- 12 Aralık 2016
- 607
- 905
saft sakın neden gelmedi niye böyle oldu beni sevmemiş mi filan deme Allahın sevdiği kuluymuşsun ki seni kurtardı. İçlerine de bir soğukluk koydu ki tekrar hata yapmayasın diye. Sakın kendinde hata filan arama. Tecrübe kazandın. artık başka görüşeceğin kişilerde ne olmaması gerektiğini öğrendin. Allah yolunu açık etsin eminim herşey güzel olacak
Bak arkadaşım bir defa canın yanmış ayrılmışsın, boşanmanın ne olduğunu insanı nasıl yıpratacağını bilmen lazım. Evlenme niyeti ile yola çıktığın adam daha önce boşanmış nedeni kayınvalide ile aynı evde yaşamaları ve anladığım kadarı ile karısı ve ailesinin anlaşamamaları, adamın karakterinde bu olaydan da görüldüğü üzere aileye karşı gelememe konusunda kocaman bir soru işareti var. Adam daha ilk aile ile ciddi anlamda karşı karşıya gelmende sana kapıyı göstermiş, sen hala geri dönerse duygusalım diye kabul etmekten korkuyorum diyorsun. Bak senin durumun bana bir hikayeyi anımsattı; köyün birinde dindar namazında niyazında bir adam yaşarmış, her zaman allahım beni kötülüklerden sakın, koru diye dua edermiş, bir gün adamın yaşadığı köyü sel alacağı yönünde uyarı yapılmış adam dinlememiş, komşuları uyarmaya gelmiş adam yine dinlememiş, sular gelmeye başlamış adam evinin önünden bir yere çıkamaz olmuş iple kurtarmaya gelmişler gene dinlememiş, en son su evin çatısına kadar çıkmış , adam çatıya çıkmış, yanına sandalla kurtarmaya gelmişler gene dinlememiş, adam kendisine yardıma ve uyarmaya gelenlere söylediği tek şey ben beş vakit Allaha dua ediyorum beni koru diye Rabbim beni boş çevirmez olmuş, en son sular iyice yükselmiş adamı ve evi yutmuş adam boğulmuş, kabire sorgu melekleri geldiğinde adam meleklere Rabbim benim duamı neden kabul etmedi diye sormuş, melekte adama duan kabul oldu da sen anlamadın demiş, o nasıl oldu diyince, Allah sana ilk başta felaketin haberini gönderdi dinlemedin, komşunu elçi yaptı uyardı, dinlemedin, kurtarmak için ip attılar, dinlemedin, en son Allah sana sandal gönderdi, ona da binmedin, yani Allah sana hep bir çıkış yolu gösterdi ama sen görmedin diye cevap vermiş, yani demem o ki Allahın sevgili kuluymuşsun da Allah bu insanların yüzünü sana iki kez göstermiş, sen hala bundaki hikmeti göremiyorsan sen bilirsin.
Bu hikayeyi çok severim. Başıma gelen tüm kötü şeylerde hep bir mesaj uyarı olduğunu düşünür. Daha dik durmaya çalışırım. Sana da iyi geleceğini düşündüm. Bak sana da bir şey daha söyleyeyim. Daha önceki evliliği ailesi ve karısı arasındaki uyuşmazlık yüzünden biten bir adam anne babasının huyunu bile bile nişanlısı ve ailesini eşya seçme ve beğenme gibi en fazla sıkıntı çıkacak bir yere başbaşa gönderebiliyorsa o adam yaşadıklarından zerre ders almamıştır bana göre. Birde böyle düşün.çok doğru.. göremiyor değilim, azıcık üzülüyorsam kocaman seviniyorum. ama duygusal dalgalanmalar oluyor.
Ben senin konuna cevap yazdığımda acaba bir şans daha verilebilir mi diye düşünerek ilk cevabımı yazdımamin çok teşekkür ederim.. sadece gururum kırılıyor. o kadar vakit geçirdik.. o kadar yanımda mutlu olduğunu söyledi. her şey yalan mıymış filan bir sürü soru işareti kaldı..
