Tül olayı fragmanmış, galiba nişan atıyorum

Bence ayrılmalısın. Bi tane annem babam var ne ya.. Sen sus onlar konuşsun diyor adam.

idare etmemi bekleyecek hep işte. tepki bekliyorum şu an. işten daha yeni çıkmış olması lazım. eve gitsin bi anlatsınlar bakalım bana nasıl yansıtacak.. daha konuşmadım ben

çok çok haklısınız, çok geçmiş olsun.. benim daha karşıma biri çıkar mı daha evlenir miyim onu bile bilmiyorum. en düzgün gözüken adamla bile sorun yaşıyorsam gerisini düşünmek bile istemiyorum
"karşıma biri çıkar mı daha evlenir miyim onu bile bilmiyorum" şu cümleyi size hiç yakıştıramadım.
Çıkarsa çıkar, çıkmazsa çıkmaz.
Böyle rahatsız insanların elinde ruh hastası olmak çok mu çok akıllıca bi karar.
Sakın sakın evlenmeyin.
Evlendikten sonra su yaşadıklarınım yanında çok çok çok ağır şeyler yaşarsın.
Ve boşanmak inanın çok zor bi süreç, herkes kolay kolay kaldıramıyorum.
Ben güçlü bı karakter olmama karşın, en ağır depresyonu geçirdim.

ailesiyle direk yüzgöz olmuyorum bu konuyla ilgili, ama oğullarına demiştim benim beğenmemin mühim olduğunu. o da zaten desteklemişti ama şu an daha sesi soluğu çıkmadı henüz. bir de annem de bugün kızdı onlara, siz mi oturacaksınız onlar oturacak diye. kadınlar alttan aldı, kp patladı

oh maşallah çok sevindim adınıza :) benim daha ümidim kalmadı insanlardan. ben atıp yalnızlığa geçiş yapacağım. daha da düşünmüyorum hayatıma birini almayı. kimse haketmiyo
Böyle düşünme iyi insanlar gerçekten var bazı insanlar hayatta mutluluğu hemen elde edemiyor acı çekmeden hiçbir şeyi kolay elde edemiyoruz benim için öyleydi hiç umudum kalmamıştı nişan attığım zamanlar insanlar kendi psikolojim alt üst olmuştu ama hepsi geçti emin ol geçiyor

ailesiyle direk yüzgöz olmuyorum bu konuyla ilgili, ama oğullarına demiştim benim beğenmemin mühim olduğunu. o da zaten desteklemişti ama şu an daha sesi soluğu çıkmadı henüz. bir de annem de bugün kızdı onlara, siz mi oturacaksınız onlar oturacak diye. kadınlar alttan aldı, kp patladı

oh maşallah çok sevindim adınıza :) benim daha ümidim kalmadı insanlardan. ben atıp yalnızlığa geçiş yapacağım. daha da düşünmüyorum hayatıma birini almayı. kimse haketmiyo

Bu yüz göz olmak değil ki kocaman kadınsın aracı koymak yerine direk kendi fikrini kendin söyle,nişanlın illaki yumuşatıp konuşuyordur ailesiyle,bu seferde aile ciddiye almayıp bildiğini okumaya devam ediyor... bence nişat atmadan önce bir rest çekin sonrasında karar verin

Endişelerimde haklı çıkıyorum sanırım. Tül olayını hatırlarsınız kv onu alma bunu al şeklinde diretmişti baya, nişanlım benim istediğimi almıştı. saft böyle seviyor demiş halletmişti.

