- 30 Kasım 2020
- 50
- 108
Kadro bulunur mu emin değilim bende. Histoloji tüp bebek merkezlerinde çalışıyor aynen. Her mezun olan özeller de iş bulabiliyor mu bilmiyorum. fizyo ve histonun mecburi hizmeti falan nasıl oluyor tam bilmiyorum. Bence histo fizyo asistanlarına gidip sorun. En iyi bu işi yapanlar anlatır. Bir de farmakolojiye de bir sorun isterseniz. O da görece düşük puanlı alıyor diye biliyorum.Histoloji fizyoloji gibi bir bölümden mezun olursam ataması nereye oluyor bilmiyorumHistoloji sanırım tüp bebek merkezlerinde çalışıyor. Ama fizyo hakkında bir bilgim yok. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz üniversitelerde öğretim görevlisi olarak kadro bulamazsam
"Çekilin ben doktorum" repliği geldi aklıma güldümAblacım ben doktorum ( küçüğüm olduğunu farz ederek ablacım dedim)
Dilersen bana mesaj atabilirsin. Elimden geldiğince endişelerini gidermeye çalışırım
Bir de tus meslek lisesi diye bir platform var ona da bir bak. Asistanlar bölüm tanıtımı yapıyor. Belki içlerinde vardır.Histoloji fizyoloji gibi bir bölümden mezun olursam ataması nereye oluyor bilmiyorumHistoloji sanırım tüp bebek merkezlerinde çalışıyor. Ama fizyo hakkında bir bilgim yok. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz üniversitelerde öğretim görevlisi olarak kadro bulamazsam
Niye burs alınca profesör mü olması gerekiyor?Yani o kadar burslarla okuyup gidip sıradan sağlık ocağı hekimi olması bence ı ıh
Iğdır'da ve Hakkari'de tıp fakültesi yok. Olsa bile neden küçümsüyorsunuz? Doğuda bulunan tıp fakültesi öğrencilerinin TUS sınavını kazanamadığını da nerden çıkardınız?Sagli ocaklarında burslu okumayı haketmis parlak zekalar değil de tusu kazanamayan ığdır tıp Hakkari tıp filan mezunları. Kalsın canım.
İnanması zor değil mi?.. Gerçekten çok az maaş farkı kaldı tıbbi sekreterle aramızda.Misal yeni bir düzenleme yapıldı hekim harici sağlık persolellerinin sabit ödemelerine %20 artış yapıldı.Yapılsın tabi ki ama bu ödeme hastane döner sermeyesinden yapılacağı için bir hekimin ortalama 2000 tl daha az döner sermaye almasına ya da hiç döner sermaye alamamasına almasına sebebiyet vericek.Sizce bu kabul edilebilir birşey mi?Birinin cebinden alıp diğerine vermek ne demek.Döner sermaye olmadan hekim maaşı diğer sağlık çalışanlarından farklı değil ..Ocak ayı maaşlarını bekliyoruz düzgün bir maaş düzenlemesi yapılmadığı taktirde yakında ciddi manada devlet hastanelerinde doktor kalmayacak hepimiz bittik tükendik artık.Onca yıllık emek hergün şiddet haberleri mobbing hasta yoğunluğu maddi olarakta karşılığını alamamak bir noktada pes ettiriyor insanı.konusahibi siz biraz negatif bir insansınız bence.eğitim veren doktorlar kötü zor hastalar durmadan şikayetçi ve sorunlu hemşireler işten kaytaran zor insanlar nöbetler sanki çin işkencesi demişsiniz .kolay meslek mi var?herkes bu yollardan geçerek kariyer yapıyor.bir de genelleme yapmak ta yanlış.bu koşullarda bence de tıbbi sekreter olun.öğretmenlik ve doktorluk sevmeyerek yapılacak meslekler değiller çünkü.bu arada tıbbi sekreterlikle doktorum maaşı aynıymış.onu da sizden öğrenmiş oldum teşekkürler