Bu hikayeyi çok severim. Başıma gelen tüm kötü şeylerde hep bir mesaj uyarı olduğunu düşünür. Daha dik durmaya çalışırım. Sana da iyi geleceğini düşündüm. Bak sana da bir şey daha söyleyeyim. Daha önceki evliliği ailesi ve karısı arasındaki uyuşmazlık yüzünden biten bir adam anne babasının huyunu bile bile nişanlısı ve ailesini eşya seçme ve beğenme gibi en fazla sıkıntı çıkacak bir yere başbaşa gönderebiliyorsa o adam yaşadıklarından zerre ders almamıştır bana göre. Birde böyle düşün.
Ben senin konuna cevap yazdığımda acaba bir şans daha verilebilir mi diye düşünerek ilk cevabımı yazdım
Hani kimin nişan alışverişi olaysız geçiyor gibisinden
Ama adam hiç diretmeden ayrılmak isteyerek
Aileside sizin nişan alışverişinde kendi evinizin mobilya seçmeniz saçma sapan bir kavga sebebi yaparak gerçek yüzlerini ortaya koydular
Hep kendimiz gibi sanıyoruz çevremizdeki insanları
Bize göre bir yuva kurmak zordur
insanların evlenmelerini yardımcı olmak gerekir insanların hayatını zorlaştırmak değil kolaylaştırmak gerekir ama karşıdaki insanlar böyle değil
Çok garip bir şekilde senin konu benim hayatımın neden böyle olduğuna dair aydınlattı beni
İyice karman çorman yazdım ama umarım anlatabilmisimdir
Allah hepimizi kendimiz gibi insanlarla karşılaştırsın
Aile herseyin farkinda da araciya karsi safa yatiyorlar bence. Kayinpederin ergenimsi whatsapp paylasimindan belli. Aracinin olmamasi daha iyi demesinden de anlasilacagi uzere bunlarin caba sarfetmeye niyeti yok. Ezemiyorsak, istedigimiz gibi yonetemiyorsak kalsin mantigindalar. Anne, baba olarak, buyuk olarak toparlamak, duzeltmek amaciyla insan hic mi aramaz?? Pisman olsalar iyi niyetli olsalar oyle bir ararlardi ki!
Ayrica aramadilar diye hiiic uzulme, kendini degersiz hissetme. Aksine mutlu ol cunku sen allahin sevgili kuluymussun ki sana bunlarin gercek yuzunu evlenmeden once gostermis rabbim.
Adam zaten ailesi yuzunden evliligini bitirmis bir kere. Simdi evlilige giden iliskisi de bitti. Ama hala akillanmamis. Bildigin ana, baba kuzusu... Hem zaten ne var biliyor musun? Anladigim kadariyla eski gelinlerine sana yaptiklarinin cok daha fazlasini yapip cektirmisler.. Bu adamin uzerinde eski esinin ahi varken mutlu ve huzurlu bir yuvaya sahip olmasi pek mumkun degil. O acidan bile dusununce mantikli olan uzak durmak.. Boyle bir adamla evlenmek bile bile mutsuzluga gitmek olur.
Bir yerde okumuştumiyi geldi gerçekten, bu sinyalleri bana Allah gönderdi. Daha da yeni dua etmiştim, "Allah'ım ben anlamam, bunlar yanlışsa sen def et" diye. Kabul oldu :) şansına işteydi o gün, güya tembihlemiş annesini.
aminnn, anlıyorum söylemek istediklerinizi. burası da iyi geldi, konuşa konuşa atlatacağım, güçlü durmam lazım.. hiç diretmeden ayrıldı, belki de işine geldi. çünkü ailesi da hatalarının farkındaymış. ben rest çektiler de o da hemen kabul etti ayrılığı sandım.
Bir yerde okumuştum
Biz ne kadar yapıcı oluyorsak karşıdaki okadar yıkıcı oluyor
Biz ne kadar barışçı davranıyorsak karşıdaki o kadar savaşçı oluyor
Ve biz ne kadar affedici olursak karşıdakiler o derece affedilmez hatalar yapıyorlar diye
Onların bakış açılarıyla bakamıyoruz duruma
Öyle demek istememiştir
Gaf yapmıştır
Yok ya bunu düşünmemiştir dediğimiz ne varsa gerçek oluyor
İnsanların ilk hatalarında kestirip atmak kavgayı o zaman yapmak gerekiyor sanırım
Bu arada şimdiden kendilerini açıkça ortaya koydukları böyle aileci bir adamdan kurtulduğun için yine şanslısın beni asıl sinsi sinsi her şeye evet deyip arkadan bilenenler korkutuyor
canım benim hakkında hayırlısı olmuş okudum son durumu inşallah çookk çok iyileri çıkar karşınaaslında değişmeyeceklerine adım gibi eminim ama iki gündür bir duygusallık çöktü. kendime engel olmaya çalışıyorum. yanlış olacak..