Erkek tarafı geciktirdiği için evi geç tuttuk. Fazla da vakit kalmadığı için kutu gibi güzel bir ev buldum ama eşyam sığmıyor. Mobilyayı bana sormadan gidip almışlardı. Ben tepki gösterince oradakilerden seçmemi söylemişlerdi. Beğendiğim tek bir takım vardı o da sığmıyor. Kendi yatak odamı 2'ye bölmeye karar verdim. Yemek masası almayıp bir odayı giyinme odası yapacaktım. Oturma odası da minicik. Oraya da köşe bir koltuk alayım dedim. Mağazaya gittik. Sözleşme kp'nin üzerinde olduğu için onu çağırdık değiştirmek için. Annesi babası halası geldiler. Seçtiğim köşenin rengini beğenmediler bu sefer :) Biz öyle sevmeyiz dediler. Yok kenarı yok, yok rahat oturulmaz dediler. Annem kendileri kullanacak dedi. Ama yok ben evime koymam bunu filan dedi kadın. Aldıkları yer de uygun fiyatlı bir yer. Ben orayı kabul ettim zorlanmasınlar diye. Onlar benim seçtiğimin rengine laf edip durdular. Neyse başka bir koltuk takımının köşesini önerdi satış temsilcisi. Öyle olunca tamam o olsun madem dedik.

Yemek masasını da almayacağımı söyledim. Aklımdan şey geçti, sehpalar oluyor ya açılınca yemek masası oluyor belki sonra öyle bir şey alırım şimdilik mutfak masasıyla idare edeyim diye düşünüyordum.

Kp demesin mi "yemek masasız ev mi olur, gardrobu atın" "Evine gelmeyecek miyiz? Gelmeyiz o zaman".. Aşkolsun baba dedim.

Tam krizi hallettik çıkacağız mağazadan. Kp gerisin geri geldi. "Yatak odası alalım o zaman en iyisinden" dedi ters ters. Nispet yaparcasına. Annem şok, ben şok. Satış temsilcisi kız bile kaldı öyle. Annemin gözleri doldu, benim gururum kırıldı gözlerim doldu. Annemle çıktık mağazadan..

Babası ve annesinin ağzının ayarı yokmuş. İçlerinde kötülük olmadan pat pat konuşuyorlarmış.. Nişanlım da alışırsın demişti. Ben değiştiremedim onları demişti. Yani bana evlenince atış serbest olacak. Bir de birbirlerinde kalmayı filan çok seviyorlar sülalecek. Mesafe de koysam nereye kadar. Nişanlım şimdiden bir tane annem babam var, bir de sen olacaksın demişti.

Nişanlım benim istediklerimi almaya özen gösteriyor hakkını yemeyeyim ama, ailesi ile aramızda sürekli kriz olacağa benziyor.

Öfkeyle hareket etmek de istemiyorum, yanlış olduğum bir durum var mı? Nişanı atmayı düşünüyorum.
Yol yakınken kaçın bunlardan; siz belki seviyorum, nişanlım yanımda falan diye kendinizi kandırıp aşabileceğinizi düşünebilirsiniz ama kazın ayağı öyle olmuyor. Bi yerde sevgi falan hikaye diyorum ben; etrafta sorunlu insanlar varken sevgi de kalmıyor huzur da.

idare etmemi bekleyecek hep işte. tepki bekliyorum şu an. işten daha yeni çıkmış olması lazım. eve gitsin bi anlatsınlar bakalım bana nasıl yansıtacak.. daha konuşmadım ben
Bi anda herşey nasıl böyle tepetaklak oluyo😒 “değerini bilen birini görünce mutluluktan tavana bakarsın benim gibi”yaZmıştınız bi yorumunuzda hatırladınız mı, ailesinin sizi hiç yormadığından sırası geldikçe herşeyi yaptıklarından bahsetmiştiniz, bende benimkilerin tam tersi oldukları için ne güzel böyle insanlara denk gelmiş diye düşünmüştüm.
İnsanlarla uğraşmak çok zor yaa, bi ortası olmuyo galiba ya aşırı ilgisiz ya herşeye burnunu sokan😒

"karşıma biri çıkar mı daha evlenir miyim onu bile bilmiyorum" şu cümleyi size hiç yakıştıramadım.
Çıkarsa çıkar, çıkmazsa çıkmaz.
Böyle rahatsız insanların elinde ruh hastası olmak çok mu çok akıllıca bi karar.
Sakın sakın evlenmeyin.
Evlendikten sonra su yaşadıklarınım yanında çok çok çok ağır şeyler yaşarsın.
Ve boşanmak inanın çok zor bi süreç, herkes kolay kolay kaldıramıyorum.
Ben güçlü bı karakter olmama karşın, en ağır depresyonu geçirdim.

ben de boşandım daha önce, ben de o süreçleri atlattım. üstüne bozduğum 2. nişan olacak. o yüzden dedim daha evlenir miyim bilmiyorum diye. çünkü artık yuva sahibi olma isteğimden vazgeçmek üzereyim..

