Herkesin içerisinde konuşulan ve çekinilmesi gereken konu gerçekten "döngünün 3. Günü gel" diyerek sonraki randevu gününün belirtilmesi mi? Soruluk bir durum yok, deskteki sekreter gün veriyor, tedavi içeriği, kişisel bilgi, hastalık konuşmuyor sizinle. Açıkçası tedavi yada muayene içeriği konuşulsa bırakın erkeği ben bir başka kadın 3. Kişinin duymasından bile rahatsız olurum.Problem döngü kelimesinden eşinizin yada başka bir erkeğin tahrik olması degilki. Siz erkeklerin döngü kelimesinden tahrik olacağınımi düşünüp bu şekilde söylendiğini düşünüyorsunuz? Muhafazakar yada degil , herkesin içinde konuşulmasını istemeyen utanan ,çekinen insanlar varmış. Bunlar rahatsızlığını dile getirmişler.
Kesinlikle öyle ben insanların hassasiyetini zaten anlıyorum, herhangi biriside bana orada çıkıp tepki de göstermedi. Desk çalışanının canı sıkkındı ağlayan hastanın canını sıkarak kendini motive etmek istedi o günkü olayın özeti bu. Bahsettiği gibi bir içerik vs paylaşılmıyor tetkikler sonrası bir sonraki randevu günü söyleniyor. Açıkçası bunu bırakın erkeği bir başka kadının duymasıda rahatsız etmeli normal bir durumda..bazı insanlar için fazlasıyla hassas bu konular maalesef.
ben mesela tüp bebek ile dogum yaptigini bildigim bir tanidiğım var sordugunda kimseye tüp bebek demiyor.
bende hiç sormadim, söylemedim de aynı gün islem icin orda oldugumuzu kendini öyle daha iyi hissediyor demek ki yapacak bir şey yok.
Bende onu diyorum tam olarak, böyle bir konunun muhafazakarlık ile alakası nedir? Ağlayan bir kadın hastaya gelip nasıl ve niye aslı olmayan bir kural uydurulup bağırılarak rencide ederek yerin dibine sokarak bilgi verilir? Niçin o bahsi geçen muhafazakar 1 kişi dahi hak verip ondan yana olmadı ve teşekkür etmedi de benim tepkimden sonra bana hak verdi çoğu hasta akabinde eşim özür dilenerek yanıma getirildi? 6 yıldır uğraşıyoruz bu süreç ile alakalı ve o gün kistim geçen ay alındı zannediyorum çünkü histeroskopi olmuştum 15 gün boyunca kanamamda ağrım da bitmemişti, fakat gittiğim gün Dr.beyin kisti almayı bırakın dokunmadığını 12.90 dan 31e çıktığını öğrendim ve yıkıldım. Üzerine aşılamaya başlatıldım halbuki infertilite sebebim kistti? Dolayısıyla ağlıyor olmam ve yıkılmam normal değil mi? Şu duygudayken sizin eşinize sağık muamelesi yapılsa siz mutlu mu olurdunuz?Evet hanfendi Bi tek sizin başınıza geliyor. Geçen sene özel hastanede (kadın doğum) koronadan dolayı artık böyle dedi tek Bi kontrole sokmadı eşimi doktor. Bir iki kere rica ettim almadı valla. Bana göre de saçma idi maske kalkmış herşey normale dönmüş devlette bile yanına alıyorlar eşi ama sözde özel hastane almadı. Kalkıp kimseyle tartışmadım yapacak bir şey yok sistemleri öyle ölmedim yani tek girince doktorun yanına. Siz bence muhafazakar kesime sallamak için yazmışsınız ama bunun muhafazakarlıkla alakası yok. Bakın Bi üye de kendi eşinin sperm örneği verdikten sonra hastaneye girmeye çekindiğini yazmış. Bunlar mahrem konular siz çekinmeyebilirsiniz ben çekinebilirim. Genel olarak hastaların talebi böyleyse ona uyulur.
Hayır Bi de normal tepkiler de değil. Sinir oldum rahatsız oldum deseniz eyvallah. Kahroldum yıkıldım çağ dışı olay falan. Hayatınızda her şeyi böyle abartıyor musunuz?
