Tüp bebek annesi olma yolunda çabalarımız ve tecrübelerimiz🌺🌼🌸

Teşekkürler canım 🥰Ya dün soracaktım unuttum doktora masalım ben de elinden tutunca kaldırabiliyorum ama kendi belli eder herhalde oturmayı🤗 şimdi pusete koyduğumuzda mesela kalkmaya çalışıyo itiyo kendini sence bu bi işaret mi🤭
Oturmaya hazir oldugunu gosterir boyun ve sirt kaslari olgunluga ulasmis belli ki kuzunun 😊

Ya aslında hep okuyorum 180 günü tamamlatıyo bazı doktorlar. Bir de bebekler 4.ay itibarıyla ek gıdaya hazır oluyomuş ama diliyle itme refleksi(emme için faydalı ama ek gıda için dışarı çıkarma) olabildiği için bekleniyormuş diye okudum. Sen tadımlara başladın demek ki Lena hazır sırf mama alıyo diye başlatmamıştır doktorun kilosu yerinde çünkü🤗
Bana da dün doktor sordu oturtmaya başladın mı diye yok dedim. Sormak aklıma gelmedi ne zaman oturtayım diye. Ama ven de 6. Aydan önce oturtmam herhalde🤭

Valla ya bu gece hele 4ten sonra hiç uyumadı yavruşum. Yar yine banaa haram gecelerrr:emir_bebek:
cnm teoride 180 gün evet ama 180 gün cokta bekleyen nadir :KK70:

4. Ay aşılarımızı menenjit ve rota aşılarını olduk. kuzum pek ağladı:cry: ama eve gelince sızdı kıyamam uykusuzluktan.
oy şifa olsun
geçmiş olsun cnm

6 ay cok gec degil mi kizlar oturmasi icin 🙈 benimkiler prematureydi bize bile 4te kucaginizda oturtun dedi hatta kendisi tuttu ellirinden kaldirdi ikisini de tamam oturur bu bebisler dedi 😂

Sifa olsun kuzuya
yani dediğim gibi ben tamamen kendi tercihim :KK70: doktorda 4. ayda erken demişti :KK70: öyle işime geldi :KK70: sonrada sormadım :KK70:

Dün Nisa da 4. Ay aşılarını oldu. 2 kez calpol verdim. Ama başında ateş var sabah yine verdim. Huzursuz biraz 😔
evet cnm 4. ay aşıları biraz öyle yapıo :KK43:

cnm teoride 180 gün evet ama 180 gün cokta bekleyen nadir :KK70:

oy şifa olsun
geçmiş olsun cnm
Teşekkür ederim canım🤗Ya bence bebeğe göre şekillenmeli bu ekgıda işi benim şaşırmam hani gaz ve kakaya bu kadar uğraşırken 5buçuk aylıkken başlıcaz demesineydi aslında. Hani bağırsakları daha gelişmemiş ya. Demir de vermedi ekgıda ile başlarız dedi

Oturmaya hazir oldugunu gosterir boyun ve sirt kaslari olgunluga ulasmis belli ki kuzunun 😊
Yaklaşık 1 aydir elinden tutunca kafasını kaldırıyor benim kiz zaten hep dik durmak istiyor oturmk istiyor o yüzden ben kucağımda oturtuyorum 😊

Teşekkür ederim canım🤗Ya bence bebeğe göre şekillenmeli bu ekgıda işi benim şaşırmam hani gaz ve kakaya bu kadar uğraşırken 5buçuk aylıkken başlıcaz demesineydi aslında. Hani bağırsakları daha gelişmemiş ya. Demir de vermedi ekgıda ile başlarız dedi
demir olayını ben saçma buluorum
gittiğimde söyleyecem
mesela Aslimuu93 Aslimuu93 doktoru bence en güzelini yapmış
tahlil yapmışlardı yanlış hatırlamıosam.. herşey normal çıkınca kullanmaya ne gerek var?
ben şuan kullanıorum evet ama 23ünde gittiğimde danışacam bakalım ne diecek

kaka demişken ek gıdaya geçince katılaşıor korkma :KK70:

Yaklaşık 1 aydir elinden tutunca kafasını kaldırıyor benim kiz zaten hep dik durmak istiyor oturmk istiyor o yüzden ben kucağımda oturtuyorum 😊
Evet kuzum ben de oyle 4ten sonra kucagimda oturttum zaten baska yerde oturmalari icin erken henuz topacik oluyolar birakinca o aylarda 😍

ya bizim burda kız çocukları için öyle derler rahim için derler.. benmde içim rahat etsin die öyle yapıorum
açıkçası ben biraz eski kafa olabilirim... ne varsa eskide var kafasındayım birazda..
tamamen kendi tercihim :KK70:

demir olayını ben saçma buluorum
gittiğimde söyleyecem
mesela Aslimuu93 Aslimuu93 doktoru bence en güzelini yapmış
tahlil yapmışlardı yanlış hatırlamıosam.. herşey normal çıkınca kullanmaya ne gerek var?
ben şuan kullanıorum evet ama 23ünde gittiğimde danışacam bakalım ne diecek
Ya ben de şöyle okumuştum mamada demir varsa gerekli görmüyormuş doktorlar. Tahlil yapsa en güzeli tabi. Süt alıyosa veriyolarmış ama vermedi bizimki bilemedim belki daha da zorlanmayalım sindirime diyedir🤭 sor bakalım canım doktoruna.
Bu arada nasıl oldun bugün daha iyisin sanki?

Ya ben de şöyle okumuştum mamada demir varsa gerekli görmüyormuş doktorlar. Tahlil yapsa en güzeli tabi. Süt alıyosa veriyolarmış ama vermedi bizimki bilemedim belki daha da zorlanmayalım sindirime diyedir🤭 sor bakalım canım doktoruna.
Bu arada nasıl oldun bugün daha iyisin sanki?
ben mamayıda cok vermeyi düşünmüyorum.. artık ek gıdaya alıştığında bi 8-9 ayda keserim diye düşünüyorum ama bebeğin gidişatıda önemli.. isteyip istememesi.. doyup doymaması
daha iyiyim cnm umarım miniğe bulaştırmamışmdır
anneme bulaştırdım çünkü :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:

ya bizim burda kız çocukları için öyle derler rahim için derler.. benmde içim rahat etsin die öyle yapıorum
açıkçası ben biraz eski kafa olabilirim... ne varsa eskide var kafasındayım birazda..
tamamen kendi tercihim :KK70:
Yok kiz bunca bilim insani bilmez mi bunu oyle olsa🙈

ben mamayıda cok vermeyi düşünmüyorum.. artık ek gıdaya alıştığında bi 8-9 ayda keserim diye düşünüyorum ama bebeğin gidişatıda önemli.. isteyip istememesi.. doyup doymaması
daha iyiyim cnm umarım miniğe bulaştırmamışmdır
anneme bulaştırdım çünkü :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
Canım en iyisini sen bilirsin Lena için tabi de okuduğum kadarıyla ilk 12 ay ana öğün devam sütü ya da anne sütü olmalıymış.

İnşallah Lenaya bir şey olmaz canım annene de geçmiş olsun. Annen de dikkat ediyo dimi? Ondan da geçebilir çünkü.

Canım en iyisini sen bilirsin Lena için tabi de okuduğum kadarıyla ilk 12 ay ana öğün devam sütü ya da anne sütü olmalıymış.

İnşallah Lenaya bir şey olmaz canım annene de geçmiş olsun. Annen de dikkat ediyo dimi? Ondan da geçebilir çünkü.
bu konuda ısrarcı olmam kuzum doktor ne derse onu yaparım
çünkü anne sütü vermediğim için yeterince vicdanm sızlıo
doktor 12 ay derse 12 ay devam ederm mutlaka

bu konuda ısrarcı olmam kuzum doktor ne derse onu yaparım
çünkü anne sütü vermediğim için yeterince vicdanm sızlıo
doktor 12 ay derse 12 ay devam ederm mutlaka
Canım deme böyle, anne sütünü 4 ay verdin daha ne yapacaksın. Hanımefendi emdi de sen mi bıraktın😌 hem bak gayet tombiş sağlıklı uslu bi bebeğin var maşallah🧿 daha ne olsun🤗 doktorun daha iyi bilir tabi duruma göre bakarsın.

X