Tül olayı fragmanmış, galiba nişan atıyorum

hayır deli gibi bir aşk yok. seviyorum evet, ayrılırsam üzüleceğim evet. ama evlenirsem daha çok üzüleceğe benziyorum. konuşacağım aramasını bekliyorum. tavrı da muhtemelen "babam öyledir, annem öyledir" şeklinde olacak. bitecek. öyle gözüküyor.

kendime acımıyorum bitecekse oturur ağlarım birkaç gün. sonra ailesinden kurtuldum diye lahmacun söylerim iki tane :)

O zaman mantıklı davranın. Özellikle sizden bunu bekliyorum. Hem msjlarınızdan anladığım kadarıyla mantıklı birisiniz hem de 2. Evliliğiniz ve daha iyi ve huzurlu bi hayatı hakediyorsunuz. Liseli gençler gibi aşık oldum evlendim yaptım bi cahillik durumu da Yok ortada. Siz ciddi ciddi konuşur ve nişanlınızın sizi geliştirmesine izin vermezseniz daha iyi sonuç alırsınız bence.

Alışverişe kalabalık çıkma denmiş.
Doğru, ben de aymı fikirdeyim.
Ama maaile çıkınca da yakından tanıma fırsatı bulunuyormuş.
Bu konuda fark ettim :)

Belki bu vesileyle aileyi tanımış olacak konu sahibi.

Diğer konunuzda yanlış hatırlamıyorsam nişanlınız hep sizin destekçinizdi değil mi? Sadece he de geç demişti yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi bu eşya olayında nasıl mesela? Arkanızda duruyordu yanlış hatırlamıyorsam nişanlınız. Onun şuan için bir suçu yok, ailesi yüzünden bitmesi çok üzücü. Ama o sınır çekemiyor sanırım ailesine.

Böyle bir aileyle çok zor. Koltukta rahat oturamayız ne demek, sizde yaşamayı düşünüyorlar sanki, çok dengesizce laf olmuş. Böyle hadsiz laf edenler evliliğinizde daha da çok karışacaklar “oğlumun evi” cümlesi altında. Nişanlınız sınırı çekemeyecekse, susturamayacaksa nişanı atmalısınız evet. Aile, hele herşeye karışan hadsizler çok etkiliyor.

kızlar nişanlı kişisi aradı. bir de senden dinleyeyim dedi. anlattım. annem babam yani atamamki dedi. bir çözümün var mı dedim. aileler evleniyor şu an. ama aileler ayrılmış dedi. geriye biz kalmışız dedi. e o zaman biz de ayrılalım mı dedim. ayrılalım o zaman dedi. tamam dedim yüzüklerini yollarım. herşey için teşekkür ederim dedim. bitirdik. şoktayım ve mutluyum. ya kandırsaydı :KK70:

kızlar nişanlı kişisi aradı. bir de senden dinleyeyim dedi. anlattım. annem babam yani atamamki dedi. bir çözümün var mı dedim. aileler evleniyor şu an. ama aileler ayrılmış dedi. geriye biz kalmışız dedi. e o zaman biz de ayrılalım mı dedim. ayrılalım o zaman dedi. tamam dedim yüzüklerini yollarım. herşey için teşekkür ederim dedim. bitirdik. şoktayım ve mutluyum. ya kandırsaydı :KK70:
Adam dünden razıymış. Allah kurtarmış

Aileler ayrılmış nedir ay. Saft ne kadar oldu siz tanışalı, sanki salt mantıkla yaklaşmış adam hemen iyi ayrılalım madem demiş?

Evet bu fragman.
Ama ben olsam bu kadar çabuk nişan atmazdım. Çok sabırlı bir insan da değilim üstelik.

Ben olsam yaptıkları şeye tepkimi gösterirdim. Kavga ederek değil tabii ama sınırlarımı gösterirdim. Bu tepki karşısında sevgilim ve ailesinin takındıkları tavrı gözlemlerdim.