Evet devlet hastanesine 2-3 kadını birden alıyorlardı hâlâ öyle mi bilmiyorum ama eşleri almamaları gayet normal değil mi 2-3 tane kadını birde muayene ediyorlar. Ben orda çataldan kalkarken başka kadın geliyor içeri. Kocasıyla ne işi var ben çataldayken.
Ben en son 10 yıl önce falan gittim devlete kadın doğum doktoruna. Çok yoğundu sıra bana geldiğinde içerde perdenin arkasından üzerini düzelterek çıkan bir hasta vardı biri de gebelik takibi için yatıyordu karnı açık. Benide perdenin arkasına gönderdiler. Sonrasında çatala yattım. Muayene olurken çıkanın yerine birini daha çağırdılar ben o sırada çataldan kalkıyordum. Yani erkeğin orada olması saçma zaten. Ben o görüntüleri gördükten sonra bir daha devletin kadın doğum bölümüne gitmedim. Çünkü 5 yıl sonra tüp bebek ile hamile kalmışım eşimle o ultrason görüntülerini beraber uzun uzun izlemek istedik. Ben 10 yıl önceden bahsettim şuan nasıldır bilemem
Anlamadım? Gerçek bir hastanın söylemi değildi bu, canı sıkılmış egosunu pohpohlamak isteyen klasik sekreterin uydurduğu kural ve şuan başını ağrıtacak bir eylem girişimi oldu. Ben o gün susmadıysam herkes için susmadım, tepkimi verdim ki hasta hastalığını bilip orada onların karışısına ezilip büzülürken o mekanın sahibi gibi ego kasamasın diye.Off esas çağdışı olan insanları kendi değer yargılarına uymadığı için canının istediği gibi etiketlemek. Çok çok geride kaldı bunlar artık. İnsanlar artık kendi gibi düşünmüyor, kendinin rahatsız olmadığından rahatsız oluyor diye yadırgayıp böyle gereksiz triplere girmiyorlar. Biraz güncelleyin kendinizi artık.
Süper o zaman olay muhafazakarlar eşimin adet döngülerini duymasını nasıl engellerden ama biz euro verdik biz de mi duymayacağıza evrilmiş. Kolay gelsin size. Ben de rahatsız olacağım için çağdışı halimle size dinlemeyeceğiniz bir tavsiye vereyim sapla samanı karıştırmayın. Şu an yanlış bazı sağlık uygulamalarından dolayı çok sinirli olduğunuz için öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz ve bunun zarar vereceği tek kişi kendinizsiniz.Anlamadım? Gerçek bir hastanın söylemi değildi bu, canı sıkılmış egosunu pohpohlamak isteyen klasik sekreterin uydurduğu kural ve şuan başını ağrıtacak bir eylem girişimi oldu. Ben o gün susmadıysam herkes için susmadım, tepkimi verdim ki hasta hastalığını bilip orada onların karışısına ezilip büzülürken o mekanın sahibi gibi ego kasamasın diye.
Bu postu paylaşmam olayı baştan sona düşünmeme sebep oldu ve resmi kurumlara durumu anlatıp bildirmem sonucu yasa dışı hasta üzerinden € cepleme ve tedavi çözümü değil tedavi getirisi olarak hastalar üzerinden para kazanıldığını ortaya çıkarttım.
Ah kusura bakmayın bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında asla olmadım olmayacağımda, belki benim üzerimden kazanç sağlandı ama ben artık hakkımı hukukende maddi olarakta arayacağım. Benden sonraki hastalar benim gibi mağdur edilemeyecek çünkü bugün ben konuştuğum için. Böyle bir duruma susulursa ve olayın tümünden sadece "e kocanda girmeyiversin" e takılınırsa zaten asla ilerlenilmez.
