Söylediklerinizi yasadım exem foam kullandım, eimin girip cıkması yasaktı ve bölümde 2dr da erkek, dedıgınız gibi sacmalık. Siz hangi sehirde tedavi gördünüz acaba eskişehirde miTüp bebek merkezindeki bir çok aksilik yüzünden eşimle Dr. Görüşmesi için sırada bekliyorduk. Bu defa eşimde girmek ve konuşmak istedi çünkü. 150€ ile resmi bir kurumla bağlantısı olmayan şahısa yönlendirilip devlet kurumlarıyla bir bağlantısı olmayan Exem foam adında ilaç aldırılması işlemin bu ürün dışında asla uygulanmaması! sonucun herhangi bir platformuma yüklenmemesi, ilk gittiğimde çikolata kisti teşhisi koyulup aşılamaya başlanacağı gün kistimin 2 kat büyümesi herhangi bir müdahale edilmemiş olması. Üstelik histeroskopi, hsg ve HyFoSy işlemlerinin yapılmasına rağmen arpa boyu yol kat edilmemiş olması!
Deskteki sekreterlerin yanıma gelip eşimin sırada beklemesinin yasak olduğunu söyledi bu birimin kuralı buymuş! Nedenini sorduğumda kadınlara regl dönemleriyle alakalı gelmesi gitmesi gerektiği günlerin söylediği için erkek birisinin duymasından rahatsız olduklarını söyledi!!! Bu nasıl bir mantıktır? Erkek doktora gidip muayene olabilen bir kadın (bölümün 2 doktoru var ikiside erkek) nasıl olurda böyle normal birşeyden rahatsız olabilir?
Buna tepki gösterdiğimde ise herkes sizin gibi rahat düşünmüyor işte! Dedi.
Herhangi bir erkeğe spermiyografi sonucu söylenirken hiç bir kadın dışarı çıkartılmıyorken hemde?!!!
Bu arada, Kurum devlet kurumu.
Arkadaşlar regl olmak, grip olmak gibi, bel ağrısı yaşamak gibi doğal ve olağan şeylerdir! Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Kesinlikle öyle, inanın merkez o kadar güzel ki aslında. Dr ile tamamen mahremiyet ortamınız oluyor bahsi geçen desk ile Dr ların odaları uzak mesafede, kapınız kapalı oluyor birtek odada Dr,siz,hemşire ve dilerseniz refakatçınız olabiliyor.Anlattığınız ortamda tüp bebek yapmazdım. Yapmadım da.. sadece özel konuları özel odalarda konuşup rahat muayene olacağım Bi yerde yaptırdım. Maddiyat vs dersiniz sıkıp kaç ay para biriktirdik anlatamam..
Göz muayenesi bile olsam rekatçim hariç kimsenin yanında muayene olmam konuşmam. Öyle muhafazakar değilim. Hasta mahremiyeti diye birsey var.
Odalarda konuşulmasını talep edin. İnsanlar eşleriyle de sırada bekleyebilsin. 3 perdeye muayene olmasınlar.
Ne yazık ki hala bu şekilde muayene eden doktorlar var. Kısa zamanda ufak birşey için kadın doğuma gitmem lazim ve gitmemekk için ürettiğim bahaneler arasında bu da var. Genelde yoğun talep olan doktorlar bu şekilde. Çünkü günde kaç yüz hasta muayene ediyorlar. Ne yazık ki.Evet devlet hastanesine 2-3 kadını birden alıyorlardı hâlâ öyle mi bilmiyorum ama eşleri almamaları gayet normal değil mi 2-3 tane kadını birde muayene ediyorlar. Ben orda çataldan kalkarken başka kadın geliyor içeri. Kocasıyla ne işi var ben çataldayken.
Ben en son 10 yıl önce falan gittim devlete kadın doğum doktoruna. Çok yoğundu sıra bana geldiğinde içerde perdenin arkasından üzerini düzelterek çıkan bir hasta vardı biri de gebelik takibi için yatıyordu karnı açık. Benide perdenin arkasına gönderdiler. Sonrasında çatala yattım. Muayene olurken çıkanın yerine birini daha çağırdılar ben o sırada çataldan kalkıyordum. Yani erkeğin orada olması saçma zaten. Ben o görüntüleri gördükten sonra bir daha devletin kadın doğum bölümüne gitmedim. Çünkü 5 yıl sonra tüp bebek ile hamile kalmışım eşimle o ultrason görüntülerini beraber uzun uzun izlemek istedik. Ben 10 yıl önceden bahsettim şuan nasıldır bilemem
Söylediğiniz durumla karşılaşmanız da gerçekten çok kötü. Kesinlikle de öyle bir konumda zaten erkekler bulunmamalı da.ben hamilelik surecimde bir hastaneye kontrole gitmistim acile, yabancı uyruklu bir hastanin agrisi vardi hamileydi dr gayet duzgun bakti bir seyin yok gaz sıkışması korkma dedi gonderdi.
