Tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin içerisinde konuşulan ve çekinilmesi gereken konu gerçekten "döngünün 3. Günü gel" diyerek sonraki randevu gününün belirtilmesi mi? Soruluk bir durum yok, deskteki sekreter gün veriyor, tedavi içeriği, kişisel bilgi, hastalık konuşmuyor sizinle. Açıkçası tedavi yada muayene içeriği konuşulsa bırakın erkeği ben bir başka kadın 3. Kişinin duymasından bile rahatsız olurum.

Kesinlikle öyle ben insanların hassasiyetini zaten anlıyorum, herhangi biriside bana orada çıkıp tepki de göstermedi. Desk çalışanının canı sıkkındı ağlayan hastanın canını sıkarak kendini motive etmek istedi o günkü olayın özeti bu. Bahsettiği gibi bir içerik vs paylaşılmıyor tetkikler sonrası bir sonraki randevu günü söyleniyor. Açıkçası bunu bırakın erkeği bir başka kadının duymasıda rahatsız etmeli normal bir durumda..

Bende onu diyorum tam olarak, böyle bir konunun muhafazakarlık ile alakası nedir? Ağlayan bir kadın hastaya gelip nasıl ve niye aslı olmayan bir kural uydurulup bağırılarak rencide ederek yerin dibine sokarak bilgi verilir? Niçin o bahsi geçen muhafazakar 1 kişi dahi hak verip ondan yana olmadı ve teşekkür etmedi de benim tepkimden sonra bana hak verdi çoğu hasta akabinde eşim özür dilenerek yanıma getirildi? 6 yıldır uğraşıyoruz bu süreç ile alakalı ve o gün kistim geçen ay alındı zannediyorum çünkü histeroskopi olmuştum 15 gün boyunca kanamamda ağrım da bitmemişti, fakat gittiğim gün Dr.beyin kisti almayı bırakın dokunmadığını 12.90 dan 31e çıktığını öğrendim ve yıkıldım. Üzerine aşılamaya başlatıldım halbuki infertilite sebebim kistti? Dolayısıyla ağlıyor olmam ve yıkılmam normal değil mi? Şu duygudayken sizin eşinize sağık muamelesi yapılsa siz mutlu mu olurdunuz?
Postu paylaşmam çok iyi oldu, sizin gibi demorize eden kişiler sayesinde olayın üstünü kapatmayıp üzerine düştüm ötelemedim detaylandırdım.
Hastanede dönen usulsüzlükler ve hasta üzerinden kazanılan € bazındaki paraları ortaya çıkarttım. İnternet ve telefon yoluyla resmi kurumların tümüne şikayetimi belirttim ve tazminat davası açmaya hazırlanıyorum. Beni iyiki demorize ettiniz ve iyiki bu tutumda olup olayı iyice detaylıca düşünmemi sağladınız teşekkür ediyorum.

Ömrümde bir kez gittim devlet hastanesinde kadın doğuma ; üçer üçer içeri aldılar, soyunma kabinlerine yönlendirip elimize örtünmemiz için birer örtü verdiler küçücük yani beline dolasan iki ucu kavuşmuyor. Doktor bir hastayı paravanın ardındaki çatala alıyor, o hastayla tüm konuşmasını duyuluyor. Sıra bana geldi, önümdeki kadın indi çataldan, ne bekliyorsun dedi doktor , bir temizlik olmayacak mı öyle mi yatacağım dedim, üstelik eldivenini bile değiştirmedi , kırmızı halı da serelim mi ister misin dedi. Muayene olmadan çıktım, çıplak beklerken zaten gerildim, gestapo kampı gibi, bir hemşire herkese bağır çağır konuşuyordu. Bir daha asla devlete gitmedim. Davranışlar, muayene şekli insanlık dışı resmen, bu gittiğim çok bilinen bir üniversite hastanesiydi. Yaşadığım en kötü deneyimlerden biri diyebilirim, tamam devlet hastanesi yoğun oluyor ama erkek alınmasa da biraz mahremiyet olmalı, hiç tanımadığım kadınlar niye her yerimi görsünler ya da hiç bir temizlik olmadan kalkan hastanın yerine neden yatayım, steril örtü bile yoktu, Allah muhtaç etmesin devlet hastanesinin kadın doğum bölümüne