Utanç verici.. sebebide vakit kaybetmemek der arkasında dururlar değil mi sonrasında da. Hani nerede kaldı hastanın mahremiyeti, hasta-doktor ilişkisi.. Yaşadığınız deneyim adına çok üzgünüm..Ömrümde bir kez gittim devlet hastanesinde kadın doğuma ; üçer üçer içeri aldılar, soyunma kabinlerine yönlendirip elimize örtünmemiz için birer örtü verdiler küçücük yani beline dolasan iki ucu kavuşmuyor. Doktor bir hastayı paravanın ardındaki çatala alıyor, o hastayla tüm konuşmasını duyuluyor. Sıra bana geldi, önümdeki kadın indi çataldan, ne bekliyorsun dedi doktor , bir temizlik olmayacak mı öyle mi yatacağım dedim, üstelik eldivenini bile değiştirmedi , kırmızı halı da serelim mi ister misin dedi. Muayene olmadan çıktım, çıplak beklerken zaten gerildim, gestapo kampı gibi, bir hemşire herkese bağır çağır konuşuyordu. Bir daha asla devlete gitmedim. Davranışlar, muayene şekli insanlık dışı resmen, bu gittiğim çok bilinen bir üniversite hastanesiydi. Yaşadığım en kötü deneyimlerden biri diyebilirim, tamam devlet hastanesi yoğun oluyor ama erkek alınmasa da biraz mahremiyet olmalı, hiç tanımadığım kadınlar niye her yerimi görsünler ya da hiç bir temizlik olmadan kalkan hastanın yerine neden yatayım, steril örtü bile yoktu, Allah muhtaç etmesin devlet hastanesinin kadın doğum bölümüne
Utanç verici.. sebebide vakit kaybetmemek der arkasında dururlar değil mi sonrasında da. Hani nerede kaldı hastanın mahremiyeti, hasta-doktor ilişkisi.. Yaşadığınız deneyim adına çok üzgünüm..
Benim bahsettiğim merkez çok şükür ki öyle bir yer değil. Gayet dr ile kapalı kapı ardında konuşup Dr-hasta mahremiyeti ve hasta mahremiyeti korunan güzel bir kurum. Fakat devlete gittiyseniz bilirsiniz sekreterlerin patron edası ve ego şişinmesiyle hastası çileden çıkartır ve demorize ederler.
Biliyormusunuz postta beni anlamak dinlemek yerine bir çok kişi konuyu alakasız yerlere çektiler ve benim olayı dahada detaylı düşünmeme vesile oldular.
Hastanede € bazında aldırılıp işlem yapılan ürünün devlet tarafından desteklenmediği ve yasa dışı olarak yapıldığını ortaya çıkarttım. Resmi kurumlara gerek telefon gerek mail yoluyla elimde var olan verileri ilettim. Tedavi/çözüm değil tedavi/uygulama/para odaklı oldukları ortaya çıktı. Hayırlısıyla hukuksal olarakta hakkımı maddi manevi aramaya hazırlanıyorum. Postu iyiki paylaşmışım ve iyiki kötü insanlarda var. Onlar olmasa belkide olayı unutmaya çalışıp kapatıp belkide yarın öbür gün bende onlar gibi aman ne var bunda diyebilecek kadar herkesleşecektim..
Cinsiyet fark etmeksizin kadınların aynı anda çıplak muayene olması çok saygısızca değil mi?cinsiyeti ne olursa olsun, başka birisi benim özel bolgemi ne diye görüyor? Bir de bu her devlet hastanesinde olan bir şey mi? Hasta mahremiyeti olmadan mi muayene oluyor jinekolojide? Eğer öyleyse asla devlet hastanesine gitmem.
Bakın Türkçe okuma/yazma kadar, okuduğunu anlamada çok önemlidir. Postumu okumakla yetinmeyip anlarsanız orada da € konusundan bahsediyorum. Anlamak istediğiniz gibi yorumluyor olduğunuz için beni yine anlamayacaksınız. "Ama biz Euro verdik biz de mi duymayacağız" demişsiniz mesela bunu neyi nasıl anlayıp nasıl yorumladınız çok merak ediyorum. Çünkü ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı.Süper o zaman olay muhafazakarlar eşimin adet döngülerini duymasını nasıl engellerden
ama biz euro verdik biz de mi duymayacağıza evrilmiş. Kolay gelsin size. Ben de rahatsız olacağım için çağdışı halimle size dinlemeyeceğiniz bir tavsiye vereyim sapla samanı karıştırmayın. Şu an yanlış bazı sağlık uygulamalarından dolayı çok sinirli olduğunuz için öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz ve bunun zarar vereceği tek kişi kendinizsiniz.