Siz hiçbir şey söylememişsiniz. Coştukça coşup laf sokma aşamasına geçmişler.
Evliliği askıya alın bence. Madem nişan atmayı göze alıyorsunuz, hoşlanmadığınız şeylerde tavrınızı koyun. Sonraki süreci gözlemleyip buna göre verin kararınızı.
Bende böyle düşündüm
Normalde hemen ayrıl falan yazardım

Konu sahibi bir düşüncesini onların yüzüne karşı söylesin gelen tepkilere baksın derim

Bu konuda nişanlının ne tepki vereceğine önemli ailesinden taraf olup ne var canım seçselerdi niye uzattın derse kötü
Ailesiyle konuşup biz yaşayacağımız eşyayı kendimiz seçeriz derse devam edilebilir

Endişelerimde haklı çıkıyorum sanırım. Tül olayını hatırlarsınız kv onu alma bunu al şeklinde diretmişti baya, nişanlım benim istediğimi almıştı. saft böyle seviyor demiş halletmişti.

Erkek tarafı geciktirdiği için evi geç tuttuk. Fazla da vakit kalmadığı için kutu gibi güzel bir ev buldum ama eşyam sığmıyor. Mobilyayı bana sormadan gidip almışlardı. Ben tepki gösterince oradakilerden seçmemi söylemişlerdi. Beğendiğim tek bir takım vardı o da sığmıyor. Kendi yatak odamı 2'ye bölmeye karar verdim. Yemek masası almayıp bir odayı giyinme odası yapacaktım. Oturma odası da minicik. Oraya da köşe bir koltuk alayım dedim. Mağazaya gittik. Sözleşme kp'nin üzerinde olduğu için onu çağırdık değiştirmek için. Annesi babası halası geldiler. Seçtiğim köşenin rengini beğenmediler bu sefer :) Biz öyle sevmeyiz dediler. Yok kenarı yok, yok rahat oturulmaz dediler. Annem kendileri kullanacak dedi. Ama yok ben evime koymam bunu filan dedi kadın. Aldıkları yer de uygun fiyatlı bir yer. Ben orayı kabul ettim zorlanmasınlar diye. Onlar benim seçtiğimin rengine laf edip durdular. Neyse başka bir koltuk takımının köşesini önerdi satış temsilcisi. Öyle olunca tamam o olsun madem dedik.

Yemek masasını da almayacağımı söyledim. Aklımdan şey geçti, sehpalar oluyor ya açılınca yemek masası oluyor belki sonra öyle bir şey alırım şimdilik mutfak masasıyla idare edeyim diye düşünüyordum.

Kp demesin mi "yemek masasız ev mi olur, gardrobu atın" "Evine gelmeyecek miyiz? Gelmeyiz o zaman".. Aşkolsun baba dedim.

Tam krizi hallettik çıkacağız mağazadan. Kp gerisin geri geldi. "Yatak odası alalım o zaman en iyisinden" dedi ters ters. Nispet yaparcasına. Annem şok, ben şok. Satış temsilcisi kız bile kaldı öyle. Annemin gözleri doldu, benim gururum kırıldı gözlerim doldu. Annemle çıktık mağazadan..

Babası ve annesinin ağzının ayarı yokmuş. İçlerinde kötülük olmadan pat pat konuşuyorlarmış.. Nişanlım da alışırsın demişti. Ben değiştiremedim onları demişti. Yani bana evlenince atış serbest olacak. Bir de birbirlerinde kalmayı filan çok seviyorlar sülalecek. Mesafe de koysam nereye kadar. Nişanlım şimdiden bir tane annem babam var, bir de sen olacaksın demişti.

Nişanlım benim istediklerimi almaya özen gösteriyor hakkını yemeyeyim ama, ailesi ile aramızda sürekli kriz olacağa benziyor.

