Bak arkadaşım bir defa canın yanmış ayrılmışsın, boşanmanın ne olduğunu insanı nasıl yıpratacağını bilmen lazım. Evlenme niyeti ile yola çıktığın adam daha önce boşanmış nedeni kayınvalide ile aynı evde yaşamaları ve anladığım kadarı ile karısı ve ailesinin anlaşamamaları, adamın karakterinde bu olaydan da görüldüğü üzere aileye karşı gelememe konusunda kocaman bir soru işareti var. Adam daha ilk aile ile ciddi anlamda karşı karşıya gelmende sana kapıyı göstermiş, sen hala geri dönerse duygusalım diye kabul etmekten korkuyorum diyorsun. Bak senin durumun bana bir hikayeyi anımsattı; köyün birinde dindar namazında niyazında bir adam yaşarmış, her zaman allahım beni kötülüklerden sakın, koru diye dua edermiş, bir gün adamın yaşadığı köyü sel alacağı yönünde uyarı yapılmış adam dinlememiş, komşuları uyarmaya gelmiş adam yine dinlememiş, sular gelmeye başlamış adam evinin önünden bir yere çıkamaz olmuş iple kurtarmaya gelmişler gene dinlememiş, en son su evin çatısına kadar çıkmış , adam çatıya çıkmış, yanına sandalla kurtarmaya gelmişler gene dinlememiş, adam kendisine yardıma ve uyarmaya gelenlere söylediği tek şey ben beş vakit Allaha dua ediyorum beni koru diye Rabbim beni boş çevirmez olmuş, en son sular iyice yükselmiş adamı ve evi yutmuş adam boğulmuş, kabire sorgu melekleri geldiğinde adam meleklere Rabbim benim duamı neden kabul etmedi diye sormuş, melekte adama duan kabul oldu da sen anlamadın demiş, o nasıl oldu diyince, Allah sana ilk başta felaketin haberini gönderdi dinlemedin, komşunu elçi yaptı uyardı, dinlemedin, kurtarmak için ip attılar, dinlemedin, en son Allah sana sandal gönderdi, ona da binmedin, yani Allah sana hep bir çıkış yolu gösterdi ama sen görmedin diye cevap vermiş, yani demem o ki Allahın sevgili kuluymuşsun da Allah bu insanların yüzünü sana iki kez göstermiş, sen hala bundaki hikmeti göremiyorsan sen bilirsin.