Eşimin sanki SAPIKMIŞÇASINA dışarıya çıkartılması, spermiyografi sonucu erkek hastaya söylenirken şu rahatsız olan kesimin can kulağıyla yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastanın sonucunu dinlemesine hiç bir erkeğin/kadının tepki göstermeyip bunu sorun etmemeleri mesela? Sperm kelimesinden utanmayan kadının "DÖNGÜ" kelimesinden utanması. Konumu tam anladınız mı bilmiyorum ama ..
Zeynones, yok sonuç söylenmiyordu o anki sırada biz Dr için sıra bekliyorduk , sabahları desk bilgilendirme oluyor normalde sekreterler sadece o kısımda diyor ki "döngünün 3. Günü gel" fakat erkeklerin sonuçlarını gayet açık açık söylüyorlar ve SPERM kelimesinden utanmayan kişiler DÖNGÜ ADET kelimesinden utanıyor. Genel olarakta erkek bir hasta girince bu rahatsızlık duyan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu anında durdurup can kulağıyla erkek hastanın sonucunu dinliyor.
Siz de onu demiyorsunuz, en azından konuya açarken onu demediniz. Ben sağlıkla ilgili kısımlara yorum yapmadım. Bilmediğim Bi konuda tedavinizi falan ne doktoru ne sizi eleştirebilirim. Siz konuyu muhafazakar kesim yüzünden eşimin sıraya girmesi engellendi halbuki kendileri erkeklerin sperm sonuçlarını duymak için dikkat kesiliyor diye açtınız bakın üstteki ilk sayfadan 4 kere aynı şeyi yazdığınızı alıntıladım. Bize sizi anlamadığımız demoralize ettiğimizle ilgili kızamazsınız ya da imalı Bi şekilde teşekkür edemezsiniz biz gayet iyi anladık . Bence de gerçek soruna sizi kanalize ettiğimiz için teşekkür etmelisiniz. Rica ederiz ne demek her zaman bekleriz. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun.Bende onu diyorum tam olarak, böyle bir konunun muhafazakarlık ile alakası nedir? Ağlayan bir kadın hastaya gelip nasıl ve niye aslı olmayan bir kural uydurulup bağırılarak rencide ederek yerin dibine sokarak bilgi verilir? Niçin o bahsi geçen muhafazakar 1 kişi dahi hak verip ondan yana olmadı ve teşekkür etmedi de benim tepkimden sonra bana hak verdi çoğu hasta akabinde eşim özür dilenerek yanıma getirildi? 6 yıldır uğraşıyoruz bu süreç ile alakalı ve o gün kistim geçen ay alındı zannediyorum çünkü histeroskopi olmuştum 15 gün boyunca kanamamda ağrım da bitmemişti, fakat gittiğim gün Dr.beyin kisti almayı bırakın dokunmadığını 12.90 dan 31e çıktığını öğrendim ve yıkıldım. Üzerine aşılamaya başlatıldım halbuki infertilite sebebim kistti? Dolayısıyla ağlıyor olmam ve yıkılmam normal değil mi? Şu duygudayken sizin eşinize sağık muamelesi yapılsa siz mutlu mu olurdunuz?
Postu paylaşmam çok iyi oldu, sizin gibi demorize eden kişiler sayesinde olayın üstünü kapatmayıp üzerine düştüm ötelemedim detaylandırdım.
Hastanede dönen usulsüzlükler ve hasta üzerinden kazanılan € bazındaki paraları ortaya çıkarttım. İnternet ve telefon yoluyla resmi kurumların tümüne şikayetimi belirttim ve tazminat davası açmaya hazırlanıyorum. Beni iyiki demorize ettiniz ve iyiki bu tutumda olup olayı iyice detaylıca düşünmemi sağladınız teşekkür ediyorum.