Bence o eşya konusunda net olup kendi istediğinizi aldırmalıydınız. Onlara ne renkten vs. Kendi evleri gibi görmüşler. Konuşun ve değiştirin o eşyayı. Tavrına göre de hareket edin.

Böyle düşünme iyi insanlar gerçekten var bazı insanlar hayatta mutluluğu hemen elde edemiyor acı çekmeden hiçbir şeyi kolay elde edemiyoruz benim için öyleydi hiç umudum kalmamıştı nişan attığım zamanlar insanlar kendi psikolojim alt üst olmuştu ama hepsi geçti emin ol geçiyor

ben de o acı çekmeden elde edemeyenlerdenim.. ama nişanlım gerçekten çok iyiydi. hatta dedimki o iyi insan karşıma çıktı sonunda. öz dayım kefil çocuğa zaten. onluk bir şey yok da ailesi... yani en düzgün dediğim insan böyle çıkıyorsa, diğerlerini görmek bile istemiyorum artık..

Bu yüz göz olmak değil ki kocaman kadınsın aracı koymak yerine direk kendi fikrini kendin söyle,nişanlın illaki yumuşatıp konuşuyordur ailesiyle,bu seferde aile ciddiye almayıp bildiğini okumaya devam ediyor... bence nişat atmadan önce bir rest çekin sonrasında karar verin

belki de dediğiniz gibi ben konuşmalıydım. ama laftan anlayacak gibi de değiller. rest filan çekiyorlar evinize gelmeyiz diye. gelmezseniz gelmeyin halbuki ben üzülmem de işte eş baskı yapar öyle durumda. her türlü huzur bozacaklar yani. nişanlımla bi konuşabilsem çekeceğim resti bu arada. hala aramadı bu saat oldu. muhtemelen ailesi şey demiştir, çekti gittiler mağazadan terbiyesizler filan.. biz terbiyesiz olmuşuzdur kesin :)

Yol yakınken kaçın bunlardan; siz belki seviyorum, nişanlım yanımda falan diye kendinizi kandırıp aşabileceğinizi düşünebilirsiniz ama kazın ayağı öyle olmuyor. Bi yerde sevgi falan hikaye diyorum ben; etrafta sorunlu insanlar varken sevgi de kalmıyor huzur da.

çok haklısınız. evime masa seçmiyorum diye şimdiden tehdit edip huzur kaçıran ilerde neler yapmaz...

Bi anda herşey nasıl böyle tepetaklak oluyo😒 “değerini bilen birini görünce mutluluktan tavana bakarsın benim gibi”yaZmıştınız bi yorumunuzda hatırladınız mı, ailesinin sizi hiç yormadığından sırası geldikçe herşeyi yaptıklarından bahsetmiştiniz, bende benimkilerin tam tersi oldukları için ne güzel böyle insanlara denk gelmiş diye düşünmüştüm.
İnsanlarla uğraşmak çok zor yaa, bi ortası olmuyo galiba ya aşırı ilgisiz ya herşeye burnunu sokan😒

evet hatırladım :) gerçekten takır takır oluyordu, ben de şaşırmıştım niye bu kadar iyi gidiyor diye, meğerse patlayacak anı bekliyormuş :) olsun ben yine tavana bakar sırıtırım, onlara bağlı değil mutluluğumuz. biz kendimizi mutlu etmezsek bizi kimse mutlu edemez öyle değil mi :)

ben de boşandım daha önce, ben de o süreçleri atlattım. üstüne bozduğum 2. nişan olacak. o yüzden dedim daha evlenir miyim bilmiyorum diye. çünkü artık yuva sahibi olma isteğimden vazgeçmek üzereyim..
Hım o zaman sizde biliyorsun neyin ne olduğunu, ben ilk evliliğiniz zannettim.
Tecrübelisiniz kararlarınızı iyi verin.
Peki eş adayınızın ilk evliliğimi?

