• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm bayram kahvaltıları kayınvalidede mi yapılır ?

Leysefeno

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2020
302
533
53
Hanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?

Hanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?
bunun icin gec degil mi? yarin bayram. bence yarin bu sekilde gergin olursunuz.

Biz de genelde kayınvalidede yaparız ama şart olan birşey değil. Bu konuda baskı gördüğünüz için mi sizi bu kadar rahatsız ediyor?

Herkesin ailesinin normali ayri ama sizin isteginiz de gayet normal.

Biz de kaynanama yakiniz ama sabah gitmedik hiç. Benim baska sehirdeki aileme gideriz kaliriz once sonra kaynanaya gideriz. Tabi pandemiden onceydi bunlar.
Evde olacagiz bu bayram size de tavsiye ederim.

Ne münasebet ya, her ailenin bayram geleneği kendine has olması lazım bence .
Ki , çocukları bir bayram bilinci yaşasın kendi ailesinde.
Bizim Evin mesela , 30 yıllık bir geleneği var. Sabah camiş gibi uyuruz, babam kahvaltiyi hazırlar, ona has bir kahvaltılık yemek var, onu yapar - 'bugun bayram erken kalkın cocuklar' şarkısini söyleyip uyandırır. Pijemalarla oturup bir saat sohbet eder öyle kalkarız .. daha sonra işte giyinme, el öpme Faslı... sonradan çıkarız kimi ziyaret edilecekse ederiz.
Kendi ailemin bayram gelenegi olmadan her bayram ananeye babaneye gitmek istemezdim herhalde, bir çocuk olarak

Bu tatmin etmek değil.her bayram kendi ailenize gidilse bu kadar tepki verir miydiniz acaba? Bayramlar kalabalık la güzel. Bayramda da büyüklere gidilmeyecekte ne zaman gidilecek? Her zaman çekirdek ailenizle kahvaltı yapabilirsiniz

Eş ailesini tatmin etmek için değilde tahminim eşinizin ailesinin gelenekleri öyle ..aslında bayram dediğiniz büyüklerle birlikte kalabalık sofralarda güzelleşir..bizde kahvaltı olarak değil akşam yemekleri olurdu fakat pandemiden ötürü malesef çekirdek aile olarak kutlayacağız bu bayrami

Covid varya hani . Yasaklar da zaten kimse kimseye gitmesin bayramlaşmasın diye konuldu..
Gerçi toplu iftar yapan bir milletiz bayramlaşma da olur tabi .
Bu yasaklar sadece biZe mi var ? Yakınız ne demek ? Yakın olunca yasak olmuyor mu? Sizin gibi olayı kavrayamayanlar girdi herkesin hakkına haberiniz olsun. Bende avukatım,istediğim yere giderim bunu mu kullanayım yani ?
İnanın bir anne olarak covidden ben de çok korkuyorum. Kendi ailem de yakın olduğu halde korkuma gitmiyorum. Ama eşime ve ailesine durumu bir türlü anlatamıyorum. Eşim bunu bahane olarak sunduğumu ve ailesine mutlaka gidileceğini söylüyor. Ne kavgalar ettim bu konuda bilemezsinşz. İznimiz olmasından sebep de çekinmiyor. Ben de yılmış vaziyetteyim hastalınk korkusundan ama gelin de eşime ve ailesine anlatın :(( başka kimseyle görüşmüyor ama ailesini başkası olarak görmüyor adam😔

Karantinada ne kahvaltısı ya ?
Artık sinirlenmemek için kendimi zor tutuyorum.Siz ne zannediyorsunuz yaşadığımız durumu da hala bayram kahvaltısında oraya mı gideyim buraya mı gideyim gibi bir lükse sahipsiniz ? Şu kapanmaların sonu gelmeyecek belli ki,sebebi de basit,yarın kim bilir kaç kişi evinden çıkıp yok kaynanasına yok komşusuna bayramlaşmaya gidecek adım kadar eminim.Nesini anlamıyorsunuz yaşanılan durumun ? Kaç ailenin canı daha yanmalı ?

Pandemiden bağımsız olarak söylüyorum kalabalık bayram kahvaltısından neden rahatsız oluyorsunuz? Çocuğunuz babaannesiyle dedesiyle bayram kutlasa daha iyi değil mi? Benim kayınvalidemler çok kardeşler, kahvaltılar o kadar güzel oluyor ki. Bu yıl hastalık yüzünden gidemeyeceğimiz için üzülüyorum.

Keşke birkaç gün önceden biz de bir aileyiz artık kendimize bi alışkanlik veya gelenek olsun istirlyoruz tarzında şeyler söyleseydiniz. illa da gidilecekse kahvaltıdan sonra gidersiniz zaten. Yani geliriz sonra derdiniz. Biraz geç olmuş galiba.
Bi de sadece siz mi gidiyorsunuz aile olarak başka gelen oluyor mu?
Eger yaslilarsa da gönül kırmak olmaz bence.
Yasak var o da başka. Zorunluluğu bahane olarak kullanabilirsiniz belki

Bu yasaklar sadece biZe mi var ? Yakınız ne demek ? Yakın olunca yasak olmuyor mu? Sizin gibi olayı kavrayamayanlar girdi herkesin hakkına haberiniz olsun. Bende avukatım,istediğim yere giderim bunu mu kullanayım yani ?
Evet bize var.siz avukatlığınızı bende ev hanımlıgımı kullansak şöyle sahil kenarına gitsek termos da çay için deniz havası çeksek.Ayy tamam hayal de kurmuyorum

adetten ziyade aklıma tek gelen. pandemi..bulasici hastalık veeee maske cikartilip kahvalti???? korkmadan yarin bu sekilde bi suru ziyaret olur kesin... denecek soz yok.

Back
X