ki genel olarakta gözlemliyorum erkek birisi sonuç almaya girdiğinde hemen şu rahatsız olan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastayı pür dikkat dinliyorlar..
Diyorum ki SPERM kelimesinin bir erkekle konuşulmasından rahatsızlık duymayıp can kulağıyla dinleyen bir kadın topluluğu nasıl olabiliyorsa kaçıncı yüzyıldayızda DÖNGÜ kelimesinden utanabiliyor?
Siz de onu demiyorsunuz, en azından konuya açarken onu demediniz. Ben sağlıkla ilgili kısımlara yorum yapmadım. Bilmediğim Bi konuda tedavinizi falan ne doktoru ne sizi eleştirebilirim. Siz konuyu muhafazakar kesim yüzünden eşimin sıraya girmesi engellendi halbuki kendileri erkeklerin sperm sonuçlarını duymak için dikkat kesiliyor diye açtınız bakın üstteki ilk sayfadan 4 kere aynı şeyi yazdığınızı alıntıladım. Bize sizi anlamadığımız demoralize ettiğimizle ilgili kızamazsınız ya da imalı Bi şekilde teşekkür edemezsiniz biz gayet iyi anladık . Bence de gerçek soruna sizi kanalize ettiğimiz için teşekkür etmelisiniz. Rica ederiz ne demek her zaman bekleriz. Rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun.
""Tüp bebek merkezindeki bir çok aksilik yüzünden eşimle Dr. Görüşmesi için sırada bekliyorduk. Bu defa eşimde girmek ve konuşmak istedi çünkü. 150€ ile resmi bir kurumla bağlantısı olmayan şahısa yönlendirilip devlet kurumlarıyla bir bağlantısı olmayan Exem foam adında ilaç aldırılması işlemin bu ürün dışında asla uygulanmaması! sonucun herhangi bir platformuma yüklenmemesi, ilk gittiğimde çikolata kisti teşhisi koyulup aşılamaya başlanacağı gün kistimin 2 kat büyümesi herhangi bir müdahale edilmemiş olması. Üstelik histeroskopi, hsg ve HyFoSy işlemlerinin yapılmasına rağmen arpa boyu yol kat edilmemiş olması!
Deskteki sekreterlerin yanıma gelip eşimin sırada beklemesinin yasak olduğunu söyledi bu birimin kuralı buymuş! Nedenini sorduğumda kadınlara regl dönemleriyle alakalı gelmesi gitmesi gerektiği günlerin söylediği için erkek birisinin duymasından rahatsız olduklarını söyledi!!! Bu nasıl bir mantıktır? Erkek doktora gidip muayene olabilen bir kadın (bölümün 2 doktoru var ikiside erkek) nasıl olurda böyle normal birşeyden rahatsız olabilir?
Buna tepki gösterdiğimde ise herkes sizin gibi rahat düşünmüyor işte! Dedi.
Herhangi bir erkeğe spermiyografi sonucu söylenirken hiç bir kadın dışarı çıkartılmıyorken hemde?!!!
Bu arada, Kurum devlet kurumu.
Arkadaşlar regl olmak, grip olmak gibi, bel ağrısı yaşamak gibi doğal ve olağan şeylerdir! Böyle bir saçmalık olabilir mi?
""
Açtığım konunun tamamı buydu ve söylediğim gibi sinirli olarak yazdım, evet son olay buydu benim taşma noktama gelene kadarki sürecin tümünü de yazdım? Herkes sizin gibi takılıp sorduğu ve takıntı yaptığı tek konu buydu? "Sperm, muhafazakalık" Üzerine basa basa soruyorlardı ne yazmalıydım cevap olarak mesela şiir mi ? Ben orada öyle insanların var olmadığını anlatmak için detaylandırıyorum anlatıyorum, fakat söylemek istediğim şeyi dahi anlamak yerine hala bana hasta mahremiyeti diyorlar, sekreterin bahsettiği var olmayan muhafazakar kesim sperm kelimesinden, bir erkekle sperm konuşmasından rahatsız olmuyorken, tedavi ve muayenesi ile ilgisi dahi olmayan "döngünün 3. Günü gel" denmesine mi takılıyor? Böyle bir mantık olabilir mi diyorum ben siz konuyu nerelere taşıdınız.
Muhafazakar bir insana tepki gösterecek kadar kötü kalpli birisi asla değilim olmamda, eşim muhafazakar bir insandır.bir oradaki hiç bir hasta da zaten kocanız çıksın gibi bir tepki vermediler aksine hepsi eşimin yanımdan gitmesine üzüldü ve ben tepki gösterdiğim için canımı sıkmamamı, üzülmemem konusunda bana destek sağladılar çok sağolsunlar. Aslında imalı teşekkür etmedim içten bir teşekkürdü, asıl imalı vurgu yapmak istediğim şey sekreterin bir yerinden uydurduğu "MUHAFAZAKAR KESİMDİ" halbuki büyük büyük harflerle de yazmıştım. Var olmayan böyle bir rahatsızlık yaşamayan benim günümü mahvedip egosunu şişiren bir sekreterin yalanıydı. Zaten başlıkta da okuyacağınız üzere tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay yazdım. Yani hangimiz bu durumdayken böyle hayal üzeri bir durumdan rahatsızlık duyabiliriz? Kısırlıksa problem orada sizi gören herkes ya sizin yada eşinizin kısır olduğunu biliyor. Muayene yada içerik hakkında hiç bir şeyin paylaşılmadığı yerde eşim rencide edilerek dışarı alındı. Evet bu benim için son damlayı.
Kanalize etmek kelimesinin ya anlamını bilmiyorsunuz yada laf olsun diye kullandınız. Bana yapıcı yorum yapan tutum sizin tutumunuzdakiler değil gerçek empati sahibi olan insanlar oldu. Belki bu yorumum sizi kanalize ederse siz kanalize olmuş olursunuz sevgiler çok öpüüüyorum