TÜP BEBEK 2021 KASIM ANNELERİ

Şeker cikicak bende ben oyle tahmin ediyorum 6 kiloyu ilk 3 ayda aldim ben hep yattim ustune kortizon kullaniyordum sonra da ipin ucu kacti tabi

Kortizon bende kullandım onu bırakınca şişkinlik indi biraz. Sonrada çok kilo almadım ama iştahım hiç yok sıcakta yemek bile görmek istemiyorum

Kortizon bende kullandım onu bırakınca şişkinlik indi biraz. Sonrada çok kilo almadım ama iştahım hiç yok sıcakta yemek bile görmek istemiyorum
Benim yuzum nasil sistiyse o ilacla oyle kaldi resmen 17.haftada biraktim benim iştahimin masallahi vardi ama son 2 haftadir azalma baya var benim de sicaktan sanirim ve bebegimin biri gobegimin deligimin ustunde mideme asiri baski yapiyor ondan da olabilir

Benim 25. haftada yapıldı açlık 102 tokluk 195 çıktı gebelik şekeri var dedi dr dahiliyeye yönlendirdi oda şekerimi ölçmemi istedi hergün diyetisyene yönlendirdi diyet verdiler şimdi onu yapıyorum baya düştü şeker yüklemesi yaptırmadan 1 gün önce karpuz ve tatlı yemiştim akşam siz yemeyin benim değerimi onlarda yükseltti. Birde benim ikiz gebelik olduğu için doktor çok telaşlandı aman dikkat et dedi erken doğumu tetiklediği için şimdi sevdiğim tüm yiyeceklerle vedalaştım karpuz kavun dondurma tatlı çikolata hiçbiri yok yeter ki bebişlerim iyi olsun her şey onlar için. Bu arada onlar gayet iyilermiş biri 702 diğeri 672 grammış büyüyorlar git gide :) çok şükür

Ben şeker yüklemesini 25+3 de yaptırdım .75 gr yaptırdım, açlık , içtikten 1 saat sonra ve 2 saat sonra bakıldı değerlere . Diyetisyene gittim ertesi gün , doktorumun önerisi ile ve diyetisyenin verdiği listeye göre beslenmeye başladım bugün. Şekerimi de ölçeceğim günde 4 kez . Değerler 83-152-169 çıktı sırasıyla

Canım ben kaşık biberon aldım ilk başta hastanede süt gelmeme ihtimaline karşı…normal biberonu da Dr.Browns tercihim geniş ağzı olanı
Dr. Browns kızıma almıştım o içindeki pipet gibi şey temizlenmesi çok zor geldi bana
Aslına bakarsanız biberon tutacak bebek hepsini tutuyor awent almistim meme ucuna en yakın diye memnundum
Sonra wee baby biberon aldım felan çok para vermeye gerek yok aslında

Kolik olma ihtimaline karşı düşündüm kullananlar baya memnunum diye söyleyince aklıma yattı bence hiçbiri anne memesine uygun değil seçen bebekler var inanın biz bir marka alıyoruz ama bebek tutmuyor mesela nuk markasını hemen alıp aventi bir türlü aldıramayan arkadaşım da var şans işi bu her bebek bir değil

Merhaba nasilsiniz ?bugun kontrolumuz vardi 1150 gr boyu da 40 cm dedi haftasina gore biraz uzun ama sorun teskil etmiyor dedi.Bi de dogum sekli ne dusunuyosun diye sordu oncelikle normal dogum dedim ama gidisat ne gosterirse ona gore karar veririm yine dedim.sonucta bebegin pozisyonu kilosu falan onemli rol oynuyor o da son haftalarda netlesir heralde.Dr dedi ki iki seyden cekiniyorum biri tup bebek olmasi digeri yuksek sekerden dolayi omuzlar falan buyuk olup dogum esnasinda zorluk cikarmasi.Tup bebekler hep sezeryan mi yaptirmak zorunda.tabi onemli olan bebegin saglikla dogmasi.siz ne dusunuyosunuz bu konuda

Merhaba bende doktorumla görüştüm bu konuyu tamamen sana ve bebegim gelisine bagli dedi. Yani eger ki sen normal dogum istoyorsan ve sartlar uygunsa tabikide yapabilirsin sezwrya sart degil dedi. Sadece tup bebek anneleri biraz daha hassas oluyor o sebeple sezeryan seçiyorlar dedi. Bence sen icinden gelene odaklan nasip o zaman bebise ve sartlara gorede degisebilir hersey.

Merhabalar , tam olarak haftanız ne acaba ? Şeker mi var sizde de ? Benim de tokluk biraz yüksek çıktığı için 1 haftadır diyet yapıyorum . Tüp bebekten dolayı sezaryan olmalı diye birsey olduğunu zannetmiyorum. Bebeğin ve annenin durumuna bağlı bence tamamen. Ben de mesela kordon yan çıkışlı olduğu için mecbur sezaryan olacak , normal doğumun beklenmesi riskli olabilirmiş bu durumda çünkü . Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah sağlıkla alalım kucaklarımıza benim bugün 26+3 , yarın kontrolüm var benim de , heyacanla bekliyorum , en son 5 hafta önce görmüştüm hareketlerini hissetmem hala her gün değişiyor , bazen çok bazen az bazen yok gibi hala . Sizde de öyle mi ?

Merhaba ben de bugün 25+1 imHareketleri aynı solediginiz gibi.Bazi günler çok yoğun hem de bütün gün.Gece uykuya dalmami zorlicak kadar fazla hareket edioBazen daha sakin,daha sıklığı az.Ben bebeklerin de modu olduğunu dusunuorum artık.Biz nasıl hergun hareketli ya da hergun sakın olamiosak onlar da öyle diye dusunuorum

Sağlıklı olsunlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…