Herhangi bir işleyişin ilerleyebilmesi çin kimsenin rahatsız olmuyor olması gerekir, belli ki bu durumdan rahatsız olanlar var tek yapmanız gereken saygı duymak.Tüp bebek merkezindeki bir çok aksilik yüzünden eşimle Dr. Görüşmesi için sırada bekliyorduk. Bu defa eşimde girmek ve konuşmak istedi çünkü. 150€ ile resmi bir kurumla bağlantısı olmayan şahısa yönlendirilip devlet kurumlarıyla bir bağlantısı olmayan Exem foam adında ilaç aldırılması işlemin bu ürün dışında asla uygulanmaması! sonucun herhangi bir platformuma yüklenmemesi, ilk gittiğimde çikolata kisti teşhisi koyulup aşılamaya başlanacağı gün kistimin 2 kat büyümesi herhangi bir müdahale edilmemiş olması. Üstelik histeroskopi, hsg ve HyFoSy işlemlerinin yapılmasına rağmen arpa boyu yol kat edilmemiş olması!
Deskteki sekreterlerin yanıma gelip eşimin sırada beklemesinin yasak olduğunu söyledi bu birimin kuralı buymuş! Nedenini sorduğumda kadınlara regl dönemleriyle alakalı gelmesi gitmesi gerektiği günlerin söylediği için erkek birisinin duymasından rahatsız olduklarını söyledi!!! Bu nasıl bir mantıktır? Erkek doktora gidip muayene olabilen bir kadın (bölümün 2 doktoru var ikiside erkek) nasıl olurda böyle normal birşeyden rahatsız olabilir?
Buna tepki gösterdiğimde ise herkes sizin gibi rahat düşünmüyor işte! Dedi.
Herhangi bir erkeğe spermiyografi sonucu söylenirken hiç bir kadın dışarı çıkartılmıyorken hemde?!!!
Bu arada, Kurum devlet kurumu.
Arkadaşlar regl olmak, grip olmak gibi, bel ağrısı yaşamak gibi doğal ve olağan şeylerdir! Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Kesinlikle sessiz kalmayıp aslında herkes tepki verse o zaman müdahale ediliyor fakat halk olarak "aman ben işimi gördüreyimde" mantığında olan çok kişi olduğu için sesimiz yeterince duyulmuyor..Bu konularda hassas olmak iyidir, kabullenip devam etmek doğru değil aslında
O dönem bende şikayetçi olmuştum, üniversite hastanelerinde pek etkili olmuyor bu şikayetler ama yinede ettim
Bir haksızlık varsa giderilmeli, çok gayretli çalışan personeller kadar kraldan çok kralcı olanlar da var, dediğiniz gibi bazısının egosu çok yoruyor. İnsanın olduğu yerde sorun bitmez, umarım devlet hastaneleri daha iyileşir, daha insana yaraşır şekilde hizmet verebilirler.
İyide bu sekreterin suçu değil ki? Muhtemelen birisi ona söylemiştir o da size uyarmış. Zihniyete kizmanizi anlıyorum ama burada problem çalışan kişi değil.Eşimin sanki SAPIKMIŞÇASINA dışarıya çıkartılması, spermiyografi sonucu erkek hastaya söylenirken şu rahatsız olan kesimin can kulağıyla yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastanın sonucunu dinlemesine hiç bir erkeğin/kadının tepki göstermeyip bunu sorun etmemeleri mesela? Sperm kelimesinden utanmayan kadının "DÖNGÜ" kelimesinden utanması. Konumu tam anladınız mı bilmiyorum ama ..
""Tüp bebek merkezindeki bir çok aksilik yüzünden eşimle Dr. Görüşmesi için sırada bekliyorduk. Bu defa eşimde girmek ve konuşmak istedi çünkü. 150€ ile resmi bir kurumla bağlantısı olmayan şahısa yönlendirilip devlet kurumlarıyla bir bağlantısı olmayan Exem foam adında ilaç aldırılması işlemin bu ürün dışında asla uygulanmaması! sonucun herhangi bir platformuma yüklenmemesi, ilk gittiğimde çikolata kisti teşhisi koyulup aşılamaya başlanacağı gün kistimin 2 kat büyümesi herhangi bir müdahale edilmemiş olması. Üstelik histeroskopi, hsg ve HyFoSy işlemlerinin yapılmasına rağmen arpa boyu yol kat edilmemiş olması!ki genel olarakta gözlemliyorum erkek birisi sonuç almaya girdiğinde hemen şu rahatsız olan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastayı pür dikkat dinliyorlar..