Bence o eşya konusunda net olup kendi istediğinizi aldırmalıydınız. Onlara ne renkten vs. Kendi evleri gibi görmüşler. Konuşun ve değiştirin o eşyayı. Tavrına göre de hareket edin.

onu aldırmadım ama masayı istemedim diye tavır bu oldu. zaten görmüş oldum yani.. neyi de bekliyorum bilmiyorum, nişanlım bi arasa. çıkacak ortaya ne oldu ne bitti de

ben de o acı çekmeden elde edemeyenlerdenim.. ama nişanlım gerçekten çok iyiydi. hatta dedimki o iyi insan karşıma çıktı sonunda. öz dayım kefil çocuğa zaten. onluk bir şey yok da ailesi... yani en düzgün dediğim insan böyle çıkıyorsa, diğerlerini görmek bile istemiyorum artık..

belki de dediğiniz gibi ben konuşmalıydım. ama laftan anlayacak gibi de değiller. rest filan çekiyorlar evinize gelmeyiz diye. gelmezseniz gelmeyin halbuki ben üzülmem de işte eş baskı yapar öyle durumda. her türlü huzur bozacaklar yani. nişanlımla bi konuşabilsem çekeceğim resti bu arada. hala aramadı bu saat oldu. muhtemelen ailesi şey demiştir, çekti gittiler mağazadan terbiyesizler filan.. biz terbiyesiz olmuşuzdur kesin :)

çok haklısınız. evime masa seçmiyorum diye şimdiden tehdit edip huzur kaçıran ilerde neler yapmaz...

evet hatırladım :) gerçekten takır takır oluyordu, ben de şaşırmıştım niye bu kadar iyi gidiyor diye, meğerse patlayacak anı bekliyormuş :) olsun ben yine tavana bakar sırıtırım, onlara bağlı değil mutluluğumuz. biz kendimizi mutlu etmezsek bizi kimse mutlu edemez öyle değil mi :)
Bişey kısmet olmayacaksa patlak veriyo hiç umulmadık şekilde, ama durun bakalım nişanlınız ne diyecek, ona göre karar verin. Ben malesef beklediğim tepkileri alamadım umarım sizinki içinize sinecek şekilde konuşur.
Ne demişler kısmetse gelir çinden yemenden kısmet değilse ne gelir elden.. Allah yormayacak insanlarla karşılaştırsın

Hemen nisani at demeyin ya. Sanirim evde kalmis kızlarımız istiyor nisanı atmani. Benimde ayni boyleydi esya alışverişim. Esya bakmaya 7 kisi gittik ailesinden. Beğendiğimi begenmiyolardi. Yok orasi soyle yok pahali,yok rahat degil. Esim sadece idare et evlenince ben her istediğini yapicam suan esyalari babam odeyecegi için pek secenegim yok demisti. Bende herseyin uygununu ve dediklerini aldim. Ama evlendim cook sukur esim bugune kadar kimseyi yuvamiza bile karistirmadi. Ilk is tuttuklari evden tasindik,sonra yeni evimde almak istedigim ama para yok diye almadiklari ne varsa esim aldi icinde kalmasin bana nisanda zorluk cikartmadin diye.
Evlenince sende karisirlarsa koyarsin tavrini. Ama hemen nisan at ayril demek yanlis ya. Yapmayın, insanlari kotu sekilde etkilemeyin
Benim de öyleydi,eşime güvendim,boşa çıkarmadı çok şükür.
Bir avantajımız da düğün masraflarını eşim karşıladığı için ailesine bırakmadı bir çok şeyi,kardeşi bizimle gelse de dekordu sadece.
Yine de müdahaleye kalkıştılar,eşim evliligimizde hiç karıştırtmadi
Görüşürüz,ailesine saygıliyım,fakat canımı sıksalar 3 4 ay gitmem,eşim bir şey demez.