Öfkeyle hareket etmek de istemiyorum, yanlış olduğum bir durum var mı? Nişanı atmayı düşünüyorum.
Ben bile kararsız kaldım. Nişanlınızla konuşsanız ben bu şekilde yapamam diye. Belki güzel bir çözümle gelir. Karıştırmam evimin içine falan diyebilir. Çok yakın olmayız diyebilir. Nişanlınızla iyiyseniz devam edin derim. Yok zaten o da huysuzsa ailesine uyan bi tipse hiç gerek yok bulaşmaya atın gitsin.

Ohaa ben ne yazarken adam ne yazmış
İyiki kendini saklamamış dürüst davranmış o zaman
Allah değer bilenlerle karşılaştırsın

Hakkınizda hayirlisi olsun ben koltukta oturamam masan yoksa sana yemek yemeye de mi gelmiycez diyem kp kv emin olun evlenince sizden çikmazdi zararin neresinden dönseniz kardir demisler allah hayirli insanlarla karsilastirsin

Eşyaların parasını kayınpeder mi ödüyor?
Öyleyse büyük ihtimal parasını biz ödüyoruz bizim dediğimiz olacak psikolojisine girmişler

Ödemiyorlar ama böyle yapıyorlarsa daha kötü
Ben olsam eş adayıyla açık açık konuşurdum sanırım
Ama şunuda söyleyeyim Türk erkeklerinin arasından annesine babasına dur orada diyecek adamda az
Biri bende çok şükür maşallah:)
Dur demedi ama soru cevaplarla tezlerini çürüttü,,kendi kızlarına istedikleriyle,artı kendi evine aldıklarıyla neden sorguya cekildigiyle,herkes bildiğini yapsın,ben de bildiğimi yapacağım diyerek noktayı koydu.

Aileler yüzünden ne yuvalar dağılıyor.
Allah'im sen koru derken yazdıklarınla şok oldum saft.
Bir önceki konunda seni ve aileni mantıklı bulmuştum hala buluyorum ama mutlu olacağınız konusunda yanıldım.:KK43:
Ne diyeyim insallah bundan sonrası güzel olur.

Nasıl ya?
Hiç ısrar etmedi mi?
Ne bileyim "dur gitme ya da giderken beni de götür." falan demedi mi yani?

Sanki şirketler ayrılıyor gibi olmuş.
Pek bi duygusuz geldi bana.

Oooo Saft,4 lahmacun da benden ye canim,bu ne ya,pirincin taşları sende diş bırakmayacakmış belli oldu

Biri bende çok şükür maşallah:)
Dur demedi ama soru cevaplarla tezlerini çürüttü,,kendi kızlarına istedikleriyle,artı kendi evine aldıklarıyla neden sorguya cekildigiyle,herkes bildiğini yapsın,ben de bildiğimi yapacağım diyerek noktayı koydu.
Maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin
Zaten mantıklı davransalar o evde yaşayacak biziz o eşyaları kullanacak olan biziz diye düşünürler ama egolar çarpışıyor

Tam yorum yazacaktim ki ayrilmissiniz. Hayirlisi olsun.
Evlenirken imzayi iki kisi atsa da aileler evleniyor aslinda. Ve neden bilmem aileler gencleri bir basina hic birakmaz. Isterler ki her seyde dahil olsunlar. Oysa gencler yeni duzenlerine bir alissin degil mi?
Ayni sehirde oturup birbirinde misafir olarak kalanlari da anlamam. Hayirlisi olsun. Koltugun rengine kadar karisiyorlarsa bunun sonu bitmezdi zaten.

Maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin
Zaten mantıklı davransalar o evde yaşayacak biziz o eşyaları kullanacak olan biziz diye düşünürler ama egolar çarpışıyor
Amin herkesin inşallah.
Aynen öyle,kapılar kapanıyor,bizbize kalıyoruz,aileyi saf dışı edecek değiliz,ama bir yere kadar.

X