorusmek istedi, eşimde dahil, kesinlikle reddettiler, sacma olmasının bir diger yanıda, erkek hastalarda aynı korıdorda beklıyor ve sekreterin bir kadına adetin 3.günü gel diye gayet duyulacak bir ses tonuyla soyluyor, erkek hastalara da siz şu islemden dolayı (sprem testi) az bekeletecem vaya içerdeki cıksın siz girersiniz diyor, hepimiz aynı ortamdayız utansan utanmasan ortam bu.
Evet banada hastane içinde verdi, eşim mantıklı bulmamıstı bunu, ben o telaştan sorgulamadım, neden yapılıyor ki bu cidden şimdiye kadar nasıl sıkayet edilmemişİşlem işe yaramıyor değil, yasal olmayan ve resmi bir geçerliliği olmayan işlemmiş. Bu kadar uzun süredir bu işlemi yapıp gerçekten nasıl hiç şikayet edilmemiş bende çok şaşırdım şuanbanada işlem öncesi 2 gün önce numara ve şahıs bilgisi verilmişti. Arayıp almıştım ilacı gebe okulunun içinde verdi birde bana ilacı. Gayet güzel tezgahtı, hastane çalışanı değil fakat hastane içerisinde gayet birimde odada satış yapıyordu.
Hemen sıkayet edecemEvet banada hastane içinde verdi, eşim mantıklı bulmamıstı bunu, ben o telaştan sorgulamadım, neden yapılıyor ki bu cidden şimdiye kadar nasıl sıkayet edilmemiş
Gözümün önünde değiştiriyolardı her seferinde. Her yerde öyledir heraldeben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum
çok tehlikeli bir durum o. Olağanüstü durumlar hariç doktorun böyle bir şey yapacağını sanmiyorumben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum
umarımGözümün önünde değiştiriyolardı her seferinde. Her yerde öyledir heralde