Anlamadım? Gerçek bir hastanın söylemi değildi bu, canı sıkılmış egosunu pohpohlamak isteyen klasik sekreterin uydurduğu kural ve şuan başını ağrıtacak bir eylem girişimi oldu. Ben o gün susmadıysam herkes için susmadım, tepkimi verdim ki hasta hastalığını bilip orada onların karışısına ezilip büzülürken o mekanın sahibi gibi ego kasamasın diye.
Bu postu paylaşmam olayı baştan sona düşünmeme sebep oldu ve resmi kurumlara durumu anlatıp bildirmem sonucu yasa dışı hasta üzerinden € cepleme ve tedavi çözümü değil tedavi getirisi olarak hastalar üzerinden para kazanıldığını ortaya çıkarttım.
Ah kusura bakmayın bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında asla olmadım olmayacağımda, belki benim üzerimden kazanç sağlandı ama ben artık hakkımı hukukende maddi olarakta arayacağım. Benden sonraki hastalar benim gibi mağdur edilemeyecek çünkü bugün ben konuştuğum için. Böyle bir duruma susulursa ve olayın tümünden sadece "e kocanda girmeyiversin" e takılınırsa zaten asla ilerlenilmez.

Süper o zaman olay muhafazakarlar eşimin adet döngülerini duymasını nasıl engellerden ama biz euro verdik biz de mi duymayacağıza evrilmiş. Kolay gelsin size. Ben de rahatsız olacağım için çağdışı halimle size dinlemeyeceğiniz bir tavsiye vereyim sapla samanı karıştırmayın. Şu an yanlış bazı sağlık uygulamalarından dolayı çok sinirli olduğunuz için öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz ve bunun zarar vereceği tek kişi kendinizsiniz.

Utanç verici.. sebebide vakit kaybetmemek der arkasında dururlar değil mi sonrasında da. Hani nerede kaldı hastanın mahremiyeti, hasta-doktor ilişkisi.. Yaşadığınız deneyim adına çok üzgünüm..
Benim bahsettiğim merkez çok şükür ki öyle bir yer değil. Gayet dr ile kapalı kapı ardında konuşup Dr-hasta mahremiyeti ve hasta mahremiyeti korunan güzel bir kurum. Fakat devlete gittiyseniz bilirsiniz sekreterlerin patron edası ve ego şişinmesiyle hastası çileden çıkartır ve demorize ederler.
Biliyormusunuz postta beni anlamak dinlemek yerine bir çok kişi konuyu alakasız yerlere çektiler ve benim olayı dahada detaylı düşünmeme vesile oldular.
Hastanede € bazında aldırılıp işlem yapılan ürünün devlet tarafından desteklenmediği ve yasa dışı olarak yapıldığını ortaya çıkarttım. Resmi kurumlara gerek telefon gerek mail yoluyla elimde var olan verileri ilettim. Tedavi/çözüm değil tedavi/uygulama/para odaklı oldukları ortaya çıktı. Hayırlısıyla hukuksal olarakta hakkımı maddi manevi aramaya hazırlanıyorum. Postu iyiki paylaşmışım ve iyiki kötü insanlarda var. Onlar olmasa belkide olayı unutmaya çalışıp kapatıp belkide yarın öbür gün bende onlar gibi aman ne var bunda diyebilecek kadar herkesleşecektim..

Cinsiyet fark etmeksizin kadınların aynı anda çıplak muayene olması çok saygısızca değil mi? cinsiyeti ne olursa olsun, başka birisi benim özel bolgemi ne diye görüyor? Bir de bu her devlet hastanesinde olan bir şey mi? Hasta mahremiyeti olmadan mi muayene oluyor jinekolojide? Eğer öyleyse asla devlet hastanesine gitmem.

Bu konularda hassas olmak iyidir, kabullenip devam etmek doğru değil aslında
O dönem bende şikayetçi olmuştum, üniversite hastanelerinde pek etkili olmuyor bu şikayetler ama yinede ettim
Bir haksızlık varsa giderilmeli, çok gayretli çalışan personeller kadar kraldan çok kralcı olanlar da var, dediğiniz gibi bazısının egosu çok yoruyor. İnsanın olduğu yerde sorun bitmez, umarım devlet hastaneleri daha iyileşir, daha insana yaraşır şekilde hizmet verebilirler.

Kadın doğum bölümlerinde maalesef yok o mahremiyet, korkunç bir işleyiş var
Bir kez yatan hasta bölümüne ziyarete gittim mahremiyet sıfır, temizlikte öyle
Uzun zaman oldu, şimdi artan kalabalıkla durum daha kötüleşmiş bile olabilir

Bakın Türkçe okuma/yazma kadar, okuduğunu anlamada çok önemlidir. Postumu okumakla yetinmeyip anlarsanız orada da € konusundan bahsediyorum. Anlamak istediğiniz gibi yorumluyor olduğunuz için beni yine anlamayacaksınız. "Ama biz Euro verdik biz de mi duymayacağız" demişsiniz mesela bunu neyi nasıl anlayıp nasıl yorumladınız çok merak ediyorum. Çünkü ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı.
Şuan sinirim inanın çok fazla yatıştı postu yazarkenki duygu halimde değilim ve birilerinin hakkını savunacak olmaktan ve usulsüzlüklerin önünü kesecek olmaktan mutluluk duyuyorum.

ki genel olarakta gözlemliyorum erkek birisi sonuç almaya girdiğinde hemen şu rahatsız olan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastayı pür dikkat dinliyorlar..