Aslında seni ailesiyle arada bırakmayacak olan o kişi onun ailesi senin ailen değil nasıl davranacağını bilemezsin ama o biliyor arada kalmayı göze alıp hem seni hem onları mutlu edecek kişi nişanlın

Madem 2. Evliliğiniz bence siz daha mantıklı düşünebilirsiniz. Daha sağlam adımlar atabilirsiniz. Kimse için öyle insanları çekmeyin.

Madem ağızlarının ayarı yok ne işleri varmış alışverişte?

Yanlış anlamayın, yaşınız küçük değil diye hatırlıyorum, gerçekten ne işiniz var ailelerle alışverişte, herkes kendi ailesini idare edemiyorsa olmaz yani.
Nişanlınız onları hiç işin içine sokmamalıydı.

nişanlım işteydi, sözleşme de kp'nin üzerine olduğu için onsuz işlem yapamıyorlardı. 3 kişi geleceklerini de beklemiyordum

ya sizin yanınıza nişanlınız yok mu hani o demiyor mu koltuğun renginden size ne diye? aynısı başıma gelse ortamı terkeder gider kendi paramla alırdım heralde. alamıyorsam da evlenmezdim.

tül alışverişinde de annesi karıştı, nişanlım müdahale etti, saft böyle seviyor dedi, benim istediklerimi aldı. ama bugün şansımıza işteydi. öyle gelişti olaylar

Bişey kısmet olmayacaksa patlak veriyo hiç umulmadık şekilde, ama durun bakalım nişanlınız ne diyecek, ona göre karar verin. Ben malesef beklediğim tepkileri alamadım umarım sizinki içinize sinecek şekilde konuşur.
Ne demişler kısmetse gelir çinden yemenden kısmet değilse ne gelir elden.. Allah yormayacak insanlarla karşılaştırsın

içime siner mi konuşmaları bilmiyorum. henüz aramadı

Benim de öyleydi,eşime güvendim,boşa çıkarmadı çok şükür.
Bir avantajımız da düğün masraflarını eşim karşıladığı için ailesine bırakmadı bir çok şeyi,kardeşi bizimle gelse de dekordu sadece.
Yine de müdahaleye kalkıştılar,eşim evliligimizde hiç karıştırtmadi
Görüşürüz,ailesine saygıliyım,fakat canımı sıksalar 3 4 ay gitmem,eşim bir şey demez.

ne güzel.. ben emin değilim işte karıştırtmayacağından. hadi bir karıştırmadı iki karıştırmadı, tavır yapacaklar evinize gelmeyiz diye. nişanlım da mecburen alttan alacak. benden anlayış bekleyecek. çünkü nişanlıma da daha herhangi bir konu yokken, "çağırmazsanız gelmem evinize" demiş. napmaya çalıştığını anlamıyorum.

İlk evliliği ne sebeple bitmiş?
Gerçi aileler genelde,uyumsuzdu,saygısızdı derler eski gelin hakkında.

ilk evliliğinde köyden bir kızcağız almışlar. çok sessiz bir kızmış. konuşmuyormuş. eve bir şey lazım mı dendiğinde bile sessiz duruyormuş. öyle dediler. akrabalarım tanıyor onlar da teyit ettiği için inandım. sevememişler birbrilerini

Aslında seni ailesiyle arada bırakmayacak olan o kişi onun ailesi senin ailen değil nasıl davranacağını bilemezsin ama o biliyor arada kalmayı göze alıp hem seni hem onları mutlu edecek kişi nişanlın

evet aynı dediğiniz gibi. o yüzden şimdi bu kriz karşısında ne yapacak diye bekliyorum şu an

X