Kızlar detayları öğrendim. Aracı olan akrabam annemi aradı. Ex nişanlının annesi babası halası gelmişti ya. Halasında toplanmışlar o akşam. Konuşmuşlar. Ex nişanlıyı da çağırmışlar. Galiba beni orada aramış. Halası kızmış babasına niye öyle yaptın, niye kadının yatak odasına laf ettin diye. Ex nişanlının da başına ağrı girmiş o gün. "Biz seçmiştik siz niye karıştırdınız? Ben sana karışma demedim mi" diye annesine kızmış. Gerçekten de önce ona sormuştum seçtiğim koltuğun rengini. O da istememişti ama mecbursa sen bilirsin demişti.
Bizim anlattığımzdan farklı hiçbir şey anlatmamışlar. Halası şey demiş ex nişanlının babası için. "Kibirli davrandı, kızın annesini ezdi" demiş. Aracı akrabam da anneme karşı çok mahcup. "Hata yaptı adam, karışmaması gerekirdi." demiş.
Ex nişanlının annesi de, "ben saft'ı sevmiştim,namazında niyazında kızdı" filan demiş. Tül olaylarını da anlatmış. Kusurlarını farkındalarmış. Bizi suçlamamışlar. Hatta babası öyle deyince "en iyisini alalım" diye bizi ezince, annem 3 defa "abi şaka mı yapyıorsun" diye sormuştu. Annesi de demişki, kadın 3 kere sordu tekrar tekrar demiş. Bizim hiçbir kötü şey söylemediğimzde herkes mütabık velhasılı.
Başka bir akşam da başka bir yerde bir araya gelinmiş. Bizim konuyu açmaya kalkmışlar, babası konuyu kapattırmış "dedikodu yapmaya mı geldiniz" diye.
Durum böyle hanımlar. Şimdi bu akşam aracı akrabamız bize gelecekmiş benimle konuşmaya. "Niye bana bu karışmalardan bahsetmedi" diye bana kızgınmış. Halbuki bir kere bir konuda ağzını arayacak gibi olmuştum, "amaaan saft bunca zaman tanımadın mı, çocuk bu, altında bir şey arama" demişti. O yüzden ona artık hiçbir şey anlatmıyordum..