Diyorum ki SPERM kelimesinin bir erkekle konuşulmasından rahatsızlık duymayıp can kulağıyla dinleyen bir kadın topluluğu nasıl olabiliyorsa kaçıncı yüzyıldayızda DÖNGÜ kelimesinden utanabiliyor?

Siz de onu demiyorsunuz, en azından konuya açarken onu demediniz. Ben sağlıkla ilgili kısımlara yorum yapmadım. Bilmediğim Bi konuda tedavinizi falan ne doktoru ne sizi eleştirebilirim. Siz konuyu muhafazakar kesim yüzünden eşimin sıraya girmesi engellendi halbuki kendileri erkeklerin sperm sonuçlarını duymak için dikkat kesiliyor diye açtınız bakın üstteki ilk sayfadan 4 kere aynı şeyi yazdığınızı alıntıladım. Bize sizi anlamadığımız demoralize ettiğimizle ilgili kızamazsınız ya da imalı Bi şekilde teşekkür edemezsiniz biz gayet iyi anladık . Bence de gerçek soruna sizi kanalize ettiğimiz için teşekkür etmelisiniz. Rica ederiz ne demek her zaman bekleriz. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun.

Herhangi bir işleyişin ilerleyebilmesi çin kimsenin rahatsız olmuyor olması gerekir, belli ki bu durumdan rahatsız olanlar var tek yapmanız gereken saygı duymak.

Kesinlikle sessiz kalmayıp aslında herkes tepki verse o zaman müdahale ediliyor fakat halk olarak "aman ben işimi gördüreyimde" mantığında olan çok kişi olduğu için sesimiz yeterince duyulmuyor..
Bahsettiğimiz bölüm dışında da bunlar yaşanıyor canım anneme de TEE ve EKO işlemleri yapılacaktı giyinme kabinin kapısına gelince annem çantasını montunu verdi ki içeriye girip giyinecekti, içeriye bir girdik çırılçıplak 3 teyzem daha oturuyor, tek altlarında kilot duruyor. Annem içeride çıplak kadınlar var deyip kapıyı geri kapattı. İçerideki teyzeler gelin gelin hazırlanın, önlük getirecekler sırayla giriyoruz gibi yanıt verdiler. Ben o gün de çok üzülmüştüm. Yani kalp hastası bir insan deri hastalığınada sahip olabilir Aaaka hijyenik olmayan bir ortamda bunu normal karşılayıp sessiz kalıp annemde o kadınlar gibi olabilirdi. Çıkıp durumu dışarıda annemi işleme girmiş zanneden babamın yanına gidip olayı anlattık başhekime bildirdik ve durum o an anneme ayrıcalık tanınarak bizzat düzeltildi susup normal kabul edenler ise o odada bir arada çıplak oturup beklemeye devam ettiler annemin eşyalarıyla annemi oranın kapısında bekledim çünkü. Devlete ait bir araştırma hastanesiydi o da. Ben bu tür konularda çocuklukta hastaneden kardeşime geçen impetigo hastalığından sonra daha da dikkat ediyorum.

İyide bu sekreterin suçu değil ki? Muhtemelen birisi ona söylemiştir o da size uyarmış. Zihniyete kizmanizi anlıyorum ama burada problem çalışan kişi değil.