5 dk sonra kocası orda o kadar kadın yarı ciplak ustunde çarşafla beklerken kadın doğum servisini resmen bastı.
kadınlarin kimi çatalda, kimisi benim gibi sıra bekliyo vs.
o gün gerçekten nefret ettim şu erkekleri kadın doğum vs servisine inşallah bir daha sokmazlar dedim.
tek namus kendi karısının namusuymuş gibi davranan o kadar çok erkek var ki şuan dışarda bu yüzden ben hiç tuhafsamadım eşinizi almamalarını.
keşke böyle rezil durumlar olmasa da herkes eşine destek olabilse oda oturup sorunları dinleyebilse ama maalesef.
inanin bazen erkekleri almamaları bizlerin hayrına.
hassas olduğunuz için böyle bakıyorsunuz.Kesinlikle öyle, inanın merkez o kadar güzel ki aslında. Dr ile tamamen mahremiyet ortamınız oluyor bahsi geçen dest ile Dr ların odaları uzak mesafede, kapınız kapalı oluyor birtek odada Dr,siz,hemşire ve dilerseniz refakatçınız olabiliyor.
Muayene detayınızla alâkalı önemli bir bilgiyi doktorunuz dışında kimse ile konuşamazsınız ki zaten bu nedenle muayeneye 07.30 da gittiğiniz yerden 10.00 gibi şu gün gel randevu bilgisi dışında bir bilgi edinemiyorsunuz. Sonuçlarla alakalı 14.00 ve sonrası için Dr sırasına girmek zorundasınız ve ancak o zaman isminiz okunuyor ve Dr ile odasında görüşebiliyorsunuz.
Sizin tüp bebek süreciniz umarım güzel sonuçlanmıştırbiz 2.5 aydır kist yok olacak alındı diye beklerken dün 12.90 cm olan kistimin 31 cm olduğunu öğrendik. Haliyle yıkıldım ve ağlıyordum. Eşim yanımda olmak istedi sormak istediğim soruların cevaplarını oda dinlemek istedi. Üstelik tüp bebek merkezi deneyimi olmayan kişiler burada ahkam kesip olayı farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar siz deneyimli siniz biliyorsunuz ki eşinizde dr.un siz gibi hastası oluyor ve dilediği sonucu istediği zaman şahsi olarak dahi talep edebiliyor.
Benim dün ki üzüntüm 31 cm lik kist ile aşılamaya başlayacak olmam. İnanın 6 yılım geçti neredeyse bebek hasreti ile. Zaten olmuyor doğal yollarla denedik herşeyi, üstelik erken menopoz riskim var. Seneye dahi girebileceğim söylenmişken eşimin yanımda olmak istemesi gerçekten mi çok tuhaf bir durum? Ben bu kadar yıkılmışken bazı insanların tuhaf yaklaşımları da canımı yakmıyor değil.
Sekreterin kalabalık istememesini anlayabiliyorum lakin oradaki önleme durumunu kibarca kendi yönetecek. Ben de bu konuda aynı şeyi hissettim. Süreç zor farkındayım. Erkeğin de kadının da süreci farklı işliyor. Destek olmak başkalarının alanına saygı duymayı beraberinde getirir.Evet sizinle aynı düşüncedeyim. Bende tüp bebek ile kızıma kavuştum. Bizde gittik ama bizim gittiğimiz özel bir kurumdu. Ve hiç kimse sırada beklemiyordu. Gelir gelmez sekretere randevumuz vardı diyordu hemen kayıt açıp bizi bekleme salonuna alıyorlar. Kimse orada bekleme yapmıyor. Zaten doktorun yanına çıkacaksın sekreterin önünde beklemenin veya onun bilmediği bir şeyi ona sormanın mantığı yok. Beklenecek durum varsa zaten kadın muayene ediliyor o bekler erkek de velisi gibi yanında durması tuhaf. Sekreterlerde başında bir sürü kalabalık istemeyebilir daralmıştır onlar da insan sonuçta.