Diyorum ki SPERM kelimesinin bir erkekle konuşulmasından rahatsızlık duymayıp can kulağıyla dinleyen bir kadın topluluğu nasıl olabiliyorsa kaçıncı yüzyıldayızda DÖNGÜ kelimesinden utanabiliyor?
Siz de onu demiyorsunuz, en azından konuya açarken onu demediniz. Ben sağlıkla ilgili kısımlara yorum yapmadım. Bilmediğim Bi konuda tedavinizi falan ne doktoru ne sizi eleştirebilirim. Siz konuyu muhafazakar kesim yüzünden eşimin sıraya girmesi engellendi halbuki kendileri erkeklerin sperm sonuçlarını duymak için dikkat kesiliyor diye açtınız bakın üstteki ilk sayfadan 4 kere aynı şeyi yazdığınızı alıntıladım. Bize sizi anlamadığımız demoralize ettiğimizle ilgili kızamazsınız ya da imalı Bi şekilde teşekkür edemezsiniz biz gayet iyi anladık . Bence de gerçek soruna sizi kanalize ettiğimiz için teşekkür etmelisiniz. Rica ederiz ne demek her zaman bekleriz. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun.
ben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorumÖmrümde bir kez gittim devlet hastanesinde kadın doğuma ; üçer üçer içeri aldılar, soyunma kabinlerine yönlendirip elimize örtünmemiz için birer örtü verdiler küçücük yani beline dolasan iki ucu kavuşmuyor. Doktor bir hastayı paravanın ardındaki çatala alıyor, o hastayla tüm konuşmasını duyuluyor. Sıra bana geldi, önümdeki kadın indi çataldan, ne bekliyorsun dedi doktor , bir temizlik olmayacak mı öyle mi yatacağım dedim, üstelik eldivenini bile değiştirmedi , kırmızı halı da serelim mi ister misin dedi. Muayene olmadan çıktım, çıplak beklerken zaten gerildim, gestapo kampı gibi, bir hemşire herkese bağır çağır konuşuyordu. Bir daha asla devlete gitmedim. Davranışlar, muayene şekli insanlık dışı resmen, bu gittiğim çok bilinen bir üniversite hastanesiydi. Yaşadığım en kötü deneyimlerden biri diyebilirim, tamam devlet hastanesi yoğun oluyor ama erkek alınmasa da biraz mahremiyet olmalı, hiç tanımadığım kadınlar niye her yerimi görsünler ya da hiç bir temizlik olmadan kalkan hastanın yerine neden yatayım, steril örtü bile yoktu, Allah muhtaç etmesin devlet hastanesinin kadın doğum bölümüne
Çalışan kişi, malesef ego ve ben buranın kralıyım edaları. Bu arada benim asıl tepkimi anlayan kişilerdensiniz.İyide bu sekreterin suçu değil ki? Muhtemelen birisi ona söylemiştir o da size uyarmış. Zihniyete kizmanizi anlıyorum ama burada problem çalışan kişi değil.
Kesin kazanırsınızNe mi var bunda? Bir kaç aya kazanacağım tazminat davası ile neler olduğunu açıklayan bir post mutlaka paylaşacağım. Bir çok kişinin sizin gibi basitseme davranışı tarzında yaklaşımına cevaplar yazdım zahmet edip okursanız öğrenirsiniz. Asıl konu ne iken siz neye takılmışsınız sahiden ne var bunda??
İnanırmısınız bunca zamandır asla dikkat dahi etmedim çünkü alelacele, karanlıkta hemen soyunmamızı ve çatalda hazır olmamızı isteyip Dr u muayene alanına öyle alıyorlar.. bu söylediğiniz de neden olmasın ?ben o aletlerin başına taktıkları kondomu bile her hastadan sonra değistirdiklerine de inanmıyorum