""Tüp bebek merkezindeki bir çok aksilik yüzünden eşimle Dr. Görüşmesi için sırada bekliyorduk. Bu defa eşimde girmek ve konuşmak istedi çünkü. 150€ ile resmi bir kurumla bağlantısı olmayan şahısa yönlendirilip devlet kurumlarıyla bir bağlantısı olmayan Exem foam adında ilaç aldırılması işlemin bu ürün dışında asla uygulanmaması! sonucun herhangi bir platformuma yüklenmemesi, ilk gittiğimde çikolata kisti teşhisi koyulup aşılamaya başlanacağı gün kistimin 2 kat büyümesi herhangi bir müdahale edilmemiş olması. Üstelik histeroskopi, hsg ve HyFoSy işlemlerinin yapılmasına rağmen arpa boyu yol kat edilmemiş olması!
Deskteki sekreterlerin yanıma gelip eşimin sırada beklemesinin yasak olduğunu söyledi bu birimin kuralı buymuş! Nedenini sorduğumda kadınlara regl dönemleriyle alakalı gelmesi gitmesi gerektiği günlerin söylediği için erkek birisinin duymasından rahatsız olduklarını söyledi!!! Bu nasıl bir mantıktır? Erkek doktora gidip muayene olabilen bir kadın (bölümün 2 doktoru var ikiside erkek) nasıl olurda böyle normal birşeyden rahatsız olabilir?
Buna tepki gösterdiğimde ise herkes sizin gibi rahat düşünmüyor işte! Dedi.
Herhangi bir erkeğe spermiyografi sonucu söylenirken hiç bir kadın dışarı çıkartılmıyorken hemde?!!!
Bu arada, Kurum devlet kurumu.
Arkadaşlar regl olmak, grip olmak gibi, bel ağrısı yaşamak gibi doğal ve olağan şeylerdir! Böyle bir saçmalık olabilir mi?
""
Açtığım konunun tamamı buydu ve söylediğim gibi sinirli olarak yazdım, evet son olay buydu benim taşma noktama gelene kadarki sürecin tümünü de yazdım? Herkes sizin gibi takılıp sorduğu ve takıntı yaptığı tek konu buydu? "Sperm, muhafazakalık" Üzerine basa basa soruyorlardı ne yazmalıydım cevap olarak mesela şiir mi ? Ben orada öyle insanların var olmadığını anlatmak için detaylandırıyorum anlatıyorum, fakat söylemek istediğim şeyi dahi anlamak yerine hala bana hasta mahremiyeti diyorlar, sekreterin bahsettiği var olmayan muhafazakar kesim sperm kelimesinden, bir erkekle sperm konuşmasından rahatsız olmuyorken, tedavi ve muayenesi ile ilgisi dahi olmayan "döngünün 3. Günü gel" denmesine mi takılıyor? Böyle bir mantık olabilir mi diyorum ben siz konuyu nerelere taşıdınız.
Muhafazakar bir insana tepki gösterecek kadar kötü kalpli birisi asla değilim olmamda, eşim muhafazakar bir insandır.bir oradaki hiç bir hasta da zaten kocanız çıksın gibi bir tepki vermediler aksine hepsi eşimin yanımdan gitmesine üzüldü ve ben tepki gösterdiğim için canımı sıkmamamı, üzülmemem konusunda bana destek sağladılar çok sağolsunlar. Aslında imalı teşekkür etmedim içten bir teşekkürdü, asıl imalı vurgu yapmak istediğim şey sekreterin bir yerinden uydurduğu "MUHAFAZAKAR KESİMDİ" halbuki büyük büyük harflerle de yazmıştım. Var olmayan böyle bir rahatsızlık yaşamayan benim günümü mahvedip egosunu şişiren bir sekreterin yalanıydı. Zaten başlıkta da okuyacağınız üzere tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay yazdım. Yani hangimiz bu durumdayken böyle hayal üzeri bir durumdan rahatsızlık duyabiliriz? Kısırlıksa problem orada sizi gören herkes ya sizin yada eşinizin kısır olduğunu biliyor. Muayene yada içerik hakkında hiç bir şeyin paylaşılmadığı yerde eşim rencide edilerek dışarı alındı. Evet bu benim için son damlayı.
Kanalize etmek kelimesinin ya anlamını bilmiyorsunuz yada laf olsun diye kullandınız. Bana yapıcı yorum yapan tutum sizin tutumunuzdakiler değil gerçek empati sahibi olan insanlar oldu. Belki bu yorumum sizi kanalize ederse siz kanalize olmuş olursunuz sevgiler çok öpüüüyorum

Son düzenleme:
ben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum

İyide bu sekreterin suçu değil ki? Muhtemelen birisi ona söylemiştir o da size uyarmış. Zihniyete kizmanizi anlıyorum ama burada problem çalışan kişi değil.
Çalışan kişi, malesef ego ve ben buranın kralıyım edaları. Bu arada benim asıl tepkimi anlayan kişilerdensiniz.
Ben muhafazakar birisine kızamam çünkü gerçekten varsa bu bahsettiğim sperm konusunuda onların yanında konuşamazlar.
Eşim dışarı ama onlar rahat rahat erkek hastalara sperm diyecekler, mastürbasyon yöntemiyle vereceksiniz diyecekler bla bla.. Hani ? Kocamın sırada durmasından rahatsız olan muhafazakar kesim noldu yok mu oldu?
O gün canı sıkkındı hanımefendinin kurban olarak beni seçti fakat süre gelen olaylar silsilesinde patladım bende.

Kesin kazanırsınız

ben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum
İnanırmısınız bunca zamandır asla dikkat dahi etmedim çünkü alelacele, karanlıkta hemen soyunmamızı ve çatalda hazır olmamızı isteyip Dr u muayene alanına öyle alıyorlar.. bu söylediğiniz de neden olmasın ? Bu arada odada sadece hemşire ben ve Dr kilitli şekilde oluyoruz ama bu söylediğinizi hiç dikkat etmedim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…