Umarım benim gibi abartacak duygular yaşamazsınız o zaman bu abartılacak birşeyse ne diyeyim..Arz talep meselesi. Hastalar daha önce çok şikayetçi olmuştur, sırada erkekler oluyor rahatsız Oluyoruz sonucu alırken diye. Onlar da böyle çözüm bulmuştur. Niye bu kadar abarttınız ki kahroldum yıkıldım falan ne gerek var.
bazı insanları orda ne icin beklediginin bilinmesi bile rahatsiz ediyor demek ki, saçma ama böyle yani.Söylediğiniz durumla karşılaşmanız da gerçekten çok kötü. Kesinlikle de öyle bir konumda zaten erkekler bulunmamalı da.
Gittiğimiz merkezde sabahları bizim 07.30 daki kan tahlilleri sonuçlarımızı doğrultusunda saat 10 gibi döngünün şu günü gel, bu gün gel gibi bir sonraki randevu verilir.
Bahsettiğim Dr ile görüşme sırası, deskin bulunduğu bekleme salonu. Sıradan o koridordan geçen birisinin bile geçip oturabileceği bir yer. Bahsettiğim saat 14.00 sonrası ve o saatte yalnızca Dr ile görüşmek için sırada bekliyorsunuz isminiz okunuyor Dr odasının bulunduğu koridora gidip Dr un odasına giriyorsunuz kapınızı arzu ettiğiniz gibi kapatıyorsunuz. Deskte ise bir sonuç yada kişisel bir veriniz dahi konuşulmuyor ki yasal da değil konuşulmasını bende istemem, bırakın bir erkeği bir başka kadının duymasını bile.
Sizi anlıyorum.. eşinin yanında olmasını istemesini de anlıyorum. Doktoruna güveniyorsan devam et. Yoksa aşılama vs ile vakit kaybetmeden tüp bebek aşamasına geçin. Çok şükür ilk seferde tutundu oğlum. Şimdi 7 yaşına girmek üzere. Stresin çok. Yazılarına yansıyor. Kendini boşalt öyle sürece gir.Kesinlikle öyle, inanın merkez o kadar güzel ki aslında. Dr ile tamamen mahremiyet ortamınız oluyor bahsi geçen dest ile Dr ların odaları uzak mesafede, kapınız kapalı oluyor birtek odada Dr,siz,hemşire ve dilerseniz refakatçınız olabiliyor.
Muayene detayınızla alâkalı önemli bir bilgiyi doktorunuz dışında kimse ile konuşamazsınız ki zaten bu nedenle muayeneye 07.30 da gittiğiniz yerden 10.00 gibi şu gün gel randevu bilgisi dışında bir bilgi edinemiyorsunuz. Sonuçlarla alakalı 14.00 ve sonrası için Dr sırasına girmek zorundasınız ve ancak o zaman isminiz okunuyor ve Dr ile odasında görüşebiliyorsunuz.
Sizin tüp bebek süreciniz umarım güzel sonuçlanmıştırbiz 2.5 aydır kist yok olacak alındı diye beklerken dün 12.90 cm olan kistimin 31 cm olduğunu öğrendik. Haliyle yıkıldım ve ağlıyordum. Eşim yanımda olmak istedi sormak istediğim soruların cevaplarını oda dinlemek istedi. Üstelik tüp bebek merkezi deneyimi olmayan kişiler burada ahkam kesip olayı farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar siz deneyimli siniz biliyorsunuz ki eşinizde dr.un siz gibi hastası oluyor ve dilediği sonucu istediği zaman şahsi olarak dahi talep edebiliyor.
Benim dün ki üzüntüm 31 cm lik kist ile aşılamaya başlayacak olmam. İnanın 6 yılım geçti neredeyse bebek hasreti ile. Zaten olmuyor doğal yollarla denedik herşeyi, üstelik erken menopoz riskim var. Seneye dahi girebileceğim söylenmişken eşimin yanımda olmak istemesi gerçekten mi çok tuhaf bir durum? Ben bu kadar yıkılmışken bazı insanların tuhaf yaklaşımları da canımı yakmıyor değil.