canım benim hakkında hayırlısı olmuş okudum son durumu inşallah çookk çok iyileri çıkar karşına
kızlar geldi aracı. olanı biteni anlattım. yüzükleri henüz iletmemiş. beni uyarsaydın karışıyorlar diye ben onların canlarına okurdum dedi. dedim ben sana güvenip evlilik yapamamki. her sorunumda sana mı geleceğim dedim. benim bu adama güvenip bir evlilik yapmam lazımdı dedim. ben ara yapmaya gelmedim yanlış anlama, olmaması daha iyi dedi. ilerde daha çok sorun çıkar dedi. ve ben başta 4-5 kez reddetmiştim bu işi. onun ısrarıyla da görüştüm. dediki, "en başta ben onları da uyarmıştım üstelik. bu kız zaten üzülmüş, karışmayacaksınız, üzmeyeceksiniz demiştim" dedi. dedim ona rağmen hiç susmadılar.
çok mahcup bana da anneme de karşı. evden çıkarken sıkı sıkı sarıldı, hakkını helal et dedi. içim parçalandı. senlik bir durum yok dedim. annem de şimdi diyorki, "noldu ben birşey anlamadım. bunlar niye hemen kabul etti, neden ortada bir ısrar, bir özür yok, normalde araya birilerinin girmesi lazım" dedi. ben de hiçbir şey anlamadım. aracı niye bu kadar mahcup.. karşı taraf bana diş geçiremeyeceğini mi anladı da geri bastı. hiç mi sevmemiş bu adam beni gerçekten.. ben 9 ay bunu nasıl koluma takıp gezmişim.. ilk günler dik durdum evet güçlüyüm de hala ama iki gündür bir duygusallık hali aldı beni. sanki rüya gördüm gibi geliyor. hayal mi bu yaşadıklarım.. ben ne yaşadım sahi? hiç mi korkmadılar zaten yeterince üzülmüş bir insanın hayatına girip bunları yaparken?
Amaç belliydi ; ördek ailesi kurmak istediler , baktılar öyle olmayacak taş koydular.
Adam masada bile niyetini belli etmiş.
doğru.. aracı da diyorki, ben onu tanıyorsam ayda bir anca gelirdi evine diyor. ama dedim kendi zevkine göre döşemeye çalıştı. sen dedi dereyi geçene kadar idare etseydin o çocuğu parmağında oynatırdın.. ama dedim tül mevzusunda annesinin tavrından rahatsız olduğumu söyleyince 3 gün soğuk davrandı bana. hiç de oynamazdı o parmakta filan dedim. öyle deyince sustu
Yarın bir gün evlenirsen bu aileyle her sorunda araya aracı koyamayacağına göre gerek yok bence barışmaya.
Önemli olan kimse yokken size nasıl davranılacağı, onlarda kendi iradeleri ile nasıl davranacaklarını göstermişler.
Bak benim kayınvalidem başkasının yanında resmen ağzımın içine bakıyor gibi görünür. Beni düşünür gibi görünür. Hatta herkes beni araya mesafe koymakla suçlar.
Bilmiyorlar ki Chek'i çok seviyorum diyen kadın canı sıkıldıkça bana arayıp saydırır:) Sonra ben mesafe koyunca ben bir şey yapmadım ki ühühühühühü moduna girer.
Ama aynı kadın yalnızken bana herkes samimi sen samimiyetsizsin, sen oğlumu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun, kızın sana anne diyecek, sana sarılacak gibisinden neler neler
Diyeceğim başkasının yanında canım cicim suçluyuz demelerine kanma:)
Altından mi bu adam, ya da cennetin kapısına mi gecilecekmiz, evlenince ye kadar köprüyü geçmeye calismanizi söyledi. ?
Neyse o dur kişiler asla değişmez, hatta evlenince ikiye carpilirlar .