Tükendim

Kadro bulunur mu emin değilim bende. Histoloji tüp bebek merkezlerinde çalışıyor aynen. Her mezun olan özeller de iş bulabiliyor mu bilmiyorum. fizyo ve histonun mecburi hizmeti falan nasıl oluyor tam bilmiyorum. Bence histo fizyo asistanlarına gidip sorun. En iyi bu işi yapanlar anlatır. Bir de farmakolojiye de bir sorun isterseniz. O da görece düşük puanlı alıyor diye biliyorum.

Bir de tus meslek lisesi diye bir platform var ona da bir bak. Asistanlar bölüm tanıtımı yapıyor. Belki içlerinde vardır.

Yani o kadar burslarla okuyup gidip sıradan sağlık ocağı hekimi olması bence ı ıh
Niye burs alınca profesör mü olması gerekiyor?

Bursun amacı, üniversite eğitimi alan öğrencinin yurduna okuluna kitabına katkı sağlayıp okulu bitirmesine yardımcı olmaktır.

Okulu bitirdikten sonra istediği alanda, istediği kurumda çalışır kimseyi de ilgilendirmez!

Sagli ocaklarında burslu okumayı haketmis parlak zekalar değil de tusu kazanamayan ığdır tıp Hakkari tıp filan mezunları. Kalsın canım.
Iğdır'da ve Hakkari'de tıp fakültesi yok. Olsa bile neden küçümsüyorsunuz? Doğuda bulunan tıp fakültesi öğrencilerinin TUS sınavını kazanamadığını da nerden çıkardınız?
Tıp fakültesi nerede olursa olsun yüksek puanlar ve sıralamalar isteyen bir bölüm, küçümsemek size kalmadı!

İsteyen sağlık ocağında çalışır, isteyen uzman olur, isteyen acilde çalışır, isteyen azimle devam eder alanında profesör olur. Size ne?

Diş hekimi olmamak hiç içinizde kalmasın. Çok kötü şartları var artık. 100 diş hekimine başka meslek hakkı verseniz sadece 10 u hayır der. Benim işyeri hekimi olan veya ilac firmalarında müdür olan doktor arkadaşlarım hayatlarından çok memnun. Böyle bir şeyler düşunmez misiniz tusla uğraşmadan?

artık son aylar kalmış, fakülteyi bitir.
sonra istersen temel yazarsın.
temel tıp genelde üniversitelere filan atanıyor uzman kadrosunda ama.
halk sağlığı da güzel

Doktor hanım ,

Öncelikle hatayı baştan yapmışsınız. Keşke kendinizi analiz edip seveceğiniz işi seçmiş olsaydınız.

Nöbet olmayacak bölümlerde uzmanlık yapın mesela cilt , göz , psikiyatri gibi

Diş nasıl bilmiyorum ama orada da envai çeşit insanla muhattap olacaksınız.
Mesela hayatında diş fırçası görmemiş kişiler gelecek size

Her neyse yerinizde olsam göz ya da psikiyatri gibi alanlara girmeye çabalardım.

Bu arada tıbbı sekreter olsaydım maddi olarak aynı demişsiniz. Bu çok abartı değil mi ?

İnanması zor değil mi?.. Gerçekten çok az maaş farkı kaldı tıbbi sekreterle aramızda.Misal yeni bir düzenleme yapıldı hekim harici sağlık persolellerinin sabit ödemelerine %20 artış yapıldı.Yapılsın tabi ki ama bu ödeme hastane döner sermeyesinden yapılacağı için bir hekimin ortalama 2000 tl daha az döner sermaye almasına ya da hiç döner sermaye alamamasına almasına sebebiyet vericek.Sizce bu kabul edilebilir birşey mi?Birinin cebinden alıp diğerine vermek ne demek.Döner sermaye olmadan hekim maaşı diğer sağlık çalışanlarından farklı değil ..Ocak ayı maaşlarını bekliyoruz düzgün bir maaş düzenlemesi yapılmadığı taktirde yakında ciddi manada devlet hastanelerinde doktor kalmayacak hepimiz bittik tükendik artık.Onca yıllık emek hergün şiddet haberleri mobbing hasta yoğunluğu maddi olarakta karşılığını alamamak bir noktada pes ettiriyor insanı.

Okulunuzu bitirip pratisyen olarak sağlık ocaklarında çalışabilirsiniz.Hem daha çok kendinize zaman ayırmış hayatınızı yavaslatmis olursunuz

okuması en zor bölüm tıp.6 koca yıl artı asistanlığı uzmanlığı vs derken yaş 30 oluveriyor.özelde büyük paralar kazanıyorlar kalırlar mı devlette haklılar.kuzenim de özele geçti görümcemin damadı da.ama olan özel hastanelere gidemeyecek durumdaki halka olacak sonunda sadece orda çalışan doktorlara değil.devlette 20 gün sonraya randevu alınıyormuş mesela.ben şimdi arayayım pazartesiye alırım randevumu özelde.covid testi vs dışında gitmiyorum valla.üzücü aslında bu durum

Diş hekimliğinde de hasta ile uğraşacaktınız hem de çok daha hassasiyetle işlem yapılacak bir meslek.
Anladığım kadarıyla nöbetlerlr ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz daha çok.
O açıdan nöbeti hangi bölümlerin az, hangisinde daha iyi iş yapabilirsiniz onlara odaklanıp tusta hedef koyun.
Mesela cildiye, biyokimya yada hangisi uygun olacaksa...
Hani tusta acil uzmanlığı, kardiyoloji gibi bir bölüm yazarsanız hayat boyu öyle sürer.

Çok emek vermişsin, belli ki zeki ve başarılı bir insansın
Tıp camiasından değilim, mesleğinizle yakın ilişkim ömrümün uzun bir bölümünü hastanelerde geçirmiş olmak
Doktorların şu an ki çalışma şartlarının insani olmadığı zaten açık, sahadaki hekimler bunun için mücadele ediyor, elbet değişecek bu şartlar hep böyle kalmayacak o yüzden okulunuzu bitirin derim, Bu ülkenin sizin gibi güzel insanlara çok ihtiyacı var, şu an zorlanmanız çok normal, 36 saat nöbet zaten insani bir şey değil, kim olsa hata yaptırır, insan makina değil. Ama ilerisi daha iyi olacak inanıyorum, vazgeçmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…