Ben küçük bir ilçedeyim. Buradaki devlet Hastanesi'nde ben kendimi bildim bileli bir tane kadın doğum Dr olur. O da normal olarak tıklım tıklım dolu olur. Ve bu doktorlar hep buradan gitmek isterler. Yoğunluktan dolayı. Bir tanede özel hastanemiz vardır. Orda da 2 tane de var ikisi de iyi tecrübeli. 1 tane de özel yerini açmış bir Dr var. Toplamda 4 tane var işte hepsi de bayağı bir yoğun olur. Bazen başka şehire gideriz devlet Hastanesine başka bir bölümden Dr.a kadın doğumun önünden geçiyorum da hem çok fazla Dr var hemde çok fazla hasta var kuyruklar da. Bu durum düzeltilebilir mi veya nasıl düzeltilir bilmiyorum. Ama sizi çok iyi anlıyorum ben 10 yıl öncesinden sonra bir daha kadın doğuma gitmedim. Ve bizim burada ozeldeki doktorlarda çok yüksek ücret almıyor. Büyük şehirlerde duyuyorum da çok fazla alıyorlarmış. İmkanınız varsa özele gidin.Ne yazık ki hala bu şekilde muayene eden doktorlar var. Kısa zamanda ufak birşey için kadın doğuma gitmem lazim ve gitmemekk için ürettiğim bahaneler arasında bu da var. Genelde yoğun talep olan doktorlar bu şekilde. Çünkü günde kaç yüz hasta muayene ediyorlar. Ne yazık ki.
Asla öyle bir ortam değil ki bahsettiğiniz şekilde bir ortam olsa bende inanın oradakilerden önce rahatsızlığımı açıkça dile getirirdim, bir başkasının sırasını çalmaya çalışan bencil insanları ikaz ettiğim gibi. Söylediğiniz şeyde öyle haklısınız ki orada herkes umudu güzel haberleri için bekliyorhassas olduğunuz için böyle bakıyorsunuz.
Fakat eşinizin de bebeği de olsa bir de o dinlemek istiyorum dediği için rahatsız olan kadınlara hayır rahatsız olma deme hakkınız var mı gerçekten?
Orada duran her kadın benzer durumda onlar da hassas ve belki de yabancı bir erkek görmek istemiyorlar. Bu da onların hakkı bana göre.
Ben eşim yanımda dursun istediğim için özelde takip edildim tüm gebeliğimde. Sadece ikili testte devlete gittim. Ve orada aynanda iki kadın alındığı için servise erkek sokmuyorlardı. Bence de doğru olan buydu. İçerde başka kadın hastalarda varken kapıdan dalmayacağı belli değilken risk almak istemiyorlar. Sizin eşiniz yapmaz belki ama yapanlar da olabilir. Bı nedenle bu karar da bana göre doğru
Aaahhh yok o hastane değil ki ola ki böyle bir durum olsa bende olumlu bakamam. Dr ile hasta odasının kapısı kapalı şekilde. İçeride hemşire siz ve Dr olacak şekilde herşey mahremiyet doğrultusunda ilerliyor. Perdeyle basitsenmiş şeylerle önlem alınan bir nokta değil bahsettiğim yer. Sırada beklediğimiz yer bekleme salonu gibi bir yer, bir çok koltuk var birde desk var. Sekreter sıranız gelince Dr un odasına girmeniz için adınızı okuyor.
Düngünün 3. Günü gel gibi bilgiler sabahtan veriliyor ve sekreter tarafından veriliyor.
Ben sabahtan 10 gün sonra tekrar gideceğim bilgisini edindim. Fakat eşimle kistlerin neden ve niye alınmadığını, neye ve niçin 10k gibi toplam bir bütçe ödediğimizi, geçen süreçte niçin çikolata kisti in 31cm e çıktığını öğrenmek için Dr beyin odasına beraber girmek istedik. 12.90 cm olan kistti çünkü bu ve aşılamaya başlandım. Tedavinin gerçekten bir tedavi mi yoksa para koparmak için mi yapıldığını sormak içindi. Akabinde de zaten cimere şikayet hayıflanmalarım sonrası eşimi bizzat sekreter yanıma geri getirdi dışarıdan.