okuması en zor bölüm tıp.6 koca yıl artı asistanlığı uzmanlığı vs derken yaş 30 oluveriyor.özelde büyük paralar kazanıyorlar kalırlar mı devlette haklılar.kuzenim de özele geçti görümcemin damadı da.ama olan özel hastanelere gidemeyecek durumdaki halka olacak sonunda sadece orda çalışan doktorlara değil.devlette 20 gün sonraya randevu alınıyormuş mesela.ben şimdi arayayım pazartesiye alırım randevumu özelde.covid testi vs dışında gitmiyorum valla.üzücü aslında bu durumİnanması zor değil mi?.. Gerçekten çok az maaş farkı kaldı tıbbi sekreterle aramızda.Misal yeni bir düzenleme yapıldı hekim harici sağlık persolellerinin sabit ödemelerine %20 artış yapıldı.Yapılsın tabi ki ama bu ödeme hastane döner sermeyesinden yapılacağı için bir hekimin ortalama 2000 tl daha az döner sermaye almasına ya da hiç döner sermaye alamamasına almasına sebebiyet vericek.Sizce bu kabul edilebilir birşey mi?Birinin cebinden alıp diğerine vermek ne demek.Döner sermaye olmadan hekim maaşı diğer sağlık çalışanlarından farklı değil ..Ocak ayı maaşlarını bekliyoruz düzgün bir maaş düzenlemesi yapılmadığı taktirde yakında ciddi manada devlet hastanelerinde doktor kalmayacak hepimiz bittik tükendik artık.Onca yıllık emek hergün şiddet haberleri mobbing hasta yoğunluğu maddi olarakta karşılığını alamamak bir noktada pes ettiriyor insanı.
Merhaba arkadaşlar. Çok uzun tutmamak adına direkt konuya girmek istiyorum. Tıp son sınıf öğrencisiyim. Hep kendimi diş hekimliğine daha uygun gördüm. Gerek ailemin isteği, gerekse maddi kaygılarla, biraz da kendimi tam bilmeden ne istediğimden emin olmadan mesleğin de iç yüzündeki sıkıntıları bilmeden böyle bir tercih yaptım. Ilk üç sene tıp fakültesinin en temelini alıyorsun. Bu süreçte sevmediğimi fark edemedim. Dönem 4 ken de covid çıktı okulun çoğunu uzaktan okudum. Son senemde (son senede aktif olarak hastanede personel gibi çalışılır) ben bu mesleği yapamayacağımı fark ettim. Ben nobetlere dayanamıyorum. Baştan alışamadım için böyle olduğu sandım. Herkes nasıl tutuyorsa tutarsın sen de unus dedim. Ama yapamıyorum. Vicdanen kendimi çok sorumlu hissediyorum. Birine zarar vermekten çok korkuyorum. Doktorların konslarda azarlamalarından, hastaların memnuniyetsizliklerinden, hemşirelerin sürekli iş yapmamak için kan istediğimde bana afra tafra yapmalarından bıktım. Herkes yurtdışına gitmek için usmle çalışırken ailemi bırakamayacağım için tusla uğraşmak zorunda kalmak çok canımı sıkıyor. Hasta görmeyeceğim bölümlere puanımın yetmesi çok zor. Aileme bu bıkkınlığımdan bahsedemiyorum babam ben etkiledim seni diye çok üzülüyor. Benim için çok emek verdiler, çok masraf yaptılar. Ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum.
Diyorum ki temel bilim için otur tus çalış tercih yapma okuyan kardeşim var. Onun hakkına girmekten korkuyorum. Babama çarpı iki katı kadar yük olacağım. Okulu bırak gibi gerçeklikten uzak tavsiyelere değil beni gerçekten ayakta tutacak tavsiyelere ihtiyacım var. Ben bu okulu burslarla okudum. Bir sürü insan sırf doktor olacağım için bana burs verdi. Ben şuan bırakırsam onların da bana harcadığı parayı ziyan etmiş olacağım. Çok uzattım ama genel olarak düşünürlerim bunlar. Kendi geleceğime dair hiç ümidim yok. Yaptığım işin riskleri gözümü çok korkutuyor. Bazen keşke tıbbi sekreter olsaydım diyorum. Hem maddi olarak pek bir farkı yok hem de kafam rahat eve giderdim diyorum. Rezil bir ruh hali içindeyim. Dün akşam 6 da 36 saatlik nöbetten çıktım. Pazar tekrar 36 saatlik nöbete gideceğimi düşündükçe içim sıkılıyor. Genel olarak böyle işte. Sabredip bu kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.