Orasını bilemeyiz belki gayet kibarca söyledi konu sahibi çok gergin olunca normal karşılamadı.Sekreterin kalabalık istememesini anlayabiliyorum lakin oradaki önleme durumunu kibarca kendi yönetecek. Ben de bu konuda aynı şeyi hissettim. Süreç zor farkındayım. Erkeğin de kadının da süreci farklı işliyor. Destek olmak başkalarının alanına saygı duymayı beraberinde getirir.
Öyle haklısınız ki.. bir defa dahi olsa aşılamaya şans vermek istedim. Kolon kanserini 22 yaşında yenmiş güçlü bir kadınım ben. Fakat süreçten mi, yaşımdan mı bilmiyorum 31i deviriyorum Ağustos'taSizi anlıyorum.. eşinin yanında olmasını istemesini de anlıyorum. Doktoruna güveniyorsan devam et. Yoksa aşılama vs ile vakit kaybetmeden tüp bebek aşamasına geçin. Çok şükür ilk seferde tutundu oğlum. Şimdi 7 yaşına girmek üzere. Stresin çok. Yazılarına yansıyor. Kendini boşalt öyle sürece gir.
Surecimi yazayım;
Para biriktirdik. İsimden ücretsiz izin aldim. İlk tatile apart tutup gittik. Kafamızı boşalttım. Ücretsiz izin alırken tüp bebek kısmını mudir hariç kimseye demedik. Milletin konuşmasına dayanamazdım. Sonra süreç. Süreçte güzel romanlar okudum. Uzaklaştım. Başka şeyler de oldu ama sıkmayayım. Çok şükür oğlum geldi.
Stresini azaltmaya bak. Her anında yanında olmasını istiyorsan güzel bir merkez bul.
Evet aynı yere gidiyoruz muhtemelen. Eşlerin 14.00 sonrası Dr görüşmesine girmesi serbest. Bahsettiğim sıra içerideki yer değil, dışarıdaki yer bu arada :) herkesin durduğu geçebildiği birime ait olmayan genel yer. Bizim gittiğimiz doktor değilde diğer doktor exemi zorunlu tutmuyor bu arada bilginiz olsun. Ben gerekli yerlere tüm olayı ve exem ile alakalı bildiri yaptım.Söylediklerinizi yasadım exem foam kullandım, eimin girip cıkması yasaktı ve bölümde 2dr da erkek, dedıgınız gibi sacmalık. Siz hangi sehirde tedavi gördünüz acaba eskişehirde mi
Türkiye deki üretim yerini söylermisiniz rica etsem? Bana ürün resminin fotokopisi çekilmiş şekilde direkt şahıs numarasını elle yazılmış şekilde verdiler.Bu yazdiklariniz hepsi sizinle ve sizin bedeninizle ilgili olaylar, esinizin sizinle girmesine gerek yokmus. Devlet hastanesine gittiginiz icin bu tarz kisitlamalari goze almaniz gerekiyor, hasta cok doktor az, farkli sosyokulturel seviyede bircok hasta geliyor herkesi memnun edecek cozumler bulamazlar.
Ayrica Exem Foam FDA onayli, Turkiye'de sigorta karsilamiyor mudur bilemem ama FDA onayi var.
Hayır asla muayene sonucu yada içeriği hakkında deskten bilgi verilmez. Ancak muayene ile alakalı Dr sırasına 14.00 sonrası sıraya girerseniz Drun odasında kapalı bir odada dilerseniz kapıyı kitleyerek konuşabiliyorsunuz tedavinizin detaylarını. Cam bir alan var oraya bir erkek girdiğinde bende orada oturan hasta olduğumda bir anda ortamın sessizleşip tüm gözlerle erkek hastayı izleyen kadınları görmem sebebiyle olabilir mi acaba? İsim soy isim diyor, sperm sonucunuz çıkmış/çıkmamış deniyor çıktıyı alıyor. Yine içerik yok. Mesela o cam alana erkek hasta girdiğinde kimse demiyor burası yasak, buraya giremezsiniz, size sonuç veremeyiz gibi gibi.. fakat ben eşimle cam alan dışında beklerken eşim sıradan çıkartıldı :)Herhangi bir hastanin herhangi bir bilgisi duyulmasi sakıncalı. Kadinlarin da pür dikkat erkeklerin sonuclarini dinledigini nerden anladiniz? Dedigim gibi hastanin herhangi bir bilgisini baskalari duyabiliyorsa orasi profesyonel calistirilmiyor bence